Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Gemeente Beernem: Vogelgriep in het land: nog altijd ophokplicht voor pluimvee - versoepelingen voor roofvogels

Vogelgriep in het land: nog altijd ophokplicht voor pluimvee - versoepelingen voor roofvogels
De ophokplicht van pluimvee geldt nog altijd. Sinds 15 november 2020 moet pluimvee opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook als je slechts enkele kippen houdt. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier zodat contact met wilde vogels onmogelijk is. Sinds 20 februari zijn er bepaalde activiteiten met roofvogels opnieuw toegelaten.
Lees verder

Beernem tegen corona
Deze week ligt het coronakrantje bij onze inwoners in de bus. 'Beernem tegen corona' geeft je meer informatie over het vaccineren, het vaccinatiecentrum, het verloop van het vaccineren, het vervoer naar het vaccinatiecentrum... Ondertussen is het ook duidelijk dat De Valkaart vanaf 1 maart 2021 een belbushalte wordt. Dat betekent dat inwoners met de belbus naar het vaccinatiecentrum kunnen.
Lees verder

Hoe geraak ik in het vaccinatiecentrum? Met de fiets, belbus, trein, auto of MMC!
De inwoners van Beernem worden gevaccineerd in vaccinatiecentrum De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, Oostkamp. Je kan erheen met de fiets, de belbus (De Valkaart = nieuwe belbushalte!), de trein of de auto. Kan je niet zelfstandig in het vaccinatiecentrum geraken? Dan brengt een vrijwilliger van de Minder Mobielen Centrale je tot daar. Hieronder overlopen we de verschillende mogelijkheden.
Lees verder