Doorgaan naar hoofdcontent

Zestig punten van Bradley Beal zijn niet genoeg: Philadelphia verslaat Washington in woelige NBA-nacht

Zestig punten van Bradley Beal zijn niet genoeg: Philadelphia verslaat Washington in woelige NBA-nacht

In de NBA heeft Philadelphia een vijfde opeenvolgende overwinning geboekt. Ondanks 60 punten van Bradley Beal wonnen de Sixers met 141-136 van Washington.

Lees verder

Hoge Venen ook dit weekend verboden terrein voor toeristen

De burgemeesters van Malmédy, Jalhay en Waimes zijn duidelijk: geen toeristen in de Hoge Venen dit weekend. Buurtbewoners krijgen dit keer wel vrije doorgang.

Lees verder

Anderlecht legt Rode Duivel Hannes Delcroix langer vast: "Hij is een voorbeeld"

Hannes Delcroix heeft zijn lot langer verbonden aan RSC Anderlecht. De 21-jarige verdediger ondertekende een nieuw contract tot 2024 (met optie op een bijkomend seizoen), zo bevestigt paars-wit donderdag.

Lees verder

Boca Juniors en Santos houden elkaar in evenwicht in heenwedstrijd halve finale Copa Libertadores

Het Argentijnse Boca Juniors en het Braziliaanse Santos hebben woensdag in Buenos Aires 0-0 gelijkgespeeld in de heenwedstrijd van de halve finale om de Copa Libertadores.

Lees verder

Domper bij start tennisseizoen: Elise Mertens trekt zich terug met schouderblessure

Voor Elise Mertens (WTA 20) begint het tennisjaar in mineur. De Limburgse trok zich donderdag terug van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar) met een blessure aan de rechterschouder.

Lees verder

Wie is de 'viking' die het Capitool bestormde?

Honderden aanhangers van Trump bestormden woensdag het Capitool. 52 van hen werden gearresteerd. Allicht was het geen georganiseerde daad, maar een onbesproken zootje ongeregeld was het evenmin.

Lees verder

Celstraf, beroepsverbod en boete voor Studio 100-topman die 5,4 miljoen verduisterde

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Maarten S., de voormalige financiële topman van productiehuis Studio 100, veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, wegens miljoenenfraude. De rechtbank verklaart een bedrag van ruim 4 miljoen euro verbeurd en legt S. een beroepsverbod op.

Lees verder

Kim Meylemans en An Vannieuwenhuyse aan zet op EK skeleton en bobslee in Winterberg

Van vrijdag tot en met zondag staat in het Duitse Winterberg de vijfde manche van de wereldbeker bobslee en skeleton op het programma. De wedstrijden gelden ook als Europees kampioenschap voor de Europese atleten. Kim Meylemans in het skeleton en An Vannieuwenhuyse/Sara Aerts in de tweemansbob verdedigen de Belgische eer.

Lees verder

Genk stuurt gewezen kapitein Sébastien Dewaest naar Franse tweede klasse

KRC Genk verhuurt Sébastien Dewaest tot het einde van het seizoen aan het Franse Toulouse. De huidige nummer twee uit de Ligue 2 heeft ook een aankoopoptie. De club wenst 'Séba' veel succes in deze volgende stap in zijn carrière.

Lees verder

Uitreiking Grammy Awards wordt uitgesteld

De uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards, de Amerikaanse muziekprijzen, was gepland voor later deze maand, maar is uitgesteld, door de aanhoudende coronacrisis.

Lees verder

Serie A-club Parma zet coach Fabio Liverani aan de deur

Parma heeft donderdag zijn trainer Fabio Liverani ontslagen. Hij betaalt bij het team van Maxime Busi (ex-Charleroi) het gelag voor de slechte resultaten.

Lees verder

Het is nu officieel: Mike Pence bekrachtigt verkiezing Joe Biden

Het Amerikaanse Congres heeft de overwinning van Joe Biden bekrachtigd. Biden wordt zo de 46ste president van de VS. Senaatsvoorzitter, en aftredend vicepresident, Mike Pence bekrachtigde woensdagnacht de kiesresultaten. Bekijk het historische moment in de video hierboven.

Lees verder

Rechtse politici over bestorming Capitool: 'Dit speelt in de kaart van het establishment'

Rechtse politici in Vlaanderen veroordelen de aanval op het Capitool, al dan niet na enig aandringen. Ook om strategische redenen.

Lees verder

Hoogleraar Jan Blommaert overleden op 59-jarige leeftijd

Jan Blommaert is overleden, zo laat zijn uitgeverij Epo weten. Blommaert was als professor in de sociolinguïstiek en taalkundige antropologie verbonden aan de Universiteit van Tilburg, maar werkte ook voor de UGent en universiteiten in onder meer Zuid-Afrika, China, het VK en Finland.

