Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Het internet lacht zich een breuk na vertrek van Klaasje: “Alwéér een blonde die stopt”

HLN
Het internet lacht zich een breuk na vertrek van Klaasje: "Alwéér een blonde die stopt"
Het kon ook niet anders: slechts enkele uren nadat Klaasje haar vertrek bij K3 aankondigde, laat het internet zich alweer van zijn grappigste kant zien. Van "Het is alweer de blonde die vertrekt" tot "Misschien kan James Cooke het nieuwe K3'tje worden?".
Lees verder

Football Talk. Triest nieuw dieptepunt voor Bandé (ex-KV Mechelen) - U21 van Anderlecht in quarantaine
Ajax leent Hassane Bandé uit aan het Kroatische NK Istra 1961, zo melden de Amsterdammers. Het huurcontract (met aankoopoptie) loopt tot 30 juni 2022. De 22-jarige Bandé kwam in de zomer van 2018 voor ruim acht miljoen euro over van KV Mechelen. De winger uit Burkina Faso had er zich met twaalf goals in 27 matchen in de kijker gespeeld. Maar na amper twee weken in dienst bij Ajax raakte Bandé zwaar geblesseerd aan kuitbeen en enkel tijdens een oefenduel met Anderlecht, waarna een lange revalidatie volgde.
Lees verder

Bende opgerold die voor 182.000 euro aan luiers bestelde op naam van ander bedrijf om ze daarna door te verkopen
De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden luiers te bestellen op naam van een bedrijf en deze dan zelf door te verkopen. In totaal werd er voor 182.000 euro aan luiers besteld.
Lees verder

Bende opgerold die voor 182.000 euro luiers bestelde op naam van ander bedrijf om ze daarna door te verkopen
De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft twee mannen aangehouden die er van verdacht worden luiers te bestellen op naam van een bedrijf, die nooit een bestelling heeft geplaatst. De bal ging aan het rollen nadat een groot bedrijf een klacht neerlegde bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. In totaal werd er voor 182.000 euro aan luiers besteld. Een derde verdachte werd vrijgelaten.
Lees verder

Teheran roept Belgische ambassadeur op het matje: "Mensenrechten moeten gerespecteerd worden"
De Iraanse autoriteiten hebben de Belgische ambassadeur in Teheran op het matje geroepen. Reden is de 20 jaar cel die een Iraanse diplomaat vorige week opgelegd kreeg. De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde Assadollah Assadi voor zijn aandeel in een verijdelde bomaanslag in Frankrijk.
Lees verder

Michelle Obama krijgt eerste eigen Netflix-serie: kindershow om gezondere eetgewoonten aan te moedigen
Michelle Obama (57) werkt samen met Netflix aan een kinderserie waarin gezond eten gepromoot wordt. In de nieuwe show 'Wafeltje + Mochi' gaat de voormalige first lady op avontuur met twee poppen die een droom hebben om vers voedsel te leren koken. Het is haar allereerste samenwerking met Netflix.
Lees verder

Koudeprik duurt nog hele week: gaat u het ook voelen aan uw energiefactuur?
De komende dagen klimt de temperatuur in het hele land niet boven het vriespunt. Maar betaalt u ook duurdere energieprijzen op vorstdagen? Mijnenergie.be ging na wat een winterprik betekent voor uw energiefactuur.
Lees verder

Erven van vrienden wordt vanaf juli goedkoper met 'vriendenerfenis'
In de commissie Financiën van het Vlaams Parlement is de vriendenerfenis goedgekeurd. Hiermee kunnen mensen een bepaald deel van hun erfenis voordelig nalaten aan een of meerdere goede vrienden of verre familieleden. Tot nu toe waren daarvoor de hogere fiscale tarieven in de zijlijn van toepassing, tot 55 procent. Vanaf 1 juli 2021 kan je met deze vriendenerfenis tot maximaal 15.000 euro nalaten aan het meest gunstige tarief van drie procent.
Lees verder

LIVE (18u). Oostende-topschutter Sakala krijgt rust in bekerduel tegen Cercle
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Jan Breydel • Cercle wipte OHL, KV Oostende won van Waasland-Beveren
Lees verder

LIVE. Gueye laat na nog geen halve minuut al na Oostende op voorsprong te schieten
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Jan Breydel • Cercle wipte OHL, KV Oostende won van Waasland-Beveren
Lees verder

