Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 18 februari 2021

LIVE. Club heeft belangrijke uitgoal beet: Mechele kopt corner van Vormer tegen de touwen!

HLN
LIVE. Club heeft belangrijke uitgoal beet: Mechele kopt corner van Vormer tegen de touwen!
• NSK Olimpiyskiy (16u)
Lees verder

Erdogan eist 60.000 euro van oppositieleider wegens kritiek
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft oppositieleider Kemal Kilicdaroglu (CHP) aangeklaagd voor zijn kritiek op de mislukte bevrijding van Turkse gijzelaars in Noord-Irak. Erdogan eist van de man een schadevergoeding van 500.000 lira (zo'n 60.000 euro). Dat meldt het Turkse staatspersagentschap Anadolu.
Lees verder

Ex-werkneemster van Lady Gaga haalt zwaar uit naar de zangeres: "Ze heeft mij ontslagen via e-mail"
Lady Gaga (34) krijgt het momenteel hard te verduren. Laurieann Gibson, die in het verleden als creatief directeur voor de zangeres werkte, is niet zo blij met haar ex-baas. In een interview vertelt ze namelijk dat Gaga haar via e-mail ontslagen heeft.
Lees verder

Net geen 24.000 winkels staan leeg en het ergste moet nog komen: "Eens steunmaatregelen wegvallen, vrezen we voor golf van faillissementen"
Er staan op dit moment net geen 24.000 handelspanden leeg - een triest record. Tegen het einde van het jaar zouden er bovendien nog eens 3.000 bijkomen. Dat blijkt uit cijfers van gespecialiseerd onderzoeksbureau Locatus, die deze krant kon inkijken. Handelsorganisatie Unizo pleit voor een winkelshift: "We zien dat er nog steeds meer grote winkels in de periferie van de stad bijkomen en dat gaat ten koste van de handel in het centrum. Dat moet stoppen. Anders dienen alle maatregelen om de winkelcentra in de stad te helpen tot niets."
Lees verder

Apple op zoek naar mensen die 6G-technologie willen ontwikkelen
Hoewel 5G nog niet volledig uitgerold is in ons land, kijkt Apple al naar de opvolger. Het bedrijf heeft de afgelopen dagen enkele vacatures online geplaatst die te maken hebben met het nog onbestaande mobiele netwerk. Persbureau Bloomberg merkte de vacatures op.
Lees verder

"De gevreesde Zuid-Afrikaanse variant? In Zuid-Afrika zelf valt daar weinig van te merken"
Hoezo de Zuid-Afrikaanse variant hoogst gevaarlijk en besmettelijk? In Zuid-Afrika zelf reageren ze verbaasd op de waarschuwingsstempel die de rest van de wereld op 'hun' coronavirus plakt. "We komen inderdaad net uit een tweede golf, maar die was er enkel omdat iedereen mekaar tijdens de eindejaarsfeesten mocht zien. De voorbije week lagen de besmettingscijfers zelfs lager dan in België", zeggen drie uitgeweken Vlamingen over de toestand in hun nieuwe thuisland.
Lees verder

Weegt je viervoeter kilootje te veel? In deze fitness kan je hond op de loopband
In Vichte (Anzegem) heeft een opvallende gym de deuren geopend. Bij Dogmar Fitness kan je sinds kort je trouwe viervoeter enkele kilometers laten afhaspelen op de loopband. "Niet enkel dikkerdjes, maar elke hond kan deugd hebben van wat fitness", zegt Dagmar Bonnier (35). Wij volgden een sportsessie mee.
Lees verder

Door corona geplaagd Club dankt Mechele opnieuw: verdediger helpt blauw-zwart aan goeie uitgangspositie
Ook zonder Lang, Vanaken, Denswil en Rits heeft Club Brugge een goeie uitgangspositie geforceerd tegen Dinamo Kiev. Blauw-zwart speelde in de heenmatch van de 1/16de finales 1-1 gelijk in Oekraïne. Brandon Mechele scoorde de belangrijke uitgoal.
Lees verder

McDonald's wil evenveel vrouwen als mannen in leidinggevende functies tegen eind 2030
De Amerikaanse fastfoodketen McDonald's wil meer diversiteit in zijn management. Tegen eind 2030 zouden er evenveel vrouwen als mannen een leidinggevende functie moeten bekleden, zo berichten Amerikaanse media donderdag. Ook etnische minderheden zouden beter vertegenwoordigd moeten zijn.
Lees verder

Rose was 5 maanden zwanger tijdens de opnames van '1 Jaar Gratis': "Als je hormonen opspelen, weegt de stress extra zwaar door"
Haar quizavontuur in '1 Jaar Gratis' zat er na één aflevering al bijna op. Maar nu lijkt Rosemary Dede (34), een Vlaamse met Ghanese roots, haast niet te stoppen. Op tv ziet u haar nog met bolle buik, maar drie weken geleden is ze bevallen van haar derde kindje, Nora. "Ik geniet van ons gezinnetje", zegt ze in een interview met Dag Allemaal. Al was het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn. "Ik had dat toch een beetje onderschat, de opnames duurden veel langer dan ik had verwacht."
Lees verder

Heel wat zevens bij Club, maar ook twee spelers die nipt aan een buis ontsnappen: onze punten voor blauw-zwart
1-1 in Kiev, een resultaat waar Club Brugge mee kan thuiskomen. Dat valt ook af te leiden uit onze punten voor blauw-zwart. Ontdek ze hieronder!
Lees verder

