Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 januari 2021

Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in...

HLN
Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: "Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen"
Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. "Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra", zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor "bijkomende onzekerheid".
Lees verder

Ruim 200 aanhangers Navalny opgepakt, grote demonstratie moet nog beginnen
Op verschillende plaatsen in Rusland zijn meer dan 230 mensen aangehouden bij protesten voor de vrijlating van Aleksej Navalny. In Moskou alleen ging het om ruim honderd personen. De oppositieleider had zijn aanhang eerder deze week opgeroepen om de straat op te gaan uit protest tegen het bewind van president Poetin. In de grootstad Chabarovsk publiceerden activisten video's van politieagenten die demonstranten slaan en naar transportwagens afvoeren.
Lees verder

Prins Harry trekt van leer tegen sociale media: "Ze hebben een rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool"
Prins Harry (36) heeft de grote technologiebedrijven de les gespeld in een interview met zakenblad Fast Company. "Ze zouden meer moeten inzitten met het welzijn van hun gebruikers. Het enige wat nu telt is winst maken", klinkt het scherp. Volgens de Brit hebben sociale media bijvoorbeeld een grote rol gespeeld bij de bestorming van het Capitool eerder dit jaar.
Lees verder

Opnieuw melding van te grote bijeenkomst in synagoge waar eerder al 77 mensen werden betrapt: politie start onderzoek
De Lokale Politie van Antwerpen is vanochtend op onderzoek uitgegaan in de synagoge in de Van Spangenstraat achter het Mediaplein in Antwerpen. Rond half 9 zouden ze een melding hebben gekregen dat meer mensen aanwezig waren dan de toegelaten 15. Of het gaat om een gezamenlijke gebedsviering is nog niet duidelijk, maar het is wel al de tweede keer dat de politie de synagoge in het vizier krijgt.
Lees verder

"Trump wilde met nieuwe minister verkiezingen ongeldig verklaren"
Oud-president Donald Trump heeft in de eindfase van zijn ambtstermijn met de gedachten gespeeld om toenmalig Amerikaans minister van Justitie Jeffrey Rosen te ontslaan en hem te vervangen met een jurist die voor hem de verkiezingsuitslag in de staat Georgia ongeldig zou verklaren.
Lees verder

Jacky Lafon verliest zus aan corona: "Eén keer is ze goed wakker geweest, toen haar dochter bij haar was"
Ze had gehoopt op goed nieuws uit Oostende, bij het begin van het nieuwe jaar. Na zoveel ellende in het coronajaar moest het wel beter zijn in 2021. Helaas is het voor Jacky Lafon helemaal anders uitgedraaid: kort na Nieuwjaar is haar zus Liliane op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19. In Primo doet Jacky het verhaal van de droevige strijd van Liliane, in de hoop dat door haar getuigenis sommige mensen de ernst van de situatie gaan inzien. 'Nog te veel mensen wuiven deze crisis gewoon weg', zucht ze.
Lees verder

Van "twijfelachtig effect" tot "je wordt bij de neus genomen": prof neemt 8 permanente haarkleuringen onder de loep
Zowat elke haarkleuring belooft glanzende, sterke lokken zonder pluis of gespleten haarpunten. Maar kloppen die beweringen ook? Professor toxicologie en farmacologie Jan Tytgat (KU Leuven) houdt acht permanente haarkleuringen van onder andere Garnier, Kruidvat en Syoss tegen het licht. "Beweren dat je haar beter wordt van een kleuring, slaat helemaal nergens op." Al zijn er gelukkig ook die hun beloftes wél nakomen.
Lees verder

Gevallen in spleet in tuin: speurhond brengt na 12 uren redding voor vermiste Jacques (80)
Dankzij de inzet van een speurhond is donderdagavond een vermiste 80-jarige man uit Deerlijk gevonden en gered. Jacques Vandebuerie was bij het opvegen van bladeren in de tuin in een smalle spleet achter zijn tuinhuis terecht gekomen. "We zijn blij dat dit goed afgelopen is, we kenden al tegenslagen genoeg", getuigt zoon Yves.
Lees verder

Britse experts verbaasd over uitspraken Johnson: "Te vroeg om te zeggen dat Britse variant dodelijker is"
Britse experts tonen zich verwonderd over de uitspraken van premier Boris Johnson over een mogelijk hogere sterftegraad bij de Britse, meer besmettelijke variant van het coronavirus. Er lopen momenteel meerdere onderzoeken. "Het is te vroeg om te zeggen dat de mutant dodelijker is", aldus Yvonne Doyle. Zij is medisch directeur van de gezondheidsinstantie Public Health England.
Lees verder

Transfer Talk. Botaka trekt naar Charleroi - DC United polste ook naar Marc Brys
Charleroi heeft zich versterkt met Jordan Botaka. De 27-jarige winger van AA Gent wordt voor zes maanden gehuurd met een aankoopoptie. Botaka kwam vorige zomer over van Sint-Truiden waar hij sinds 2017 speelde. Bij Gent kon de Congolees nooit echt overtuigen. In 15 optredens kwam hij geen enkele keer tot scoren. Bij Sint-Truiden toonde hij wel zijn waarde. Daar was hij goed voor 18 doelpunten en 14 assists in drie seizoenen.
Lees verder

