Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

Vrees voor onrust in ons land groeit. Jongeren roepen op sociale media op tot opstand: “Heel het centrum gaat dood”

HLN
Vrees voor onrust in ons land groeit. Jongeren roepen op sociale media op tot opstand: "Heel het centrum gaat dood"
In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. "Maasmechelen, we gaan beginnen", is te horen op videobeelden van het incident. Ook in Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand.
Lees verder

Aanbrengen op je haarborstel of eerst smeren met vaseline: dankzij deze 15 tips blijft de geur van je favoriete parfum langer hangen
Als jij iemand bent die het huis niet verlaat zonder een lekker luchtje op, dan zal je deze tips graag lezen. Want hoeveel parfum je ook sprayt, doorgaans verdwijnt de geur na een uur of twee. Deze vijftien tips zorgen ervoor dat je meer uit je parfum haalt, en langer lekker ruikt.
Lees verder

Sam Smith zit op Tinder: "Ware liefde was niet te vinden op exclusieve datingapp Raya"
De Britse artiest Sam Smith (28) is op zoek naar de liefde en gebruikt daarvoor de populaire datingapp Tinder. Smith had aanvankelijk een account op de zeer exclusieve datingapp Raya, waarop alleen de superrijken worden toegelaten. Maar naar eigen zeggen kon Sam daar geen goede match vinden.
Lees verder

LeBron James loodst Lakers voorbij Cleveland met 46 punten
LA Lakers heeft maandag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA zijn veertiende zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Cleveland Cavaliers haalde de regerende kampioen het met 108-115.
Lees verder

Hoopvol nieuws uit Israël: "Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfizer-vaccin kreeg"
Het vaccin van BioNTech/Pfizer lijkt niet alleen zeer effectief te zijn in studies, maar ook in de praktijk. Israël is het land dat al het grootste deel van zijn bevolking heeft ingeënt en daar blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek dat amper 0,01 procent van een grote groep mensen die de vereiste twee doses kreeg, meer dan een week later besmet was met Covid-19. Het ging ook telkens om een milde vorm. Niemand werd ernstig ziek.
Lees verder

Hoe slechter het voetbal, hoe hechter de fans
Voetbalfans zijn over het algemeen zeer loyaal aan hun club. Maar een nieuwe studie heeft nu aangetoond dat hoe slechter een voetbalploeg presteert, hoe hechter de supportersgroep wordt.
Lees verder

OPROEP. Goed Gevoel zoekt vrouwen die zichzelf verzoend hebben met hun lichaam
Werd je ooit gepest of raar bekeken door een onvolmaaktheid, maar ben je ondertussen blij met je prachtige zelf? Voldoe jij niet aan het zogezegde schoonheidsideaal, maar voel je je (eindelijk) goed in je vel? Ben je fier op je lichaam ondanks je imperfecties of beperking? Heeft je lijf je teleurgesteld of in de steek gelaten, maar ben je er sterker uitgekomen? Heb je je lichaam tot het uiterste gedreven, bijvoorbeeld door een verslaving of als extreme sporter, en heeft dat zijn sporen nagelaten?
Lees verder

Buurman Chris Dusauchoit beschuldigt hem van bedreigingen in vliegenplaag-zaak: "Hij zit compleet op z'n tandvlees"
Elk jaar een vliegenplaag, geurhinder, mest die z'n tuin in komt drijven... Chris Dusauchoit (58) probeert al lang verlost te raken van de overlast van een naburig veebedrijf. Maar nu dient die eigenaar zélf klacht in, wegens bedreigingen. "Dit is een ziekelijk gebeuren", reageert hij. Chris' advocate stelt echter dat haar moegetergde cliënt zich hoogstens heeft bediend van beeldspraak. "Deze jarenlange miserie kan je absoluut niet relativeren."
Lees verder

"Nieuwe uitstootnorm en LEZ betekenen einde van de verbrandingsmotor"
Terwijl de automobielindustrie aan een verschroeiende tempo nieuwe geëlektrificeerde modellen op de markt brengt, zou men bijna vergeten dan er ook nog verbrandingsmotoren zijn. En die moeten voldoen aan steeds strengere uitstootnormen. De volgende luistert naar de naam Euro 7 en zou in 2025 van kracht worden. Die norm zal zo streng zijn dat automobielconstructeurs nu al aan de alarmbel hangen. Maar is dat terecht? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

De gezonde gewoontes van Sihame El Kaouakibi? "Boksen is mijn uitlaatklep en om de twee weken praat ik met mijn psychiater"
"Ik ben emotioneel. Rationeel. Ik ben Vlaams. Maghrebijns. Ik ben ambetant, elegant." Zo beschrijft Sihame (34) zichzelf. Als Open Vld-politica strijdt ze voor een all-inmaatschappij. Het geheim voor haar vechtlust? Boksen en licht eten. "Plus, om de twee weken ga ik naar een psychiater. Dan overleggen we wat er in mijn leven is gebeurd, hoe ik erop reageerde, waar ik tegenaan liep. Het helpt om zo'n klankbord te hebben. Het geeft zuurstof om betere keuzes te maken."
Lees verder