EU steekt 7 miljard euro in 'buurlanden' rond Middellandse Zee
De Europese Unie steekt tot 2027 7 miljard euro in de economie van tien niet-EU-landen rond de Middellandse Zee. De EU is de belangrijkste handels- en investeringspartner in de regio die zich uitstrekt van Marokko tot Syrië en wil dat blijven, aldus Europees commissaris Olivér Várhelyi (Nabuurschap en Uitbreiding).
Lees verder

Van 'fijne vleeswaren' tot een goudmijn met rebelse blondines: 23 jaar K3 in een notendop
23 jaar na het ontstaan van K3 is het tijd voor een derde personeelswissel: Klaasje hangt de handdoek in de ring en wordt vervangen door een M/V met talent. Reden genoeg om terug te blikken op de lange en goedgevulde carrière van de groep die door Marcel Vanthilt ooit omschreven werd als "charcuterie met peren."
Lees verder

Koby Bryants helikoptercrash: de waarschijnlijke oorzaak van de crash
Het is ondertussen een dik jaar geleden dat basketbalspeler Kobe Bryant (41) en zijn dochter Gianna Bryant (13) het leven lieten bij een helikoptercrash in Calabasas in Californië. De oorzaak van de crash was tot nog toe onbekend. Nu blijkt dat het zou gaan om een fout manoeuvre ten gevolgen van een ruimtelijk gedesoriënteerde piloot
Lees verder

De vrije val van scheidsrechter Mike Dean: uitgespuwde cultfiguur met de dood bedreigd
Met de dood bedreigd door twee scheidsrechterlijke beslissingen. Dat is het trieste lot van Mike Dean, die nochtans ooit o zo geliefd was in Engeland. De cultref besloot zelf alvast om even een pauze in te lassen en komend weekend geen wedstrijd te leiden.
Lees verder

Bitcoin-stunt van Tesla lijkt maand geleden aangekondigd door mysterieuze Reddit-gebruiker
Het lijkt erop dat een Reddit-gebruiker meer dan een maand geleden de gigantische bitcoin-aankoop van autofabrikant Tesla bekendgemaakt heeft. Het nieuws over die aankoop stuurde de koers van de cryptomunt naar een nieuw record. De auteur van de post op Reddit beweert een Tesla-insider te zijn. Zijn bericht luisterde naar de titel 'You heard it here first'.
Lees verder

Isolde Lasoen doet oproep voor méér Belgische muziek door onze speakers: "Er is veel moedeloosheid bij de artiesten"
Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Isolde Lasoen. Ze blikt terug op het pittige coronajaar en tipt enkele women to watch. "Als drumster had ik geen vrouwelijke voorbeelden. Maar so what? Het ding is: ik wil gewoon een goeie drummer zijn, niet de beste drumster."
Lees verder

Na moeizame start komt Jonathan David op toerental: "Zijn goals zullen overwinningen opleveren die Lille naar een eerste of tweede plaats kunnen brengen"
Een Jonathan David in bloedvorm snoert alle criticasters de mond.. Na een moeilijke start doet Jonathan David (ex-Gent) nu immers ook in Frankrijk wat hij in België deed: scoren aan de lopende band. "Training na training zagen we hem koeler worden voor doel."
Lees verder

Merkel wil Duitsland nog zeker tot eind februari op slot houden
De Duitse bondskanselier Merkel wil de coronabeperkingen in haar land zeker tot eind februari grotendeels verlengen in de strijd tegen de epidemie. In tegenstelling tot sommige deelstaten vindt ze het geen goed plan nu al scholen te openen.
Lees verder

Feest in de Emiraten: eerste Arabische sonde in baan rond Mars
Feest in de Verenigde Arabische Emiraten: hun Marssonde Hoop is in een preliminaire baan rond de rode planeet gekomen. Slechts drie landen en het Europese Ruimtevaartbureau ESA gingen hen daar in voor.
Lees verder

Carjacking loopt mis, inzittend meisje (13) overleden na kilometers te zijn meegesleurd
Een carjacking met dodelijke afloop schokt de Amerikaanse staat Kansas. Een autodief kroop zaterdagmiddag (lokale tijd) in Wichita achter het stuur van een stilstaande SUV en stelde vast dat een meisje als enige inzittende nog in de wagen zat. De dertienjarige Brianna Ibarra probeerde weg te vluchten, maar kreeg haar autogordel niet los.
Lees verder