Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 februari 2021

Gemeente Mol: Medische coördinatie 4 februari: “Snel ingrijpen loont” & “Hoopvolle signalen”

Medische coördinatie 4 februari: "Snel ingrijpen loont" & "Hoopvolle signalen"

De medische coördinatiecel van 4 februari maakte een eerste evaluatie van de schooluitbraak in Rauw en de klasuitbraak in Ezaart. In beide gevallen loonde de strategie van kordaat ingrijpen met thuisquarantaine en testen. In Rauw is de schoolcluster volledig achter de rug, voor Ezaart moeten we de testresultaten van vandaag en morgen nog afwachten voor verdere zekerheid. De scholen kijken met hoop en vertrouwen de krokusvakantie tegemoet, wat een welgekomen adempauze wordt. Ook op andere fronten zien we hoopvolle signalen… Samen geraken we er, op voorwaarde dat we niet verslappen en de gekende basisrichtlijnen blijven volgen.

Lees verder

Voorbereidende werken fietsostrade Mol – Balen aan de gang

In opdracht van de provincie Antwerpen is aannemer Mols gestart met het bouwen van fietsbruggen langs de spoorlijn Mol – Balen. Dit als voorbereiding op de eigenlijke werken voor de realisatie van de fietsostrade. De bijkomende bruggen worden gebouwd ter hoogte van de kruising met de Scheppelijke Nete (Gompel) en de Molse Nete (grens Mol/Balen). Deze bruggen zijn nodig om de fietsostrade over beide waterlopen te leiden. Deze werken nemen – afhankelijk van de weersomstandigheden – 1,5 maand in beslag. Omstreeks het bouwverlof start een andere aannemer met de effectieve aanleg van de fietsostrade. Wanneer alles meevalt moeten de werken in de loop van 2022 afgerond zijn.

Lees verder

Pop-up Quiz: zoek antwoorden in  valentijnsetalages  Centrum en win!

Creatieveling Leslie Saurus ging aan de slag om van de etalages in het Centrum liefdevolle kunstwerkjes te maken. Op www.visitmol.be/etalagequiz vind je elke week een andere vraag die je kan oplossen aan de hand van de raamschilderingen. Doe mee en win een geschenkenmand en een Mols Kadoke van 25 euro! Meer dan 35 etalages kregen een liefdevolle tekst of tekening. Zoete pralines, een schitterend juweeltje, een mooi kaartje, een lekker likeurtje, … Met tal van winkels heb je keuze te over om jouw valentijn (of jezelf) met een lief cadeautje te verwennen.

Lees verder

Aangekondigde verkeersacties lokale politie in februari

De lokale politie Balen-Dessel-Mol plant in februari weer enkele verkeersacties. Op zaterdag 6 februari patrouilleren agenten in de ganse politiezone. Bestuurders van zwaar vervoer of vervoer van gevaarlijke goederen (ADR) mogen zich op dinsdag 16 februari in de politiezone aan controles verwachten. Hardrijders riskeren op woensdag 17 februari een boete tijdens de snelheidscontroles in de Diepestraat (Sluis). Ook op andere dagen mag je je aan controles verwachten. Respecteer daarom altijd en overal de verkeersregels.

Lees verder