Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 februari 2021

Elise Mertens zit na masterclass tegen nummer 12 van de wereld in de achtste finales: "Ik wil meer”

HLN
Elise Mertens zit na masterclass tegen nummer 12 van de wereld in de achtste finales: "Ik wil meer"
Elise Mertens (WTA 16) domineerde en doceerde tegen Belinda Bencic (WTA 12). 6-2, 6-1 in 62 minuten. Met dit tennis is veel mogelijk. Maar voetjes op de grond en focus op de achtste finale en Karolina Muchova (WTA 27) zondagnacht.
Lees verder

Elton John moet Britten overtuigen om hun coronaprik te gaan halen: "I'm still standing"
Elton John (73) slaat de handen in elkaar met NHS, de Britse nationale gezondheidsdienst. In een grappig maar sensibiliserend filmpje probeert hij zijn landgenoten ervan te overtuigen om een coronavaccin te laten plaatsen.
Lees verder

Coronakilo's? Amerikaanse bokser verliest IBF-titel bij superpluimgewichten al bij weging
Joseph Diaz heeft vrijdag in Indio (Californië) zijn IBF-titel bij de superpluimgewichten verloren bij de weging. De 28-jarige Amerikaan woog de dag voor zijn kamp tegen Shavkatdzhon Rakhimov, uit Tadzjikistan, 60,6 kg. Het maximumgewicht bij de superpluimgewichten bedraagt 59 kg. De 26-jarige Rakhimov bleef met 58,5 kg wel keurig onder de grens.
Lees verder

Binnenkort worden we wakker met Evi Hanssen, Hilde De Baerdemaeker en Jutta Borms: "Luister naar ons tussen snooze en opstaan"
Iedereen heeft wel eens last van een ochtendhumeur, maar als het van Hilde De Baerdemaeker (42), Evi Hanssen (42) en Jutta Borms (48) afhangt, is dat binnenkort verleden tijd. Vanaf 1 maart dagen ze iedereen uit tot een meditatiechallenge.
Lees verder

Rusland en China gebruiken coronacrisis voor desinformatie
De coronacrisis wordt gekenmerkt door intensieve campagnes met misleidende informatie vanuit Rusland en China. Dat schrijft La Libre op basis van de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst.
Lees verder

Oproep: stuur ons beelden van je coronakapsel voor en na kappersbezoek
Ga jij dit weekend voor het eerst in meer dan drie maanden nog eens langs de kapper? En verschilt jouw coronacoupe sterk van je normale snit?
Lees verder

Dubbele tulpen, 'muted' rozen of het 'single stem' boeket: bloemstyliste Loes van Look tipt hippere boeketten voor valentijn dan de klassieke rode rozen
Vieren jullie valentijn met de obligatoire bloemen? Of zin om jezelf een boeketje cadeau te doen? De klassieke rode rozen zijn exact dat: een beetje klassiek. Voor wie liever met een origineler boeket bij de florist buitenwandelt, deelt bloemstyliste Loes van Look een aantal leukere ideeën.
Lees verder

Uitreikers Golden Globes moeten live aanwezig zijn
Op 28 februari worden de Golden Globes uitgereikt en dat moet zo min mogelijk virtueel gebeuren. Aan de uitreikers van de prijzen werd door de Hollywood Foreign Press Association gevraagd live aanwezig te zijn, weet Variety. De winnaars nemen hun prijs dan weer niet persoonlijk in ontvangst. Dat is vergelijkbaar met de uitreiking van de Emmy's.
Lees verder

L'Équipe plaatst 5 Belgen bij beste 50 jonge spelers ter wereld, Verschaeren pronkt op 7de plaats
De Franse sportkrant L'Équipe heeft vijf Belgen opgenomen in haar lijst van de vijftig beste spelers ter wereld, die geboren werden na 1 januari 2001. Yari Verschaeren (Anderlecht) is enigszins verrassend de hoogst gerangschikte landgenoot op de zevende plaats.
Lees verder

Jonge chimpansee plots overleden in Beekse Bergen
In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is de jonge chimpansee Gerrit overleden. Het dier was nog maar drie jaar oud en bezweek aan een hoofdletsel.
Lees verder

Tv-makers Sofie Peeters & Tim Van Aelst van 'Da's Liefde' zijn altijd samen: "Als je veel reist, wil je nog meer reizen. Sofie en ik hebben dat met elkaar"
Ze runnen samen productiehuis Shelter en met hun jongste telg Da's Liefde! op VTM leren ze ons – met de hulp van Jens Dendoncker – wat liefde is. Ze wonen onder één dak en als corona braaf is, wordt er dit jaar nog getrouwd. Al vijf jaar smullen executive producer Sofie Peeters (33) en regisseur Tim Van Aelst (43) van elkaars kamervullende energie. Verliefd met hart én ziel. "Wij zijn lichtjes verslaafd aan elkaar."
Lees verder

