Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Geen Thomas Müller in finale WK voor clubs na positieve coronatest - Croizet verlaat OHL

HLN
Football Talk. Geen Thomas Müller in finale WK voor clubs na positieve coronatest - Croizet verlaat OHL
De Italiaanse voetbalbond (FIGC) opent een onderzoek naar de houding van "bestuurders en clubleden" van Juventus en Inter Milaan, tijdens de return van de halve finales van dinsdag in de Coppa Italia tussen beide teams. Inter-trainer Antonio Conte en Juventus-voorzitter Andrea Agnelli kregen het toen aan de stok.
Lees verder

OVERZICHT. 101.308 inentingen in Vlaanderen volgende week: zo ziet de vaccinatieplanning eruit
In Vlaanderen zullen volgende week 101.308 inentingen met een van de drie beschikbare coronavaccins gezet worden. Dat hebben Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en administrateur-generaal Dirk Dewolf van het Agentschap Zorg en Gezondheid bekendgemaakt. Zij maakten zich sterk dat Vlaanderen in de woonzorgcentra een foutloos parcours heeft gelopen rond de vaccinaties.
Lees verder

Wouter De Vriendt volgt Calvo op als nieuwe voorzitter van de Groen-Kamerleden
Kamerlid Wouter De Vriendt is door de fractieleden in de Kamer verkozen tot nieuwe voorzitter van de Groenen. Hij volgt daarmee Kristof Calvo op, die vorige week aankondigde een stap terug te zetten als voorzitter.
Lees verder

Volstaan nieuwe schokkende beelden uit Capitool om Trump te veroordelen? "Niet genoeg", zeggen veel Republikeinen
In de Verenigde Staten wordt met afschuw gereageerd op de nieuwe beelden die zijn opgedoken van het Capitool op 6 januari. Met schokkende beelden van veiligheidscamera's en bodycams van agenten probeerden de Democraten gisteren in de Senaat te benadrukken hoe zwaar ex-president Donald Trump zijn aanhangers heeft opgehitst zodat ze uiteindelijk het Capitool bestormden. Vooral de beelden van een om hulp schreeuwende agent en de manier waarop ex-vicepresident Mike Pence moest vluchten, maakten indruk. Toch volstaan ze niet om Trump te veroordelen, zeggen een aantal prominente Republikeinen.
Lees verder

Michel heeft het helemaal gehad met Jerrel in 'Big Brother': "Weet dat jij dood bent voor mij!"
De doorgaans kalme Michel heeft genoeg van het gedrag van nieuwe bewoner Jerrel in het 'Big Brother'-huis. In het heetst van de strijd bedenkt hij een plan, maar wordt daarop aangesproken door Liese.
Lees verder

Negende keer, goede keer? Deze Hollywoodsterren huwden nóg vaker dan Pamela Anderson
Pamela Anderson (53) is onlangs voor de vijfde keer in het huwelijksbootje gestapt. De voormalig 'Baywatch'-actrice heeft dit keer het jawoord gegeven aan haar bodyguard Dan Hayhurst, zo bevestigde ze zelf tegen de Britse Daily Mail. In Hollywood kijken ze echter al lang niet meer op van zulke blitzbruiloften: deze sterren en beroemden hebben zo veel huwelijken op de teller staan dat ze Pamela Anderson evenaren, of zelfs doen verbleken.
Lees verder

Karen (25) en Sam (25) zijn al 10 jaar samen maar moeten noodgedwongen nog thuis wonen om geld opzij te kunnen zetten: "Maandelijks 1.500 euro sparen voor ons eigen huis"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Voorlopig wonen Karen en Sam, allebei 25, nog bij hun ouders, maar ze dromen van een eigen huis. Karen heeft al een spaarpotje opgebouwd met haar studentenjob, Sam zet, sinds hij werk heeft, elke maand 1.500 euro opzij. "De grootste hap uit ons budget gaat naar reizen. Dat gaat voorlopig niet, dus kunnen we meer geld opzij zetten. Nog een jaar sparen en dan zouden we een starterswoning van 300.000 euro moeten kunnen kopen", zegt het jonge koppel. Ze vertellen hoe ze elke aan de eindjes aan elkaar knopen.
Lees verder

Zeg het met bloemen ... van LEGO. Redactrice Liesbeth knutselde samen met haar lief een boeket in elkaar
Waarom zou je voor valentijn een boeket geven dat na enkele dagen verwelkt, als je zelf bloemen kunt knutselen die de tand des tijds doorstaan? Dat is wat Lego gedacht moet hebben, want het speelgoedbedrijf verkoopt 'bouwbare' rozen, asters en margrieten. Redactrice Liesbeth testte het uit met haar lief. "Samen een IKEA-kast in elkaar zetten was voor ons de grootste relatietest ooit. Ik hou mijn hart al vast."
Lees verder

Meisje van 15 zakt door ijs van vijver in Ledeberg, brandweer redt haar
In het park De Vijvers in Ledeberg is een drama nipt vermeden. Een meisje van 15 zakte er door het ijs van de vijver. Ze kon zelf uit het gat klauteren, maar zat dan wel vast op het eilandje in het midden van de vijver. De brandweer kwam haar redden.
Lees verder

