Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Fietsers, volg altijd netjes het fietspad... Behalve hier in Aalst misschien

HLN
Fietsers, volg altijd netjes het fietspad... Behalve hier in Aalst misschien
Bizar zicht vandaag in Aalst. Daar werd de aanleg van een fietsstrook onderbroken door geparkeerde wagens. Een logischere oplossing had geweest: takelen en verder schilderen. Volgens de aannemer is het evenwel toch niet zo simpel.
Lees verder

7 tips om uw woning veel energiezuiniger te maken
De energiefactuur vertegenwoordigt in veel gezinnen een (te) groot deel van het huishoudbudget. Uw woning energiezuinig maken leidt tot een grotere energie-efficiëntie en is dan ook de beste manier om de kosten serieus te drukken. Mijnenergie.be bekeek de belangrijkste werkpunten.
Lees verder

Jeroen wil vechten voor Elke Clijsters in 'De Bachelorette': "Ik word met plezier een pluspapa"
Vier jaar is hij single, en nu dingt Jeroen (33) in 'De Bachelorette' mee naar het hart van Elke Clijsters. "Ik heb de afgelopen jaren aan mezelf gewerkt, waardoor er geen tijd was voor een relatie", zegt de West-Vlaming. "Nu voel ik dat ik er klaar voor ben." Hij heeft alvast een sterke tactiek in het programma: "Ik ben gewoon mezelf. Als je geen masker opzet, kan het ook niet afvallen, hé."
Lees verder

Overheid verlengt samenwerking met identificatie-app itsme met drie jaar
De Federale Overheidsdienst (FOD) Beleid en Ondersteuning gaat drie jaar langer in zee met Belgian Mobile ID, de ontwikkelaar van de identificatie-app itsme. Dat meldt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR).
Lees verder

Overheid verlengt samenwerking met Itsme voor drie jaar
De Federale Overheidsdienst (FOD) Beleid en Ondersteuning gaat drie jaar langer in zee met Belgian Mobile ID, de ontwikkelaar van de identificatie-app Itsme. Dat meldt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR).
Lees verder

Vermeende mishandelingszaak Depp-Heard is uitgesteld naar 2022
Johnny Depps (57) smaadproces tegen zijn ex Amber Heard (34) wordt opnieuw uitgesteld. De twee beschuldigen elkaar van mishandeling en losse handjes. De zaak van 50 miljoen dollar (41 miljoen euro) stond gepland voor later dit jaar, maar is nu verplaatst naar april 2022.
Lees verder

En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Relatietherapeut: "Trek lingerie aan onder je overall"
In het nieuwe VTM-programma 'Huis Gemaakt' gaan negen koppels de uitdaging aan om vervallen stulpjes om te toveren tot parels van huizen. Weken- of maandenlang met z'n tweeën tussen stof en beitel vertoeven: wat doet dat met een relatie? En vooral: hoe kan je dat als koppel overleven? Relatietherapeute Mieke Mievis belicht de grootste valkuilen en geeft tips om ze te omzeilen. "Reageer jullie samen met sloophamers af op die ene 'kutmuur' in plaats van op elkaar."
Lees verder

Fitnesscentra broeihaard voor corona: in één zaal raken 55 sporters in week tijd besmet
Fitnesscentra blijken een broeihaard voor coronabesmettingen. Dat blijkt uit enkele concrete voorbeelden uit het buitenland.
Lees verder

Migranten komen naar Europa in containers met glas en giftig afval
De Spaanse Guardia Civil heeft 41 migranten gevonden in de Spaanse enclave Melilla. De migranten hadden zich onder meer verborgen in een plastic zak met toxisch afval en in containers met glasscherven om de haven in het puntje van Marokko te bereiken.
Lees verder

Deze Aston Martin stond 10 jaar in een veld en 30 jaar in een schuur, maar is toch véél geld waard
Toen zijn baas hem een Britse sportwagen beloofde, hoopte Amerikaan Connie Moore dat het een Jaguar of MG zou zijn. Het werd een Aston Martin, een merk waar hij toen nog nooit van had gehoord. Ruim drie decennia en een flinke laag stof later, neemt hij afscheid van zijn DB4. De unieke en spectaculaire 'barnfind' of 'schuurvondst' staat nu te koop voor 269.000 euro.
Lees verder

