Doorgaan naar hoofdcontent

Eindelijk meer redenen om optimistisch te zijn dan pessimistisch: “We zijn het beest corona aan het temmen”

HLN
Eindelijk meer redenen om optimistisch te zijn dan pessimistisch: "We zijn het beest corona aan het temmen"
Eindelijk meer redenen om optimistisch dan pessimistisch te zijn. De Belgische cijfers gaan al 10 weken in dalende lijn, wereldwijd halveert het aantal besmettingen in een maand tijd en de vaccins die geprikt worden zijn efficiënt, tot zeer efficiënt. Reden genoeg om hoopvol te zijn dat we deze ongeziene gezondheidscrisis stilaan hebben bedwongen?
Lees verder

Discussie tussen Barça-sterren gaat over de tongen: "Rustig man, zo is het wel genoeg"
Het gezicht van Lionel Messi stond op onweer na de pijnlijke 1-4-nederlaag tegen PSG. Maar de Argentijn was gisteravond lag niet de enige Barça-speler die geïrriteerd rondliep. In de eerste helft al konden de camera's een pittige discussie vastleggen tussen Gerard Piqué en Antoine Griezmann.
Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard wint met Australian Open zijn eerste grandslamtitel in het enkelspel
Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) heeft de finale van het enkelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, gewonnen. Het is voor Gérard zijn eerste eindzege in het enkelspel van een grand slam.
Lees verder

'Junior Eurosong'-winnares Femke Verschueren debuteert in 'Lisa': "Hopelijk kan dit mijn zangcarrière herlanceren"
Tien jaar geleden leek er een mooie toekomst weggelegd voor Femke Verschueren (20). Ze werd zevende op het Junior Eurovisiesongfestival in Armenië en bracht twee singles uit. Maar daarna verdween ze in de anonimiteit. Tot nu. In de telenovelle 'Lisa' debuteert ze als actrice en mag ze de sterren van de hemel zingen. "Ik heb zelf studiomuzikanten opgetrommeld, een arrangement laten maken en een label gezocht." Of ze kans maakt om opnieuw door te breken? Er zijn in ieder geval enkele toppers uit de Eurosong-stal die het haar voordeden.
Lees verder

Politie krijgt toegang tot register van waarborgfonds autoverzekeringen
De politiediensten krijgen elektronische toegang tot het register van het Belgisch gemeenschappelijk waarborgfonds. Agenten kunnen zo het statuut van de verzekering nagaan van elk voertuig met een Belgische nummerplaat. "Dat laat hen toe proactiever te worden", zegt John Muyldermans, onderdirecteur bij het waarborgfonds, woensdag in de Sudpresse-kranten.
Lees verder

'Game of Thrones'-koppel Kit Harington en Rose Leslie verwelkomen eerste kindje
'Game of Thrones'-acteurs Kit Harington (34) en Rose Leslie (34) hebben hun eerste kindje gekregen. Het gaat om een jongetje, zo heeft het management van Harington laten weten aan E! News. Eerder doken al foto's op van het stel met hun baby in Londen. Hoe het kindje heet, is niet bekendgemaakt.
Lees verder

De Ambrassade en Arteveldehogeschool lanceren online jongerenbarometer Waddist
De Ambrassade, het expertisecentrum jeugdbeleid in Vlaanderen, en Artveldehogeschool lanceren woensdag de Waddist-app. Dat melden ze in een persbericht. Via de app willen ze achterhalen wat er leeft bij jongeren tussen 12 en 30 jaar. "Waddist moet de tool worden om de vinger aan de pols te houden bij jongeren en hun stem centraal te zetten in de debatten over hun leefwereld", klinkt het bij Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade.
Lees verder

Biden wil meer geld naar politie, geen cel meer voor drugsbezit
De Amerikaanse president Joe Biden wil geen geld weghalen bij de politie en wil dat er voor drugsbezit geen celstraffen meer worden opgelegd. Dat heeft hij gezegd tijdens zijn vragenuurtje in Milwaukee.
Lees verder

Amazon aangeklaagd voor in gevaar brengen personeel
Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon.com heeft de coronaregels die voor een veilige werkplek moeten zorgen aan de laars gelapt en medewerkers gestraft die hun zorgen uitten over de werkomstandigheden in de pakhuizen, stelt de openbaar aanklager van de staat New York. Die heeft een strafzaak aangespannen tegen het bedrijf.
Lees verder

