Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

7 jaar verbouwen en 2 jaar leven op 20 m2 maar nu is de burgerwoning van Sanne (35) en Kevin (34) een originele parel...

HLN
7 jaar verbouwen en 2 jaar leven op 20 m2 maar nu is de burgerwoning van Sanne (35) en Kevin (34) een originele parel met de sfeer van vroeger
Het oude huis van Sanne en Kevin uit Kortrijk was er zo slecht aan toe dat ze praktisch alles moesten vernieuwen. Toch slaagden ze erin om de ziel van de woning te behouden door materialen en technieken van vroeger te gebruiken. Door dat op een creatieve manier te doen, leverde het hen ook een hoogst origineel interieur op. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er een kijkje nemen en geeft tips voor je eigen woning.
Lees verder

Bitcoin schiet naar nieuw record van meer dan 44.000 dollar dankzij grote investering Tesla
Tesla heeft in januari 1,5 miljard dollar (zo'n 1,25 miljard euro) geïnvesteerd in de cryptomunt bitcoin. Dat blijkt maandag uit een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Na het nieuws schoot de bitcoin fors hoger, tot een nieuwe recordkoers van meer dan 44.000 dollar.
Lees verder

Jan Verheyen verfilmt waargebeurd verhaal van Chris De Stoop over roofmoord op zijn oom
Jan Verheyen gaat 'Het boek Daniel' van Chris De Stoop verfilmen tot een miniserie. Dat melden uitgeverij De Bezige Bij, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van het productiehuis A Team Productions, bekend van de films 'Patser' en 'Torpedo'.
Lees verder

Jan Verheyen verfilmt 'Het boek Daniel' van Chris De Stoop
Jan Verheyen gaat 'Het boek Daniel' van Chris De Stoop verfilmen tot een miniserie. Dat melden uitgeverij De Bezige Bij, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van het productiehuis A Team Productions, bekend van de films 'Patser' en 'Torpedo'.
Lees verder

Maaike Cafmeyer en Jessica Pimentel zijn gastsprekers op Internationale Vrouwendag
Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart organiseert 'Women in Film, Television & Media Belgium' (WIFTM) een nationaal online evenement. Op 7 maart vindt een digitale conferentie plaats die live wordt uitgezonden vanuit het Atomium in Brussel en Kinepolis Gent. Verschillende bekende gasten komen aan het woord, onder meer actrice Maaike Cafmeyer en de Amerikaanse actrice Jessica Pimentel uit 'Orange Is The New Black'.
Lees verder

'Strooiwagen' gaat viraal in La Louvière
Op sociale media in en rond La Louvière in Henegouwen raken ze niet uitgepraat over opmerkelijke beelden van deze ochtend. Bij gebrek aan een strooiwagen reed een lichte vrachtwagen van de stadsdienst door het centrum. In de laadbak zat een stadsarbeider die op zijn knieën strooizout op het wegdek smeet.
Lees verder

Europees Ruimtevaartbureau ESA zoekt voor het eerst in 11 jaar nieuwe astronauten
Voor het eerst in elf jaar tijd is het Europese ruimtevaartbureau op zoek naar nieuwe astronauten, zo heeft ESA bekendgemaakt. De rekrutering start op 31 maart en moet uiteindelijk tot een generatiewissel in het Europees astronautenkorps leiden. De vacature loopt tot 28 mei.
Lees verder

Jill en Matt worden closer in 'Big Brother' en Thomas is jaloers: "Je bent boos, ik zie het aan je"
Jill en Thomas zijn al een tijdje de beste maatjes in het 'Big Brother'-huis. Nu de Nederlandse Matt in het huis is gearriveerd, merkt Thomas dat Jill dichter naar hem toegroeit. Hij heeft het er duidelijk moeilijk mee.
Lees verder

Man met een plan: Hassan Al Hilou (21) leidt Brusselse jongeren naar financiële zelfstandigheid
Op zijn vijftiende was hij de jongste ondernemer van het land, op zijn negentiende stampte hij AGE Consultancy uit de grond om meer diversiteit in bedrijven te stimuleren. Inmiddels is Hassan Al Hilou 21 en haalde de zoon van Iraakse vluchtelingen 1,5 miljoen euro op bij bedrijven en de Vlaamse regering. Met de organisatie Capital wil hij Brusselse jongeren hun talenten laten ontwikkelen en zo naar financiële zelfstandigheid leiden. "Jongeren wachten niet op schouderklopjes. Ze verdienen ondersteuning en een doel".
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Djokovic en Thiem stoten zonder problemen door - Shapovalov wint vijfsetter tegen Sinner
Novak Djokovic kende in zijn openingsronde op de Australian Open weinig moeite met de Fransman Jérémy Chardy. Hij won met 6-3, 6-1, 6-2. De Servische nummer 1 van de wereld won in zijn carrière maar liefst acht keer de Australian Open. Hij zette alvast een eerste stap richting een negende eindezege. Djokovic heeft al zijn veertien enkelspelwedstrijden tegen Jeremy Chardy in straight sets gewonnen. Hij heeft nog geen enkele andere speler zo vaak verslagen zonder ook maar een set te verliezen.
Lees verder