Lees verder

WHO: Europa moet 'meer doen' tegen 'alarmerende situatie'

Europa moet 'meer doen' met het oog op de 'alarmerende situatie', veroorzaakt door de nieuwe, besmettelijkere virusvariant die zich vanuit het Verenigd Koninkrijk ook naar andere landen verspreidt. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag gezegd.

Lees verder

Genk haalt Amerikaanse international Mark McKenzie binnen tot 2025: "Een aanstormend talent"

KRC Genk heeft de inkomende transfer afgerond van de Amerikaanse international Mark McKenzie (21). Hij komt over van MLS-club Philadelphia Union. Als hij slaagt in zijn medische testen, tekent McKenzie een contract voor viereneenhalf seizoen, tot midden 2025.

Lees verder

Nieuwe aantijgingen tegen 'mitraillette van Hongkong'

Joshua Wong, een prominente prodemocratische activist in Hongkong, staat onder verdenking de nieuwe Nationale Veiligheidswet van de stad te hebben geschonden. Hij legde op donderdag een verklaring af aan de politie.

Lees verder

Real-spits Karim Benzema moet naar correctionele rechtbank in zaak van sekstape

Karim Benzema is doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena. Dat maakte het parket van Versailles donderdag bekend.

Lees verder

Bij slechtere cijfers afkoelingsweek in afstandsonderwijs voor of na krokusvakantie

Als ons land de komende weken te maken krijgt met slechtere coronacijfers, wordt er een zogenaamde 'afkoelingsweek' toegevoegd voor of na de krokusvakantie. Dat meldt het kabinet van Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) na overleg met adviesorgaan Gems. Geen extra week vakantie, maar een week lang collectief afstandsonderwijs.

Lees verder

Amerikaanse kranten leggen verantwoordelijkheid voor bestorming Capitool bij Trump

De bestorming van het Capitool door aanhangers van president Donald Trump was hét nieuwsfeit voor de Amerikaanse media. 'Trump zweept bende op', kopt de New York Times. 'Trumps bende bestormt Capitool', is de opener van de Washington Post.

Lees verder

DAKAR. De Villiers wint vijfde etappe, Peterhansel vergroot zijn voorsprong en Loeb is woedend na straftijd

De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers (Toyota) heeft donderdag de vijfde Dakaretappe bij de wagens gewonnen. Hij had bij aankomst een voorsprong van 58 seconden op zijn landgenoot Baragwanath (Century). Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) eindigde als 3e op 2:25 en hield na een spannende strijd Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) af. De Qatarees was 4:38 trager dan de ritwinnaar en 2:13 dan Peterhansel, die in de stand zijn voorsprong op Al-Attiyah vergroot tot 6:11. Matthieu Serradori en Fabian Lurquin (Century) beschadigden na 17 km een schokdemper waarna een wiel afbrak.

Lees verder

Opinie | Nee, Trump heeft de democratie niet opgeblazen

De Amerikaanse democratie is geen kaartenhuisje dat de minste blaaskaak kan omverblazen, schrijft Alicja Gescinska.

Lees verder

Reconstructie | Hoe een opruiende speech van Trump ontaardde in een dodelijke bestorming van het Capitool

Ongezien is het, wat zich woensdag in Washington D.C. heeft afgespeeld. Maar hoe kon het zo uit de hand lopen? De film van een historische dag.

Lees verder

Zwarte dag kan keerpunt zijn voor Republikeinen

Het Capitool in Washington D.C. werd woensdag bestormd na een - op z'n zachtst gezegd - opruiende speech van president Donald Trump. Kan 6 januari ook een kantelpunt zijn voor de Republikeinse partij?

Lees verder

Nederlandse motorrijder redt Dakar-collega van de dood, gecrashte piloot wel in kunstmatige coma

De Indische motorrijder Santosh Chunchunguppe Shivashankar (Hero) die tijdens de vierde Dakaretappe zwaar ten val kwam, is stabiel. Dat bleek na een CT-scan de hij donderdagochtend onderging. De Indiër wordt in een kunstmatig coma gehouden.

Lees verder

'Vrijdag versoepelingen noch verstrengingen op Overlegcomité'

Het Overlegcomité van vrijdag dient om de ­coronacrisis te evalueren, ­eerder dan om bij te sturen.

Lees verder

De nieuwe speurhond heeft vleugels

Speurders onderschepten vorig jaar 64,5 ton cocaïne in de haven van Antwerpen: een nieuw jaarrecord. De douane denkt ook aan innovatieve manieren om de drugssmokkel te bestrijden. 36 honingbijen moeten het nieuwste wapen in de war on drugs worden.

