Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

Klant van Jumbo vindt larven in diepvriessoep: “Ik dacht eerst dat het noedels waren”

HLN
Klant van Jumbo vindt larven in diepvriessoep: "Ik dacht eerst dat het noedels waren"
De honger van Melek Bodur (25) was meteen over toen ze in haar bord soep plots larven zag drijven. De vrouw had de zak diepvries soepgroenten dezelfde dag aangekocht in een warenhuis van Jumbo in Beveren. Bij de warenhuisketen zitten ze verveeld en beloven ze een passende compensatie.
Lees verder

ANALYSE. Juridisch blijft de schuld van Trump discutabel. Maar een impeachment is geen juridisch proces
Op het afzettingsproces tegen Donald Trump hebben de aanklagers hun pleidooien afgerond. Het was hun taak om te bewijzen dat de oud-president tot de dodelijke bestorming van het Capitool heeft aangezet. Strikt juridisch blijft dat discutabel. Maar een impeachment is een politiek proces en daarvoor zijn de argumenten tegen Trump overtuigend genoeg.
Lees verder

LIVESTREAM. Dag vier in afzettingsproces Trump begonnen, Biden wacht "vol ongeduld" op beslissing Republikeinen
In de Amerikaanse Senaat is de vierde dag van het impeachmentproces tegen Donald Trump van start gegaan. Aan de beurt komen vandaag de advocaten van de voormalige president. Zij zullen vooral pleiten dat het proces ongrondwettelijk is, en krijgen net als de Democratische aanklagers zestien uur de tijd om hun punt te maken. Mogelijk volgt dit weekend al een stemming. Huidig president Joe Biden is alvast benieuwd naar het standpunt van de Republikeinen.
Lees verder

Champagnecocktail met granaatappel en gegratineerde coquilles met zeekraal: verwen jezelf of elkaar met dit liefdesdiner van Sandra Bekkari
Liefde gaat door de maag. Of het nu de liefde voor jezelf, je partner of een vriend(in) is. Vier de liefde dit weekend daarom extra met een gezond, eenvoudig en vooral overheerlijk vijfgangenmenu van Sandra Bekkari. Zondag andere plannen? Elke dag is romantisch als jij hem zelf maakt. Aandacht voor elkaar, met iets lekkers erbij: dàt is het. "Gewoon aanwezig zijn (écht aanwezig) in dezelfde ruimte werkt al verbindend. Laat de ene de mise-en-place doen, terwijl de andere achter het fornuis staat."
Lees verder

Ministerraad keurt vaccinatieverlof voor werknemers en ambtenaren goed
Werknemers en ambtenaren hebben recht op respectievelijk betaald verlof of een dienstvrijstelling als ze uitgenodigd worden voor hun vaccinatie tegen COVID-19 tijdens de diensturen. Dat heeft de federale ministerraad goedgekeurd.
Lees verder

Onze fiscaal expert Michel Maus over nieuwe regels voor Belgen met vastgoed in buitenland: "Of ze nu verhuren of niet: ze doen een goede zaak"
Buitenlands vastgoed zal anders belast worden en dat betekent goed nieuws voor de Belgen die een vakantiewoning hebben. Al wordt het nog een klus om ook een kadastraal inkomen vast te leggen voor vastgoed in landen waar dat systeem helemaal niet bestaat. "Daar zullen de eigenaars zelf iets moeten op vinden", zegt onze belastingsexpert Michel Maus.
Lees verder

Heropening kappers zorgt voor klamme handen bij politici en virologen
Geen baardverzorging, geen boekjes en magazines, en ramen en deuren open. Na drieënhalve maand mogen kappers eindelijk opnieuw knippen, voorzien van een extra set hygiëneregels. Kapsalons zien voorlopig nog geen stormloop, maar virologen en politici kijken met een bang hart toe. Want voor premier Alexander De Croo is het geen oefening: wanneer de kappers opengaan, is dat voorgoed.
Lees verder

"Gestolen broncode Cyberpunk 2077 en Witcher 3 bij online-veiling verkocht"
Volgens datasecurityplatform vx-underground zou de broncode van Witcher 3 en Cyberpunk 2077 verkocht zijn op een veiling aan een onbekende bieder. De data van de Poolse gamestudio CD Projekt Red werden vorige week bij een ransomware-aanval gestolen.
Lees verder

Hoewel de 'kotbubbel' het Overlegcomité niet haalde, wordt die in werkelijkheid wel al toegepast: "We gaan echt geen schema's maken met wie wanneer de keuken mag gebruiken"
De veelbesproken 'kotbubbel'. Officieel bestaat die nog niet, maar in realiteit is die er wel. "Het is dringend tijd dat er duidelijkheid komt", reageren enkele studenten uit Leuven. Want bij het begin van het tweede semester is het meer dan voordien full house op kot. "Die sociale boost motiveert. Om te studeren, en om je beter in je vel te voelen."
Lees verder

Allen weer samen op kot: mag het nu wel of niet? "We gaan echt geen schema's maken wie wanneer de keuken mag gebruiken"
De veelbesproken 'kotbubbel'. Officieel bestaat die nog niet, maar in realiteit is die er wel. "Het is dringend tijd dat er duidelijkheid komt", reageren enkele studenten uit Leuven. Want bij het begin van het tweede semester is het meer dan voordien full house op kot. "Die sociale boost motiveert. Om te studeren en om je beter in je vel te voelen."
Lees verder

