Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Jurist Daniel Spreutels, door Coucke bedankt met telefoontje van 90 seconden: “Hij heeft één ding onderschat, And...

HLN
Jurist Daniel Spreutels, door Coucke bedankt met telefoontje van 90 seconden: "Hij heeft één ding onderschat, Anderlecht heeft een ziel"
Een telefoontje van anderhalve minuut. Meer uitleg kreeg ex-Anderlechtbestuurder Daniel Spreutels niet van Marc Coucke in april 2018. Na 35 jaar dienst werd hij aan de deur gezet, maar van wrok is geen sprake zegt hij in La Dernière Heure: "Het is verteerd. Mijn tijd bij Anderlecht eindigde op een vreemde manier, maar dat is oude geschiedenis."
Lees verder

Hoeveel moet je bewegen om gezond te zijn? Nieuwe Vlaamse adviezen gelanceerd
Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert nieuwe aanbevelingen die Vlamingen moeten aanzetten om meer te bewegen. Zo wordt er niet langer aangeraden om in blokken van minstens 10 minuten te bewegen, maar ligt de nadruk op 'elke stap'. In de nieuwe aanbevelingen is ook expliciete aandacht voor baby's, mensen met een beperking en zwangere en pas bevallen vrouwen.
Lees verder

Schrijnende beelden van vluchtelingenkamp op Lesbos: wankele tentjes moeten storm trotseren
Op Twitter circuleren schrijnende beelden van het vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos. Zo is te zien hoe wankele tentjes de helse weersomstandigheden moeten trotseren. Het vluchtelingenkamp kwam al eerder in het nieuws omdat de omstandigheden er nog slechter zouden zijn dan die in het kamp van Moria, dat in september vorig jaar afbrandde.
Lees verder

Ex-rechtbankvoorzitter Hennart (67) sluit politieke carrière niet uit
Luc Hennart, sinds kort op pensioen na jarenlang voorzitter te zijn geweest van de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel, sluit niet uit dat hij nog een politieke carrière start. Dat zegt hij in een interview met La Dernière Heure.
Lees verder

Hoe (on)gezond is het om te sporten in de vrieskou? En neem je erna het best een koude of hete douche? Een sportexpert geeft advies
De extreme kou lijkt een gedroomd excuus om buitenshuis sporten voorlopig op de lange baan te schuiven. "Maar met een paar slimme aanpassingen kan je perfect veilig sporten", zegt prof. Bart Roelands van de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS) van de VUB. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
Lees verder

"Drink meer en ga nooit alleen": expert legt uit waarop je moet letten als je wil sporten in de vrieskou
De extreme kou lijkt een gedroomd excuus om buitenshuis sporten voorlopig op de lange baan te schuiven. "Met een paar slimme aanpassingen aan je sportroutine kan sporten perfect veilig", zegt prof. Bart Roelands van de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie (MFYS) van de VUB. Maar is het wel zo gezond? En waar moet je allemaal rekening mee houden als je de koude wil trotseren?
Lees verder

Vlaamse leidt astronautes op (en was in 2008 zelf kandidaat): "Sportieve vrouw met lang cv? Dan maak je goede kans"
Wat als de 'sky not your limit' is? Dan word je astronaut. Voor het eerst in 12 jaar zoekt Europees ruimtevaartorganisatie ESA nieuw bloed, en heel graag vrouwen. Astrofysicus Nancy Vermeulen (45) was in 2008 kandidaat, maar strandde op een zucht van haar droomjob. In haar academie traint ze toekomstige privé-astronauten. "Je hoeft geen 100 kilo te kunnen heffen."
Lees verder

Van een geplooide minirok tot een zwarte catsuit: de tien opvallendste tennisoutfits van Serena Williams
Tennislegende Serena Williams is op deze Australian Open op zoek naar haar achtste eindoverwinning in Melbourne. In de eerste twee rondes kende ze weinig tegenstand, maar haar outfit springt wél weer in het oog. De 39-jarige Amerikaanse kwam door de jaren heen al vaak met een opvallende outfit de baan op. Een overzicht.
Lees verder

Khloé Kardashian maakt prioriteit van tweede kindje: "True heeft speelkameraadje nodig"
Dat de coronapandemie wereldwijd weleens voor een babyboom zou kunnen zorgen, wisten we al. Maar dat ook ten huize Thompson-Kardashian babyplannen broeden, is nieuw. Volgens een bron zou Khloé (36) helemaal klaar zijn voor een tweede kindje samen met haar partner Tristan (29).
Lees verder

Organisatie Spelen houdt vrijdag crisisberaad na vrouwonvriendelijke uitspraken voorzitter Mori
De organisatoren van de komende Olympische Spelen in Tokio houden vrijdag een crisisvergadering. Er ontstond recent heel wat commotie na enkele vrouwonvriendelijke uitspraken van Yoshiro Mori, de voorzitter van het organisatiecomité.
Lees verder

Grote liefde en nieuw kleinkind, maar wie kreeg de erfenis? Zo gaat het één jaar na overlijden van Kirk met de familie Douglas
Acteur Michael Douglas (76) heeft op sociale media stilgestaan bij de dood van zijn vader, Hollywoodlegende Kirk Douglas die begin februari 2020 overleed. "Ik kan niet geloven dat het een jaar geleden is dat je ons hebt verlaten. Met 103 jaar heb je een goed moment gekozen om uit te checken. Ik hou van je met heel mijn hart", schreef Michael bij een foto van hen twee. Maar hoe gaat het vandaag eigenlijk met de familie Douglas?
Lees verder

