Doorgaan naar hoofdcontent

Balense wint Qatarese schoonheidswedstrijd voor Arabische volbloeden met hengst Muranas Nader, goed voor 212.000 euro...

HLN
Balense wint Qatarese schoonheidswedstrijd voor Arabische volbloeden met hengst Muranas Nader, goed voor 212.000 euro aan prijzengeld
Christine Jamar uit Balen heeft zaterdagavond met haar 17 maanden jonge hengst Muranas Nader het Junior Colts Championship gewonnen, een schoonheidswedstrijd voor jonge Arabische volbloedpaarden. Behalve 212.000 euro prijzengeld wint ze ook een gouden borststuk voor een paard dat afgewerkt is met 545 diamanten en vier robijnen. "Het borststuk is prachtig, indrukwekkend, enig mooi. Ik word er stil van."
Lees verder

PORTRET. De man van 70 verhoren, maar nul veroordelingen: superlobbyist en zakenman Koen Blijweert (64) overleden
Hij betaalde de bordeelbezoeken van een Brusselse magistraat, kocht meubelen voor de privé-secretaris van Jean-Luc Dehaene en schonk "per vergissing" een Mercedes aan een Vlaamse topambtenaar. De omstreden superlobbyist en zakenman Koen Blijweert is afgelopen weekend overleden. Hoewel hij nooit werd veroordeeld, viel zijn naam wel in bijna élk onfris zaakje in ons land: van de omstreden milieuboxaffaire tot de corruptiezaak tegen ex-politiebaas Glenn Audenaert.
Lees verder

Vakantieparken weer open? Dat laten Belgen zich geen twee keer zeggen
De krokusvakantie staat voor heel wat Belgen traditioneel gelijk aan een skivakantie. Niet zo dit jaar. Wie volgende week weg wil, zal het om de gekende reden dichter bij huis moeten zoeken. Naar een leuk vakantiehuisje in de Ardennen is het ondertussen al speuren, maar aan de kust en in de gekende bungalowparken is er nog voldoende plaats voor wie er een (mid)weekje uit wil.
Lees verder

Eden Hazard over terugkeer van Lukaku en co naar Jupiler Pro League en vele blessureleed: "Einde van de wereld niet"
Het Engelse magazine On The Front Foot kon Eden Hazard (30) strikken voor een uitgebreide babbel. Over zijn dromen, onze Jupiler Pro League en uiteraard het vele blessureleed. "Het is het einde van de wereld niet. Ik kan nu meer tijd met mijn kinderen doorbrengen."
Lees verder

Bidens plan om minimumloon te verdubbelen kan 1,4 miljoen banen kosten
Het plan van de Amerikaanse president Joe Biden om het minimumloon tegen 2025 te verdubbelen (van 7,25 dollar per uur tot 15 dollar) zou 1,4 miljoen banen kosten. Dat blijkt uit een studie van de begrotingscommissie van het Amerikaanse Congres. Het aantal Amerikanen in armoede zou dankzij de maatregel wel met 900.000 afnemen.
Lees verder

"'Big Little Lies'-actrice Shailene Woodley is verloofd met quarterback Aaron Rodgers"
Het gaat snel voor Shailene Woodley (29). Vorige week raakte het nieuws bekend dat de 'Big Little Lies'-actrice niet langer single is en ondertussen zou ze zelfs al verloofd zijn met quarterback Aaron Rodgers (37). Verschillende bronnen zouden het nieuws van hun verloving bevestigd hebben aan het Amerikaanse magazine People. "Ze zijn er gelukkig samen", klinkt het.
Lees verder

Duitsland vervolgt 100-jarige nazikampbewaker voor medeplichtigheid aan 3518 moorden
De Duitse justitie heeft een 100-jarige ex-bewaker van naziconcentratiekamp Sachsenhausen aangeklaagd voor medeplichtigheid aan moord in 3518 gevallen. Ondanks diens leeftijd kan de Duitser terechtstaan, melden Duitse media.
Lees verder

Opvallende bekentenis in 'Da's Liefde': Kris ging stomdronken op zoek naar een andere partner
Jens Dendoncker (30) kreeg in 'Da's Liefde' een opvallende bekentenis te horen. Zijn gast Kris vertelde dat hij op een avond stomdronken op zoek ging naar een date terwijl zijn huidige partner Guido eigenlijk al naar huis was. Alleen was hij zo dronken dat hij ten val kwam en meteen ook vier tanden kwijt was. De dag nadien had hij aan zijn vriend dan ook heel wat uit te leggen.
Lees verder

'Harry Potter'-ster Rupert Grint bouwt vastgoedimperium van 27 miljoen euro uit
Acteren wil hij liever niet meer, en waarom zou hij? Hij verdiende toch al ruim 45 miljoen euro dankzij zijn rol als Ron Wemel in de 'Harry Potter'-franchise. Meer dan genoeg om mee rond te komen. Rupert Grint (32) zit echter niet graag stil en heeft een andere manier gevonden om een centje bij te verdienen. Door enkele mooie huizen en appartementen op te kopen, heeft hij intussen een vastgoedimperium van 27 miljoen opgebouwd.
Lees verder