Gordon wordt bestookt door anonieme haatberichten: "Ik kreeg zoveel shit over mij heen"
Gordon (52) wil de strijd aanbinden met de anonimiteit op sociale media. Dat stelde de Nederlandse presentator dinsdag in een gesprek op Clubhouse. Hij wil dat er wettelijk wordt vastgelegd dat haten en schelden via social media niet meer anoniem mogelijk moet zijn.
Lees verder

Netflix komt met nieuwe documentaire over The Notorious B.I.G.
Hoewel er al meerdere documentaires zijn verschenen over het roerige leven van Christopher Wallace, beter bekend als The Notorious B.I.G., komt Netflix nu met de docu 'Biggie: I Got a Story to Tell'. De documentaire is goedgekeurd door de familie van de in 1997 vermoorde rapper. Zelfs zijn moeder Voletta Wallace heeft eraan meegewerkt, meldt People.
Lees verder

Elise Mertens staat in finale dubbelspel in Melbourne
Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.
Lees verder

Salma Hayek lacht om geruchten over haar huwelijk: "Ik ben niet getrouwd voor zijn geld"
Salma Hayek haalt haar schouders op en lacht om mensen die denken dat ze getrouwd is met haar man François-Henri Pinault (58) om zijn geld. Dat liet de 54-jarige actrice weten in een interview met acteur Dax Shepard voor zijn podcast 'Armchair Expert'.
Lees verder

Nieuwe domper voor Club: ook Noa Lang niet mee naar Kiev
Nog slecht nieuws voor Club Brugge: Noa Lang reist niet mee af naar Kiev. Hij is naast Hans Vanaken, Stefano Denswil en Matej Mitrovic al de vierde Bruggeling die moet afhaken.
Lees verder

Nederlandse Carice van Houten bijt van zich af na kritiek op 'verbouwd' gezicht
De Nederlandse Carice van Houten (44) veroverde in de loop der jaren de harten van miljoenen kijkers, ook internationaal. Maar van haar uiterlijk blijft anno 2021 nog maar weinig over, zo menen sommige kijkers van talkshow 'Jinek', waar Carice te gast was. Volgens hen heeft de actrice dan ook aan haar gezicht laten sleutelen, al is daar volgens Carice helemaal niets van aan.
Lees verder

Zonnig weekend met zachte temperaturen op komst
Het blijft vandaag meestal droog met opklaringen en vaak zwaarbewolkte periodes. In de loop van de dag verschijnen er stilaan meer opklaringen in de zuidelijke helft van het land. Mogelijk valt er in de namiddag wat lichte regen of een bui in de kuststreek. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 11 graden in het centrum van het land. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Hoeveel verdien je als productiearbeider?
Productiearbeider is geen job voor doetjes: het is in de regel vaak zwaar werk én je werkt ook meestal in ploegen. Jobat.be dook in de gemiddelde brutolonen*, die weliswaar sterk kunnen afhangen van zaken als leeftijd, plaats van tewerkstelling en vooral van de sector.
Lees verder

Online verzekeren zit in de lift: wat zijn de voordelen? En hoe pak je het aan? Onze geldexpert geeft advies
Heel wat Belgen laten hun bankzaken al grotendeels of zelfs helemaal online verlopen. Voor onze verzekeringen zijn we blijkbaar iets conservatiever. Toch wordt ook op dat vlak almaar meer online geregeld. "Een goede zaak", aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Maar hoe begin je eraan? De geldexpert helpt je om geld te besparen zonder het gevoel van zekerheid te verliezen.
Lees verder

Joe Biden: "Tegen Kerstmis kan toestand weer normaal zijn in Verenigde Staten"
Tegen volgende kerst zullen de Verenigde Staten in heel andere omstandigheden verkeren dan vandaag en zou alles weer normaal moeten zijn. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens zijn vragenuurtje in Milwaukee.
Lees verder

Samen wat chillen? Recht naar de cel. Is dat nog in proportie?
Tieners die urenlang in de cel zitten omdat ze met zeven aan het 'chillen' waren of studenten die beboet worden omdat ze op hun balkon muziek beluisterden. Is dit nog wel in proportie? En zijn we niet wat in overdrive aan het gaan?
Lees verder