Justin Timberlake verontschuldigt zich na hele heisa rond 'Framing Britney Spears'
Er waren de afgelopen dagen veel ogen gericht op Justin Timberlake (40). In de documentaire 'Framing Britney Spears' wordt de relatie die Timberlake en Britney (39) jaren geleden hadden uitgebreid onder de loep genomen, waarbij zou blijken dat Justin wellicht meer aandeel had bij haar mentale instorting dan tot nu toe werd gedacht. Volgers van de zanger lieten de voorbije week dan ook massaal veel reacties achter op zijn sociale media.
Lees verder

Leye voor clash tegen Antwerp: "Als je kijkt naar de pure kwaliteiten van Lamkel Zé, is hij een kandidaat-winnaar van de Gouden Schoen"
De weken van de waarheid voor Standard de Liège. Haalt het nog play-off 1 of niet? Zondag komt Antwerp naar Sclessin - wat vermogen de Rouches tegen de Great Old?
Lees verder

Catalanen zondag naar stembus voor vervroegde verkiezingen: krijgen separatisten opnieuw de meerderheid?
In de Spaanse regio Catalonië vinden zondag vervroegde verkiezingen plaats. Die worden gezien als een lakmoesproef voor de separatistische beweging in de regio. Uit opiniepeilingen blijkt dat het weleens een nek-aan-nekrace kan worden tussen voor- en tegenstanders van de afscheiding van Spanje. Dat de separatistische partijen op het laatste moment een 'cordon sanitaire' tegen de socialistische partij hebben getekend, drijft de spanning naar een kookpunt.
Lees verder

Teuns heeft enorm veel zin in koninginnenrit van Ronde van de Provence: "Alle registers open op de Ventoux"
Vierde, werd Dylan Teuns in de tweede etappe van de Ronde van de Provence. Zevende, is hij nu in de stand, op amper 20 seconden van de leiderspositie. Dat belooft voor zaterdag, op de flanken van de Mont Ventoux. "Ik trek er alle registers open."
Lees verder

IJsland heeft aantal nieuwe coronagevallen teruggebracht tot nul: inwoners hebben er nu leven waar wij alleen van kunnen dromen
IJsland is geslaagd in iets wat nog geen enkel ander Europees land gelukt is: het aantal nieuwe bevestigde gevallen van Covid-19 terugbrengen tot nul. En daar staat iets tegenover. Sinds vorige maand worden de coronamaatregelen er zachtjesaan versoepeld en intussen hebben de inwoners er weer een leven waar wij voorlopig alleen nog maar van kunnen dromen.
Lees verder

Herbesmetting met Zuid-Afrikaanse variant leidt voor eerste keer tot zwaardere infectie
Voor het eerst is er een herbesmetting met de Zuid-Afrikaanse variant beschreven die leidt tot een zwaarder ziektebeeld. Dat meldt de ziekenhuiskoepel van Parijs (AP-HP) op basis van een publicatie in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases. Tot nog toe werd ervan uitgegaan dat een tweede besmetting tot een minder ernstig ziektebeeld leidt, aangezien het immuunsysteem daardoor versterkt zou zijn.
Lees verder

Op deze manier zal Kim Cattrall uit de 'Sex and the City'-reboot geschreven worden
Dat Kim Cattrall (64) niet meedoet in de 'Sex and the City'-reboot wisten we al langer, maar hoe haar personage Samantha Jones uit de serie zal worden geschreven was tot nu toe een groot vraagteken. Al hebben de makers van de reeks ondertussen wel een tipje van de sluier opgelicht.
Lees verder

KOERS KORT. Voormalig Sky-teamarts riskeert 4 jaar schorsing na nieuwe beschuldigingen - Seizoensstart jeugdrenners opnieuw uitgesteld
Voormalig Team Sky-arts Richard Freeman wordt door het Britse antidopingagentschap UKAD beschuldigd van twee overtredingen van het antidopingreglement en riskeert daarvoor in totaal vier jaar schorsing, zo meldde de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder

Football Talk. Duel tussen Lierse K. en Deinze verhuist naar zondag - Club geeft jonge verdediger Mbamba contract tot 2023
Jeugdinternational Noah Mbamba (16) ondertekent een contract tot 2023 bij Club Brugge. Dat heeft blauw-zwart gemeld. De centrale verdediger maakt het seizoen uit bij Club NXT in de 1B Pro League en zal de voorbereiding op volgend seizoen starten bij de A-kern.
Lees verder

Woningprijzen volgens Nationale Bank 13,5% te duur: Wat is de impact van die 'overwaardering' op uw droomwoning?
Woningen zijn door de sterke stijging van de vastgoedprijzen vorig jaar maar liefst 13,5% te duur, aldus de Nationale Bank. Die stelt in haar jaarverslag van 2020 dat de overwaardering van de huizenprijzen bijna dubbel zo groot was als in 2019. Is vastgoed nog een interessante investering? Kan het nog duurder? En dreigt een huis écht onbetaalbaar te worden?
Lees verder