Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 februari 2021

Aanhangers en tegenstanders van premier Pasjinian protesteren in Armeense hoofdstad, oppositie: “Laatste kans voor ...

HLN
Aanhangers en tegenstanders van premier Pasjinian protesteren in Armeense hoofdstad, oppositie: "Laatste kans voor premier om zonder geweld te vertrekken"
De Armeense oppositie heeft premier Nikol Pasjinian donderdag opgeroepen om zijn "laatste kans" te grijpen om op vreedzame wijze afstand te doen van de macht. De premier moet een burgeroorlog zien te vermijden, zo klinkt het. Intussen zijn in de Armeense hoofdstad Jerevan zowel aanhangers als tegenstanders van Pasjinian op straat gekomen om te manifesteren. President Armen Sarkissian roept intussen iedereen op tot terughoudendheid.
Lees verder

Nu ook Paramount+ opduikt: welke streamingzenders zijn er, hoeveel kosten ze en welke past het best bij jou?
We hadden onder andere al Netflix, Disney+, Streamz en Apple TV+, en vanaf 4 maart komt daar ook nog eens Paramount+ bij. Streamingzenders zijn, zeker door de lockdown, nog nooit zo populair geweest. Maar welk platform moet je nu eigenlijk kiezen? Wat bieden ze aan en wat kosten ze? Om het verschil tussen al deze spelers wat duidelijker te maken, creëerden wij dit handige overzicht.
Lees verder

Renovatiepremie vereenvoudigd in 2022
De overheid moedigt verbouwers aan met verschillende premies. Alleen is het niet altijd even makkelijk om daarin je weg te vinden. Maar daar moet vanaf volgend jaar verandering in komen met een vereenvoudigde renovatiepremie. Bouwsite Livios maakt je wegwijs.
Lees verder

Inflatie stijgt naar 0,46 procent, negatieve inflatie voor voeding
De inflatie is ons land is gestegen naar 0,46 procent in februari, tegen 0,26 procent in januari. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel. Kortingen zorgen mee voor een negatieve inflatie voor voeding.
Lees verder

Nu datingapps populairder zijn dan ooit in Vlaanderen: welke biedt de grootste kans op een relatie? Enkele experts geven advies
Het lijkt logisch dat de meest populaire app de grootste kans biedt op het vinden van een partner. Alleen al omdat er zoveel mensen op Tinder zitten dat het aanbod veel groter is dan bij kleinere spelers. "Klopt niet", zeggen twee van onze drie experts in koor. Maar op welke app moeten we dan wél die prins(es) op het witte paard gaan zoeken?
Lees verder

Dit is niet iedereen gegeven: VRT-journalist blijft ijzig kalm terwijl er wesp op zijn gezicht zit
"TV-beeld van de dag", "Respect om zo kalm te blijven" en "De winnaar van de persprijs 2021 voor koelbloedigheid is bij deze gekend". Het zijn maar enkele van de reacties op Twitter op een opmerkelijk incident tijdens Het Journaal donderdagmiddag. Hoe VRT-journalist Koen Wauters erin slaagde om zó rustig te blijven terwijl er tijdens zijn liveverslag een wesp op zijn gezicht landde? Het is een raadsel.
Lees verder

Sarahastofwolk zorgt voor hoge concentraties fijn stof in de lucht
In drie gewesten worden hoge fijnstofconcentraties in de lucht gemeten. Die zijn het gevolg van de Saharastofwolk die over ons land trekt, die ook in andere delen van Europa voor overlast zorgt. De Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) verwacht dat de fijnstofconcentraties nog minstens 24 uur verhoogd blijven.
Lees verder

KOERS KORT. Laatste Alpecin-Fenix-renners keren terug van UAE Tour - Devenyns en Serry rijden Franse klimkoersen
Alpecin-Fenix mag zijn laatste twee renners naar huis laten vertrekken vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, waar de UAE Tour momenteel doorgaat. Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch testten dinsdag al voor de derde keer op rij negatief op het coronavirus, maar moesten nog even wachten op toestemming om terug te keren. Die kregen ze inmiddels. De renners zullen de rest van hun quarantaine in ons land verder uitzitten.
Lees verder

Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken
Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
Lees verder

Wellicht geen Mathieu van der Poel in Omloop: Ronde-winnaar wel op reservelijst Kuurne-Brussel-Kuurne
Mathieu van der Poel zal meer dan waarschijnlijk niet starten in de Omloop. Zijn team Alpecin-Fenix zette de Nederlander niet op de lijst met negen renners die 72 uur voor de wedstrijd moet ingeleverd worden bij de UCI. Slechts uit die negen renners kan, volgens het reglement, gekozen worden voor deelname aan de Belgische openingsklassieker. Officieel is het nog niet: Alpecin-Fenix moet de selectie nog formeel bekendmaken.
Lees verder