Lees verder

Cath Luyten maakt zwangerschap bekend

Presentatrice Cath Luyten (43) is opnieuw zwanger, dat maakte ze zelf bekend via Instagram. Luyten heeft al een zoon uit haar relatie met Frank Raes.

Lees verder

Volvo Gent werft 300 man aan voor nieuwe elektrische wagen

Volvo Gent, de fabriek die de succesvolle SUV XC40 maakt, mag dit jaar exclusief een tweede volledig elektrisch aangedreven model bouwen. Hierdoor stijgt het aantal banen bij Volvo Gent van 6.500 naar 6.800.

Lees verder

Jan Blommaert, voorgoed zijn stem verloren

Jan Blommaert is overleden. Hij was als hoogleraar in de sociolinguïstiek en taalkundige antropologie verbonden aan de Universiteit van Tilburg en werkte ook voor de UGent, en voor universiteiten in onder meer Zuid-Afrika, China, het VK en Finland. Tom Naegels schetst een portret van zijn gewezen 'opvoeder'.

Lees verder

Brusselse rechter weigert opnieuw om Catalaanse minister uit te leveren

De Catalaanse politicus Lluis Puig moet niet overgeleverd worden aan Spanje. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) donderdag beslist. Het Spaanse gerecht heeft dat daar om gevraagd had, is volgens de KI niet bevoegd.

Lees verder

Musk onttroont Bezos en is nu rijkste man ter wereld

Elon Musk, de oprichter van autofabrikant Tesla, heeft Jeff Bezos onttroond als rijkste man ter wereld. Door een nieuwe koersstijging van het aandeel Tesla bedraagt zijn geschat vermogen 188,5 miljard dollar, zo berekende persagentschap Bloomberg.

Lees verder

Enorme hoeveelheid afval bedreigt Servische waterkrachtcentrale

Op het Potpéckomeer in Servië drijft een enorme laag afval afkomstig van stortplaatsen langs een rivier. Omdat het meer al jarenlang niet is schoongemaakt, bedreigt het afval nu de werking van de waterkrachtcentrale. Bekijk dronebeelden van het meer in bovenstaande video.

Lees verder

Aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen piekte door nakende brexit

De brexit heeft voor een sterke stijging gezorgd van het aantal opgepakte transmigranten in de provincie West-Vlaanderen. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé donderdag op basis van jaarcijfers. In december van vorig jaar steeg het aantal transmigranten tot bijna het dubbele van december 2019.

Lees verder

Vaccinatie rusthuispersoneel start over tien dagen

Volgende week krijgen ruim 400 woonzorgcentra 45.000 dosissen van het Pfizer/BioNTech-vaccin.

Lees verder

BBC gokt op rapper Pa Salieu als spannendste artiest van het jaar

De BBC schuift de Brits-Gambiaanse rapper Pa Salieu naar ­voren als het in de gaten te ­houden talent voor 2021.

Lees verder

Met gasmasker op wachten op bevrijding: 'Mijn leven trok aan mijn ogen voorbij'

Congresleden getuigden hoe bang ze waren toen Trumps 'patriotten' het Capitool binnendrongen.

Lees verder

Besmette man die spuwde naar politie in Aalst aangehouden: 24 agenten onbeschikbaar

Een man uit Aalst die dinsdag naar agenten van de lokale politie spuwde toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie, is aangehouden door de onderzoeksrechter. De man testte later positief op een covid-sneltest, meldt het parket Oost-Vlaanderen. De 24 agenten met wie hij in contact kwam zijn in quarantaine geplaatst.

Lees verder

Biden haalt uit naar Trump: 'Hij is vol in de aanval gegaan tegen onze democratie'

De toekomstige Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag nogmaals scherp uitgehaald naar de verantwoordelijken voor de rellen in Washington van woensdag. Hij verwees daarbij duidelijk naar de rol van huidig president Donald Trump. Biden stelt dat Trump 'een aanhoudende aanval op de democratie' heeft gepleegd'.

Lees verder

Laagterecord van -35,8 graden opgetekend in Spanje

Spanje is donderdag getroffen door storm Filomena, met ongewoon koude temperaturen en sneeuwval tot gevolg. In de hoofdstad Madrid viel er urenlang sneeuw. In Vega de Liordes, in de provincie Leon op zo'n 400 kilometer ten noorden van Madrid, moest met een opgetekende temperatuur van -35,8 graden Celsius zelfs het laagterecord eraan geloven.

Lees verder

De Verhulstjes: net als gewone mensen

Of het nu gaat over de Kardashians, de Pfaffs of de Planckaerts: realityreeksen over familie prediken altijd hetzelfde. De eerste boodschap is: we mogen dan al eens hakken op ­elkaar, we steunen elkaar door dik en dun. En de tweede boodschap is: we mogen dan beroemd zijn, we hebben dezelfde problemen als jullie, gewone mensen. Ook De Verhulst­jes, de realityreeks over Studio 100-baas Gert Verhulst en zijn gezin, ontsnapt niet aan die clichés.