Één jaar na overlijden van Hollywoodlegende Kirk: zo gaat het nu met de familie Douglas
Acteur Michael Douglas (76) heeft op sociale media stilgestaan bij de dood van zijn vader, Hollywoodlegende Kirk Douglas die begin februari 2020 overleed. "Ik kan niet geloven dat het een jaar geleden is dat je ons hebt verlaten. Met 103 jaar heb je een goed moment gekozen om uit te checken. Ik hou van je met heel mijn hart", schreef Michael bij een foto van hen twee. Maar hoe gaat het vandaag eigenlijk met de familie Douglas?
Lees verder

Vakbonden samen voor hogere lonen, maar geen betoging op til: "Op dit moment toch geen honderden mensen op de been brengen?"
Werkgevers en werknemers proberen vandaag opnieuw vast te leggen hoeveel de lonen mogen stijgen in de komende twee jaar. De werkgevers zeggen dat corona de mogelijkheden beperkt houdt. Aan werknemerskant willen de vakbonden creatieve oplossingen, maar enkel het ABVV is van plan om vrijdag breed acties te voeren.
Lees verder

Vijf vragen aan politicoloog Carl Devos over de affaire-El Kaouakibi: "Haar toekomst ziet er niet goed uit"
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil dringend meer uitleg en transparantie over de kwestie rond Vlaams parlementslid Sihame El Kaoukibi. Na de heisa over de mogelijke fraude bij haar project Let's Go Urban kwam er gisteren het nieuws dat El Kaoukibi 50.000 euro van haar partij heeft gekregen als 'lanceringssteun' voor de verkiezingen van mei 2019. Volgens politicoloog Carl Devos (UGent) berokkent de aanhoudende onduidelijkheid in de zaak Open Vld veel schade. "Je zou verwachten dat een parlementslid in het oog van de storm klare wijn schenkt aan haar eigen voorzitter. Er zit daar iets heel ernstig scheef."
Lees verder

Half maart eerste vaccins in twee gevangenissen
Een dertigtal gedetineerden en hun penitentiair en verplegend personeel zal rond half maart worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Het gaat om personen van de corona-afdeling in Brugge en bejaarde bewoners van een specifieke vleugel in de gevangenis van Merksplas.
Lees verder

Voormalig assistente, sterren én vriend steunen #FreeBritney na controversiële docu: "Haar vader is een echte klootzak"
Een nieuwe documentaire over Britney Spears (39) houdt het internet al dagen in z'n greep. Onderwerp van gesprek is de bewindvoering van papa Jamie (68), die al sinds haar zenuwinzinking van 2008 het doen en laten van z'n dochter controleert. Terwijl verschillende stemmen steeds luider oproepen om Britney zelfstandig beslissingen te laten nemen - "Ik weet als geen ander wat ze allemaal kan", klinkt het bijvoorbeeld in de docu - haalt nu ook vriendje Sam Asghari (27) hard uit naar z'n schoonvader. "Ik heb nul respect voor iemand die constant obstakels op ons pad gooit."
Lees verder

Voormalig assistente, sterren én vriend steunen #FreeBritney na controversiële docu: "Ik weet als geen ander wat ze allemaal kan"
Een nieuwe documentaire over Britney Spears (39) houdt het internet al dagen in z'n greep. Onderwerp van gesprek is de bewindvoering van papa Jamie (68), die al sinds haar zenuwinzinking van 2008 het doen en laten van z'n dochter controleert. Terwijl verschillende stemmen steeds luider oproepen om Britney zelfstandig beslissingen te laten nemen - "Ik weet als geen ander wat ze allemaal kan", klinkt het bijvoorbeeld in de docu - haalt nu ook vriendje Sam Asghari (27) hard uit naar z'n schoonvader. "Hij is een echte klootzak die constant obstakels op ons pad gooit."
Lees verder

Rampvliegtuig Indonesië had probleem bij hendels om motoren te bedienen
Het passagiersvliegtuig dat vorige maand crashte bij Indonesië een probleem met de bediening van de motoren. Het toestel van Sriwijaya Air zwenkte op ongeveer 3 kilometer hoogte plotseling naar links en stortte in de Javazee, melden onderzoekers. Alle 62 inzittenden kwamen om het leven.
Lees verder

KOERS KORT. Cavendish 'debuteert' in Almeria - Halle-Ingooigem geannuleerd
Mark Cavendish maakt zondag z'n tweede debuut voor Deceuninck-Quick.Step tijdens de Clasica Almeria, een koers die hij in 2015 al eens won in het shirt van de ploeg. "Net als elke renner kijk ik in deze tijden erg uit naar het begin van het seizoen", vertelt Cavendish in een persbericht. "We mogen ons gelukkig prijzen dat de koersen doorgaan. Ik verheug me erop om het truitje van 'the Wolfpack' weer aan te trekken en te koersen met de jongens. Dat deze wedstrijd me mooie herinneringen bezorgt, maakt het nog specialer."
Lees verder

TikTok-influencer die superlijm in haar kapsel smeerde, wil fabrikant voor de rechter slepen
Een Amerikaanse TikTok-influencer die honderdduizenden volgers heeft gekregen nadat ze al weken probeert om sterke lijm uit haar kapsel te verwijderen, overweegt de lijmfabrikant voor de rechter te slepen. De 40-jarige Tessica Brown wendde zich tot het middel omdat haar gebruikelijke haarproducten op waren, maar ze had niet in de gaten dat het deze werking zou hebben. Inmiddels krijgt ze hulp van over de hele wereld, onder wie van Neal Farinah, de haarstylist van niemand minder dan Beyoncé.
Lees verder