Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Johnson & Johnson-vaccin beschermt prima tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19

HLN
Johnson & Johnson-vaccin beschermt prima tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19
Het vaccin van Johnson & Johnson beschermt goed tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19. Dat meldt de Amerikaanse toezichthouder FDA. Volgens de FDA is het vaccin in de Verenigde Staten 72 procent effectief.
Lees verder

Yari Verschaeren traint op veld, maar rentree nog niet voor dit weekend
Goed nieuws op Anderlecht. Yari Verschaeren heeft de trainingen op het veld hervat. Een rentree is ten vroegste voor begin maart.
Lees verder

Vlaams minister-president Jan Jambon: "Beperkte versoepelingen mogelijk, met eten en drinken voor jongeren"
"Ik denk dat er vanaf 1 maart beperkte versoepelingen mogelijk zijn en ik denk dat daar ook eten en drinken voor de jongeren bij moet zijn." Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag in het parlement na vragen van Jeremie Vaneeckhout (Groen), Chris Janssens (Vlaams Belang), Tinne Rombouts (CD&V) en Jos D'Haese (PVDA).
Lees verder

Gedetineerde gijzelt cipier met mes in Brugse gevangenis: speciale eenheden ter plaatse
In de gevangenis van Brugge is momenteel een gijzeling aan de gang. Een gedetineerde zou een cipier gijzelen in zijn cel met een mes. De speciale eenheden (DCU) zijn intussen aangekomen.
Lees verder

Gedetineerde gijzelt cipier met mes in Brugse gevangenis: speciale eenheden onderweg
In de gevangenis van Brugge is momenteel een gijzeling aan de gang. Een gedetineerde zou een cipier gijzelen in zijn cel met een mes. De speciale eenheden (DCU) zijn intussen aangekomen.
Lees verder

Amnesty beschouwt Navalny niet langer als "gewetensgevangene" door oude racistische uitspraken
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International beschouwt Kremlin-criticus Alexej Navalny niet meer als een "gewetensgevangene" door oude, haatdragende uitspraken. De ngo roept wel nog steeds op om Navalny vrij te laten en beschouwt zijn vervolgingen nog steeds als politiek gemotiveerd.
Lees verder

Johnson & Johnson wordt ons 'vaccin van de hoop': alles wat u daarover moet weten
Kopzorgen voor België, want zowel Moderna als AstraZeneca doen niet wat ze beloofd hebben: voldoende spuitjes leveren. Om onze vaccinatiestrategie niet te laten verzanden, kijken alle ogen nu naar Johnson & Johnson. Het 'vaccin van de hoop' is gemiddeld 66 procent doeltreffend, maar veel breder getest - óók in Zuid-Afrika - en dat op het hoogtepunt van de pandemie. Alles wat u erover moet weten.
Lees verder

Hoeveel vaccins heeft België nu eigenlijk al gekregen? Niemand die het exact lijkt te weten: "Dit slaat werkelijk nergens op"
1.053.450 vaccins zijn er al aangekomen in België, zegt het Europees Centrum voor Preventie en Ziektebestrijding ECDC. 851.865, zegt het Belgisch Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen FAGG. En 942.143 zijn het er volgens de laatste tabellen van de taskforce Vaccinatie. Niemand lijkt te weten hoeveel vaccins ons land nu echt al ontvangen heeft, en hoeveel er dus in de vriezers zitten.
Lees verder

Daling onderwijsvacatures zorgt voor minder groot leerkrachtentekort, maar beroep nog altijd niet aantrekkelijk genoeg
Het aantal onderwijsvacatures bleef het afgelopen semester dalen en zorgt voor een 'mildering' van het lerarentekort. Het aantal kandidaat-leerkrachten blijft wel gelijk. "Dit toont aan dat het onderwijs voor veel mensen nog altijd geen aantrekkelijke sector is", zegt Vlaams Parlementslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang).
Lees verder

