Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Gemeente Mol: Vanaf 1 februari: de grote knuffeltocht voor gezinnen met leuke opdrachten!

Vanaf 1 februari: de grote knuffeltocht voor gezinnen met leuke opdrachten!

De grote knuffeltocht is ├ęcht een must voor gezinnen en alle knuffelcontacten die elkaar graag zien. In februari, de maand van de liefde, kan je deze wandeling van drie kilometer vol opdrachten starten aan de parking van Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Als je wandelknooppunten 1 – 77 – 78 – 89 – 77 – 1 volgt, kom je verschillende opdrachten tegen. Kan je op het einde de laatste vraag nog oplossen? Dien het antwoord in op www.visitmol.be/knuffeltocht en maak elke week kans op een grote knuffelbeer!

Lees verder

Al 627 vrijwilligers voor niet-medische taken vaccinatiecentrum, dankjewel!

Al 627 vrijwilligers stelden zich kandidaat voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum. Dankjewel hiervoor, want de komende maanden hebben we heel wat helpende handen nodig om het vaccinatiecentrum vlot te laten functioneren. Het verwerken van alle inkomende kandidaturen neemt wat tijd in beslag. We laten zo snel mogelijk weten of je al dan niet wordt ingeschakeld.

Lees verder

47% van onze jongeren vindt coronaregels onvoldoende duidelijk

Maar liefst 47% van de 500 jongeren die de welzijnsbevraging 'Hoe is 't jom' invulden, vinden de coronamaatregelen onvoldoende duidelijk. Daarnaast missen ze hun sociale contacten en vervelen ze zich. 40% van hen geeft bovendien aan 'soms geen zin te hebben in de dag'. Tijd dus voor acties op maat! Huis van het Kind en Groep Intro slaan in opdracht van het gemeentebestuur de handen in elkaar om gerichte acties uit te werken voor onze jongeren. De opstart van coronaveilige wandelgesprekken is alvast een eerste initiatief. Ook het project 'Shoot' – waarmee we het zelfbeeld van de jongeren opkrikken – past perfect in dit verhaal.

Lees verder

Breng jij mee een massale ode aan de Belgische muziek op zondag 14 februari?

Als afsluiter van de Week van de Belgische muziek roepen VI.BE en Cultuurcentrum 't Getouw iedereen op om op zondag 14 februari om 17 uur mee een massale ode aan de Belgische muziek te brengen met een eigen versie van een Belgisch nummer. Meedoen kan voor het raam, op de stoep of in de voortuin: zolang de hele straat maar – op een veilige manier – kan meegenieten. Zorg jij mee voor de Muzikaalste Valentijn ooit? Schrijf in via https://vi.be/events/ode-aan-de-belgische-muziek. Laat ons weten dat je deelneemt. Post een foto of video van jouw muzikale ode via Facebook met de hashtags #MuzikaalMol en #odeaandeBelgischemuziek.

Lees verder