Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

KVM-eigenaar Dieter Penninckx weggestemd uit bestuur van de club: “Ik blijf achter de club staan”

HLN
KVM-eigenaar Dieter Penninckx weggestemd uit bestuur van de club: "Ik blijf achter de club staan"
Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx, spilfiguur in een fraudezaak, is door de buitengewone Algemene Vergadering van KV Mechelen weggestemd als bestuurder. De onderhandelingen over de verkoop van zijn aandelen lopen nog.
Lees verder

Eigenaar Dieter Penninckx weggestemd als bestuurder bij KV Mechelen: "Niemand staat boven de club"
Het rommelt in de Mechelse bestuurskamer. Dieter Penninckx werd weggestemd als bestuurder van Malinwa. De ex-topman van het failliete FNG blijft voorlopig wel hoofdaandeelhouder.
Lees verder

Qatar zwicht: bikini toch toegestaan bij beachvolleybaltoernooi voor vrouwen
Een bikini dragen? Daar leek geen sprake van bij het eerste beachvolleytoernooi voor vrouwen in Qatar. Maar na een Duitse boycot en felle kritiek uit alle windhoeken draait de organisatie nu alsnog.
Lees verder

Jolien D'hoore wil nog één, allerlaatste keer knallen in haar afscheidsseizoen. En dan… "Trouwen, kindjes en mijn eigen trainingscentrum"
Het afscheid wenkt. Maar eerst wil Jolien D'hoore (30) nog één, allerlaatste keer knallen in de klassieke lente, die zaterdag start in de Omloop. Met Lotte Kopecky scoren op de olympische ploegkoers in Tokio. En het WK in Vlaanderen meepikken. Dan zal de cirkel rond zijn. Haar carrière af. "Ik heb er het maximum uitgehaald."
Lees verder

Plastische chirurgie gaf Cardi B zelfvertrouwen: "Ik voelde me voordien zo lelijk"
Cardi B (28) maakt er geen geheim van dat ze al aan haar lichaam liet sleutelen. De plastische ingrepen geven haar zelfvertrouwen, vertelt ze in Interview Magazine.
Lees verder

LIVE. Tweede helft afgetrapt, beterschap na rust?
• Arena Nationala, Boekarest (21u) • Ref: Felix Brych (DUI) • Heenmatch achtste finales Champions League • Yannick Carrasco is geblesseerd
Lees verder

LIVE. Bayern gaat verder op elan na de rust
• Stadio Olimpico (21u), • Ref: Orel Grinfeeld (ISR), • Heenmatch achtste finales Champions League, • Lazio overleefde ternauwernood in groep met Club Brugge
Lees verder

Te gek voor woorden: Delfine Persoon opzichtig bestolen bij amateurkamp in Sofia
En u vond dat Delfine Persoon bestolen werd in haar titelkamp bij de profs tegen Katie Taylor? Dan zou u nu helemaal verontwaardigd zijn over het resultaat van haar amateurkamp in Sofia vanavond. Persoon domineerde de drie rondes en toch bestond de jury het om de zege aan de Oekraïnse Iuliia Psyplakova toe te kennen. Of hoe het (amateur)boksen zijn reputatie van corrupte sport weer alle eer aandeed.
Lees verder

AstraZene­ca zal ook komende vier maanden lang niet leveren wat het beloofde: "Onze hoop is nu gevestigd op het Janssen-vaccin"
AstraZeneca zal ook in april, mei en juni door productieproblemen maar de helft van de afgesproken hoeveelheid coronavaccins in Europa leveren. Dat zal ook in ons land gevolgen hebben. "Hopelijk wordt Johnson & Johnson vervroegd goedgekeurd, om vanaf april deze tegenslag te compenseren", zegt Dirk Ramaekers van de taskforce Vaccinatie.
Lees verder

LIVE. Heerlijke goal! Giroud scoort met omhaal tegen Atlético
• Arena Nationala, Boekarest (21u) • Ref: Felix Brych (DUI) • Heenmatch achtste finales Champions League • Yannick Carrasco is geblesseerd
Lees verder

