Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Gemeente Mol: Gratis workshopbox van Tydeeh af te halen: vetbol voor vogeltjes in een kopje!

Gratis workshopbox van Tydeeh af te halen: vetbol voor vogeltjes in een kopje!

Bestel nu gratis je workshopbox om een vetbol voor vogeltjes in een kopje te maken! Jeugdhuis Tydeeh en Project M. organiseren samen met de jeugddienst een gratis afhaalpunt voor workshopboxen. Zo tonen ze dat ze de Molse jeugd ook tijdens corona nog graag zien! Ben je graag creatief bezig en tussen 12 en 30 jaar? Schrijf je dan in! Het nodige materiaal kan je afhalen op 19 februari aan jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8, volledig gratis. Inschrijven kan tot en met vrijdag 19 februari via de Instagram- of Facebookpagina van jeugdhuis Tydeeh en Project M. of via info@tydeeh.be. Veel plezier!

Lees verder

Molse vakantieparken heropenen stapsgewijs

De verschillende vakantieparken en campings in onze gemeente heropenen met mondjesmaat. Dat bleek uit een online vergadering die het gemeentebestuur woensdagochtend 10 februari organiseerde met de directies van het Zilvermeer, Sunparks Kempense Meren en EuroParcs Resort De Kempen. We bespraken de herstart van de verschillende vakantieaccommodaties en de bijhorende maatregelen.

Lees verder

Koop toeristische producten vanaf nu via de webshop! Snel, makkelijk en veilig

Vanaf nu vind je zo goed als alle toeristische producten terug in onze webshop. Denk hierbij aan folders, brochures en fietskaarten. Ook de valentijns-Lekkerliefwandeling reserveer je online. Aankopen en reserveren gebeurt coronaveilig, eenvoudig, digitaal en snel, zonder een account aan te maken. Je vult enkel een aantal basisgegevens in zodat we jouw bestelling kunnen opsturen. Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje op onze webshop!

Lees verder

Slechts 5de keer sinds 1850: inwonersaantal daalt door coronacrisis

In 2020 daalde het inwonersaantal van onze gemeente tot 37.005 inwoners. Deze daling met tien inwoners is bijzonder opmerkelijk. Sinds de start van de officiĆ«le bevolkingstellingen in 1850 – 170 jaar geleden dus – noteerden we amper vijf keer een daling van het inwonersaantal. Achter deze koele cijfers gaat heel wat menselijk leed schuil. Vorig jaar namen we door corona noodgedwongen afscheid van heel wat van onze inwoners. We wensen alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Lees verder