Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Afghaans gezin wordt wakker met hakenkruis op rolluik: “Ze denken dat ze iets verkeerd hebben gedaan en niet meer w...

HLN
Afghaans gezin wordt wakker met hakenkruis op rolluik: "Ze denken dat ze iets verkeerd hebben gedaan en niet meer welkom zijn"
Een Afghaans gezin uit Pittem is deze week het slachtoffer geworden van vandalisme. Woensdagochtend ontdekten ze op het rolluik van hun woonst in de Heidenskerckhofstraat een hakenkruis. De politie is een onderzoek gestart.
Lees verder

Na grote drukte en openluchtfeestjes in Ter Kamerenbos: Brusselse burgemeester voert controles op
De politie gaat meer patrouilleren in het Ter Kamerenbos om grote samenscholingen te vermijden. Dat zegt de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS). De afgelopen dagen verschenen zowat dagelijks beelden op sociale media van grote samenkomsten en feesten in het bos.
Lees verder

IN BEELD. Wereldkampioen Alaphilippe verkent in z'n eentje Omloop
Gisteren was de wereldkampioen er nog niet bij, maar deze ochtend verkende Julian Alaphilippe op z'n eentje het parcours van de Omloop. Ook Lotto-Soudal, AG2R-Citroën, EF Education Nippo en Ineos Grenadiers testen straks de benen.
Lees verder

Nieuw-Zeelandse politie heeft voorstel tegen comazuipen bij studenten: "Open meer pubs"
De politiedienst in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin heeft wel een heel speciaal verzoek om overmatig alcoholgebruik bij studenten aan te pakken: het openen van meer pubs. Dit zou namelijk helpen om de jonge feestvierders beter onder controle te kunnen houden.
Lees verder

Duitser in verdenking gesteld wegens vermoedelijke spionage in Duits parlement voor Rusland
Een Duitser is in verdenking gesteld omdat hij gegevens en plannen over de Bondsdag, het Duitse parlement, zou hebben doorgespeeld aan Rusland. Dat heeft het Duitse parket donderdag aangekondigd.
Lees verder

Rachel Hazes organiseert virtueel meezingfeest ter ere van overleden echtgenoot (al doen haar eigen kinderen niet mee)
Rachel Hazes (50) organiseert aanstaande zaterdag 'Een Rondje Hazes', een liveconcert met 19 artiesten vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Door corona zullen de 2.000 zitjes in de zaal onbezet blijven, maar de liedjes van de in 2004 overleden André zullen dankzij de livestream wel in elke huiskamer kunnen worden meegezongen. Opvallend is dat André jr. (27) en Roxeanne (28) niet te horen zullen zijn op het evenement ter ere van hun vader.
Lees verder

Rachel Hazes organiseert virtueel meezingfeest ter ere van André Hazes senior - zonder haar eigen kinderen: "We kozen voor een andere line-up"
Rachel Hazes (50) organiseert aanstaande zaterdag 'Een Rondje Hazes', een liveconcert met 19 artiesten vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Door corona zullen de 2.000 zitjes in de zaal onbezet blijven, maar de liedjes van de in 2004 overleden André zullen dankzij de livestream wel in elke huiskamer kunnen worden meegezongen. Opvallend is dat André jr. (27) en Roxeanne (28) niet te horen zullen zijn op het evenement ter ere van hun vader.
Lees verder

De beste beurstips van Paul D'Hoore voor deze week: "Je blijft je beter niet vastklampen aan een biotechaandeel zoals Galapagos dat de verwachtingen niet inlost"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat laat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week drie aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

Minderjarige zoons nog vast, maar vader vrij in moordzaak Nederlandse Lotte (14)
Een 43-jarige vader zit niet langer in de gevangenis vanwege betrokkenheid bij de dood van de Nederlanse Lotte (14) uit Almelo. De rechtbank Overijssel heeft woensdag bepaald dat de voorlopige hechtenis van zijn twee kinderen van 15 en 17 met 30 dagen moet worden verlengd.
Lees verder

Aantal besmettingen wereldwijd voor zesde week op rij gedaald
Hoewel het aantal nieuwe besmettingen in ons land al enkele dagen toeneemt, blijkt de wereldwijde balans positiever. Het totale aantal besmettingen met het coronavirus is wereldwijd namelijk voor de zesde week op rij gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook het aantal overlijdens neemt globaal af. Toch waarschuwt de WHO voor de snel oprukkende varianten.
Lees verder

Lockdown doet ratten in Londen oprukken naar buitenwijken: vrees voor 'superratten' zoals in Parijs
De eerste lockdown in de lente van vorig jaar leidde al tot 51 procent meer rattenactiviteit in Engeland en dat steeg naar 78 procent tijdens de tweede lockdown in november. In Londen wordt gevreesd voor grote 'superratten', zoals die in het verleden al in Parijs en in New York opdoken.
Lees verder