De gezonde gewoontes van Sihame El Kaouakibi? "Boksen is mijn uitlaapklep en om de twee weken praat ik met mijn psychiater"
"Ik ben emotioneel. Rationeel. Ik ben Vlaams. Maghrebijns. Ik ben ambetant, elegant." Zo beschrijft Sihame (34) zichzelf. Als politica strijdt ze voor een all-inmaatschappij. Het geheim voor haar vechtlust? Boksen en licht eten. "Plus, om de twee weken ga ik naar een psychiater. Dan overleggen we wat er in mijn leven is gebeurd, hoe ik erop reageerde, waar ik tegenaan liep. Het helpt om zo'n klankbord te hebben. Het geeft zuurstof om betere keuzes te maken."
Lees verder

Zuid-Koreaanse actrice Song Yoo Jung (26) overleden: "Vermoedelijk alweer een zelfdoding"
Song Yoo Jung (26), een Zuid-Koreaanse actrice én model, is vorig weekend dood aangetroffen in haar woning. Haar familie wil de doodsoorzaak liever niet bekendmaken, maar vermoedelijk stapte de vrouw uit het leven. Ze zou de zoveelste Zuid-Koreaanse ster zijn die dezelfde, verontrustende keuze maakt.
Lees verder

Amerikaanse president Biden gaat volledige wagenpark overheid elektrificeren
De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zegt in een toespraak dat het wagenpark van de overheid vervangen wordt door elektrische auto's. Biden wil emissieloze modellen gebruiken die in Amerika zijn gemaakt. Het gaat om honderdduizenden voertuigen.
Lees verder

'Money' Mayweather geeft volgers rondleiding in villa van 11 miljoen euro: "Welke auto zou ik vandaag nemen?"
Dat Floyd 'Money' Mayweather (43) z'n bijnaam niet gestolen heeft, is een understatement. De Amerikaanse voormalige bokser zwemt in het geld. Op zijn Instagrampagina gaf Mayweather zijn talrijke volgers een rondleiding doorheen zijn villa met een waarde van 11 miljoen euro. Ook de uitgebreide autocollectie kwam aan bod.
Lees verder

Mayweather geeft volgers decadente rondleiding in wagenpark van 21 miljoen en zijn villa: "Welke auto zou ik vandaag nemen?"
Dat Floyd 'Money' Mayweather (43) z'n bijnaam niet gestolen heeft, is een understatement. De Amerikaanse voormalige bokser zwemt in het geld. Op zijn Instagrampagina gaf Mayweather zijn talrijke volgers een rondleiding doorheen zijn villa met een waarde van 11 miljoen euro. Ook de uitgebreide autocollectie kwam aan bod.
Lees verder

Gaich zegt nee tegen Antwerp
Adolfo Gaich (21) wordt niét de nieuwe spits van Royal Antwerp FC. De Argentijnse aanvaller, eigendom van CSKA Moskou, trok zelf de stekker uit de onderhandelingen met de Great Old. Gaich, eerder ook al in beeld bij Club Brugge en AA Gent, zou het naar verluidt niet zien zitten om in ons land te komen spelen.
Lees verder

KOERS KORT. Ook GP Denain uitgesteld, nieuwe datum nog niet bekend
De Grand Prix Denain (1.Pro), die 18 maart gereden moest worden in Noord-Frankrijk, is vanwege de coronapandemie uitgesteld, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend.
Lees verder

Verplicht bij nieuwbouw en grote renovaties: zo werkt een regenwaterput
Ga je bouwen of grondig renoveren? Dan ben je verplicht om regenwater op te vangen. Maar ook als je je waterfactuur wil verlagen, is een regenwaterput een goede oplossing. Bouwsite Livios legt uit hoe zo'n put werkt en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Ga je een regenwaterput plaatsen? Dit moet je eerst weten
Ga je bouwen of grondig renoveren? Dan ben je verplicht om regenwater op te vangen. Maar ook als je je waterfactuur wil verlagen, is een regenwaterput een goede oplossing. Bouwsite Livios legt uit hoe zo'n put werkt en waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Een jaar na de dood van NBA-icoon Kobe Bryant: "De legende leeft verder"
Dag op dag een jaar geleden ging er een schokgolf door de (sport)wereld. NBA-grootheid Kobe Bryant, zijn dochter Gianna en zeven anderen verloren het leven in een helikoptercrash. Maar 'Black Mamba' leeft verder.
Lees verder