Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Lichamen van overleden Italiaanse ambassadeur en militair overgebracht naar Italië

HLN
Lichamen van overleden Italiaanse ambassadeur en militair overgebracht naar Italië
De lichamen van de overleden Italiaanse ambassadeur Luca Attanasio en zijn lijfwacht Vittorio Iacovacci zijn dinsdag gerepatrieerd naar Italië. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Beiden kwamen maandag om het leven tijdens een aanval op een konvooi van het Wereldvoedselprogramma in het oosten van Congo.
Lees verder

15 jaar cel voor verdachte van moord op Maltese journaliste
Een van de drie mannen die beschuldigd worden van de moord op de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia is veroordeeld tot 15 jaar cel. Vince Muscat pleitte vandaag voor het eerst schuldig. Naast zijn celstraf zal hij ook 43.000 euro aan gerechtskosten moeten betalen.
Lees verder

QUIZ. 25 jaar 'Trainspotting': test je kennis over de cultfilm
Choose life, choose a job. Choose a career. Choose a family ... Het is vandaag dag op dag 25 jaar geleden dat 'Trainspotting' uitkwam. De cultfilm over de Schotse heroïnejunkies uit 1996 heeft een iconische status en betekende de definitieve doorbraak van Ewan McGregor.
Lees verder

Brussels luxehotel opent 'privé-restaurants' in lege kamers: "Naast je bed eten zoals nu is toch allesbehalve aangenaam?"
Het Brussels luxehotel Steigenberger Wiltcher's is het wachten beu en biedt vanaf volgende week weer een heuse 'restaurantervaring' aan. Daarvoor worden leegstaande hotelkamers omgetoverd tot 'mini-restaurantjes'. "Wie bij ons logeert, krijgt zo'n restaurantje voor zich alleen en kan daar dan in een restaurantatmosfeer van een sterrenmenu genieten", aldus hotelmanager Michel Cottray. Volledig wettelijk, verzekert hij.
Lees verder

TikTok-gebruikers verspreiden samenzweringstheorie dat sneeuw in Texas "fake" is
In TikTok-video's die de voorbije dagen viraal gingen, beweren gebruikers dat de sneeuw waaronder Texas vorige week bedolven werd, nep is en in feite werd gecreëerd door de Amerikaanse overheid.
Lees verder

Technologie die krasjes vanzelf herstelt laat badkamermeubels er steeds als nieuw uitzien
Door het intense gebruik duurt het niet lang voor de oppervlakken van badkamermeubels kleine krassen vertonen. Dankzij een speciale technologie hoort dat voortaan tot het verleden, want door ze te behandelen met een lak verdwijnen die krasjes na een poosje vanzelf.
Lees verder

KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step rekent in Le Samyn op Sénéchal en Cavendish - BK tijdrijden vervroegd
De organisatoren van de Ronde van Vlaanderen deelden de laatste wildcards uit. Die gaan naar de Belgische ploegen Sport Vlaanderen-Baloise en Bingoal WB. Ook de Franse teams B&B Hotels p/b KTM en Total Direct Energie zijn van de partij. Diezelfde vier ploegen kregen eerder al een invitatie in de bus voor de Belgische openingsklassieker, de Omloop van komende zaterdag.
Lees verder

KOERS KORT. Cavendish start in Le Samyn - Stybar verlaat trainingskamp na overlijden van grootvader
De grootvader van Zdenek Stybar is overleden, waardoor de Tsjech terugkeerde naar zijn thuisland. "Dank aan Deceuninck-Quick-Step om me de toelating te geven om van de ene op de andere minuut het trainingskamp te verlaten", klonk het op Instagram. "Ik kreeg van het team een ploegauto, koersfiets en wat snacks mee voor een trip van 1.500 kilometer. Zo kan ik bij mijn familie zijn in deze moeilijke tijden."
Lees verder

Oplichter belooft bankbiljetten te kopiëren met speciaal 'wasmiddel': "Dader maakte 100.000 euro buit"
De federale spoorwegpolitie heeft in station Brussel-Zuid een man opgepakt, die slachtoffers zou hebben opgelicht met een 'magische kopieertruc' en valse bankbiljetten. De man zou naar schatting 100.000 euro hebben buitgemaakt door mensen te beloven dat hij geld kon maken door het "te wassen."
Lees verder

