Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Egan Bernal rijdt de Giro, Laurens De Plus trekt naar de Tour met Ineos

HLN
Egan Bernal rijdt de Giro, Laurens De Plus trekt naar de Tour met Ineos
Egan Bernal verschijnt dit seizoen aan de start van de Ronde van Italië. De Colombiaan van Ineos Grenadiers wordt zo bij z'n debuut in de Giro meteen een grote concurrent van Remco Evenepoel. Of Bernal na de Giro ook de Tour betwist, valt nog af te wachten. Wie wél zeker is van deelname aan La Grande Boucle: Laurens De Plus. Onze landgenoot - die in het tussenseizoen overkwam van Jumbo-Visma - zal in Frankrijk in dienst rijden van kopmannen Geraint Thomas en Richard Carapaz. Voor De Plus wordt het z'n tweede beurt in de Tour. In 2019 fungeerde hij als de luitenant van Steven Kruijswijk, vorig seizoen ontbrak-ie door blessureleed.
Lees verder

"Even twijfelde ik, maar toen wist ik het zeker: er ligt een auto in het water." Hoe visser Laurens (24) mee de verdwijningszaak uit 1990 hielp oplossen
Dat de familie van Ronny Lateste (38) eindelijk duidelijkheid heeft over wat er 31 jaar geleden met hem is gebeurd, is mede te danken aan een jonge visser. Laurens Neirinck (24) merkte de auto zondag op in het water en alarmeerde de hulpdiensten. "Heel duidelijk was het niet, maar toch was ik redelijk overtuigd dat ik de contouren van een auto zag in het water. Maar een toevalstreffer? Neen, dat was het niet helemaal."
Lees verder

Facebook geblokkeerd in Myanmar
Facebook meldt vandaag dat verschillende van zijn diensten verstoord zijn in Myanmar, nadat daar eerder deze week een militaire coup plaatsvond. "We stellen vast dat de toegang tot Facebook momenteel onderbroken is voor bepaalde mensen", aldus een woordvoerder van het sociaal netwerk. "We dringen er bij de autoriteiten op aan om de verbindingen te herstellen."
Lees verder

Van 'Vlaanderen Vakantieland' tot 'Big Brother': waarom TV-zenders volop voor oude formats kiezen
Alles komt terug, en dat geldt ook in tv-land. 'Vlaanderen vakantieland', 'Big Brother', 'Het rad (van fortuin)'... Retro is terug van nooit weggeweest, want oude formats schieten als paddenstoelen uit de grond. Biedt zo'n reboot dan meer kans op succes? Het antwoord blijkt niet zo simpel. "Wanneer productiehuizen ideeën komen voorstellen, vraag ik hen of het vijf jaar geleden ook gewerkt zou hebben. Is het antwoord 'ja', dan is dat een reden om niet met hen in zee te gaan."
Lees verder

Viktor Verhulst huivert tijdens ooglidcorrectie van Gert in 'De Verhulstjes'
De kijkers maken dit seizoen nog geen kennis met het nieuwe lief van Viktor, maar Gert kan zijn nieuwe schoondochter Sarah wel al aanschouwen. Met 'nieuwe' ogen zelfs, want in de aflevering van vanavond laat de pater familias zijn veelbesproken ooglidcorrectie uitvoeren.
Lees verder

Kritiek op plannen van Somers om Vlaanderen op te delen in 13 regio's
De plannen van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) om Vlaanderen in te delen in 13 referentieregio's worden niet overal even goed onthaald. Dat blijkt uit de adviezen van de provinciegouverneurs van Oost-Vlaanderen en Antwerpen, die Belga kon inkijken. Vlaams parlementslid voor Groen Jeremie Vaneeckhout vraagt een bijsturing.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher zag dat er nog eens geknokt werd bij paars-wit: "Vechtlust wordt evengoed een cruciaal facet. Want zonder…"
Prima zo: Anderlecht mág niet hautain zijn. Op naar een Brusselse derby. Anderlecht was weinig efficiënt op Club Luik, maar de mentaliteit maakte veel goed. Job done.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal overlijdens daalt fors, aantal besmettingen blijft stijgen
Het aantal nieuwe overlijdens als gevolg van het coronavirus daalt de jongste tijd fors, nu met 21,7 procent. Daarnaast blijven ook de ziekenhuisopnames zakken. Het aantal besmettingen blijft voorlopig wel nog stijgen. Dat blijkt uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Gitzwarte details van vermeend misbruik Marilyn Manson: "Hij martelde me met stroom"
Actrice Evan Rachel Wood heeft de expliciete details van het vermeende misbruik door haar ex-verloofde Marilyn Manson eigenlijk jaren geleden al openbaar gemaakt. Het 'Westworld'-gezicht getuigde erover in het Amerikaanse Congres, maar noemde toen niet de naam van Manson. Ze schetste een gitzwart beeld van een relatie met extreme jaloezie, marteling, verkrachting en constante vrees voor haar leven.
Lees verder

