Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

Voor 1 op de 3 slaat corona een deuk in het werkplezier (maar tegelijk begint 1 op de 5 nu met méér plezier aan het...

HLN
Voor 1 op de 3 slaat corona een deuk in het werkplezier (maar tegelijk begint 1 op de 5 nu met méér plezier aan het werk)
Eén op de drie Belgen verklaart minder werkplezier te hebben dan voor de coronacrisis, maar 77% is nog altijd tevreden met zijn job. Bijna de helft van de ondervraagden is pessimistisch over de veranderingen die de Covid-crisis met zich meebracht, terwijl een kwart gelooft dat die veranderingen net nieuwe kansen bieden. Dat zijn de opvallendste resultaten van de enquête die uitzend- en selectiebedrijf Accent deed bij duizend Belgen.
Lees verder

Wie zijn de mensen achter 'Viruswaanzin', de groep die vindt dat Van Ranst de doodstraf moet krijgen?
Geef virologen de doodstraf omdat ze "verantwoordelijk zijn voor gruwelijke misdaden en 130 miljoen doden". Dat is de boodschap die de Gentse advocaat Michaël Verstraeten gaf aan zijn meer dan 5.000 volgers op sociale media. Hij is woordvoerder van de vzw 'Viruswaanzin', een groep die zich tegen de 'coronawaanzin' kant. De stafhouder van de Gentse balie greep in, Verstraeten moest zijn Twitteraccount al verwijderen. Marc Van Ranst heeft een klacht ingediend.
Lees verder

Hoe effectief is het Moderna-vaccin? Kunnen we nu sneller vaccineren? Alle vragen beantwoord
Het Europese geneesmiddelenbureau EMA geeft waarschijnlijk woensdag groen licht voor een tweede coronavaccin, dat van de Amerikaanse farmaceut Moderna. Hoeveel heeft ons land er nu weer aangekocht? Hoe effectief is het spuitje? En vooral: kan dit vaccin - naast dat van Pfizer/BioNTech - onze vaccinatiecampagne versnellen?
Lees verder

Larry King maakt het ietsje beter: van intensive care naar gewone corona-afdeling
Presentator Larry King is aan de beterhand. De 87-jarige radiolegende werd zaterdag opgenomen op intensieve zorgen nadat hij besmet raakte met het coronavirus, maar mocht zondagavond de afdeling weer verlaten, melden Amerikaanse media.
Lees verder

Minister Vandenbroucke vraagt begrip voor trage opstart vaccincampagne: "Wij zijn niet bij de snelste, we zijn voorzichtig"
Terwijl andere landen er al volop mee gestart zijn, is het bij ons nog altijd uitkijken naar de start van de vaccinatiecampagne woensdag, al dient deze week nog om te oefenen. Volgende week begint pas het echte werk. "Wij zijn niet bij de snelste, maar we zijn voorzichtig", zei minister Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. Vandenbroucke blikte ook vooruit op het Overlegcomité van komende vrijdag. "We gaan geen enkele definitieve beslissing nemen, maar hopelijk kunnen we sommige sectoren zoals kappers meer perspectief geven."
Lees verder

David Hasselhoff laat Kitt veilen en brengt 'm persoonlijk bij je langs
David Hasselhoff (68) veilt bijna alle attributen uit zijn film- en televisiecarrière, inclusief Kitt, de pratende en zelfrijdende auto uit de eighties-serie Knight Rider.
Lees verder

Football Talk. "Frutos op shortlist Indepediente" - Mourinho staat voor "belangrijkste" match als coach van Tottenham
De Argentijnse traditieclub Independiente moet binnenkort op zoek naar een nieuwe coach. Argentijnse journalisten berichtten gisteren dat Nicolás Frutos (39) op de shortlist staat. De huidige assistent-trainer van Anderlecht speelde voor Independiente, alvorens in 2006 naar paars-wit te verhuizen. Anderlecht was gisteren niet op de hoogte van de belangstelling voor Frutos, in de omgeving van de T2 viel te horen dat een overstap zeker niet tot de intenties behoort. Frutos is zeer gelukkig bij Anderlecht en voelt zich thuis in België. (PJC)
Lees verder

Studio Brussel organiseert eerste postcorona rave, datum onbekend
Studio Brussel moedigt iedereen aan om zich aan de coronamaatregelen te houden door een grote rave te organiseren. De datum van het feest ligt nog niet vast, die wordt bepaald op het moment dat dergelijke grootschalige evenementen opnieuw mogelijk zijn.
Lees verder

Moora Vander Veken verdwijnt voorgoed als Olivia uit 'Thuis'
'Thuis' start het nieuwe jaar met een onverwacht afscheid. Moora Vander Veken (28) verdwijnt voorgoed uit de dagelijkse fictiereeks. De actrice, die vijf jaar Olivia speelde, vroeg de makers om uit het verhaal te worden geschreven.
Lees verder

