Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

Gemeente Mol: Heraanleg urnenveld begraafplaats Ginderbuiten vanaf maandag 15 maart

Heraanleg urnenveld begraafplaats Ginderbuiten vanaf maandag 15 maart

Op maandag 15 maart start het gemeentebestuur met de heraanleg van het urnenveld op de begraafplaats van Ginderbuiten. De verharding in dolomiet, die vooral bij regenweer het onderhoud van de grafmonumenten bemoeilijkt, wordt vervangen door graspaden. Om het ingezaaide gras de kans te geven om te kiemen en te groeien, vragen we de paden tot 1 mei zo weinig mogelijk te betreden.

Lees verder

Een gele doos met medische info in koelkast? Vanaf oktober ook in onze gemeente

Ook in onze eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen alle senioren en mensen met een chronische ziekte of beperking een zogeheten 'gele doos'. De doos bevat alle belangrijke levensreddende medische info voor de hulpdiensten. Je bewaart ze in de koelkast en hangt een sticker aan de binnenkant je deur. In de loop van oktober verdelen we de doos in onze regio. We zorgen eerst voor overleg met en communicatie naar huisartsen, thuisverpleegkundigen en apothekers zodat het project stevig verankerd is bij de lancering.

Lees verder

Grabbelpasaanbod paasvakantie op 3 maart online, inschrijven vanaf 8 maart

Op woensdag 3 maart vind je op www.gemeentemol.be/grabbelpas de grabbelpasactiviteiten voor de paasvakantie. Tussen maandag 8 maart (19 uur) en donderdag 18 maart (23 uur) kan je de gewenste activiteiten selecteren. Vrijdag 19 maart maken we de toegekende plaatsen bekend via de webshop. Pas na betaling is je kind effectief ingeschreven. Let op! Door de coronamaatregelen rond georganiseerde buitenschoolse activiteiten kunnen kinderen die deelnemen aan Grabbelpas niet meer deelnemen aan anderen activiteiten/hobby's zoals bijvoorbeeld de jeugdbeweging of de sportclub.

Lees verder

Verras jouw mantelzorger met een leuk bedankkaartje op zondag 21 maart

Zondag 21 maart is het Dag van de zorg. Dé gelegenheid om ook mantelzorgers eens extra in de bloemetjes te zetten. Ken jij iemand die op regelmatige basis voor jou zorgt gewoon omdat hij of zij jou graag ziet? Verras hem of haar dan met een leuk bedankkaartje. Je kan de ze gratis afhalen aan de informatie- en onthaalbalie 't Getouw of welzijnssite Ten Hove, of bij de lokale bakker, apotheek, supermarkt. De dienst seniorenplus verdeelt de kaartjes ook bij de doelgroepen.

Lees verder