Vanaf vandaag weer naar de kapper: aan deze regels moet je je houden
Kappers mogen vandaag heropenen. Andere niet-medische contactberoepen zoals tatoeëerders en schoonheidsspecialisten mogen vanaf 1 maart weer de deuren openen. Heb je een kappersbezoek gepland? Dan moet je je aan deze regels houden.
Lees verder

KOERS KORT. Sneeuw houdt koninginnenrit Ronde van de Provence niet tegen
De derde etappe in de Ronde van de Provence, de koninginnenrit op de Mont Ventoux met aankomst aan Chalet Reynard, gaat door. Vrijdagavond sneeuwde het nog op de flanken van de kale berg, maar de organisatie ging vanochtend om zeven uur al ter plaatse en besliste dat de wedstrijd door kan gaan.
Lees verder

11 doden en 37 gewonden bij ontploffing in Indiase vuurwerkfabriek
Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in het zuiden van India zijn minstens elf personen om het leven gekomen, 37 anderen raakten gewond. Dat meldt de Indiase politie.
Lees verder

Restaurant dat konijn "berijdt" maakt "Taalvout" van 2020
"Wij berijden ons konijn in eigen keuken!" Jawel, het stond afgelopen jaar echt geschreven op een bord ergens buiten een restaurant. Of de kok ook echt bovenop het konijn is gesprongen of gewoon het konijn culinair heeft bereid, blijft de vraag. De boodschap is wel verkozen tot 'Taalvout van het Jaar 2020', meldt het humoristische Nederlandse taalplatform Taalvoutjes.
Lees verder

Tweehonderd gezinnen in quarantaine na corona-uitbraak bij politiekorps: "Aan onze job zijn risico's verbonden"
Tweehonderd mensen van de Vlaams-Brabantse politiezone Zennevallei én hun gezinnen zitten in quarantaine na een uitbraak van het coronavirus. Voorlopig testten zeventien werknemers positief. "Het gaat om een besmettelijkere variant", vertelt korpschef Mark Crispel. "We nemen alle mogelijke voorzorgen maar aan deze job zijn risico's verbonden."
Lees verder

Kat Larry viert 10-jarig jubileum als officiële muizenjager van Downing Street 10
Hij heeft drie Britse premiers gediend en houdt de ambtswoning op Downing Street 10 al tien jaar vrij van muizen en ander ongedierte. En dus viert Kat Larry nu zijn tienjarig jubileum als Chief Mouser, officiële muizenjager.
Lees verder

Stralende prinses Eugenie verlaat luxehospitaal na geboorte van eerste zoontje: "Jammer genoeg geen traditionele fotoshoot"
De Britse prinses Eugenie (30) heeft het ziekenhuis verlaten na de geboorte van haar eerste zoontje. De naam van het kindje is nog niet bekend. De dochter van de omstreden prins Andrew brak alweer met het koninklijke protocol: ze poseerde niet met haar baby op de trappen van het hospitaal.
Lees verder

'Familie'-actrice Hilde Van haesendonck: "Dankzij de lockdown vonden mijn man en ik elkaar terug"
'Ouder worden vind ik zalig', zegt Hilde Van haesendonck. Op haar 67ste is zij - ondanks de coronacrisis - gelukkiger dan ooit. Vijf jaar geleden, kort voor de actrice op pensioen ging, werd Hilde een gastrol in 'Familie' aangeboden. Intussen is Jenny uitgegroeid tot een van de hoofdpersonages. Of ze nog eens een kwarteeuw wil doorgaan, net zoals collega's Annie Geeraerts (94) en Ray Verhaeghe (94)? "Dat weet ik niet hoor", lacht Hilde. "Ik heb ook een man tevreden te houden."
Lees verder

Eindelijk kunnen de beesten van Pairi Daizi weer 'mensjes kijken': "Ook de dieren vroegen zich af: 'Hé, waar is iedereen?'"
Dat vandaag Pairi Daiza weer opent, is goed nieuws voor wie eens nieuwe horizonten wil zien dan het vertrouwde panorama op de vaste wandelroute. Maar het is óók goed nieuws voor de dieren in het park — of toch voor de intelligente dieren. «We zien dat die zich afvragen waar iedereen gebleven is», zegt zoölogisch directeur Tim Bouts.
Lees verder