Grote Coronastudie: vaccinatietwijfel vaak gerelateerd aan specifiek vaccin
Bij de helft van de mensen die twijfelen om zich te laten vaccineren tegen Covid-19, is de twijfel gerelateerd aan het specifieke vaccin dat ze zouden krijgen. Dat blijkt uit de dertigste bevraging van de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. De vaccinatiebereidheid blijft met 84 procent wel hoog.
Lees verder

Zes bezorgde landen bijeen over Turkije
Zes landen in het oostelijke Middellandse Zeegebied en in het Midden-Oosten zijn in Athene voor het eerst samengekomen als het Forum voor Vriendschap. Alle zes hebben problemen met het beleid van de Turkse regering van president Recep Tayyip Erdogan. Het zijn Bahrein, Cyprus, Egypte, Griekenland, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.
Lees verder

Volgens L'Équipe mist Neymar na reeks overtredingen topper tegen FC Barcelona
Volgens L'Équipe mist Neymar inderdaad de Champions League-kraker tegen FC Barcelona van volgende week dinsdag. De Braziliaan stapte gisteren in de Franse voetbalbeker zelf van het veld met pijn aan de adductoren na een reeks overtredingen. Paris Saint-Germain heeft zijn afwezigheid tegen de Catalaanse grootmacht nog niet bevestigd.
Lees verder

Na haar vete met Scooter Braun: Taylor Swift heeft haar album 'Fearless' opnieuw opgenomen
Wie dacht dat Taylor Swift (31) haar stembanden na de release van 'Folklore' en 'Evermore' wat rust zou gunnen, heeft het mis. De zangeres heeft de afgelopen periode nog heel wat tijd in de studio doorgebracht om enkele oude albums opnieuw op te nemen. Op Instagram kondigde de zangeres aan dat haar versie van 'Fearless' af is en dat het niet lang meer zal duren vooraleer we de nummers kunnen beluisteren.
Lees verder

Eden Hazard staat terug op het trainingsveld bij Real Madrid
Eden Hazard (30) traint weer. Vandaag deed hij wat krachtoefeningen in de fitnessruimte en liep hij wat rondjes buiten. Clublegende Raúl nam hem op sleeptouw.
Lees verder

AliExpress gaat zich houden aan Europese regels rond garantie en retourzendingen
AliExpress is begonnen zich te conformeren aan de Europese regels voor garantie en retourzendingen. Dat meldt de Nederlandse toezichthouder ACM, schrijft Tweakers. Zo mogen klanten nu producten binnen twee weken na ontvangst retour sturen.
Lees verder

Berlusconi nacht in ziekenhuis na val
De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht na een val in zijn huis in Rome, meldde zijn partij Forza Italia.
Lees verder

Zorg en Gezondheid hekelt nogmaals 'Pano'-reportage: "Snelheid van contactonderzoek is zeer performant"
Zowel op het vlak van bereik, snelheid als het verzamelen van contacten is het contactonderzoek wel degelijk zeer performant. Dat zegt Zorg en Gezondheid in een nieuwe reactie op de 'Pano'-reportage van gisteravond. Het Vlaamse agentschap erkent dat het contactonderzoek een moeilijke start kende, maar in de zomermaanden is dat op korte tijd sterk verbeterd. "Er zijn al meer dan 300.000 indexpatiënten (positief geteste patiënten; nvdr) gecontacteerd. Bijna 700.000 contacten van besmette personen werden vervolgens opgebeld", zegt woordvoerder Joris Moonens.
Lees verder

Actrice Charlotte Anne Bongaerts speelt elegante Helena in 'Mijn Slechtste Beste Vriendin'
Op Streamz, en later op VIER, is de eigenzinnige, amusante serie 'Mijn Slechtste Beste Vriendin' te zien. Charlotte Anne Bongaerts (31) - zwanger van haar eerste kindje - speelt Helena, één van de vriendinnen van Molly (Ella-June Henrard) en Michelle (Maaike Cafmeyer). De actrice noemt zo'n rol tijdens de coronacrisis een geschenk uit de hemel."Ik prijs me gelukkig! Ik mag m'n beide pollekes hiervoor kussen".
Lees verder

Twitter krijgt mogelijk paywall voor bepaalde tweets
Twitter denkt na over mogelijkheden om gebruikers 'fooi' te laten geven voor tweets of een abonnement te laten nemen op tweets van een bepaalde gebruiker. Dat meldt Tweakers. Twitter verdient nu zijn geld vrijwel alleen met advertenties.
Lees verder

Ballerini sprint in extremis naar overwinning in eerst etappe Tour de la Provence
Davide Ballerini (Deceuninck–Quick-Step) heeft de openingsetappe in de Tour de la Provence gewonnen. Wereldkampioen Julian Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step), Gianni Moscon (Ineos Grenadiers), Giulio Ciccone (Trek–Segafredo) kleurden de koers met een lang uitgesponnen aanval die strandde op slechts twee kilometer van de streep.
Lees verder