Internationale studie geeft aan dat klimaatopwarming corona-uitbraak mogelijk in de hand heeft gewerkt
De opwarming van de aarde heeft mogelijk een rol gespeeld bij het ontstaan van SARS-CoV-2, het virus dat de Covid-19-pandemie veroorzaakte. Dat blijkt uit een internationale studie waar persbureau IPS over bericht. Klimaatverandering maakte van de Chinese provincie Yunnan een hotspot voor vleermuizen, die op hun beurt naar schatting honderd nieuwe soorten coronavirussen de regio binnenleidden.
Lees verder

Pakistan zoekt vermiste klimheld op K2, zoon brak klim af en wachtte 20 uur in tentje op vader
Het Pakistaanse leger zoekt nu al dagen bovenop de steile, ijskoude flanken van Himalayaberg K2 naar drie vermiste klimmers. Een van hen is Muhammad Ali Sadpara, een 45-jarige nationale klimheld die in zijn leven al acht van de hoogste bergen ter wereld bedwong. Zijn zoon Sajid (20) keerde vlak voor de top van de op een na hoogste berg terug en zag zijn vader in de sneeuw verdwijnen. "Ik heb 20 uur op hem gewacht voordat ik naar beneden ging."
Lees verder

LIVE. Atlético keert scheve situatie helemaal om tegen Celta de Vigo, Suarez scoort opnieuw twee keer
• La Liga • Aftrap: 21u • Wanda Metropolitano • Is Yannick Carrasco belangrijk?
Lees verder

Kompany breekt lans voor BeNeLeague: "Moeten onze markt uitbreiden"
Vincent Kompany was vanavond (virtueel) te gast in La Tribune, de voetbaltalkshow van de RTBF. Kompany kwam er vooral terug op de zege tegen KRC Genk, maar had het op vraag van de analisten ook over de BeNeLeague.
Lees verder

Eurocommissaris mengt zich in conflict tussen Apple en Facebook
Eurocommissaris van Mededinging Margrethe Vestager heeft Apple gewaarschuwd dat het alle apps op zijn platform gelijk moet behandelen. Met die opmerking mengt de Europese concurrentietoezichthouder zich in een conflict tussen de technologiereus en Facebook.
Lees verder

Uitbater nachtwinkel achtervolgt gewapende overvallers met baseballknuppel, politie kan daders inrekenen na klopjacht
De politie van Sint-Niklaas heeft na een klopjacht een duo gevat die een gewapende overval pleegden op een nachtwinkel in de Nieuwkerkenstraat. De twee mannen hadden de uitbater met een vuurwapen en een mes bedreigd en gingen aan de haal met geld en sigaretten. De uitbater liet zich niet onbetuigd en ging de gangsters achterna met een baseballknuppel.
Lees verder

Anne-Sophie krijgt in 'Da's Liefde' een leugen van haar vriend Ruben te horen: "Dat heeft hij goed verzwegen"
Onderzoek heeft aangetoond dat we gemiddeld negen keer per dag liegen. Ook Ruben loog al een keertje tegen zijn vriendin Anne-Sophie, maar in 'Da's Liefde' biecht hij zijn leugen nu op. Net zoals altijd was Jens Dendoncker trouwens de bemiddelaar van dienst. "Het gaat over iets heel specifieks", vertelt Jens alvast aan de nietsvermoedende Anne-Sophie.
Lees verder

Atlético lijdt zuur puntenverlies tegen Celta na late gelijkmaker van Ferreyra, Carrasco komt niet in actie
Zuur puntenverlies voor Atlético Madrid in La Liga. De leider kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Celta de Vigo. De bezoekers kwamen op voorsprong via Santi Mina, maar Luis Suarez leek de scheve situatie nog volledig te keren. De hoofdstedelingen konden de zege al ruiken na twee goals van de Uruguayaan, maar diep in de tweede helft scoorde Facundo Ferreyra nog tegen. Yannick Carrasco bleef de hele match op de bank.
Lees verder

Bedrijf achter FIFA-spellen telt miljarden neer voor sectorgenoot Glu Mobile
Computerspellenmaker Electronic Arts (EA), onder bekend van de FIFA-voetbalspellen, koopt branchegenoot Glu Mobile voor 2,1 miljard dollar. Dat bedrijf richt zich op het maken van spelletjes voor op de mobiele telefoon, iets wat EA ook erg interessant vindt.
Lees verder

Vreugde en spanning bij Big Brother: een nieuwe huismeester en Jerrel maakt zich niet populair
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Dankzij de keuze van de kijker heeft de bende met Jill een nieuwe huismeester. En die mag meteen proberen om Jerrel in toom te houden...
Lees verder

Enorme vreugde-uitbarsting bij overlevende gletsjerramp in Indiase Himalaya
Met man en macht wordt nog steeds gezocht naar overlevenden van de gletsjerramp in de Indiase Himalaya. Reddingsteams hebben tot nu toe zowat 25 mensen levend teruggevonden. Helaas zijn ook al 19 mensen omgekomen. Zeker 180 anderen worden nog vermist. De man in deze video kon gered worden. Aandoenlijke beelden van zijn bevrijding gaan momenteel de wereld rond.
Lees verder