Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

Bayern wint WK voor clubs na nipte zege tegen Tigres, Lewandowski: “Ze zullen ons niet snel vergeten”

HLN
Bayern wint WK voor clubs na nipte zege tegen Tigres, Lewandowski: "Ze zullen ons niet snel vergeten"
Bayern München heeft het WK voor clubs gewonnen. De Champions League-winnaar klopte het Mexicaanse Tigres UANL met het kleinste verschil: 1-0. Benjamin Pavard tekende voor het enige doelpunt.
Lees verder

INTERVIEW. Open Vld-jongerenvoorzitter: "Kopstukken financieel steunen: ja. Maar niet als dat geregeld wordt in achterkamertjes"
Toen begin deze week de heisa rond Sihame El Kaouakibi opnieuw losbarstte, was het bij de Open Vld stiller dan op een Vlaamse steenweg na middernacht. Op één iemand na: Tess Minnens. De jongerenvoorzitter deinsde er niet voor terug om onomwonden kritiek te geven. "Toen Maggie De Block zei dat ik met mijn commentaar de reputatie van de partij schaadde, dacht ik vooral: don't get me started."
Lees verder

Vaccins te koop op de privémarkt? Telefacts NU nam de proef op de som
Ondanks de officiële vaccinatiestrategie duiken er steeds meer oplichters op die op de privémarkt vaccins verkopen. Hoe makkelijk is het om die verkopers te vinden? En verkopen ze échte vaccins? Telefacts NU deed de test en scheidt vanavond waarheid van fictie over het vaccin. Het resultaat bekijk je op VTM GO.
Lees verder

Actrice Priyanka Chopra openhartig over mislukte operatie aan neus: "Mijn carrière leek voorbij te zijn, ik kreeg enkel nog bijrollen"
Actrice Priyanka Chopra (38) blikt in haar biografie 'Unfinished' terug op een zware periode uit haar leven. Enkele jaren geleden liep een routineoperatie aan haar neuspoliepen namelijk fout af. "Mijn gezicht zag er plots helemaal anders uit."
Lees verder

REPORTAGE. Les in de openluchtschool, hoe houden kinderen dat in godsnaam vol?
Les krijgen op de speelplaats in een stralend zonnetje, maar wel bij -5 graden? In Sint-Ludgardis draaien ze daar hun hand niet voor om. Wij trokken naar Schoten om te kijken of de kinderen het nog volhouden op de openluchtschool nu het al een week stenen uit de grond vriest. Maak u geen zorgen: ze barsten van de energie, dankzij hun vele - wel zeven! - kledinglaagjes, skikousen en vloerverwarming in de klas.
Lees verder

LIVE. Boeken toe: Mukairu kopt de 0-3 tegen de touwen!
• Croky Cup • Aftrap: 20u45 • Joseph Marienstadion • Union knikkerde Anderlecht in 2018 uit de beker
Lees verder

Ballerini wint in de Provence, maar het is de wereldkampioen die indruk maakt: "Deze Alaphilippe is overal kopman"
'Sapristi, Julian Alaphilippe!' Bijna zeventig kilometer in de aanval, pas stranden in het zicht van de haven en dan nog gauw even de spurt aantrekken voor Davide Ballerini ook. In Frankrijk plakken ze daar een term op. 'La grande forme'. Gezien, Wout en Mathieu?
Lees verder

Post Malone zingt op 25-jarig jubileum Pokémon
Post Malone (25) geeft een concert ter ere van de 25ste verjaardag van Pokémon. Dat maakte The Pokémon Company donderdag in een video bekend. Het virtuele optreden vindt plaats op 27 februari, ook wel bekend als Pokémon Day.
Lees verder

Eerlijke Gent-coach: "Maak hier niet de overwinning van Hein Vanhaezebrouck van"
AA Gent plaatste zich ten koste van Charleroi voor de kwartfinales van de Croky Cup: 3-1. "We moeten eerlijk zijn en toegeven dat we hier ontsnapten", klonk het achteraf bij een eerlijke Hein Vanhaezebrouck.
Lees verder

REACTIES. Jan Van den Bergh: "Uitschakeling tegen Mechelen is extra pijnlijk"
KV Mechelen bekert verder dankzij een kopbaldoelpunt van Rob Schoofs. Dat volstond voor een 0-1 zege bij Beerschot. Bekijk hier de reacties en hoogtepunten.
Lees verder

