Doorgaan naar hoofdcontent

Lamkel Zé scoorde niet alleen, maar trapte ook in de edele delen van Kossounou

HLN
Lamkel Zé scoorde niet alleen, maar trapte ook in de edele delen van Kossounou
Lamkel Zé zorgde even voor spanning met de 2-1, maar zijn eerste wapenfeit van de wedstrijd was er ook niet naast. De 24-jarige Kameroener ging neer aan de zijlijn en in een poging om Antwerp in balbezit te houden raakte hij Kossounou op een wel erg gevoelige plaats. De Ivoriaan greep naar de edele delen, moest even bekomen maar kon toch weer verder. Lamkel Zé excuseerde zich.
Lees verder

Eindtermen onderwijs goedgekeurd
De plenaire zitting van het Vlaams Parlement heeft de eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. "Dit is niet het resultaat van politiek overleg, maar van onderwijsoverleg", zei minister Ben Weyts nog eens. De raad van bestuur van het Katholiek Onderwijs vergadert donderdag om 16 uur.
Lees verder

KIJK LIVE. Knotsgek slot op Jan Breydel: Vormer maakt er 3-1 van!
• Jan Breydel (20u45)
Lees verder

Tielemans geeft assist voor enige goal in FA Cup wedstrijd tussen Leicester en Brighton
Leicester City heeft zich in de 94ste minuut geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Iheanacho kopte een voorzet van Rode Duivel Youri Tielemans binnen.
Lees verder

Iheanacho kopt Leicester in laatste seconde naar kwartfinale FA Cup
• FA Cup • Aftrap: 20u30 • King Power Stadium • Laten Rode Duivels zich zien?
Lees verder

Tielemans geeft assist voor enige goal in kwartfinale FA Cup tussen Leicester en Brighton
Leicester City heeft zich in de 94ste minuut geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Iheanacho kopte een voorzet van Rode Duivel Youri Tielemans binnen.
Lees verder

Club ten koste van Antwerp naar kwartfinales Croky Cup, Vormer grote man in 300ste match voor blauw-zwart
Niet Antwerp, wel Club Brugge heeft z'n ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup beet. Lamkel Zé, weer hij, maakte het nog even spannend nadat Vanaken en Dost eerst raak hadden getroffen, maar Vormer zette zijn 300ste match voor blauw-zwart luister bij door op fraaie wijze de 3-1-eindstand vast te leggen.
Lees verder

Pater Luc Versteylen (93), oprichter van Agalev, overleden aan corona
Pater Luc Versteylen is vanavond overleden aan corona in het woonzorgcentrum Wommelgheem in Wommelgem. Versteylen was activist in de jaren 70 en werd vooral bekend als oprichter van de groene beweging Agalev.
Lees verder

Barcelona speelt weinig klaar en verliest van Sevilla in heenwedstrijd Copa del Rey
Als Koeman en co de finale van de Copa del Rey willen halen, zullen ze nog serieus uit hun pijp mogen komen. De Spaanse grootmacht verslikte zich in de heenwedstrijd in een sterk Sevilla. Via een heerlijke sologoal van Jules Koundé en een droge knal van ex-Barçaspeler Ivan Rakitic werd het 2-0 voor Sevilla. FCB speelde te weinig klaar en bracht Sevilla eigenlijk nooit echt in verlegenheid. Lionel Messi wrong al vroeg in de partij de grootste kans de nek om. De terugwedstrijd staat 3 maart op de agenda, en daar zal Barcelona opnieuw nood hebben aan een klein mirakel.
Lees verder

ONS RAPPORT. Twee Bruggelingen vielen een béétje uit de toon, bij Antwerp zakken vooral keuzes Vercauteren door het ijs
Club Brugge heeft nu ook in de beker van België z'n zoete wraak beet op Antwerp. Bij blauw-zwart deed niemand minder dan een dikke zes, terwijl er bij Antwerp wel enkele jongens pijnlijk door het ijs zakten. Vooral een duo dat tot voor vandaag nog op niet te veel kansen moest rekenen van coach Frank Vercauteren...
Lees verder

Vormer, die knappe 3-1 zo bedoeld had: "Het is niet normaal wat wij allemaal presteren, hé"
Met de knappe 3-1 nam Ruud Vormer alle twijfels weg. Hij is dan ook Man van de Match. "Of dat doelpunt de bedoeling was? Ja, honderd procent", vertelde hij na zijn 300ste wedstrijd voor de VTM-camera. "Het was anders een heel slechte voorzet geweest. Maar ik weet dat de keeper (De Wolf, red.) af en toe gokt - dat doen de meeste - dus ik dacht: ik schiet eens. Ja, hij valt heel goed binnen." Het was vooral een gesloten wedstrijd. "Dat weet je tegen Antwerp. Ze spelen goed compact en willen eruit komen met Lamkel Zé. Maar als je scoort móeten ze komen en dan kregen wij meer ruimte. Na de 1-0 konden we dan ook lekker 'ballen'. We mogen trots zijn op deze volwassen wedstrijd. En het is niet normaal hé wat wij allemaal presteren. Zoveel wedstijden op een rij. We zijn blij en blijven doorwerken."
Lees verder

Kersverse opa aka 'Beenhaar Patrick' of 'Tweezak Thomas': één van de twee moet 'Big Brother' verlaten
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Nadat de groep ontdekte dat ze de nieuwelingen niet mogen nomineren, zijn Thomas en Patrick deze week de kandidaten die mogen vrezen voor een exit. Reden genoeg voor stress en ellende, en dan moest de epische ruzie met huismeester Jill nog komen... Gelukkig was er ook goed nieuws: Patrick kreeg tijdens de livestream te horen dat hij voor het eerst grootvader is geworden.
Lees verder

Oostende boekt ruime zege in basketbalduel der bekerfinalisten
BC Oostende won makkelijk van Kangoeroes Basket Mechelen: 85-63. Een voorproefje op de bekerfinale eind maart
Lees verder

Everton knikkert Alderweireld en Tottenham uit FA Cup na knotsgekke match: 5-4!
Everton heeft zich na verlengingen geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Na 90 minuten stond het 4-4 tussen Everton en Tottenham. Bernard maakte de winning goal voor The Toffees in de eerste helft van de verlengingen.
Lees verder

Football Talk. Ajax schakelt PSV uit in Nederlandse beker - Atalanta-Juventus is de finale in Italië
Atalanta Bergamo heeft zich geplaatst voor de finale van de Coppa Italia, de Italiaanse voetbalbeker. In de terugwedstrijd van de halve finales haalde Atalanta, al twee seizoenen de sensatie in de Serie A, het met 3-1 van Bekerhouder Napoli, dat evenwel niet op Dries Mertens kan rekenen. De Rode Duivel is out met een enkelblessure. De heenwedstrijd was eerder in Napels op een scoreloos gelijkspel geëindigd.
Lees verder

KIJK LIVE (18u). Beerschot ontvangt KV Mechelen in achtste finales Croky Cup
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Het Kiel • Kijk op HLN.be LIVE naar de wedstrijd!
Lees verder

LIVE (18u). AA Gent en Charleroi bikkelen om ticket voor kwartfinales in beker
• Croky Cup • Aftrap: 18u • Ghelamco Arena • AA Gent of Charleroi in kwartfinales?
Lees verder

LIVE (20u45). Union en Anderlecht betwisten ouderwetse Brusselse derby
• Croky Cup • Aftrap: 20u45 • Joseph Marienstadion • Union knikkerde Anderlecht in 2018 uit de beker
Lees verder

"Aantijging over onjuiste aanbesteding contactonderzoek in Pano ongegrond"
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid noemt de aantijgingen in een Pano-reportage over de aanbesteding van het contactonderzoek ongegrond. "Dit is manifest onjuist", zegt woordvoerder Joris Moonens op woensdag. Het Agentschap betreurt ook dat het niet de kans gekregen heeft om op de aantijgingen te reageren en zal klacht indienen bij de ombudsman van VRT.
Lees verder

Neymar stapt na reeks overtredingen van het veld met "pijn aan adductoren", haalt Braziliaan ontmoeting met Barcelona?
Opschudding in de 1/32 finales van de Franse voetbalbeker. Paris Saint-Germain won weliswaar met het kleinste verschil op bezoek bij tweedeklasser Caen na een doelpunt van Moise Kean, maar zag steraanvaller Neymar in de tweede helft van het veld stappen. Slechte timing, met volgende week de CL-match tegen FC Barcelona op het menu.
Lees verder