Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

"Laat dure onecologische rozen links liggen": onze tuinexperte toon de mooiste alternatieven voor Valentijn

HLN
"Laat dure onecologische rozen links liggen": onze tuinexperte toon de mooiste alternatieven voor Valentijn
Wie Valentijn zegt, denkt meteen aan rozen. Maar mooie rozen zijn duur, en vaak onecologisch; ze worden nog altijd deels per vliegtuig uit Kenia ingevlogen. Wil je je geliefde toch in de bloemetjes zetten? Kies dan voor liever voor rode bloemen die wél verantwoord zijn. Onze tuinexperte Laurence Machiels vertelt welke alternatieven er allemaal zijn. Succes verzekerd!
Lees verder

Welke laptop moet je kopen als je wil dat die 10 jaar meegaat?
De meeste gebruikers doen drie tot vijf jaar met een nieuwe laptop. Maar stel dat je iets meer geld ophoest voor een degelijk toestel, en erop mikt dat je er tien jaar mee zult doen: is dat te vinden? Onze techredacteur heeft tips voor de zoektocht.
Lees verder

Hoeyberghs moet naar de rechtbank wegens seksisme: "Dit is beerput geworden van gestoord extremisme"
Jeff Hoeyberghs moet zich voor de correctionele rechtbank van Gent verantwoorden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat heeft de raadkamer beslist. De plastisch chirurg kwam in opspraak, nadat hij bij een Gentse studentenvereniging een lezing vol vrouwonvriendelijke uitspraken had gegeven. Voor de camera van VTM Nieuws deed Hoeyberghs er vandaag nog een stevige schep bovenop. "Dit is een beerput geworden van gestoord extremisme", klonk het.
Lees verder

Israël merkt meteen effect massale vaccinatie ouderen, nu nog de jongeren overtuigen
De vlaggen gaan nog niet uit maar er komt hoopgevend nieuws uit Israël. De eerste effecten van de strak georganiseerde vaccinatiecampagne worden merkbaar onder ouderen. Een geleidelijke terugkeer naar het normale leven komt zo weer een beetje in zicht.
Lees verder

Wat is nu toch het smaakgeheim achter de waanzinnig populaire Lotus-speculoos? "Slechts 6 mensen op deze wereld kennen het recept"
Wat is toch het smaakgeheim achter dat schijnbaar eenvoudige speculooskoekje dat stormenderhand de wereld blijft veroveren? Voor het zoveelste jaar op rij laat Lotus Bakeries verbluffende cijfers optekenen — een omzetgroei van 8,3% naar 663,3 miljoen euro afgelopen 2020 — met telkens weer de speculoos als belangrijkste groeimotor: "Ons geheim? Simpel: wij overdrijven niet. Niet met het kruidige en evenmin met het zoete", aldus CEO Jan Boone.
Lees verder

SHOWBITS. Wakker worden met Hilde De Baerdemaeker en Kate Ryan toont haar nieuwe kapsel
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Boerderij van de Meilandjes is bijna verkocht: "Het is gelukt!"
De familie Meiland heeft hun woonboerderij in Hengelo bijna verkocht. Op Instagram deelt Erica een foto van haar en Martien met de duimen omhoog voor het bordje, waarop 'verkocht onder voorbehoud' staat. "Het is gelukt, in de stille verkoop! Nu op zoek naar een nieuw stulpje", schrijft ze erbij.
Lees verder

Paul Michiels (72) ontkracht geruchten: "Neen, ik heb geen botox gebruikt"
Na het optreden van Soulsister donderdagavond in het Eén-programma 'Week van de Belgische Muziek' ging vooral het frisse uiterlijk van zanger Paul Michiels, intussen toch al 72, over de tongen op sociale media. "Zou hij botox gebruiken?", vroegen kijkers zich af. Zelf ontkracht de zanger die geruchten: "Dat zou ik nooit doen. Maar ik mag zeggen wat ik wil, de mensen gaan me toch niet geloven." (lacht)
Lees verder

Paul Michiels ontkracht geruchten: "Neen, ik heb geen botox gebruikt"
Na het optreden van Soulsister donderdagavond in het Eén-programma 'Week van de Belgische Muziek' ging vooral het frisse uiterlijk van zanger Paul Michiels, intussen toch al 72, over de tongen op sociale media. "Zo hij botox gebruiken?", vroegen kijkers zich af. Zelf ontkracht hij die geruchten: "Dat zou ik nooit doen. Maar ik mag zeggen wat ik wil, de mensen gaan me toch niet geloven." (lacht)
Lees verder