Winterprik doet energiefacturen de hoogte ingaan: hoe verwarm je het best om zo weinig mogelijk te verbruiken?
Door de winterprik in combinatie met het massale telewerken en de afkoelingsweek op school, draait de verwarming bij vele Belgen momenteel overuren. Hoe zorg je ervoor dat je energiefactuur niet torenhoog wordt? Hoeveel graden laat je de temperatuur 's nachts het best zakken? En hoe vaak moet je verluchten? Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft advies.
Lees verder

Regisseur eiste dat Priyanka Chopra een borstvergroting liet uitvoeren: "Ik durfde mezelf niet verdedigen"
De Indiase actrice Priyanka Chopra (38) onthult in haar nieuwe boek 'Unfinished' enkele intieme details over haar leven. Zo gaf ze prijs dat een regisseur haar vroeg om een borstvergroting te laten uitvoeren, vlak nadat ze de Miss World-verkiezing won in 2000. "Zo vernederend, maar ik durfde er niets op zeggen."
Lees verder

Na het grote succes van de vorige twee maakt James Cooke een nieuw online assisenproces: "We zullen opnieuw verrassen"
Vanaf maandag 8 februari gaat 'Uitgezonderd.' opnieuw van start met de samenstelling van een volksjury waarin heel Vlaanderen mag beslissen over schuld of onschuld in 'Assisen online: De Wraakmoord'. Het is al voor de derde keer in één jaar tijd dat het productiehuis van James Cooke de grootste online assisenzaak van Vlaanderen wil creëren.
Lees verder

Met deze tips loods je jouw huisdier veilig de koude winter door
Met temperaturen die flink onder nul liggen en een dik pak sneeuw op de grond, halen we onze muts, handschoenen en sjaal tevoorschijn en pakken we ons extra warm in. Maar welke speciale maatregelen neem je eigenlijk voor je huisdier? Kan je gewoon gaan wandelen met de hond, of moet hij ook een jasje aan? En hoe zit het met katten en konijnen?
Lees verder

De Camargo (37) matchwinnaar voor Malinwa: "Een sollicitatie voor een contractverlenging? Dat zou mijn vrouw niet leuk vinden"
Hij kan het nog altijd. Igor de Camargo (37), een van de oudste scorende spitsen van Europa, trapte KV Mechelen naar de zege tegen Cercle Brugge. "De club weet wat ze aan me heeft."
Lees verder

Van klopgeesten tot onthoofde koninginnen: deze kastelen van de Britse royals hebben last van paranormale verschijnselen
Wonen in een kasteel: het heeft iets sprookjesachtig, maar in de praktijk bezorgt het de eigenaars heel wat kopzorgen. Niet alleen is het peperduur in onderhoud, maar voor je het weet komen spoken er ook de rust verstoren. Paranormale onderzoekers zijn ervan overtuigd dat elk kasteel van de Britse koninklijke familie een of meerdere geesten heeft. Ze worden daarin ook gesterkt door verschillende getuigen. "George III zit nog altijd voor het raam van de kamer waar hij opgesloten zat tijdens zijn krankzinnige periode", klinkt het onder meer. Nonsens? Misschien, maar dan zijn het nog altijd leuke griezelverhalen.
Lees verder

De beste én betaalbare beautygadgets voor een stralende huid uitgetest: "Al na de eerste behandeling ziet mijn gezicht er subtiel gelift en opgefrist uit"
Niets zo sensueel als streelzachte wangen en een rozige blos. Niets zo prikkelend als een zwoele morningafterglow. Een stralende huid is de getuige van veel liefdesgeluk. Al bestaan daar gelukkig ook tal van hulpmiddeltjes voor."We hebben steeds meer aandacht voor welzijn, en zijn ook bereid om daarin te investeren", vertelt trendwatcher Katherina Kitsinis. Wat zijn de nieuwste beautydevices en werken ze echt? In naam van de wetenschap testte onze redactie het voor jullie uit.
Lees verder

ASSISEN. Kruisboog-moordenaar Jordy Vande Sompele: "Ik haalde mijn inspiratie bij The Walking Dead"
"Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad, met om het even wie". Dat zei kruisboog-moordenaar Jordy Vande Sompele terloops tijdens zijn ondervraging door assisenvoorzitter Mathieu De Loof. Ongetwijfeld klopt dat. Maar de enige met wie hij wél problemen kreeg — zijn rivaal en slagerszoon Bjorn De Vrieze — bekocht dit met zijn leven. Hoe is het zo ver kunnen komen?
Lees verder

Griekse premier lapt opnieuw lockdownmaatregelen aan zijn laars
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis ligt opnieuw onder vuur wegens het schenden van de lockdownmaatregelen. Er is namelijk een foto opgedoken waarop Mitsotakis te zien is terwijl hij op het eiland Ikaria bij een rechts politicus thuis samen met een dertigtal genodigden aan het lunchen is.
Lees verder

Aantal in beslag genomen namaakgoederen verdrievoudigd
De douane en de economische inspectie hebben vorig jaar meer dan 1,1 miljoen namaakgoederen in beslag genomen. Dat is een verdrievoudiging in vergelijking met 2019, blijkt vandaag uit gegevens van de FOD Financiën. Vooral een grote lading namaaksigaretten uit China (502.000 stuks) duwde het totaalcijfer de hoogte in.
Lees verder