Wetsvoorstel om broers en zussen niet meer te scheiden blijft meningen verdelen
Een wetsvoorstel van DéFI dat het burgerlijk wetboek aanpast zodat broers en zussen het recht krijgen om samen op te groeien, ook na een scheiding van de ouders of na plaatsing in de jeugdhulp, blijft de meningen verdelen. Dat bleek vandaag in de Kamercommissie Justitie waar een hele dag hoorzittingen werden georganiseerd.
Lees verder

"Stinkende Bosnische moslim": UEFA start onderzoek naar racisme richting Ibrahimovic
De UEFA heeft een onderzoek geopend naar "incidenten" van vorige week in de Europa League-wedstrijd tussen Rode Ster Belgrado en AC Milan. Onder meer Zlatan Ibrahimovic, die de hele wedstrijd op de bank bleef, kreeg toen haatdragende taal naar het hoofd geslingerd.
Lees verder

Een jaar geleden veranderde kerk van Don Carminati in massamortuarium: "Irreëel dat ik in zo'n nachtmerrie beland was"
"Het overkomt me soms dat ik terugdenk en me afvraag: is dit echt gebeurd? Het leek me irreëel en onmogelijk dat ik in zo'n nachtmerrie beland was." De emotionele reactie van Don Carminati spreekt boekdelen. De priester zag zijn kerk in het begin van de coronapandemie veranderen in een massamortuarium. Robin Ramaekers ging hem nu voor de reportagereeks 'Terug naar Lombardije' opnieuw opzoeken.
Lees verder

Demir wil tegen begin maart meer duidelijkheid over evenementen en festivals
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir hoopt "tegen begin maart" duidelijkheid te kunnen geven over de organisatie van evenementen en festivals. Dat heeft de N-VA-minister tijdens een gedachtewisseling in het Vlaams Parlement gezegd.
Lees verder

Minister Diependaele waarschuwt voor nieuwe phishingmail
Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele waarschuwt voor een nieuwe phishingmail die momenteel circuleert. De mail lijkt op het eerste gezicht afkomstig van de Vlaamse overheid en lijkt te gaan over een een teruggave van belastingen, maar het gaat over een poging tot oplichting, waarschuwt de N-VA-minister.
Lees verder

Doet nieuwe docu 'pedofiel' Woody Allen eindelijk de das om? "Hij heeft ons misbruikt, en hij is ermee weggekomen"
Dankzij een welgemikte, schokkende documentaire van de Amerikaanse zender HBO ligt regisseur Woody Allen (85) andermaal onder vuur. De beschuldigingen van seksueel misbruik stapelen zich op nu naast zijn eigen dochter Dylan Farrow ook model Christina Engelhardt beweert dat Allen seks met haar had toen ze amper 16 was. En dan is er nog zijn vrouw Soon-Yi, tevens de adoptiedochter van zijn ex Mia Farrow. "Een relatie beginnen met één van je kinderen - bloed of geen bloed - is incestueus."
Lees verder

Politie massaal aanwezig aan station Aalst na nieuwe oproep tot gevecht tussen straatbendes
Aan het station in Aalst verzamelden dinsdag rond 16 uur een vijftigtal agenten aan het station. Dit nadat de stad opnieuw een melding kreeg van een vechtpartij tussen jeugdbendes. "We hebben het zekere voor het onzekere genomen", vertelt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).
Lees verder

Beke niet te spreken over Pano-reportage: "Ik viel bijna uit mijn zetel"
"Ik ben bijna uit mijn zetel gevallen bij het bekijken van de Pano-reportage over de contactopsporing." Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag in het parlement na interpellaties van de oppositiepartijen.
Lees verder

Romelu Lukaku beantwoordt vragen van fans: "Toen ik 15 jaar was, duwde ik 100 kilo op de bench press"
Romelu Lukaku hield vandaag een Q&A op Twitter. De Rode Duivel werd overstelpt met maar liefst 8.000 vragen. Wij pikten er de beste antwoorden uit. "Robert Lewandowski is de beste voetballer van het moment."
Lees verder

Engelsen dromen van 'coronafeestdag' op 21 juni, regering moet officieel reageren op succesvolle petitie
Engelsen willen een officiële feestdag tegen corona. Een petitie roept op om van 21 juni een vrije dag te maken, zodat het einde van alle lockdownmaatregelen massaal gevierd kan worden. Binnen een paar uur ondertekenden al ruim 12.000 mensen de aanvraag online, wat betekent dat de regering een reactie moet geven. Als er 100.000 zijn, buigt het parlement zich over het verzoek.
Lees verder

SHOWBITS. De winter van Kat Kerkhofs en Louis Talpe als brandweerman
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder