Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Bekend Vlaanderen reageert op het overlijden van Kris De Bruyne: “Hij was eigenzinnig en wispelturig, maar als arti...

HLN
Bekend Vlaanderen reageert op het overlijden van Kris De Bruyne: "Hij was eigenzinnig en wispelturig, maar als artiest is dat net goed"
De Vlaamse kleinkunstzanger Kris De Bruyne is op 70-jarige leeftijd overleden na een langdurige ziekte. De Bruyne, die bekend werd met liedjes als 'Amsterdam', 'Vilvoorde City' en 'De onverbiddellijke zoener', werd 70 jaar oud. Zijn vrienden en collega's herinneren hem als een ontzettend getalenteerde man, die niet bang was om ook z'n kleine kantjes te tonen. "Kris was eigenzinnig, maar als kunstenaar is dat juist goed."
Lees verder

NMBS-topvrouw ziet "zware vertrouwensbreuk" na "publieke terugfluiting" door minister Gilkinet
Sophie Dutordoir, de topvrouw van spoorwegmaatschappij NMBS, is niet te spreken over de uitspraken van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), dat de aangekondigde sluiting van een reeks loketten herbekeken moet worden. Dat zegt ze in een brief aan de minister die de Franstalige openbare omroep RTBF donderdag publiceerde. De authenticiteit ervan is aan persagentschap Belga bevestigd.
Lees verder

Koers kort. Tweevoudig winnaar van Omloop Ian Standard wordt ploegleider bij Trinity
Drie maanden nadat hij noodgedwongen een punt zette achter zijn actieve carrière heeft Ian Stannard een nieuwe job. De 33-jarige Brit gaat aan de slag als sportdirecteur bij Trinity Racing, de Britse continentale ploeg waar tot dit jaar toptalent Tom Pidcock onder contract stond. Stannard ondertekende een contract voor "meerdere seizoenen".
Lees verder

PORTRET. Russisch oppositieleider Aleksej Navalny: een populist die eigenlijk veel gemeen heeft met Poetin
Als je de schrik bent van Vladimir Poetin, dan word je al gauw een held van het Westen. Maar verdient Aleksej Navalny (44) die status wel? Hij mocht zo lang begaan, dat hij op een pion van het regime begon te gelijken. En zelfs nu het Kremlin hem dan toch in de tang neemt, blijft hij een aangebrande populist.
Lees verder

Elon Musk doet koers cryptomunt Dogecoin met 50 procent stijgen
Tesla-topman Elon Musk heeft de koers van cryptomunt Dogecoin de hoogte in getwitterd. Musk stuurde donderdagochtend (Nederlandse tijd) het woord 'Doge', waarna de koers van de digitale munteenheid met bijna 50 procent omhoog ging.
Lees verder

Club-aanwinst Tahith Chong mag niet spelen in Europa League
Domper voor Club Brugge en Tahith Chong, want de Nederlandse aanwinst is niet speelgerechtigd voor het verdere verloop van de Europa League. Bas Dost, Stefano Denswil en Nabil Dirar, die drie andere wintertransfers, zijn dat wel.
Lees verder

LIVE. De Croo: "Heropening kappers leidt geen hele reeks versoepelingen in" - Vandenbroucke vergist zich in rangschikking rond vaccinaties
De universiteit van Oxford begint met een klinisch onderzoek om te testen of een inenting met een combinatie van de vaccins van AstraZeneca en Pfizer/BioNTech veilig en werkzaam is in de strijd tegen Covid-19. De Nederlandse Gezondheidsraad liet in een advies dan weer weten dat scholen, cafés, restaurants en festivals het recht hebben om een vaccinatiebewijs te vragen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Krijgen we al een vooruitblik op het Overlegcomité? Volg hier het vragenuurtje in de Kamer - Ruim 300.000 Belgen hebben eerste prik gekregen
De universiteit van Oxford begint met een klinisch onderzoek om te testen of een inenting met een combinatie van de vaccins van AstraZeneca en Pfizer/BioNTech veilig en werkzaam is in de strijd tegen Covid-19. De Nederlandse Gezondheidsraad liet in een advies dan weer weten dat scholen, cafés, restaurants en festivals het recht hebben om een vaccinatiebewijs te vragen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Yanni Bourguignon, die Cédric speelt in Familie, krijgt haatreacties: "Sommigen willen mij persoonlijk een mep verkopen"
'Hatelijk figuur!' en 'Ik zou hem graag een toekske op zijn gezicht willen geven', de haatberichten die Yanni Bourguignon (22) naar zijn hoofd geslingerd krijgt van 'Familie'-fans, liegen er niet om; hij is momenteel niet bepaald de chouchou van de soap. Wij vroegen Yanni naar de verschillen en overeenkomsten - jawel, die zijn er ook - tussen hem en zijn rol, en peilden ook naar zijn relatie en zijn studies. "De meeste van mijn medestudenten studeerden vorig jaar af, maar zitten sindsdien werkloos thuis."
Lees verder

Gezichtsherkenning op je smartphone werkt niet als je een mondmasker op hebt: kan je daar iets aan doen?
Heb jij ook een smartphone die uit het slot gaat door je gezicht te herkennen? Dan heb je de afgelopen maanden ongetwijfeld al ervaren dat dat lastig werkt als je je mondmasker aanhebt. Onze techredacteur legt uit hoe je dat euvel kan omzeilen, maar ook waarom het eigenlijk een goede zaak is dat het niet zo optimaal werkt.
Lees verder

Lichaam van vrouw gevonden in vaartje achter Nieuwpoorts zwembad
In de Oude Veurnevaart in Nieuwpoort is donderdag kort voor de middag een lichaam van een vrouw aangetroffen. Een getuige verwittigde de hulpdiensten en die rukten massaal uit om het slachtoffer te redden, maar dat mocht niet baten. De vrouw was al een tijdje overleden.
Lees verder

Hoe papa Jorge de carrière van Messi mee stuurt: een 'koelbloedig onderhandelaar' en samen met Lionel veroordeeld voor fraude
Een astronomisch contract van 555.237.619 euro bij Barcelona. En na dit seizoen in principe een transfer naar Man City? Of toch PSG? Er loopt alleszins één rode draad in de carrière van Lionel Messi (33): papa Jorge (63). Voormalig manager van een staalfabriek die de miljoenendeals van Lionel sluit en samen met zijn zoon veroordeeld werd voor fraude.
Lees verder

Financiële waakhond ziet 30 procent meer klachten over beleggingsfraude
Meer mensen klopten het voorbije jaar aan bij de financiële waakhond FSMA met een melding over onlinebeleggingsfraude. Oplichters bleken vooral actief op sociale media, en zelfs datingsites.
Lees verder

De juiste outfit kan je motivatie boosten om te gaan sporten. Élodie Ouédraogo legt uit waar je op moet letten
Het is alweer februari, dan beginnen de goede gewoontes voor het nieuwe jaar stilaan te slabakken. Was jij van plan om meer te sporten in 2021, maar is je motivatie ver zoek? "Het juiste sportsetje kan je de boost geven die je nodig hebt om erin te vliegen", zegt Olympisch kampioen en modeontwerpster Élodie Ouédraogo. Ze legt uit welke basics je nodig hebt en waarop sportievelingen het best letten bij de aankoop van een nieuwe outfit.
Lees verder

Geen quarantaine voor Spelen is goed nieuws voor Van Avermaet: "Finishen in Parijs, dan meteen het vliegtuig op naar Tokio"
Het is nog wachten op het officiële draaiboek uit Tokio. Maar een verplichte quarantaine van veertien dagen voor al wie naar de Spelen trekt, zou dan toch worden geschrapt. Dat is goed nieuws voor Greg Van Avermaet (35). "Er is een rechtstreekse vlucht en die wil ik halen."
Lees verder

91 van de 95 vaccinatiecentra klaar tegen 15 februari: "Of ze operationeel zijn, hangt af van de vaccins"
Van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen hebben er 91 aangegeven dat ze klaar kunnen zijn tegen 15 februari. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Vanaf 15 februari wil Vlaanderen de vaccinatiecentra gebruiken om zorgverleners uit de eerste lijn te vaccineren.
Lees verder

Koers kort. Verdonschot rijdt dit seizoen geen wedstrijd meer - Stannard wordt ploegleider bij Trinity
Onderzoeken toonden aan dat een verhoogd trainingsvolume haar lichaam overmatig heeft vermoeid. Daarom werd in overleg tussen renster en teamleiding beslist om vroegtijdig in rust te gaan en de focus op volgend veldritseizoen te richten.
Lees verder

"Hij is al 10 kilogram vermagerd en gaat steeds verder achteruit": QAnon-sjamaan weigert eten in cel omdat het niet biologisch is
Het gaat niet goed met de QAnon-sjamaan, de man die tijdens de bestorming van het Capitool de aandacht trok met zijn opvallende outfit met bonten muts en hoorns. Drie dagen na de rellen werd hij opgepakt en volgens zijn advocaat is hij sindsdien 10 kilogram afgevallen. De reden: hij weigert te eten omdat de gevangenis geen biologisch voedsel serveert. Een rechter heeft nu beslist dat de man moet krijgen wat hij vraagt.
Lees verder

Ajax blundert door recordaankoop Haller niet in te schrijven voor Europa League: "Vakje vergeten aanvinken"
Ajax is bij het inschrijven van spelers voor de knock-outfase van de Europa League enorm de mist in gegaan. De Amsterdammers zijn vergeten om recordaankoop Sébastien Haller, die deze winter voor 22,5 miljoen euro werd overgenomen van West Ham United, op de Europese spelerslijst te zetten. Dat betekent dat de spits zo goed als zeker de Europese wedstrijden van Ajax aan zijn neus voorbij ziet gaan, al wordt nog gehoopt op clementie van de UEFA.
Lees verder

Football Talk. Dembélé is volgende speler van Atletico die besmetting oploopt - Jonge aanvaller tekent tot 2022 bij Beerschot
Beerschot versterkt zijn aanvalslinie met de 19-jarige David Mukuna-Trouet. Hij ondertekende bij de Kielse Ratten een contract tot juni 2022 (met optie voor twee extra jaar), zo maakte de club donderdag bekend.
Lees verder