Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 februari 2021

Gemeente Kaprijke: Update vogelgriep: Derogatie op de ophokverplichting voor roofvogels

Gemeente Kaprijke
Update vogelgriep: Derogatie op de ophokverplichting voor roofvogels
De ophokverplichting van vogels is nog altijd van kracht omwille van het H5-vogelgriepvirus die in ons land de ronde doet. Voor roofvogels geldt echter vanaf 20/02/2021 een derogatie.
Lees verder

Extra kleutersportkamp tijdens de paasvakantie
Wegens grote interesse organiseert de sportdienst van Kaprijke een extra sportkamp voor kleuters vanaf 3 jaar
Lees verder

Dorpsdichter brengt ode aan Marleen Temmerman
Zondag 5 maart werd Marleen Temmerman gehuldigd als ereburger van Kaprijke. Het inspireerde dorpsdichter Karen Joos tot een warm gedicht. Ze droeg het ook voor op het einde van de huldiging en plaatste zo de kers op de taart van een ochtend vol lovende woorden voor Marleen. Je leest het hieronder.
Lees verder

Interview met onze ereburger em. prof. dr. Marleen Temmerman
Vier jaar geleden werd onze eigenste Marleen Temmerman als eerste en tot nog toe enige het ereburgerschap van de gemeente Kaprijke toegekend. Ze kreeg de titel omdat ze bijdraagt tot de bekendheid en de uitstraling van de gemeente op Vlaams, nationaal én internationaal gebied. En dat blijft ze doen.
Lees verder

Eerste vaccins toegediend in Vaccinatiecentrum Hoge Wal
Dinsdag 23 februari 2021 werden de eerste vaccins toegediend in Vaccinatiecentrum Hoge Wal. Een 300-tal zorgverleners mochten als eerste een vaccin laten zetten deze week. Ze zijn ingeënt met AstraZeneca, binnen 12 weken komen ze terug voor hun tweede prik.
Lees verder