CD&V en Open Vld botsen over referentieregio's: "Somers handelt als een keizer-koster"
CD&V en Open Vld zijn het oneens over het project van referentieregio's. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) stelde in oktober vorig jaar een kaart voor waarop de 300 Vlaamse gemeenten ingedeeld worden in dertien regio's. Die moeten bestuurlijke versnippering tegengaan en komaf maken met het kluwen van lokale samenwerkingen tussen afvalintercommunales, politiezones en hulpverleningszones.
Lees verder

Anderlecht is de ploeg van 't stad: het smeert Union forfaitcijfers aan na dubbels Nmecha en Diaby
Anderlecht heeft het laatste ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup beet. De mannen van Vincent Kompany namen pas in de tweede helft echt afstand van een in de eerste helft nochtans moedig Union. Nmecha (x2), Mukairu en Diaby (x2) zorgden uiteindelijk zelfs nog voor 0-5-forfaitcijfers.
Lees verder

Anderlecht smeert Union forfaitcijfers aan na dubbels Nmecha en Diaby - volg de loting voor kwartfinales hier LIVE!
Anderlecht heeft het laatste ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup beet. De mannen van Vincent Kompany namen pas in de tweede helft echt afstand van een in de eerste helft nochtans moedig Union. Nmecha (x2), Mukairu en Diaby (x2) zorgden uiteindelijk zelfs nog voor 0-5-forfaitcijfers. Zo meteen wordt er geloot voor de kwartfinales en die loting kunt u onderin in deze liveblog volgen!
Lees verder

Jazzpianist Chick Corea (79) overleden
De Amerikaanse jazzpianist en componist Chick Corea is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat staat te lezen op zijn officiële Facebookpagina. De iconische bandleider speelde een grote rol in de vernieuwing van de jazzmuziek in de jaren zeventig.
Lees verder

Club Brugge treft Standard in kwartfinale Croky Cup, Anderlecht ontvangt Cercle
Meteen na de achtste finales werd er geloot voor de kwartfinales van de Croky Cup. Standard-Club Brugge is de meest aantrekkelijke affiche. Anderlecht ontvangt daarnaast Cercle Brugge, AA Gent moet naar Eupen en Racing Genk treft KV Mechelen. De matchen worden op 2, 3 en 4 maart gespeeld.
Lees verder

De vijfde bewoner is vertrokken bij Big Brother
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Zowel Patrick als Thomas konden vandaag geëlimineerd worden tijdens de zesde liveshow.
Lees verder

Ook beroepsvereniging scherp voor 'Pano': "Reportage schept verkeerd beeld"
Daags na de Pano-reportage op Eén over de Vlaamse contacttracing reageert nu ook Customer Contact, de beroepsvereniging van Belgische klantendiensten en contactcenters. De aangerekende tarieven zijn wel marktconform, klinkt het. De sector vindt dat de reportage "een verkeerd beeld schept van de klantcontactmedewerkers". Eerder had het agentschap Zorg en Gezondheid al kritiek geuit.
Lees verder

Kompany wil niet euforisch zijn: "Als je nu niet doorgaat tegen Cercle, ben je hier niets mee"
De cruciale week werd een mooie week voor Vincent Kompany. Eerst de zege tegen Genk, vanavond ook tegen Union. Met nu een kwartfinale tegen Cercle Brugge, slaan de RSCA-fans al aan het dromen. "Ach, makkelijke matchen bestaan niet. Ik had zelfs gehoopt op Standard of zelfs Club Brugge...", sprak Kompany.
Lees verder

Onze watcher na grootste zege onder Kompany: "Dit Anderlecht is een aanwinst voor play-off 1"
U leest het goed: 0-5! Anderlecht boekte in de derby zijn grootste overwinning onder Vincent Kompany. Als het nu ook eens zou doorstomen…
Lees verder

Trump "op het randje van beademing" toen hij Covid-19 had
De toenmalige president Donald Trump was in oktober zieker door corona dan publiekelijk werd toegegeven. Het zuurstofniveau in zijn bloed was op een bepaald extreem laag en daar kwamen nog eens ernstige longproblemen bovenop. Dat zeggen vier medewerkers aan de New York Times. Volgens twee mensen uit zijn directe omgeving dachten dat Trump kunstmatig zou moeten worden beademd.
Lees verder