"Volg m'n bevelen op. Er komt een helikopter om te ontsnappen": cipier Morgane (23) bekomt van 3,5 uur durende gijzeling
"Je hebt gewoon pech." Dat was het antwoord dat de 23-jarige Morgane Verdikt woensdagnamiddag kreeg op de vraag waarom net zij een zelfgemaakt mes op de keel gezet kreeg tijdens de wandeling in de Brugse gevangenis. Faton S. (29), een gedetineerde die 22 jaar uitzit voor moord, gijzelde de cipier uiteindelijk 3,5 uur lang. "Ik ben kalm gebleven en dat heeft me het leven gered", getuigt ze een dag later.
Lees verder

Aldi roept salami terug vanwege salmonella
Supermarktketen Aldi roept in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) edelsalami van het merk Délifin terug. Tijdens een laboratoriumanalyse werd salmonella gedetecteerd in het product. Dat meldt Aldi donderdag.
Lees verder

10 memorabele knock-out Champions League-wedstrijden uit de 100 van Real Madrid: diepe dalen, maar nog hogere toppen
Geen andere club deed het hen al voor. Real Madrid speelde gisteren als eerste ooit zijn 100ste wedstrijd in de knock-outfase van de Champions League. Tussen de 1-0 zege in de kwartfinales tegen Juventus in 1995 en de 0-1 winst gisteren bij Atalanta Bergamo, was De Koninklijke goed voor 52 overwinningen, 173 goals en 7 gewonnen finales. En een heleboel legendarische momenten, zoals hieronder blijkt.
Lees verder

Bejaarde bewoner komt om het leven bij woningbrand in Watermaal-Bosvoorde
In Watermaal-Bosvoorde is donderdagochtend een bejaarde man om het leven gekomen bij een woningbrand. Hoe de brand ontstaan is, wordt nog onderzocht door een branddeskundige.
Lees verder

Atlete Caster Semenya betwist testosteronregel voor Europees hof
De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya heeft een procedure opgestart voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Ze vecht er de omstreden testosteronregel aan, die haar verhindert deel te nemen aan bepaalde wedstrijden.
Lees verder

Film over aan heroïne verslaafde Christiane F. (13) krijgt een remake. Prof filmstudies: "Er hing een aura van verbod en controverse rond het verhaal"
Er komt een remake van de cultklassieker 'Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo'. De film uit 1981 vertelt het waargebeurde verhaal van een dertienjarig meisje, Christiane F., dat verslaafd raakt aan heroïne. Ondanks de duistere sfeer is de film even iconisch als controversieel. Christiane F. werd een toonbeeld voor de 'heroin chic' uit de jaren negentig. "Het verhaal tekende een hele generatie", zegt prof Film- en Mediastudies Daniël Biltereyst.
Lees verder

Club Brugge werkt aan beursgang: "Handige manier om aan geld te geraken. Voor de voetbalfan is dit een emotionele investering"
Als alles volgens plan verloopt, trekt voetbalclub Club Brugge nog voor de zomer naar de Brusselse beurs. Dat meldt De Tijd vandaag op basis van meerdere bronnen. De landskampioen zou de eerste Belgische club zijn die een beursnotering krijgt. Sporteconoom Thomas Peeters verbaast zich niet over de Brugse beursgang. "Zeker in deze tijden is het een handige manier om aan geld te geraken. En bovendien is de aandeelhouder van een voetbalclub een aparte: voor hen is dit meer een emotionele investering in plaats van een manier om er geld mee te winnen."
Lees verder

Nieuwe nachttrein vanuit België in de steigers: "Bestemming maken we binnen een maand bekend"
European Sleeper. Onder die naam willen twee Nederlandse particulieren vanaf april 2022 een nieuwe nachttrein laten sporen vanuit Nederland en België. De bestemming maken ze binnen ruim een maand bekend.
Lees verder

Taylor Swift dient tegenaanklacht in tegen pretpark Evermore
Enkele weken na de aanklacht van een attractiepark tegen Taylor Swift (31) heeft de zangeres nu zelf juridische stappen genomen tegen het Evermore Park uit Utah. De eigenaars van het park zouden volgens de zangeres zonder toestemming of betaling haar muziek hebben gespeeld.
Lees verder

Medische gegevens van half miljoen patiënten in Frankrijk op straat
De autoriteiten in Frankrijk hebben een onderzoek ingesteld naar een enorm lek van medische gegevens. Er ligt gevoelige informatie op straat over honderdduizenden mensen. Het gaat onder meer om gegevens over hiv-besmettingen en de vruchtbaarheid van patiënten.
Lees verder