Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

David Goffin laat 4 matchpunten liggen en sneuvelt al in eerste ronde van Australian Open: “Ik had altijd moeten wi...

HLN
David Goffin laat 4 matchpunten liggen en sneuvelt al in eerste ronde van Australian Open: "Ik had altijd moeten winnen"
David Goffin (ATP 15) is al meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. De 30-jarige Luikenaar liet vier matchpunten onbenut tegen de Australische wildcardspeler Alexei Popyrin (ATP 113). Die laatste haalde het uiteindelijk in vijf sets: 6-3, 4-6, 7-6, 6-7 en 3-6. Een nieuwe domper voor de Belg.
Lees verder

'Arcade' van Duncan Laurence wint weer aan populariteit (met dank aan TikTok)
'Arcade', het nummer waarmee Duncan Laurence (26) bijna twee jaar geleden het Eurovisiesongfestival won, lijkt een tweede leven te krijgen. De single is, mede met dank aan populariteit op de app Tiktok, weer in trek op Spotify en weet opmerkelijk genoeg ook in verschillende landen de hitlijsten weer te vinden.
Lees verder

Onvermoeibaar: LeBron James leidt Lakers met 97ste triple-double voorbij Thunder
LeBron James heeft de Los Angeles Lakers maandag met een triple-double een vijfde zege op rij bezorgd. De Lakers wonnen na een verlenging met 119-112 van Oklahoma City Thunder. James was goed voor 28 punten, 14 rebounds en 12 assists. Montrezl Harrell nam 21 punten voor zijn rekening en was van waarde in de verlenging.
Lees verder

Onvermoeibaar: LeBron James leidt Lakers met triple-double voorbij Thunder
LeBron James heeft de Los Angeles Lakers maandag met een triple-double een vijfde zege op rij bezorgd. De Lakers wonnen na een verlenging met 119-112 van Oklahoma City Thunder. James was goed voor 28 punten, 14 rebounds en 12 assists. Montrezl Harrell nam 21 punten voor zijn rekening en was van waarde in de verlenging.
Lees verder

Bart & Céline uit 'Boer zkt. Vrouw' gaan na half jaar trouwen: "Maar dé vraag kreeg hij op hét moment niet gesteld"
Heuglijk nieuws uit de stal van 'Boer zkt. Vrouw': Bart (29) en Céline (29) gaan trouwen. De twee trokken na het programma meteen bij elkaar in, en een half jaar later zijn ze dus klaar om de volgende stap te zetten. Het koppel vertelt uitgebreid over hun onorthodoxe aanzoek - "Ik heb eigenlijk geen 'ja' gezegd" -, hun toekomstplannen, kinderwens en hun aanvaring met corona. En ook Hanne en Frits geven een update over hun relatie...
Lees verder

Koukleum of kacheltje? Daarom zit jij te bibberen, terwijl iemand anders geen last heeft van de koude
Op Dikketruiendag draaien we met z'n allen de verwarming een graad lager. En dat terwijl het vriest dat het kraakt. Sommigen zullen daar meer last van hebben dan anderen. Waarom heeft de ene persoon het altijd koud, terwijl de andere de thermostaat nooit hoger dan 18 graden zet? Wij vroegen het aan hoogleraar Energetica en Gezondheid Wouter van Marken Lichtenbelt (Universiteit Maastricht). "Alles heeft te maken met de hoeveelheid vet die we opslaan in ons lichaam."
Lees verder

CEO Marc Noppen (UZ Brussel) kritisch over vaccinatiebeleid: "Britten vaccineren 1.000 personen per MINUUT. Wij 'zitten voor op schema'"
CEO Marc Noppen van het UZ Brussel laat zich op Twitter kritisch uit over het vaccinatiebeleid in ons land. Hij vergelijkt de toestand in België met die bij de Britten. "UK vaccineert à 1000 personen per MINUUT. Wij 'zitten voor op schema'. No comment", klinkt het.
Lees verder

Bejaarde vrouw (86) dood aangetroffen in voortuin rusthuis
Een 86-jarige vrouw is dinsdagochtend rond 7 uur dood aangetroffen in de voortuin van het Woonzorgcentrum Ten Weldebrouc langs de Tisseltsesteenweg.
Lees verder

Paris Hilton getuigt tegen kostschool: "Ik droom al 20 jaar dat ik naakt word gefouilleerd"
Paris Hilton (39) heeft maandag in een rechtbank in de staat Utah een getuigenis afgelegd over haar ervaringen op haar oude kostschool, de Provo Canyon School. In de YouTube-docu 'This Is Paris' onthulde de realityster vorig jaar dat ze in haar jaren op de school voor moeilijk opvoedbare tieners werd geslagen, gewurgd en opgesloten. Na de uitzending van het programma deelden meer oud-leerlingen, onder wie Kat von D (38), hun verhaal over misbruik op de school.
Lees verder