Hij sloot zijn kinderen op in een hondenhok, zette hen urenlang in een ijskoud bad en misbruikte hen. Maar toch wil Nederlandse justitie 'horrorvader' niét meer vervolgen
Bijna dertig jaar lang hield hij zijn kinderen gegijzeld op een afgelegen boerderij in het Nederlandse Ruinerwold, waar hij ze opsloot in een hondenhok, verkrachtte en daarna urenlang in een ijskoud bad liet bidden "omdat ze waren bevangen door slechte geesten". Toch ziet het ernaar uit dat er géén proces komt tegen de intussen 68-jarige Gerrit-Jan van D. Hij kreeg een hersenbloeding en kan niet meer praten, waardoor er volgens het openbaar ministerie geen eerlijk proces mogelijk is. Zijn kinderen reageren teleurgesteld: "We hopen dat hij toch nog wordt vervolgd. Niet omdat we hem zo graag in de cel willen, wel omdat we de bevestiging willen dat wat ons overkomen is, strafbaar is."
Lees verder

Vormer wéér belangrijk in 50ste Europese match voor Club: "Denk wel dat we een tik hebben uitgedeeld"
"Ik denk wel dat we een tik hebben uitgedeeld", trapte Club-aanvoerder Ruud Vormer na het 1-1-gelijkspel in Kiev een open deur open. "Het waren heel moeilijke omstandigheden. 't Was superkoud, er stond ook nog een aardig windje... We zijn blij met die 1-1, ik hoop dat we het thuis gaan afmaken. In de eerste helft vond ik dat we meer de diepte moesten zoeken, meer de ruimtes inlopen. Daar kunnen we ze volgende week nog pijn doen. Die 1-0, die die gast fantastisch binnen schiet, was een domper, maar dan zie je dat het goed zit bij ons. En je weet ook dat er op stilstaande fases kansen gaan komen."
Lees verder

Sarah Silverman en Perez Hilton zeggen na al die jaren eindelijk sorry tegen Britney Spears
De controversiële documentaire 'Framing Britney Spears' heeft al voor veel opschudding gezorgd. Vlak na de release lieten al veel celebs op sociale media blijken dat ze de zangeres steunen en een aantal grote namen hebben ondertussen al hun excuses aangeboden. Justin Timberlake (40) was als eerste aan de beurt, maar nu hebben ook Sarah Silverman (50) en Perez Hilton (42) gezegd dat het hun spijt.
Lees verder

Zelfs met een halve wereld in lockdown, zetten we onze zeilen en gaan de ruimte in
In het midden van een pandemie die de hele wereld in zijn greep houdt, vliegen we naar Mars. Als alles goed gaat, landt NASA donderdagavond zijn "Perseverance" op de rode planeet. Maar zelfs als dit mislukt, zijn er nog de missies van de Verenigde Arabische Emiraten en China die óók sondes hebben die deze maand op zo'n 54 miljoen kilometer van aarde arriveren. Er zijn allerlei cynische bedenkingen bij te maken. Maar bovenal is het één van de mooiste voorbeelden van onze ongelooflijke wilskracht als soort: dat we zelfs met een halve wereld in lockdown, onze zeilen zetten en de ruime in gaan.
Lees verder

Torenkraan valt omver op werf en mist woning van Rudy op luttele centimeters na: "Dit had véél erger kunnen aflopen"
Op 't Vrije in Moorsele (Wevelgem) is donderdagnamiddag een metershoge torenkraan op een bouwwerf omvergevallen. Het gevaarte donderde in de tuinen van twee woningen in de buurt. De kraan miste op enkele centimeters na de woning van Ingrid Commeene en Rudy Samyn. "Het had erger gekund. Was ze recht naar beneden gevallen, dan had ze ons dak verwoest", aldus Rudy.
Lees verder

Dug-out met foute tekening krijgt nog staartje: prent is gebaseerd op foto van Nazi die Joodse moeder met kind doodschiet
De commotie die in Dendermonde ontstond door de tekening van een schietende man op het zijpaneel van een dug-out is in de loop van de dag alleen maar groter geworden. Het paneel is ondertussen dan wel overschilderd, maar de prent blijkt gebaseerd op een bekende foto van de holocaust, van een Nazi die in een Joodse moeder met kind doodschiet. Bij de sportdienst van de stad blijkt niemand te weten waar ze het paneel vandaan gehaald hebben.
Lees verder

In fontein gevonden koffertje bevat wel degelijk hart van eerste burgemeester Verviers
Het koffertje dat afgelopen zomer werd gevonden bij renovatiewerken aan de fontein in het centrum van Verviers bevat wel degelijk het hart van de eerste burgemeester van de stad. Het orgaan zat in een pot alcohol in een kleine kist.
Lees verder

Ziekenhuizen trekken aan alarmbel: verdrievoudiging van kinderen en jongeren met zware eetstoornis door lockdown
Ziekenhuizen zien een toename van het aantal jonge patiënten met zware eetstoornissen. De sector trekt aan de alarmbel: "De zorg voor jongeren met een eetstoornis was net toereikend voor het begin van de coronacrisis, maar de huidige explosie kunnen we niet aan", aldus Ursula Van den Eede, coördinator van de Eetkliniek van het UZ Brussel.
Lees verder

Verkenner Perseverance landt vanavond na '7 minutes of terror' op Mars: volg de landing live op HLN.be
Straks om 21.55 uur Belgische tijd is het zover. Dan laat NASA de onbemande verkenner Perseverance (Volharding) landen op Mars voor een nieuwe zoektocht naar sporen van leven op de rode planeet. Als alles goed gaat, zal Perseverance al de vijfde Amerikaanse verkenner op Mars zijn, na Sojourner, Spirit, Opportunity en Curiosity.
Lees verder