Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Deze knuffel maakt hele internet gek: filmpje met struisvogel Flodder al 11,8 miljoen keer bekeken

HLN
Deze knuffel maakt hele internet gek: filmpje met struisvogel Flodder al 11,8 miljoen keer bekeken
Een innige knuffel met een struisvogel. Voor Wendy Adriaens (38) van dierenverblijf Koch's Corner in Wuustwezel is het zo goed als dagelijkse kost, maar het internet blijft het sensationeel vinden. Een filmpje van een omhelzing met haar dier Flodder werd op amper één week 11,8 miljoen keer bekeken. Zelfs Amerikaanse en Russische nieuwswebsites pikten de beelden van deze "romantische date" op.
Lees verder

Nu Klaasje K3 verlaat: hoe groot is de kans dat ze het solo ook echt maakt? "Ze moet af van haar kinderlijke imago"
"Ik hoop dat ik nog de kans krijg om te zingen, acteren en presenteren". Met die woorden nam Klaasje Meijer (25) dinsdag als derde blondine op rij afscheid van de populairste meidengroep van ons land. Ze wil haar vleugels uitslaan, maar een job in de media ziet ze wel nog altijd zitten. Maar is dat wel zo evident, een solocarrière uitbouwen? "Ze is nog heel jong om nu al een sterke persoonlijkheid naar voren te schuiven en net dat is essentieel", zegt professor Hilde Van den Bulck van de Universiteit Antwerpen.
Lees verder

KIJK LIVE. Afzetttingsproces Trump aan de gang, Biden sluit niet uit dat sommige Republikeinen hun mening herzien
In de Amerikaanse Senaat is het afzettingsproces tegen Donald Trump hernomen. De Democratische aanklager Ted Lieu pleitte dat de ex-president zelfs na de bestorming van het Capitool geen enkele spijt betuigde. Volgens de huidige president Joe Biden bestaat de kans dat sommige Republikeinse senatoren hun mening over Trump nog zullen herzien.
Lees verder

Meghan Markle wint kort geding tegen tabloid na publicatie van privébrief aan vader: "De schade die ze aangericht hebben, is groot"
Meghan Markle (39), de echtgenote van prins Harry (36), heeft donderdag een kort geding gewonnen tegen Associated Newspaper Limited (ANL), de uitgeverij van onder andere de tabloid Mail on Sunday. De hertogin van Sussex spande die aan nadat de krant een persoonlijke brief aan haar vader publiceerde. "Een inbreuk op m'n privacy", volgens Meghan. Rechter Mark Warby van het Londense hooggerechtshof volgde die stelling: "Markle kon verwachten dat de inhoud van de brief privé zou blijven."
Lees verder

Club Brugge lanceert eerste videobeelden van hypermoderne voetbaltempel die 100 miljoen euro moet kosten
Een half jaar nadat Club Brugge zijn bouwplannen uit de doeken deed, werden vandaag de eerste bewegende beelden van het nieuwe stadion gelanceerd. De visual toont een indrukwekkende voetbaltempel op de Olympiasite, die er evenwel nog steeds niet met zekerheid komt.
Lees verder

KIJK LIVE. Beerschot plots tot tweemaal toe dicht bij gelijkmaker, KV Mechelen ontsnapt
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Olympisch Stadion • Kijk op HLN.be LIVE naar de wedstrijd!
Lees verder

Van Langenhove en acht andere leden Schild & Vrienden riskeren vervolging voor racisme
Negen leden van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden worden beschuldigd van inbreuken op de antiracismewet. Sommigen hebben ook een aanklacht van negationisme aan hun broek, weet 'De Morgen'. Blikvanger Dries Van Langenhove wordt onder meer verdacht van het aanzetten tot haat en de verkoop van pepperspray (een verboden wapen; nvdr).
Lees verder

Nieuw record voor Bitcoin na aankondiging Mastercard
De cryptomunt Bitcoin heeft vandaag een nieuw record behaald met een waarde van 48.481 dollar (40.000 euro) op het platform Bitstamp. Dat record volgt op de aankondiging dat Mastercard belooft cryptomunten toe te laten in het betalingsnetwerk.
Lees verder

LIVE. Charleroi krijgt het deksel op de neus, Yaremchuk brengt Gent op gelijke hoogte
• Croky Cup • Aftrap: 18u • Ghelamco Arena • AA Gent of Charleroi in kwartfinales?
Lees verder