McGregor wil nieuw gevecht met (gestopte) Khabib: "De wereld weet dat onze oorlog nog niet voorbij is"
Conor McGregor aast op een nieuw gevecht met (de inmiddels gestopte) Khabib Nurmagomedov. "Mensen willen een rematch zien", aldus de 32-jarige Ier, die komende nacht voor het eerst in een jaar weer de octagon van de UFC instapt.
Lees verder

Tweede grootste jackpot ooit: gelukkige wint bijna 608 miljoen euro met Mega Millions
Een tot nog toe onbekende lottospeler uit de Amerikaanse staat Michigan heeft bij de trekking van Mega Millions de jackpot van 1 miljard dollar gekraakt. De gelukkige ziet binnenkort 739,6 miljoen dollar (bijna 608 miljoen euro) op zijn of haar rekening overgeschreven.
Lees verder

INTERVIEW. Dany Verstraeten neemt gas terug en geeft fakkel (deels) door aan Cathérine Moerkerke: "Mijn kinderen wilden dat ik meer tijd voor hen maakte"
"We hebben de afgelopen twee weken een aantal telefoons gekregen van ongeruste kijkers. Ze zagen mij niet meer op zaterdagavond en vroegen zich af of er iets aan de hand was." Nee, Dany Verstraeten (65) is niét stilletjes met pensioen vertrokken. Of erger: hij is niét besmet met het vermaledijde virus. Het anker der nieuwsankers doet het wel wat rustiger aan. U moet het dus in het weekend, behalve op zondagmiddag, doen met de immer ravissante Cathérine Moerkerke (43). "Hoe ik al dat weekendwerk in mijn sociale leven pas, daar vind ik wel oplossing voor."
Lees verder

PORTRET. Toptalent in de jeugd van Dortmund en hechte band met zijn zus, die kanker overwon: wie is Anderlecht-aanwinst Jacob Bruun Larsen?
Danish Dynamite. Anderlecht heeft met Jacob Bruun Larsen (22) een nieuwe flankaanvaller beet. Ooit een groot talent bij Borussia Dortmund. Van het kaliber dat normaal nooit bij Anderlecht zou terechtkomen. Maar de laatste jaren is Larsen, die met zijn familie door een moeilijke periode ging, op zoek naar vertrouwen en speelminuten. "Hij is snel, sterk én flexibel."
Lees verder

Officieel: Anderlecht huurt Bruun Larsen, Deense flankaanvaller van 9 miljoen, van Hoffenheim
Het is nu ook officieel: Anderlecht huurt Jacob Bruun Larsen (zonder aankoopoptie) van Hoffenheim. De 22-jarige Deen, ooit een toptalent van Borussia Dortmund, is wellicht dinsdag al inzetbaar tegen Moeskroen.
Lees verder

3 thuiswerklunches om U tegen te zeggen: makkelijk, snel klaar en voedzaam
Nu thuiswerken voor velen nog altijd de regel is, moeten we meer aandacht besteden aan een lekkere, voedzame lunch. Daarom deze 3 smakelijke thuiswerkhappen, die je makkelijk én snel klaarmaakt. Genieten geblazen, ook op een werkdag.
Lees verder

Losada kijkt uit naar zijn Amerikaans avontuur bij DC United: "Er was een klik vanaf de eerste dag"
Hernan Losada staat te popelen om aan de slag te gaan bij het Amerikaanse DC United. "Ik wil mijn principes hier zo snel mogelijk in het spel krijgen", klinkt het bij de Argentijn. Losada nam vorige zondag afscheid van Beerschot.
Lees verder

Transfer Talk. Botaka trekt naar Charleroi - DC United polste ook naar Brys - Ruziënde Mmaee staat op vertrekken bij STVV
Charleroi heeft zich versterkt met Jordan Botaka. De 27-jarige winger van AA Gent wordt voor zes maanden gehuurd met een aankoopoptie. Botaka kwam vorige zomer over van Sint-Truiden waar hij sinds 2017 speelde. Bij Gent kon de Congolees nooit echt overtuigen. In 15 optredens kwam hij geen enkele keer tot scoren. Bij Sint-Truiden toonde hij wel zijn waarde. Daar was hij goed voor 18 doelpunten en 14 assists in drie seizoenen.
Lees verder

Dina Tersago blikt terug op jeugdjaren: "Smossen en experimenteren met jongens was niet aan mij besteed"
Presentatrice Dina Tersago (42) heeft geen wilde jeugd gehad. Dat vertelde ze zaterdagochtend in het Joe-programma Speeltijd. "Aandacht van jongens, ik werd daar altijd erg onwennig van. Ze dachten zelfs dat ik nooit van 't straat zou raken", vertelde het VTM-gezicht, die ook terugblikte op haar deelname aan Miss België, intussen 20 jaar geleden.
Lees verder

Nederlander Tom Dumoulin stopt tijdelijk met wielrennen: "Voelt alsof rugzak van 100 kilo van mijn schouders valt"
De Nederlandse renner Tom Dumoulin (30) heeft besloten een pauze in te lassen. Dat laat z'n ploeg Jumbo-Visma weten. Dumoulin, ploegmaat van Wout van Aert, won in 2017 de Ronde van Italië.
Lees verder