Doorgaan naar hoofdcontent

Animo na Standard-OHL: Leye hekelt speelstijl van Leuvenaars, Brys grijnst

HLN
Animo na Standard-OHL: Leye hekelt speelstijl van Leuvenaars, Brys grijnst
Animo op de persconferentie na Standard- OH Leuven. Marc Brys en Mbaye Leye stonden lijnrecht tegenover mekaar. De Standard-coach hekelde de manier van voetballen van OHL, Brys grijnsde eens vanachter zijn mondmasker. Een impressie.
Lees verder

Grote kans op eerste koudegolf in 9 jaar: wat is een koudegolf juist en waarom is die zo zeldzaam?
Deze week maken we mogelijk een koudegolf mee, kondigt onze weerman Frank Duboccage aan. Dat verschijnsel is veel zeldzamer dan een hittegolf. De laatste keer dat er een koudegolf over ons land trok, is alweer negen jaar geleden. Wat is dat fenomeen precies en waarom is het zo zeldzaam?
Lees verder

Tachtig tuningfans krijgen boete na verboden bijeenkomst op parking Euroshop
De politie van Sint-Niklaas werd vrijdagavond na 22 uur uitgestuurd naar de parking van supermarkt Euroshop in de Puitvoetstraat.
Lees verder

LIVE. Beerschot en Antwerp rusten bij 0-0 na teleurstellende eerste helft
• Speeldag 24 Jupiler Pro League
Lees verder

Europol-topvrouw Catherine De Bolle waarschuwt: "Er doen valse vaccins de ronde"
In een interview met De Zondag waarschuwt Europol-topvrouw Catherine De Bolle voor criminelen die misbruik maken van de wereldwijde corona-epidemie. "Criminelen doen gouden zaken in coronatijden. Sommige mensen zijn echt élk moreel kompas verloren in deze crisis." Een van de criminele praktijken waar de Europol-topvrouw voor waarschuwt is het circuleren van valse coronavaccins.
Lees verder

Wat ging er mis bij Let's Go Urban?
Het Antwerps parket is een onderzoek geopend naar Let's Go Urban, de vzw van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Drie bestuursleden stapten daar deze week op, omwille van verdachte geldtransacties. Uit onderzoek van 'De Morgen' blijkt dat een van die bestuursleden zelf aan de basis ligt van die constructie. 'Dit was niet het advies.'
Lees verder

Man vuurt tien kogels af op gevel van seksclub
Op het Delorsplein in Menen heeft een man tot tien kogels afgevuurd op de gevel van seksclub Le Cap-Hot. De man vuurde de kogels vrijdagmorgen rond 5 uur vanop enkele meters af en vluchtte daarna met zijn auto. Niemand raakte gewond, de gevel werd doorboord door kogelgaten. "Ik heb geen idee wie of wat het op mijn zaak gemunt heeft", vertelt de zaakvoerder.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Alvarado klopt Brand in de sprint in Krawatencross, Cant valt net naast podium
Het veldritseizoen loopt stilaan op z'n einde, maar er staan nog een aantal lekkernijen op het menu. Te beginnen met de Krawatencross in Lille, die voor de gelegenheid op een wit sneeuwtapijt gereden wordt. Thuisrijder en titelverdediger Wout van Aert is er - net als Mathieu van der Poel - niet bij, maar de andere toppers tekenen wel present. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Ministerieel besluit gepubliceerd: dit zijn de definitieve maatregelen die gelden vanaf zaterdag 13 februari
Het Ministerieel Besluit over de maatregelen die het Overlegcomité vrijdag heeft aangekondigd, is in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Er zijn een aantal lichte versoepelingen op komst: vakantieparken mogen eerst opnieuw open, gevolgd door kappers, dierenparken en tenslotte ook de andere niet-medische contactberoepen. De mondmaskerplicht wordt dan weer aangescherpt: vanaf 13 februari is het verboden om een sjaal, bandana of mondmasker met ventiel te dragen.
Lees verder