Huizenprijzen blijven stijgen in centrumsteden: "De champagne stond klaar, maar dan had iemand met 80.000 euro overboden"
Krijgt u ook zo'n hoofdpijn van de vastgoedmarkt in steden zoals Gent? Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd, zo toont een nieuwe notarisbarometer van de steden. Wie blijft volharden in de zoektocht, is soms twee jaar zoet. "Zonder die erfenis was het me nooit gelukt", klinkt het in De Morgen.
Lees verder

Burgemeester van Gent verbiedt glas en versterkte muziek: "Stop met feestjes bouwen, zo duurt het alleen nog langer"
Na de uit de hand gelopen studentenfeestjes gisteren in Gent neemt burgemeester Mathias De Clercq maatregelen. Voortaan geldt er een glasverbod op het Sint-Pietersplein, aan de Gras- en Korenlei en aan de Coupure Links en Rechts. Het glasverbod in de Overpoort geldt altijd. Over het hele Gentse grondgebied geldt er nu een verbod op elektronische versterkte muziek op het openbaar domein.
Lees verder

Burgemeester Gent voert verbod op glas en versterkte muziek in. "Stop met feestjes bouwen, zo duurt het alleen nog langer"
Na de uit de hand gelopen studentenfeestjes gisteren in Gent neemt de burgemeester maatregelen. Voortaan geldt er een glasverbod op het Sint-Pietersplein, aan de Gras- en Korenlei en aan de Coupure Links en Rechts. Het glasverbod in de Overpoort geldt altijd. Over het ganse grondgebied geldt er nu een verbod op elektronische versterkte muziek op het openbaar domein.
Lees verder

Onmin over Tom Cruise na woede-uitbarstingen en corona-robots: "Hij is indrukwekkend, maar tegelijk een complete nachtmerrie"
De opnames van de zevende 'Mission: Impossible'-film zijn uitgegroeid tot een regelrechte nachtmerrie. Voor hoofdrolspeler Tom Cruise (58), die zijn uiterste best doet om de filmindustrie door de pandemie te loodsen, maar toch vooral voor de rest van de crew. Die heeft erg te lijden onder de ambitie van Cruise, die bekend staat als een van de hardste werkers in Hollywood, maar ook als een onmogelijke collega. "Er was een regelrechte opstand op de set."
Lees verder

Crevits stelt premie om eigen zaak te starten tijdelijk voor alle werkzoekenden beschikbaar
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits sleutelt aan de Vlaamse transitiepremie, de premie voor werkzoekenden die een eigen zaak willen starten. De CD&V-minister breidt de premie tijdelijk uit naar alle werkzoekenden ongeacht hun leeftijd. Maar tegelijk wordt het maximale premiebedrag wel gehalveerd van 15.600 euro naar 7.800 euro. Dat kondigde de CD&V-minister vandaag in de commissie Werk van het Vlaams Parlement aan.
Lees verder

LIVE (12u). Wat vindt hij van Giro en hoe heeft hij test op de Muur verteerd? Volg hier het persmoment met Evenepoel
Gisteren reed hij onverwacht de Muur van Geraardsbergen op, vandaag spreekt Remco Evenepoel. Hoe staat het met zijn fysieke conditie, wat vindt hij van het pas onthulde Giro-parcours en wie schittert volgens hem in het openingsweekend? Lees het vanaf 12u in onderstaande liveblog!
Lees verder

Publiek welkom langs parcours olympische vlam in Japan, maar juichen is verboden
Toeschouwers mogen plaatsnemen langs het parcours wanneer de olympische vlam volgende maand, op 25 maart, in Fukushima aan haar tocht doorheen Japan begint. Wel zullen er verschillende gezondheidsmaatregelen van kracht zijn. Dat heeft het organisatiecomité bevestigd.
Lees verder

Alain Mathot (PS) vrijgesproken van corruptie
Alain Mathot (PS) is vrijgesproken van corruptie, valsheid in geschrifte, witwassen van geld en misbruik van vennootschapsgoederen. De correctionele rechtbank heeft geen bewijs gevonden dat de voormalige burgemeester van Seraing geld heeft ontvangen van Philippe Leroy, zijn belangrijkste aanklager.
Lees verder

Wielertoerist voert gevaarlijke manoeuvres uit: dashcam legt gebeuren vast op beeld
Woensdagmiddag voerde een wielertoerist tal van gevaarlijke manoeuvres uit in Bilzen en Hoeselt. Zo reed de persoon onder meer enkele seconden op de autorijbaan in de tegenovergestelde richting. Een autobestuurder wist het gebeuren met de dashcam vast te leggen op beeld.
Lees verder