Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Gert wordt geconfronteerd met de weegschaal in de laatste ‘De Verhulstjes’

HLN
Gert wordt geconfronteerd met de weegschaal in de laatste 'De Verhulstjes'
In de laatste aflevering van 'De Verhulstjes' schrikt Gert (53) van zijn gewicht. Hij doet er alles aan om het cijfertje op de weegschaal naar beneden te krijgen, maar tevergeefs. "Die weegschaal moet kapot zijn."
Lees verder

100% elektrisch en maar 5 minuten tanken: is waterstof de toekomst?
Een van de specialere auto's op HLN Drive is de Toyota Mirai. Hij rijdt op waterstof en bovendien claimt de Japanse autobouwer dat de wagen de lucht zuivert wanneer hij rijdt. Dat bekijken we eens van naderbij.
Lees verder

'Familie'-acteur Jeroen Van Dyck over de breuk met vriendin Lena: "We hebben nog geprobeerd om onze relatie te redden"
Acteur Jeroen Van Dyck (41) heeft er zowel qua werk als privé intense maanden op zitten. Door corona moest hij een tweede keer z'n restaurant Yam Thai in Antwerpen sluiten, maar het is vooral de breuk met z'n vriendin Lena Coenjaerts (28) die nazindert: "Ik ben geen speelvogel die een relatie van twee jaar zomaar kan vergeten." En ook in 'Familie' heeft hij een zware rol, en dat zal nog even duren. "De verhaallijn met Hanne is uitgegroeid tot een jaar. Het is al serieus heavy geweest."
Lees verder

Zo verwijder je zoutkringen van je schoenen
De ijsdagen blijven voortduren, pas zaterdag klimt het kwik boven 0 tot maximum +1 °C. Om te vermijden dat de wegen glad zijn door ijs en aangevroren sneeuw wordt overal zout gestrooid. Handig om rechtop te blijven, maar helaas niet geweldig voor onze schoenen. Het zout maakt lelijke witte kringen op je schoenen. Zo kan je ze beschermen.
Lees verder

YouTuber Acid gaat weer over de schreef, nu met foto's van minderjarige meisjes van boze ouders: "Hij moet beseffen dat er grenzen zijn"
Zelf noemt hij het een storm in een glas water en helemaal niet verkeerd bedoeld, maar de ouders van twee minderjarige West-Vlaamse meisjes nemen het YouTuber Acid (21) uit Blankenberge bijzonder kwalijk dat hij een foto van hun dochtertjes in één van zijn video's linkt aan kinderhandel, mét uitprobeermogelijkheid. "Walgelijk", zeggen de ouders, die intussen een advocaat onder de arm namen. De YouTuber haalde het filmpje intussen offline... om het vervolgens doodleuk opnieuw te posten op een ander account.
Lees verder

Duitse regering wil lockdown verlengen tot en met 14 maart
Bij topoverleg in Duitsland ligt een plan op tafel om de lockdown in het land te verlengen tot 14 maart. Bondskanselier Angela Merkel overlegt woensdag met de leiders van de zestien deelstaten.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen bijna overal, behalve in Oost-Vlaanderen, Brussel en Namen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus stijgt niet meer. Over de provincies heen zijn er grote verschillen, met een stijging van meer dan 20 procent in Namen, en een daling van bijna 30 procent in Limburg. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Liefde is... elkaar één van deze cadeaus geven voor Valentijn
Valentijn is een perfect excuus om de mensen van wie je houdt te bedanken met een tof cadeau. Dat kan je partner zijn, maar evengoed je vrienden of familie. Waar maak je hen dit jaar blij mee? Dit zijn enkele toppers om mee te scoren.
Lees verder

Nog op zoek naar een leuk valentijnscadeau voor je geliefde? Dit zijn 5 originele ideeën
Valentijn is een perfect excuus om de mensen waarvan je houdt te bedanken met een tof cadeau. Dat kan je partner zijn, maar evengoed je vrienden of familie. Waar maak je hem/haar/hen dit jaar blij mee? Dit zijn enkele toppers om mee te scoren.
Lees verder

4 apps die het seksleven van jou en je partner een boost kunnen geven
Kan jouw seksleven wel wat pikante saus gebruiken? Je bent vast niet de enige, en wij kunnen ons geen beter moment inbeelden voor een boost tussen de lakens dan tijdens de valentijnsperiode. Of je nu een doorgewinterd relatiepersoon bent, of gewoon zin hebt om iets nieuws te proberen: deze vier opwindende apps kunnen je seksleven wat spannender maken - en je hoeft wat ons betreft niet te wachten tot valentijn om ze uit te proberen.
Lees verder