Trambestuurder (46) vraagt vrijspraak voor dodelijk ongeval aan station Oostende: "Het leek geen persoon, eerder een zak"
Een 46-jarige trambestuurder vraagt in de politierechtbank de vrijspraak voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Oostende. In januari 2019 kwam een 54-jarige man om het leven toen hij werd aangereden op de tramsporen. Filip V. was op dat moment dakloos en lag op de sporen. Volgens de nabestaanden van de vijftiger was het ongeval evenwel te vermijden. Zij leggen de verantwoordelijkheid bij de trambestuurder. Die is het daar niet mee eens. "Het leek geen persoon op de sporen, eerder een zak", zegt zijn advocaat.
Lees verder

Trambestuurder vraagt vrijspraak voor dodelijk ongeval in Oostende: "Het leek geen persoon op de sporen, eerder een zak"
Een 46-jarige trambestuurder vraagt in de politierechtbank de vrijspraak voor een dodelijk ongeval in Oostende. Twee jaar geleden kwam Filip V. (54), een dakloze, om het leven toen hij op de tramsporen lag. Volgens de nabestaanden van de vijftiger was het ongeval evenwel te vermijden. Zij leggen de verantwoordelijkheid bij de trambestuurder. Die is het daar niet mee eens. "Als er in de verte iets beweegt, heb ik dat altijd gezien. Nu zag ik iets roerloos liggen", zegt hij.
Lees verder

Nederlandse schaatsers zakken door ijs van smeltende vijver, brandweer moet hen met behulp van ladder redden
Verschillende schaatsers zijn in Den Haag door het ijs van een smeltende vijver gezakt. Politie en brandweer moesten alle zeilen bijzetten om hen veilig op de vaste grond te krijgen.
Lees verder

Regering helpt bedrijven "uit winterslaap" met nieuw steunpakket
De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen, bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig richting toekomst, met een nieuw steunpakket om de zwaarst getroffen sectoren "uit hun winterslaap te helpen", dixit premier De Croo.
Lees verder

Djokovic vreest scheurtje in buikspieren na zege tegen Fritz: "Weet niet of ik op de baan zal kunnen stappen tegen Raonic"
Novak Djokovic moest zich vrijdag in de derde ronde van de Australian Open laten behandelen aan de buikspieren. De Servische titelverdediger won weliswaar in vijf sets van de Amerikaan Taylor Fritz, maar zei achteraf te vrezen voor een scheurtje.
Lees verder

Waterstof hoort niet in auto's, vindt de hoogste baas van Volkswagen
Herbert Diess, de CEO van de Volkswagen Group, vindt het onzin om auto's op waterstof te laten rijden. Die technologie hoef je bij de auto's van zijn merken niet te verwachten, benadrukt hij. En zo is Diess het blijkbaar eens met topman Elon Musk van Tesla die het Engelse woord fuel cell (brandstofcel) maar al te graag verandert in 'fool cell'.
Lees verder

Sancta Maria blijft voorlopig open
Instituut Sancta Maria blijft voorlopig open. Dat heeft de diocesane plannings- en coördinatiecommissie (DPCC) van het bisdom donderdag beslist. Volgens het DPCC is er 'onvoldoende overeenstemming' gevonden om de school te sluiten. Het schoolbestuur zal nu wellicht in beroep gaan tegen die beslissing.
Lees verder

Chinese sonde stuurt videobeelden door van Mars
Het Chinese ruimtevaartagentschap (CNSA) heeft videobeelden verspreid van de sonde Tianwen-1 die boven Mars vliegt. Twee dagen eerder was de sonde erin geslaagd om zich in een baan rond Mars te nestelen.
Lees verder

Europese Commissie niet opgezet met verlengd Belgisch verbod op niet-essentiële reizen
Het Overlegcomité besliste vorige week vrijdag 5 februari om de coronamaatregelen te verlengen tot 1 april, maar toch werd de Europese Commissie er pas gisteren officieel van op de hoogte gebracht dat zo ook het verbod op niet-essentiële reizen met een maand werd verlengd. Dat veroorzaakt bij de Commissie "een zekere ongerustheid", zegt een woordvoerder.
Lees verder

KOERS KORT. Seizoensstart jeugdrenners opnieuw uitgesteld - Nieuw-Zeelandse amateur pakt tijdrittitel
De competitiestart voor de jeugdrenners wordt opnieuw uitgesteld. Zo mogen er géén wedstrijden tot 1 april plaatsvinden. Dat bevestigde Cycling Vlaanderen.
Lees verder

Air Belgium vliegt ten vroegste opnieuw in april, Air Antwerp in mei
De verlenging van het verbod op niet-essentiële reizen heeft gevolgen voor Air Belgium. De luchtvaartmaatschappij schrapt haar passagiersvluchten van en naar de Franse Antillen (Guadeloupe en Martinique) tot begin april. En Air Antwerp zal ten vroegste vanaf 2 mei weer vliegen tussen Antwerpen en Londen. Dat staat op de websites van de twee maatschappijen.
Lees verder