Langverwachte derde Spider-Man-film komt in december uit, zo maakt cast bekend met grappige stunt
De langverwachte derde Spider-Man-film komt op 17 december uit. Dat maakte de crew door middel van een grappige stunt bekend via sociale media. De prent gaat 'Spider-Man: No Way Home' heten, al was daar aanvankelijk 'wat verwarring' over.
Lees verder

Een goede spaarbuffer: over hoeveel geld moet u dan beschikken?
De coronacrisis heeft veel mensen met hun neus op de feiten gedrukt: bij onverwacht moeilijke tijden is een gezonde spaarbuffer echt geen overbodige luxe. Maar wat is een goed bufferbedrag? Spaargids.be ging op zoek naar het advies van de experts en geeft ook enkele tips om beter te sparen.
Lees verder

Amerikaanse wetenschappers bezorgd over nieuwe coronavarianten opgedoken in Californië en New York
Amerikaanse wetenschappers zeggen bezorgd te zijn over een variant van het coronavirus in Californië. De variant die in december voor het eerst is vastgesteld en als B.1.427/B.1.429 wordt aangeduid, zou besmettelijker zijn dan de eerste variant van het virus. In de stad New York ontdekten wetenschappers dan weer de variant B.1.526, die nauw verwant zou zijn met de Zuid-Afrikaanse variant. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

Wie domineert het wielervoorjaar? Het ultieme scoutingsrapport voor de klassiekers
't Is weer koers. Dit weekend is het zover, dan breekt de mooiste periode van het wielerseizoen aan. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe waren de grote figuren van de klassiekers in 2020. Krijgt het trio gezelschap aan de top? En wat met Peter Sagan? Wij lichtten de belangrijkste ploegen door in ons ultiem scoutingsrapport.
Lees verder

Voetballer en voormalig 'The Sky is the Limit'-gezicht Steven Defour is opnieuw verliefd: "Vriendschap die uitgroeide tot meer"
Vlaanderen is een nieuw powerkoppel rijker. Iets meer dan een jaar nadat voetballer en voormalig 'The Sky is the Limit'-gezicht Steven Defour (32) uit elkaar ging met Ornella, heeft hij opnieuw liefdesgeluk gevonden. De gelukkige is Joke De Coninck, barista in de gekende 'Black & Yellow Coffee Bar' in Antwerpen.
Lees verder

Franse nucleaire waakhond zet deur open voor verlenging levensduur oudste kerncentrales
De Franse nucleaire autoriteit ASN heeft donderdag zoals verwacht de weg geopend naar de levensduurverlenging van de oudste kerncentrales in het land. Ze spoort beheerder EDF aan om werkzaamheden uit te voeren om de veiligheid van de reactoren te verbeteren.
Lees verder

De Porsche waar Maradona te hard mee reed, kan binnenkort de jouwe zijn
Afgelopen jaar namen we afscheid van Diego Armando Maradona (60). Even interessant als zijn carrière, zijn de auto's waar de Argentijnse profvoetballer in reed. Zijn Porsche 911 uit 1992 wordt binnenkort mogelijk voor 150.000 à 200.000 euro verkocht. Best prijzig voor dit verouderde type, maar het feit dat de ster er ooit - veel te hard - mee gereden heeft, doet de prijs stevig de hoogte in gaan.
Lees verder

Honderd procent bewezen na Belgisch onderzoek: meteoriet deed dinosauriërs uitsterven
Het staat nu na Belgisch onderzoek helemaal vast: de inslag van een grote meteoriet in de Golf van Mexico zorgde 66 miljoen jaar geleden wel degelijk voor een wereldwijde stofwolk die rechtstreeks verantwoordelijk was voor het uitsterven van de dinosauriërs.
Lees verder

Brusselse burgemeester voert controles op: "Strenger zijn bij 'openluchtfeestjes'"
De politie gaat meer patrouilleren in het Ter Kamerenbos om grote samenscholingen te vermijden. Dat zegt de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS). De afgelopen dagen verschenen zowat dagelijks beelden op sociale media van grote samenkomsten en feesten in het bos.
Lees verder

Ook prinses Shamsa werd ontvoerd: 'gegijzelde' Latifa van Dubai eist in brief onderzoek naar lot van oudere zus
De dochter van de emir van Dubai heeft het Verenigd Koninkrijk gevraagd om een nieuw onderzoek naar de ontvoering van haar oudere zus prinses Shamsa. Dat bericht de Britse omroep BBC, die inzage heeft gehad in de brief van prinses Latifa al-Maktoum aan de politie in Cambridgeshire.
Lees verder