LIVE. De kwalificatie lijkt zo goed als binnen voor Bayern
• Stadio Olimpico (21u), • Ref: Orel Grinfeeld (ISR), • Heenmatch achtste finales Champions League, • Lazio overleefde ternauwernood in groep met Club Brugge
Lees verder

Heerlijke omhaal Giroud bezorgt Chelsea uitstekende uitgangspositie tegen Atlético
Chelsea heeft een uitstekende zaak gedaan in de achtste finales van de Champions League. 'The Blues' wonnen de heenwedstrijd bij Atlético na een heerlijke omhaal van Olivier Giroud: 0-1.
Lees verder

Bayern met anderhalf been in kwartfinale na klinkende zege tegen Lazio
Bayern heeft Lazio verslagen met 1-4. Lewandowski, Sané en de jonge Musiala zorgden ervoor dat Bayern met 0-3 de rust in ging. Na de rust werkte Acerbi een harde voorzet van Sané in eigen doel en kon Correa nog de eer redden voor Lazio. Bayern lijkt al zo goed als zeker te zijn van een plaatsje in de kwarfinale van de Champions League.
Lees verder

Waarom Japanse games weer helemaal in zijn
Met gloednieuwe titels als Bravely Default II, The Nioh Collection en Persona 5 Strikers zijn gameontwikkelaars uit het Land van de Rijzende Zon weer enorm goed vertegenwoordigd in het winkelrek. Dat is al enkele jaren zo, na een lange tijd waarin Japanse games maar geen voet aan de grond kregen bij ons. De comeback van Japanse gamemakers, en waarom ze deze keer wellicht blijvers zijn.
Lees verder

Pil blijkt placebo, tientallen vrouwen in Chili ongewenst zwanger: "Hoe moet ik alle rekeningen nu blijven betalen?"
In Chili zijn tientallen vrouwen na een pijnlijke vergissing ongewenst zwanger geworden. De pil die ze slikten, bleek een placebo te zijn. Het laboratorium dat Anulette produceerde, had per ongeluk die valse exemplaren in omloop gebracht. Ook de overheid speelde echter een bedenkelijke rol, weet tijdschrift VICE. Abortus is in het land verboden, de dames hadden dus geen enkele uitweg meer.
Lees verder

Feestvreugde en amoureuze bekentenissen tijdens 'Big Brother': nieuwkomers Mike en Matt tonen hun gevoelens
Party time tijdens 'Big Brother'. Omdat er officieel vijftig dagen voorbij zijn, worden de bewoners getrakteerd op een avond vol muziek en drankjes. En dat zorgt bij sommigen onder hen ook voor een ontlading op amoureus vlak...
Lees verder

Auto belandt in Samber: inzittende overleden
Bij een ongeval in Marchienne-au-Pont (Charleroi) is een persoon om het leven gekomen toen die met een auto in de Samber terechtkwam. Dat bevestigen de hulpdiensten. Er is een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht.
Lees verder

Kind sterft na brand in Grieks vluchtelingenkamp
Deze avond is in een vluchtelingenkamp ten noorden van de Griekse hoofdstad Athene brand uitgebroken. Daarbij kwam zeker één kind om het leven, aldus de Griekse brandweer. Volgens een verklaring van de brandweer ademde het kind al niet meer toen ze aankwam in het Thiva-kamp, 54 kilometer ten noorden van Athene.
Lees verder

Honderdtal dolfijnen gestorven voor kust van Mozambique, oorzaak blijft voorlopig mysterie
Zeker 86 dolfijnen zijn vandaag dood aangetroffen op een eiland voor de kust van Mozambique. De oorzaak van hun overlijden is nog niet bekend, klinkt het bij het ministerie van Milieu. Op dezelfde plaats waren zondag ook al meerdere dolfijnen dood aangetroffen.
Lees verder

Agenten niet vervolgd voor dood zwarte man na verstikking bij arrestatie in VS
Een Amerikaanse grand jury heeft besloten geen agenten aan te klagen die betrokken waren bij de arrestatie van de Afro-Amerikaanse man Daniel Prude in maart vorig jaar. De man kreeg tijdens zijn arrestatie in de stad Rochester, in de staat New York, een kap over zijn hoofd en overleed een week later aan de gevolgen van verstikking.
Lees verder