LIVE. De eerste echte kans na net geen 54 minuten spelen: Beiranvand haalt kopbal Frans uit de hoek
• Speeldag 24 Jupiler Pro League
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Wie volgt Wout van Aert op in sneeuweditie van Krawatencross?
Het veldritseizoen loopt stilaan op z'n einde, maar er staan nog een aantal lekkernijen op het menu. Te beginnen met de Krawatencross in Lille, die voor de gelegenheid op een wit sneeuwtapijt gereden wordt. Thuisrijder en titelverdediger Wout van Aert is er - net als Mathieu van der Poel - niet bij, maar de andere toppers tekenen wel present. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Alvarado klopt Brand in de sprint na zinderende sneeuwcross, leegloper is streep door rekening van Cant
Ceylin Del Carmen Alvarado heeft zichzelf opgevolgd als winnares van de Krawatencross in Lille. Op een ondergesneeuwd parcours haalde ze het in een sprint à deux van wereldkampioene Lucinda Brand, die pas in de slotronde voorin verscheen na een sterke remonte. Sanne Cant deed lang mee voor de zege, maar finishte uiteindelijk als vierde na een leegloper.
Lees verder

SNOWBITS. Een engel maken of poseren in een zomers jurkje: ook onze BV's genieten van sneeuwtapijt
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Champions League-duel tussen Leipzig en Liverpool wordt gespeeld in Boedapest
Het duel tussen RB Leipzig en Liverpool in de achtste finales van de Champions League wordt op dinsdag 16 februari gespeeld in de Puskas Arena in Boedapest. Leipzig vroeg de Duitse overheid eerder officieel toestemming om Liverpool toegang tot het land te verschaffen, maar dat verzoek werd afgewezen.
Lees verder

LIVE. Duivels Tielemans en Dendoncker kijken elkaar in de ogen
• Speeldag 23
Lees verder

Joachim Van Damme (KVM) na zege tegen Cercle: "Ons seizoen nog kleur geven"
KV Mechelen stoomt door. Na een matige partij pakte het in de slotfase een 0-1-overwinning tegen Cercle Brugge. De top 8 lonkt. "We kunnen ons seizoen nog kleur geven", aldus middenvelder Joachim Van Damme (29).
Lees verder

Grootschalige manifestaties tegen staatsgreep in Myanmar
Zondag zijn in Myanmar tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen het leger dan eerder deze week de controle over het land overnam. Het gaat om het grootste protest in het land sinds de volksopstand van 2007. Paus Franciscus drukt zondag bovendien zijn solidariteit uit tegenover het Myanmarese volk.
Lees verder

Tottenham kan nog eens winnen: Kane en Son maken einde aan beroerde reeks
Tottenham Hotspur heeft in eigen huis afgerekend met West Bromwich Albion. Harry Kane en Heung-Min Son waren weer eens belangrijk voor de ploeg van José Mourinho: 2-0. Mbaye Diagne (ex-Club Brugge) zag twee doelpunten afgekeurd.
Lees verder

Tom Waes ontdekt verborgen ruimte in station Brussel-Centraal: "De koning kan deze plek elk moment opnieuw opeisen"
Tom Waes (52) trekt zondagavond op verkenning door onze hoofdstad in 'Reizen Waes: Vlaanderen'. In de catacomben van het station Brussel-Centraal doet hij alvast een opvallende ontdekking. Hij stoot er namelijk op een geheime ruimte die niet gekend is bij het grote publiek.
Lees verder

Antwerp wint derby tegen Beerschot na knotsgek slot, Lamkel Zé stak vuur aan de lont met vierde goal in vijf matchen
Weer hij dus. Didier Lamkel Zé brak de ban voor Antwerp op het Kiel. Met zijn vierde goal in vijf duels zette hij Antwerp op weg naar de zege op het veld van aartsrivaal Beerschot. Gerkens maakte er even later 0-2 van. Frans scoorde nog tegen. Dat zorgde nog even voor spanning, maar de titel 'Ploeg van 't Stad' mocht toch mee naar de Bosuil.
Lees verder