Bereidt topmodel Gisèle Bündchen haar pensioen voor?
Daags na de overwinning van quarterback Tom Brady in de Super Bowl, komt ook zijn vrouw, topmodel Gisèle Bündchen (40) met groot nieuws. Na 22 jaar verlaat ze modellenbureau IMG Models.
Lees verder

Klaasje over haar vertrek bij K3: "Dat eerste gesprek met Hanne en Marthe was heel emotioneel"
Gisteren dropte Klaasje Meijer (25) een bommetje op Nederland en Vlaanderen: ze gaat na 5 jaar weg bij K3. Vanochtend had ze het er nog eens over bij Maarten en Dorothee op op Qmusic. "Toen ik er voor het eerst met Hanne en Marthe over sprak, was dat heel emotioneel."
Lees verder

Nederland maakt inhaalbeweging: ruim een half miljoen mensen gevaccineerd tegen corona
Iets meer dan een half miljoen mensen in Nederland hebben tot nu toe een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Het gaat om 504.736 mensen. Dat zijn er bijna 177.000 meer dan een week eerder, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat het vaccinatieprogramma leidt. Het land maakt daarmee na een trage start een kleine inhaalbeweging.
Lees verder

Jurist Daniel Spreutels, door Coucke bedankt met telefoontje van 90 seconden: "Hij heef één ding onderschat, Anderlecht heeft een ziel"
Een telefoontje van anderhalve minuut. Meer uitleg kreeg ex-Anderlechtbestuurder Daniel Spreutels niet van Marc Coucke in april 2018. Na 35 jaar dienst werd hij aan de deur gezet, maar van wrok is geen sprake zegt hij in La Dernière Heure: "Het is verteerd. Mijn tijd bij Anderlecht eindigde op een vreemde manier, maar dat is oude geschiedenis."
Lees verder

Britse regering omschrijft relatie met EU als "problematisch"
De relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie (EU) is sinds het vertrek van de Britten uit de EU "problematisch", aldus de Britse regering. Dat komt door de ruzies over vaccinaties, handel en het Noord-Ierse brexitprotocol.
Lees verder

Hoe ga je om met mensen die het vaccin weigeren? "We moeten met hen blijven praten"
Moet je vaccinweigeraars negeren of betwisten? Een opmerkelijk interview in Humo met acteurskoppel Peter Van Den Begin en Tine Reymer maakt de kwestie in Vlaanderen plots concreet. 'We moeten blijven in dialoog gaan met die mensen.'
Lees verder

Hoeveel moet je bewegen om gezond te zijn? Nieuwe adviezen gelanceerd
Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert nieuwe aanbevelingen die Vlamingen moeten aanzetten om meer te bewegen. Zo wordt er niet langer aangeraden om in blokken van minstens 10 minuten te bewegen, maar ligt de nadruk op 'elke stap'. In de nieuwe aanbevelingen is ook expliciete aandacht voor baby's, mensen met een beperking en zwangere en pas bevallen vrouwen.
Lees verder

Jan (66) zet zijn driesterrenhotel open voor daklozen tijdens deze barre nachten: "We hebben door de crisis dan wel geen klanten, maar we moeten wel menslievend blijven"
De nachtopvang in Kortrijk staat onder druk. Door de vrieskou melden zich immers meer daklozen aan. Driesterrenhotel Focus reikt daklozen nu een helpende hand door hen een kamer aan te bieden. "Dat doen we uit menslievendheid. En we hebben door de coronacrisis nu toch geen klanten", zegt zaakvoerder Jan Van Baelen. Er sliepen vorige nacht al meteen vier daklozen in het hotel.
Lees verder

Pinot maakt zich zorgen om cortisonen en ketonen: "Wielrennen is nog steeds een sport op twee snelheden"
Thibaut Pinot (30) heeft in een interview met L'Equipe verteld zich zorgen te maken om het gebruik van cortisonen en ketonen in het peloton. De Fransman vreest dat ze voor een ongelijke strijd zorgen. "Waarom blijven coureurs bidons in de graskant gooien, maar houden ze ketonencapsules in hun achterzak?"
Lees verder

Eenzame pinguïns Burgers' Zoo naar binnen vanwege... kou
Zelfs voor de pinguïns van Burgers' Zoo is het te koud om vrolijk buiten te huppelen. De Nederlandse dierentuin heeft maandag een deel van haar zwartvoetpinguïns binnengehaald.
Lees verder