Eerste AstraZeneca-vaccins in ons land toegediend in het Luikse Tinlot
Het coronavaccin van AstraZeneca is vandaag voor het eerst in ons land toegediend in een medische instelling in Fraiture, een deelgemeente van Tinlot nabij Hoei (provincie Luik). Het zorg- en revalidatiecentrum Centre neurologique et de Réadaptation fonctionnelle de Fraiture (CNRF) kreeg 200 dosissen toegewezen voor het zorgpersoneel in de leeftijdscategorie 18-55 jaar. Morgen/vrijdag komt het 'vaccinatiedorp' in Antwerpen als eerste aan de beurt in Vlaanderen.
Lees verder

Verschillende terreurverdachten opgepakt in Denemarken en Duitsland
In Denemarken zijn zeven verdachten in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van terrorisme. Volgens de Deense inlichtingendienst PET zijn ze opgepakt tijdens een grote antiterreuroperatie die van zaterdag tot maandag liep. Eerder op de dag raakte al bekend dat de Deense en Duitse politie drie Syrische broers opgepakt had op verdenking van terrorisme.
Lees verder

Geen officiële koudegolf: kwik steeg tot 0,2 graden in Ukkel
Het was en is koud, maar nog niet koud genoeg voor een officiële koudegolf. Die is nu uitgesloten, want vandaag om 15.50 uur steeg het kwik in Ukkel tot 0,2 graden Celsius.
Lees verder

Crisisberaad over Noord-Ierland: Europese Commissie wijst Britten op gebrekkige controles
De Europese Commissie vindt dat het Verenigd Koninkrijk de speciale brexit-afspraken over Noord-Ierland niet naar behoren toepast. Dat blijkt uit een brief die vicevoorzitter Maros Sefcovic naar Londen heeft gestuurd in de aanloop naar zijn bezoek aan de Britse minister Michael Gove.
Lees verder

LIVE. De paniek was nergens voor nodig: veld Union raakt klaar voor bekerclash tegen Anderlecht
• Croky Cup • Aftrap: 20u45 • Joseph Marienstadion • Union knikkerde Anderlecht in 2018 uit de beker
Lees verder

Gent zet onder impuls van terugkerende Vadis scheve situatie recht tegen Charleroi
De Beker is de snelste weg naar Europa. Het is niet alleen een huizenhoog cliché, het klopt ook. Een ontiegelijk zwak AA Gent leek z'n beste kans om volgend seizoen Europees te spelen zomaar weg te gooien tegen Charleroi, maar invallers Odjidja en Tissoudali losten het allemaal op.
Lees verder

Gent zet onder impuls van terugkerende Vadis scheve situatie recht tegen Charleroi, al zullen Carolo's zich bekocht voelen
De Beker is de snelste weg naar Europa. Het is niet alleen een huizenhoog cliché, het klopt ook. Een ontiegelijk zwak AA Gent leek z'n beste kans om volgend seizoen Europees te spelen zomaar weg te gooien tegen Charleroi, maar invallers Odjidja en Tissoudali losten het allemaal op.
Lees verder

'Bridesmaids'-actrice Kristen Wiig in het geheim getrouwd
Actrice Kristen Wiig (47) - onder meer bekend van de film 'Bridesmaids' en 'Saturday Night Live' - is in het geheim met haar vriend Avi Rothman getrouwd. In een interview met Howard Stern voor de Amerikaanse radiozender SiriusXM verwijst de actrice naar hem als "haar echtgenoot".
Lees verder

China haalt BBC World News uit de ether
BBC World News wordt in China uit de ether gehaald. Dat heeft de bevoegde regulator beslist. De zender zou in berichten over China "ernstige inbreuken gepleegd hebben op de Chinese regelgeving". Volgens de waakhond klopten ze niet en waren ze "partijdig". "Hierdoor werden de Chinese nationale belangen en de etnische solidariteit ondermijnd", klonk het.
Lees verder

KV Mechelen kegelt Beerschot uit Croky Cup en plaatst zich voor kwartfinales
KV Mechelen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales in de beker. Het won met 0-1 tegen Beerschot dankzij een doelpunt van Rob Schoofs.
Lees verder

Wat betekenen de nieuwe eindtermen voor uw kind? "Modernisering van het secundair onderwijs, maar in een beweging is de lat ook hoger gelegd"
De nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad middelbaar onderwijs zijn goedgekeurd door het Vlaams parlement. GO!-onderwijsspecialist Luc Vernaillen legt uit wat dit betekent voor uw kind. "Middelbare scholen moeten jongeren ook wegwijs maken in digitalisering of innovatie - thema's die twintig jaar geleden niet aan de orde waren. Maar onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) heeft de lat in één ruk ook hoger gelegd". Katholiek Onderwijs Vlaanderen trekt zelfs naar het Grondwettelijk Hof om de vernietiging te vragen van de vele, veeleisende eindtermen.
Lees verder