Herwerkte belasting op buitenlands vastgoed doet Raad van State steigeren, maar minister Van Peteghem (CD&V) duwt toch door
Het rechtscollege dat moest bepalen of de berekening van een fictieve verhuurwaarde uit 1975 voor buitenlands vastgoed juridisch waterdicht is, heeft de regering vooral kritische vragen teruggestuurd. Die houdt echter voet bij stuk en jaagt de herwerkte vastgoedbelasting zo snel mogelijk door het parlement.
Lees verder

Herwerkte belasting op vastgoed doet Raad van State steigeren
Het rechtscollege dat moest bepalen of de berekening van een fictieve verhuurwaarde uit 1975 voor buitenlands vastgoed juridisch waterdicht is, heeft de regering vooral kritische vragen teruggestuurd. Die houdt echter voet bij stuk en jaagt de herwerkte vastgoedbelasting zo snel mogelijk door het parlement.
Lees verder

Egan Bernal wil na rugproblemen opnieuw de oude worden: "Ik moet weer gelukkig worden op mijn fiets"
Egan Bernal (24) had sinds 15 september 2020 geen koers meer gereden. Gisteren was hij blij dat hij weer een wielrenner is. De Colombiaan stond in Bellegarde aan de start van de Ster van Bessèges. "Ik probeer van de koers te genieten", zegt hij. Winnen, dat is voor later.
Lees verder

VS deporteren tientallen asielzoekers naar Mexico ondanks deal
De Amerikaanse autoriteiten hebben woensdag tientallen Haïtiaanse asielzoekers gedeporteerd naar de Mexicaanse grensstad Ciudad Juárez. Daarmee lijken de VS tegen een eerdere afspraak met Mexico in te handelen die nog werd gesloten onder het presidentschap van Donald Trump.
Lees verder

Verrassing bij 'Big Brother': kijkers mogen ook nieuwe bewoner kiezen
De voorbije weken stonden de liveshows steevast garant voor heel wat stress bij de genomineerde kandidaten, maar deze week pakt 'Big Brother' het anders aan. Na de onverwachte exit van Nederlanders Danielle (40), Nathalie (23) en Jowi (25) zullen immers drie nieuwe kandidaten het huis betreden.
Lees verder

Belg (46) dood teruggevonden in jachthaven Bordeaux
Hulpdiensten hebben woensdag het lichaam van een overleden Belgische man (46) uit het water gehaald in de jachthaven van de Franse stad Bordeaux. De politie heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen stijgen fors in Waalse provincies, lichte dalingen in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Brussel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In alle Waalse provincies zijn er nu stijgingen, met forse uitschieters in Waals-Brabant, Luxemburg en Henegouwen. Vlaanderen noteert lichte dalingen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. De grootste stijging wordt er in Vlaams-Brabant opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Probeert Kim Kardashian om haar fortuin veilig te stellen? Timing van alle scheidingsgeruchten blijkt heel verdacht
Dat het niet goed gaat tussen Kim Kardashian en Kanye West wisten we al langer, maar de timing van hun mogelijke scheiding blijkt nu wel heel verdacht te zijn. Het valt namelijk op dat de geruchten begonnen zijn enkele weken voor de rapper werd aangeklaagd in verschillende rechtszaken. Louter toeval of probeert Kim nog snel om haar fortuin veilig te stellen?
Lees verder

Marlène de Wouters sluit terugkeer naar tv niet uit: "Ik zie mezelf wel een praatprogramma presenteren"
Marlène de Wouters (55) is vanavond te gast in 'De Ideale Wereld'. Het is al even geleden dat we haar nog op het kleine scherm zagen. "Maar zo'n ludiek praatprogramma presenteren? Dat zou ik nog graag doen."
Lees verder

Goed nieuws voor Van Aert en co: kiezen tussen Tour en Tokio hoeft niet meer, wellicht geen quarantaine nodig voor olympische atleten
Het is nog niet honderd procent zeker, maar alles wijst erop dat er geen quarantaine nodig zal zijn voor wie komende zomer wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zou vooral goed nieuws zijn voor de wielrenners. Zij hoeven dan niet meer te kiezen tussen de Tour en Tokio.
Lees verder

Bom onder Australian Open? Goffin, Mertens en nog dik 500 anderen in quarantaine, premier roept op tot kalmte
600 Australian Open-deelnemers, onder wie David Goffin en Elise Mertens, werden gisteren opnieuw in quarantaine geplaatst en alle wedstrijden werden een dag uitgesteld nadat een medewerker van het Grand Hyatt-hotel positief testte. Mochten er nog meer besmettingen opduiken, zou dit wel eens het einde van de Australian Open kunnen betekenen.
Lees verder