Akkoord over procedure voor impeachmentproces tegen Trump, advocaat trekt verzoek proces stil te leggen op sabbat weer in
De Democratische en Republikeinse fractie in de Senaat hebben een akkoord bereikt over de regels die van toepassing zullen zijn tijdens het tweede impeachmentproces tegen gewezen president Donald Trump. Dat heeft de Democratische fractieleider Chuck Schumer meegedeeld aan Amerikaanse media.
Lees verder

Ashley Benson en G-Eazy uit elkaar: "De vibe was niet meer goed"
Rapper G-Eazy (31) en actrice Ashley Benson (31) hebben na een jaar samen een punt achter hun relatie gezet. Volgens E! was het Ashley die de knoop doorhakte om niet meer verder te gaan met G-Eazy, die eigenlijk Gerald Earl Gillum heet.
Lees verder

Bedrijf achter app Kim Kardashian is voor bijna twee miljard euro overgenomen
Gamebedrijf Glu Mobile, de maker van de app 'Kim Kardashian: Hollywood', is voor 1,8 miljard euro overgenomen door videogamegigant Electronic Arts.
Lees verder

Waarom vallen we voor bad boys en bad girls? "Iedereen is vatbaar voor hun charmes, maar sommigen meer dan anderen", zegt relatietherapeut
Dat vrouwen niet kunnen weerstaan aan bad boys, is een wijdverspreid cliché. Maar omgekeerd bestaan er ook femmes fatales. Het meest extreme voorbeeld is momenteel de Belgische helikopterbruid, die twee mannen op het slechte pad bracht. Waarom hebben foute types zo'n enorme aantrekkingskracht? Relatietherapeut Sarah Hertens probeert het te ontleden en vertelt hoe kan je eraan kunt weerstaan. "Ze zijn mysterieus en spannend. Je kan hen niet vatten en ze lijken compleet onbereikbaar. Wanneer zo iemand toch voor je valt, geeft dat een enorme kick."
Lees verder

Politie treedt met rubberkogels en traangas hard op tegen protesten in Myanmar
In Myanmar vinden opnieuw protesten plaats tegen de staatsgreep van 1 februari. De politie treedt hard op tegen de manifestanten, vertellen getuigen ter plaatse. Het is al de vierde dag op rij van protesten tegen de staatsgreep.
Lees verder

Nieuwste film met Jennifer Lopez en Owen Wilson is negen maanden uitgesteld
Ook in Hollywood gooit de coronapandemie nog steeds roet in het eten, want de nieuwe film met Jennifer Lopez (51) en Owen Wilson (51) komt dit jaar niet meer uit in de bioscoop. De romantische komedie 'Marry Me' zou in mei in première gaan, maar is nu verschoven naar februari 2022.
Lees verder

Grondwaterreserves aangevuld door overvloedige regenval van de afgelopen weken, toch hoopt VMM op nog meer regen
De recentste metingen en modelberekeningen van de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat het ondiepe grondwater in Vlaanderen de voorbije weken is aangevuld. "Het merendeel van de meetlocaties (65 procent) toont een normale tot zeer hoge grondwaterstand voor de tijd van het jaar", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij maandag in een gesprek met HLN Live.
Lees verder

Dit waren de populairste plug-in hybrides van 2020
Plug-in hybride auto's worden alsmaar populairder. Velen zien hen als de ideale tussenstap van traditionele brandstofwagens naar volledig elektrische auto's. Maar welke modellen waren afgelopen jaar het populairst? HLN Drive vroeg het na.
Lees verder

Weerman David Dehenauw: "Waarschijnlijk halen we geen officiële koudegolf"
Het is dan wel steenkoud, toch is het waarschijnlijk dat we geen officiële koudegolf zullen halen. Dat zegt onze weerman en KMI-meteoroloog David Dehenauw.
Lees verder

BMW, Volvo en Mercedes op kop: dit zijn de populairste PHEV's van 2020
Plug-in hybride auto's worden alsmaar populairder. Velen zien hen als de ideale tussenstap van traditionele brandstofwagens naar volledig elektrische auto's. Maar welke modellen waren afgelopen jaar het populairst? HLN Drive vroeg het na.
Lees verder

The Offspring komt na bijna tien jaar met nieuw album
Punkrockband The Offspring brengt na bijna tien jaar opnieuw een album uit. Dat meldde de Amerikaanse band maandag in een video.
Lees verder