Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

Gemeente Mol: Groen licht voor ‘nieuwe’ kinderclubs Sluis en Rauw

Groen licht voor 'nieuwe' kinderclubs Sluis en Rauw

Het gemeentebestuur investeert fors in de kinderclubs van Sluis en Rauw. Voor Sluis gaat het om de volledige renovatie van de bestaande kinderclub in de vroegere jongensschool, terwijl we in Rauw kiezen voor een volledige nieuwbouw. De vereiste omgevingsvergunning is voor beide projecten afgeleverd. De volgende stap is het aanstellen van bouwfirma's voor elk project.

Lees verder

Heistraat ter hoogte van huisnummer 141 afgesloten op woensdag 17 februari

Op woensdag 17 februari is de Heistraat in Rauw een hele dag afgesloten ter hoogte van huisnummer 141. Plaatselijk verkeer, waaronder ook fietsers, moeten tijdelijk omrijden via F.S. Emsenslaan – Kiezelweg en Schoolstraat. De maatregel is nodig omdat een zieke boom omwille van veiligheidsredenen wordt gerooid. Zodra de werken afgerond zijn, is doorgaand verkeer weer mogelijk.

Lees verder

Trekkende padden krijgen vrije oversteek in Eendenstraat vanaf 15 februari

In een deel van de Eendenstraat in Millegem geldt vanaf 15 februari tot 31 maart regelmatig een doorgangsverbod, uitgezonderd fietsers en voetgangers. Tijdens nachten met veel kans op paddentrek gaat de weg 's avonds dicht vanaf 18 uur tot 7 uur 's ochtends. Het doorgangsverbod moet de diertjes een veilige overtocht garanderen.

Lees verder

Groene zak voor restplastic overbodig vanaf 1 maart

Vanaf 1 maart zijn de groene zakken voor restplastic overbodig: alle (huishoudelijke) plastic verpakkingen mogen vanaf dan in de blauwe PMD-zak. Tijdens de overgangsperiode - van 1 maart tot 30 juni 2021 - mag je volle groene zakken met restplastic nog inleveren bij de containerparken. Daarnaast komen er ook nieuwe blauwe PMD-zakken met daarop de nieuwe sorteerregels. Heb je nog oude PMD-zakken met de oude sorteerregels, dan mag je die onbeperkt gebruiken.

Lees verder