Lees verder

Belgen lieten op valreep nog massaal zwart geld regulariseren

In de laatste week van 2020 is bijna 100 miljoen euro zwart geld bij de fiscus aangeboden voor regularisatie. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Voor regionale belastingen restte fraudeurs maar tijd tot 31 december 2020 om hun zonden op te biechten en een regularisatieheffing te betalen.

Lees verder

Trumps rijk stort in, en hij kan er zelfs niet meer over tweeten

Is Donald Trump verleden tijd? Medestanders laten hem vallen, Twitter en Facebook schorsen zijn accounts, en de Democraten zeggen dat ze hem impeachen als Mike Pence hem niet zélf de macht ontneemt via amendement 25.

Lees verder

Trump reikt in Witte Huis awards uit aan golfers

Nog geen dag na de bestorming van het Capitool heeft president Donald Trump donderdag aan drie golfspelers de Presidential Medal of Freedom uitgereikt.

Lees verder

Boeing moet 2,5 miljard dollar betalen wegens misleiden Amerikaanse luchtvaartautoriteit

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing moet een bedrag van 2,5 miljard dollar (ongeveer 2 miljard euro) ophoesten wegens het misleiden van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Dat zijn het concern en het Amerikaanse ministerie van Justitie donderdag overeengekomen in een schikking.

Lees verder

Politiechef Capitool neemt ontslag na kritiek op aanpak bestorming

Het hoofd van de politiedienst van het Capitool in Washington DC neemt ontslag. Dat melden Amerikaanse media donderdag. Commissaris Steven Sund zet een stap opzij nadat felle kritiek was gekomen op het optreden van de politie bij de bestorming van het parlementsgebouw.

Lees verder

Trump opnieuw op Twitter en roept op tot verzoening

Aftredend Amerikaans president Donald Trump kan opnieuw op Twitter en heeft meteen een videoboodschap geplaatst. Daarin veroordeelt hij de bestorming van het Capitool en roept hij op tot verzoening. Hij voegt er op het einde ook aan toe dat 'onze reis nog maar net begonnen is'.

Lees verder

Noodnummers in België niet bereikbaar door nationale panne

Door een panne bij de noodcentrales zijn de noodnummers 100, 101 en 112 in de nacht van donderdag op vrijdag niet bereikbaar in België. Dat heeft het Crisiscentrum meegedeeld.

Lees verder

De dag dat Republikeinen beseften dat Trump uitgespeeld is

Het Capitool in Washington D.C. werd woensdag bestormd na een - op z'n zachtst gezegd - opruiende speech van president Donald Trump.

Lees verder

Noord-Korea wil banden met buitenwereld 'grondig verbeteren'

Op de derde dag van het achtste partijcongres van de regerende Koreaanse Arbeiderspartij heeft leider Kim Jong-un benadrukt dat Noord-Korea zijn internationale banden moet verbeteren. Donderdag zei hij dan weer dat hij zijn militair potentieel aanzienlijk wil uitbreiden.

Lees verder

'Vandaag op het Overlegcomité versoepelingen noch verstrengingen'

Het Overlegcomité van vandaag dient om de ­coronacrisis te evalueren, ­eerder dan om bij te sturen.

Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen slechts licht gedaald

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is in de week van 29 december tot en met 4 januari nog maar met twee procent gedaald. Dat blijkt vrijdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Eerste renners hebben coronavaccin gekregen, waaronder Tourwinnaar Tadej Pogacar

Tourwinnaar Tadej Pogacar is bij de eerste renners die gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Volgens het Italiaanse 'Gazzetta dello Sport' waren gisteren al sommige renners en kaderleden van UAE Emirates aan de beurt in thuisbasis Abu Dhabi. Daar is de World Tour-ploeg momenteel op trainingskamp.

Lees verder

Paus Franciscus siert cover 'Vanity Fair'

Op de cover van de eerste Italiaanse 'Vanity Fair' van 2021 staat geen babe met diep uitgesneden jurkje of een of andere Adonis in blote borstkas. Het 'model' dat dit jaar de spits mag afbijten is niemand minder dan paus Franciscus.

Lees verder

Superspuit kan ons land deze maand 70.000 extra vaccins opleveren

Een flacon van Pfizer bevat volgens de bijsluiter voldoende vaccin voor vijf prikjes. Maar op het terrein slagen onze zorgkundigen er bijna standaard in om een volwaardige zesde dosis uit het flesje te puren. 'Dat wordt ook gebruikt. We kunnen een vijfde meer mensen vaccineren', zegt Roel Van Giel, de voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica.

Lees verder