Lange wachtlijsten bij veel contactberoepen: "Zeker drie maanden volgeboekt"
Wanneer de kappers, schoonheidsspecialisten en andere contactberoepen in ons land weer de deuren mogen openen, is niet duidelijk. Toch worden ze overspoeld door telefoontjes van mensen die graag een afspraak willen inplannen. Dat bericht VTM NIEUWS. De helft van de contactberoepen heeft een wachtlijst opgezet, zo blijkt uit een bevraging van de Belgische Beauty Federatie.
Lees verder

Premier De Croo wil dat vaccincampagne volgende week op volle toeren komt: "Vaccin in de frigo doet niet wat het moet doen, het moet toegediend worden"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft deze avond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, te kennen gegeven dat het op Europees niveau de ambitie moet zijn om de actieve bevolking voor de zomer aan bod te laten komen voor vaccinatie. Vanaf volgende week moet de vaccinatiecampagne in ons land volgens de premier op volle snelheid komen. "Het tempo moet drastisch omhoog."
Lees verder

Meer dan een ton cocaïne ontdekt in Luikse haven
In de Autonome Haven van Luik is op 14 december ongeveer 1,2 ton cocaïne ontdekt. Dat heeft het parket van Luik vandaag gezegd, waarmee het eerdere berichtgeving van de RTBF bevestigde. Het goedje zat verborgen in zakken cement.
Lees verder

David Goffin bereidt zich deze week in Turkije voor op Australian Open: "Hoop dat mijn bubbelpartners het niet op een feesten zetten"
Met verse moed en een nieuwe omkadering snijdt David Goffin (ATP 16) eind deze week het tennisjaar 2021 aan op de Antalya Open. "Ik wil me weer goed voelen op de baan", aldus de Luikenaar, die in Melbourne nog één voorbereidingstoernooi zal spelen op de Australian Open.
Lees verder

Toch nog leerlingen die naar school gingen ondanks reis: "Verhaal van kinderen en van ouders stemt niet altijd overeen"
Het verhaal dat leerlingen vertellen over hun vakanties stemt niet altijd overeen met wat de ouders zeggen. Dat blijkt uit een rondvraag van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO) bij 581 leden. Iets minder dan 25 procent van de leerlingen die op vakantie waren geweest in een rode zone, kwam toch naar school.
Lees verder

Toch nog leerlingen die naar school gingen ondanks vakantie: "Verhaal van kinderen en van ouders stemt niet altijd overeen"
Het verhaal dat leerlingen vertellen over hun vakanties stemt niet altijd overeen met wat de ouders zeggen. Dat blijkt uit een rondvraag van de Vereniging Leidinggevenden Vlaams Onderwijs (VLVO) bij 581 leden. Iets minder dan 25 procent van de leerlingen die op vakantie waren geweest in een rode zone, kwam toch naar school.
Lees verder

Britse experten raden gebruik alcohol voor en na vaccin sterk af: "Kan invloed hebben op immuunreactie"
Wie de komende maanden een coronavaccin krijgt, kan maar beter voor én na de spuit alcohol vermijden. Dat stellen enkele Britse experten. Alcohol drinken kan namelijk invloed hebben op de immuunreactie van het lichaam en zou daardoor een negatief effect hebben op de werking van het vaccin.
Lees verder

Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Engeland: "Blijf thuis, red levens"
De Britse premier Boris Johnson heeft vanavond in een televisietoespraak een nieuwe nationale en totale lockdown voor Engeland aangekondigd, zo hebben Britse media bericht. Het is al de derde nationale lockdown. Vermoedelijk gelden de verstrengingen tot half februari.
Lees verder

Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Engeland
De Britse premier Boris Johnson heeft vanavond in een televisietoespraak een nieuwe nationale en totale lockdown voor Engeland aangekondigd, zo hebben Britse media bericht. Het is al de derde nationale lockdown.
Lees verder

Waarom reizen het nieuwe taboe is: "Wettelijk doen ze niks verkeerd, en toch houden mensen hun reis verborgen"
Wettelijk doen ze niks verkeerd en ze houden zich aan allerlei regels: waarom zijn we dan zo kwaad op de reizigers op Zaventem? Heeft dat nog alléén met Covid-19 te maken? Of komt nu gewoon duidelijker naar boven wat altijd al bestond: dat andermans geflierefluit in het buitenland een tikje dubbel voelt voor de thuisblijvers? "Wie vroeger al tijdens het schooljaar op reis vertrok, kreeg ook kritiek."
Lees verder

Missie geslaagd: Karen en Ruth schieten maar liefst vijf keer raak in 'Cupido Ofzo'
Ruth Beeckmans en Karen Damen, die de afgelopen weken een datingservice voor mensen met een beperking op poten zetten in 'Cupido Ofzo', mogen trots zijn op hun resultaat. Uit de laatste aflevering maandagavond bleek dat er maar liefst vijf koppeltjes ontstonden uit het programma.
Lees verder