Gehate Jerrel na zijn 'Big Brother'-avontuur: "Ik hoop dat niemand zijn dreigementen omzet in daden"
Twee luttele weekjes: meer had de flamboyante Nederlandse make-up- artiest Jerrel (25) niet nodig om een onuitwisbare indruk te maken in 'Big Brother'. Helaas voor hem niet zo'n positieve... Jerrel werd bedolven onder de haatberichten toen hij nog in het 'Big Brother'- huis woonde. "Als ze ermee dreigen om je vriend pijn te doen, dan komt dat hard binnen", zegt Jerrel na zijn exit. "Ik besef nu dat ik het beter anders had aangepakt."
Lees verder

41 vluchtelingen vermist na schipbreuk op Middellandse Zee
Na een schipbreuk afgelopen weekend op de Middellandse Zee zijn nog 41 personen vermist. Dat melden de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) woensdag.
Lees verder

Immuniteit Catalaanse parlementsleden wankelt: "Zwarte dag voor Europese democratie"
"Dit is een zwarte dag voor de Europese democratie", aldus de Catalaanse Europarlementsleden Carles Puigdemont, Antoni Comin en Clara Ponsanti. De commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement besliste gisteren aan te bevelen om de immuniteit van de drie op te heffen. In maart velt het voltallige halfrond het definitieve verdict.
Lees verder

De Chinese camper met uitschuifbare verdieping
De nieuwste camper van het Chinese merk Maxus wekt verbazing. Eens geparkeerd schuift met een druk op de knop zomaar een tweede verdieping uit het dak, inclusief balkon.
Lees verder

Autonoom huis met spiegelende gevel zorgt zelf voor elektriciteit en water
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een huisje in Mexico.
Lees verder

ASSISEN. Doodslag in Halle. Kon Dirk Wauters problemen bij Bpost niet meer aan? Of was er iets anders aan de hand?
De ochtend na het na-Tour-criterium van 2018 in Aalst doodde de wat saaie postbediende Dirk Wauters (52) uit Halle zijn vrouw Patricia Gaillet (°1955). Hij sprong vervolgens van het balkon van de derde verdieping. Wauters was een tijdlang kritiek, maar overleefde. Een zinnige uitleg voor zijn daad kwam er eigenlijk nooit. De ene keer had zijn vrouw met een andere man geflirt. Een andere keer lag de schuld bij problemen op het werk die hem boven het hoofd waren gegroeid. Misschien brengt zijn assisenproces — dat morgen begint — opheldering.
Lees verder

Foxconn gaat elektrische auto ontwikkelen met start-up Fisker
Het elektronicabedrijf Foxconn uit Taiwan, dat vooral bekend is als leverancier voor Apple, richt zich steeds nadrukkelijker op de automarkt. Na de lancering van een eigen platform voor elektrische auto's, gaat het bedrijf nu samen met de Amerikaanse start-up Fisker een auto ontwikkelen. Die moet in 2023 op de markt komen.
Lees verder

Van Ranst krijgt AstraZeneca-vaccin en maakt er meteen statement van: "Zeer veilig, ook voor mijn leeftijdsgroep"
Marc Van Ranst (55) heeft het coronavaccin van AstraZeneca toegediend gekregen. De viroloog maakte er meteen een statement van.
Lees verder

Hoe alleen zijn ook goed voor je kan zijn. Psycholoog Veerle Meurs: "Het is gezond voor je hele lichaam"
Eenzaamheid neemt in 2020 epidemische vormen aan. Gezondheidsexperts noemen het een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Ze linken eenzaamheid aan depressie, hart- en vaatziekten en zelfs vroegtijdig overlijden. Het wordt overduidelijk: we kunnen niet zonder menselijk contact en hebben angst om alleen te zijn. Maar 'alleen zijn' en 'eenzaamheid' mogen we niet als hetzelfde beschouwen, zegt filosoof en therapeut Veerle Meurs. Want alleen zijn kan ook positieve effecten hebben. "Je wordt creatief. En je valt meer samen met wie je bent."
Lees verder

Parachute van wagentje op Mars bevat geheime boodschap
De parachute waaraan marsrover Perseverance vorige week op Mars landde, bevatte een geheime boodschap in binaire code. Dat is code die gebruikmaakt van twee symbolen, bijvoorbeeld een 0 en een 1. In dit geval waren het oranjerode en witte vlakken.
Lees verder

SHOWBITS. Tom De Cock heeft nood aan een nieuwe bureaustoel en Kaat Bollen toont haar outfit voor Internationale Vrouwendag
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder