Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Gemeente Balen: Forse daling van diefstallen en inbraken, maar opvallende stijging van internetcriminaliteit

Forse daling van diefstallen en inbraken, maar opvallende stijging van internetcriminaliteit
Lees verder

Vraag ophaling grof vuil aan via IOK vóór 12 februari
Sinds dit jaar vraag je de ophaling van grof vuil niet meer aan via de gemeente, maar rechtstreeks via IOK op het nummer 014/58 09 96. Dit ten laatste 3 werkdagen op voorhand. Voor de eerstvolgende ophaling in Balen (dinsdag 16 februari) geef je je adres dus door aan IOK vóór vrijdag 12 februari.
Lees verder

Afspraak bij ocmw-balen voortaan bevestigd via mail
Als je een afspraak maakt bij het ocmw (sociale dienst, dienst pensioenen, advies,...) dan krijg je sinds kort een mail met de bevestiging van je afspraak. En de dag voor je afspraak, krijg je een herinnering in je mailbox met de datum en uur van je afspraak.
Lees verder

Schrijf in voor gratis webinar 'financiering voor sociale ondernemers' op 16 mrt
Lees verder

Valentijnsactie Balense streekproducenten: "Ik voel Tiejn en Taander voor jou!"
Wil je rond Valentijn graag een lief woordje bezorgen aan een geliefde, een vriend(in) of een toffe buur? Het kan met de gratis postkaartjes van de  14 erkende Balense streekproducenten met het 'Tiejn en Taander' label.
Lees verder

Valentijn in Balen: ontdek de acties van onze Balense handelaars
Kijk snel op www.balenwinkelthier.be voor een overzicht.
Lees verder

Voorbereidende werken fietsostrade Mol – Balen aan de gang
In opdracht van de provincie Antwerpen is aannemer Mols gestart met het bouwen van fietsbruggen langs de spoorlijn Mol – Balen. Dit als voorbereiding op de eigenlijke werken voor de realisatie van de fietsostrade.
Lees verder

Brug Nyrstar maandag 8 februari tijdelijk afgesloten tussen 8u en 12u
De ophaalbrug bij Nyrstar is nu maandag niet toegankelijk tussen 8u en 12u voor fietsers, moto's, auto's en vrachtwagens door herstellingswerken. De brug blijft toegankelijk voor voetgangers via de trappen.
Lees verder

9-12 feb: Parkeerverbod in delen van Zand-, Steeg- en Vaartstraat
De gemeentelijke diensten voeren van dinsdag 9 februari t.e.m. vrijdag 12 februari snoeiwerken uit in de Zandstraat, Steegstraat en Vaartstraat. Op de plaats van de werken zal er tijdelijk een parkeerverbod gelden en kan er lichte verkeershinder zijn.
Lees verder

Afvalkalender week van 8 februari
• vrijdag 12 februari: GFT
Lees verder

Opleiding vrijwilligers niet-medische taken vaccinatiecentrum gestart
We zijn gestart met de opleiding van onze vrijwilligers voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum. Nadat 686 vrijwilligers zich kandidaat stelden voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum, sluiten we de inschrijvingen nu af. Dankjewel voor jullie massale reacties. Echt top!
Lees verder

Mogelijke verkeershinder door snoeiwerken in Zand-, Steeg- en Vaartstraat tussen 9 en 12 februari
Lees verder

Vacatures erfgoedconsulent en deskundige communicatie vrije tijd en welzijn
Lees verder

Week tegen pesten van 5 tot 12 februari
Lees verder

Afspraak bij ocmw voortaan bevestigd via mail
Lees verder

Verwijdering weesfietsen aan station
Vzw De Sprong organiseert samen met de politie een weesfietsenactie aan het station van Balen. Vanaf deze week bevestigen medewerkers van De Sprong een papieren lintje aan de achterbanden van de fietsen in de rekken. Fietsen die er op 10 maart nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.
Lees verder

Medische medewerkers vaccinatiecentrum ontvangen stapsgewijs meer informatie
Lees verder

Tip van de Bib: 'Rood, of Waarom pesten niet grappig is'
Tuur bloost snel. Zijn klasgenoten pesten hem daarmee, aangevoerd door de sterke Paul. Eén meisje ergert zich aan het getreiter, maar ze durft er niet tegenin te gaan. Dan duwt Paul Tuur van het klimrek en vraagt de juf of iemand iets gezien heeft.
Lees verder

Kappers weer open vanaf 13 februari
Het Overlegcomité besliste op 5 februari dat de kappers weer open mogen onder strikte voorwaarden vanaf 13 februari. Voor andere contactberoepen is het nog wachten tot 1 maart. Ook dierenparken, campings en vakantieparken mogen weer open. De andere coronamaatregelen worden verlengd tot 1 april.
Lees verder

Strooidiensten momenteel machteloos tegen ijsvorming
Lees verder

Gezocht: Gastgezinnen gezocht voor Gluren bij de Buren
Als corona het toelaat, gaan we in de lente (7-16 mei) weer Gluren bij de Buren. Daarbij steken podiumkunstenaars de gemeentegrenzen over. Wil je wel graag een optreden laten doorgaan bij je thuis in openlucht volgens de dan geldende coronamaatregelen? Stel je kandidaat vóór 28 februari.
Lees verder

47% van onze jongeren vindt coronaregels onvoldoende duidelijk
Maar liefst 47% van de 500 jongeren die de welzijnsbevraging 'Hoe is 't jom' invulden, vinden de coronamaatregelen onvoldoende duidelijk. Daarnaast missen ze hun sociale contacten en vervelen ze zich. 40% van hen geeft bovendien aan 'soms geen zin te hebben in de dag'. Tijd dus voor acties op maat!
Lees verder

Bewoners Ter Vest krijgen tweede vaccinatie (foto's)
De bewoners van WZC Ter Vest kregen vrijdag hun tweede vaccinatie! En dat moest uiteraard gevierd worden met een heerlijk stukje taart.
Lees verder

Padelterreinen tijdelijk niet toegankelijk door ijsplekken
De sportdienst heeft er alles aan gedaan om de padelterreinen op sportcomplex Bleukens sneeuwvrij te maken. Ondanks alle inspanningen blijven er ijsplekken aanwezig op het plein. Het is dan ook niet verantwoord om er momenteel te padellen.
Lees verder

UPDATE strooidiensten dag en nacht in de weer
Lees verder

5e en 6e leerjaar De Puzzel Schoor maakt nestkastjes tegen processierups
Om de processierups op een natuurlijke manier te bestrijden, worden er massaal nestkastjes opgehangen om mezen aan te trekken, een natuurlijke vijand van de rupsen. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van school De Puzzel in Schoor staken de handen uit de mouwen om de nestkastjes te bouwen.
Lees verder