Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 januari 2021

Voetsporen in de sneeuw leidt politie tot aan huis van overvallers

HLN
Voetsporen in de sneeuw leidt politie tot aan huis van overvallers
Voetsporen in de sneeuw hebben zaterdagavond geleid tot het makkelijk klissen van twee jonge overvallers uit Diepenbeek. Het duo - beiden 17 jaar - pleegde een overval op een nachtwinkel en liep in één lijn naar huis. Een makkelijke klus voor de politie, dankzij de sneeuw.
Lees verder

Biden spreekt verbindende woorden in eerste presidentiële speech: "Eenheid is geen domme fantasie"
Het is een feit: Joe Biden is de 46ste president van de Verenigde Staten. In zijn eerste toespraak sinds zijn beëdiging spreekt hij woorden van verbinding, terwijl hij de grote uitdagingen erkent waar het land voor staat. De volledige toespraak kan je onderaan herbekijken.
Lees verder

Basisplaats voor Lamkel Zé tegen Cercle? Mbokani en Refaelov niet fit, Gélin en Miyoshi testen positief op corona
Staat Lamkel Zé om negen uur aan de aftrap bij Antwerp tegen Cercle? Wat tot voor kort onwaarschijnlijk lijkt, zou nu zomaar kunnen. Frank Vercauteren zag de voorbije dagen en uren immers de ene na de andere speler uitvallen. Nadat Hongla (geschorst) en Haroun (niet fit) al onbeschikbaar waren, kwamen daar nu ook Gouden Schoen Refaelov en topschutter Mbokani bij. Het duo is niet helemaal speelklaar en krijgt uit voorzorg enkele extra dagen rust. Nog een grote opdoffer is echter het uitvallen van Jérémy Gélin en Koji Miyoshi. Het duo testte positief op corona en kan dus uiteraard niet starten. Afwachten welke puzzelstukjes Vercauteren aan de aftrap brengt straks, maar de speelkansen van onder meer Lamkel Zé zijn plots enorm gegroeid.
Lees verder

Plan om niet-essentiële reizen te verbieden, wint terrein: De Croo wil verbod morgen op Europese tafel leggen
Het idee om voor een beperkte periode niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden, wint terrein in regeringskringen. Dat is van verschillende bronnen vernomen na een kernkabinet vanochtend. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zal de maatregel morgen op Europees niveau aankaarten. De uitwerking van die maatregel dreigt echter een echte hoofdbreker te worden. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zijn gewonnen voor het idee.
Lees verder

Plan om niet-essentiële reizen te verbieden, wint terrein
Het idee om voor een beperkte periode niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden, wint terrein in regeringskringen. Dat is van verschillende bronnen vernomen na een kernkabinet woensdagochtend. De uitwerking van die maatregel dreigt echter een echte hoofdbreker te worden.
Lees verder

73-jarige vrouw in levensgevaar nadat ze thuis wordt neergestoken, buurvrouw (42) opgepakt: "Maggy is zo'n lieve vrouw, wie zou haar zoiets kunnen aandoen?
In de Leuvenselaan in Tienen is woensdagnamiddag een 73-jarige vrouw neergestoken in haar woning. Hulpdiensten troffen het zwaargewonde slachtoffer bloedend aan en brachten haar naar het ziekenhuis. De politie kon even later een 42-jarige buurvrouw oppakken. De lokale politie, het technisch labo, en een wetsdokter zijn ter plaatse en eer werd een onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord.
Lees verder

73-jarige vrouw neergestoken in woning: slachtoffer in levensgevaar, buurvrouw (42) opgepakt
Op de Leuvenselaan in Tienen is woensdagnamiddag een 73-jarige dame neergestoken in haar woning. Hulpdiensten troffen het slachtoffer bloedend aan in het huis. De dame werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Politie kon even later een 42-jarige dame oppakken. De lokale politie, het technisch labo, en een wetsdokter zijn ter plaatse. Een onderzoeksrechter werd gevorderd voor poging van moord.
Lees verder

LIVE. 0-1! Standard klimt op voorsprong na beauty van Dussenne
• Achter de Kazerne (18u45) • Ref: Kevin Van Damme • KV Mechelen heeft 26 punten, Standard heeft er 31 • Malinwa pakte recent 12 op 12, Rouches nog foutloos onder Leye
Lees verder

IN BEELD. Wout van Aert met Jumbo-Visma op stage onder het Spaanse zonnetje
Wout van Aert vertoeft samen met z'n ploegmaats van Team Jumbo-Visma op stage in Spanje. Daar bereiden ze zich voor op het nieuwe wegseizoen. Vrijdag vliegt de Belgisch kampioen al weer terug richting België voor het vervolg van het veldritjaar. Het grijze weertje dat onze Belgische lucht kleurt is in Spanje niet te bespeuren.
Lees verder

Twitteraccount president VS overgedragen aan 'pop' Joe Biden, die weer vanaf nul volgers moet beginnen
Twitter heeft het officiële account van de Amerikaanse president (@POTUS) overgedragen aan de Democraat Joe Biden. Het berichtenplatform had eerder aangegeven dat dat automatisch zou gebeuren bij de machtsoverdracht. Biden moet wel vanaf nul volgers opnieuw beginnen.
Lees verder

LIVE. Alles te herdoen: Prevljak - wie anders - trapt gelijkmaker tegen de touwen
• Am Kehrweg (18u45) • Ref: Jonathan Lardot • Eupen heeft 27 punten, Beerschot heeft er 30 • Hoe presenteert Beerschot zich na vertrek van Losada?
Lees verder

LIVE. De Bruyne en Man City krijgen Aston Villa over de vloer
• Etihad Stadium • Aftrap: 19u • Man City heeft 35 punten, Villa heeft er 26 • Vijzelt De Bruyne zijn statistieken nog wat op?
Lees verder

Racing Genk trekt klacht in na sneeuwmatch op Le Canonnier
Racing Genk ziet af van juridische stappen rond de sneeuwmatch tegen Moeskroen. De Limburgers voetbalden de wedstrijd onder voorbehoud en gingen op een slecht bespeelbaar veld met 2-0 onderuit op Le Canonnier. Achteraf legden ze een klacht neer bij de KBVB omdat volgens hen Moeskroen er niet alles aan had gedaan om het veld speelklaar te krijgen. "Het getuigt van goed management dat wij nu deze stappen ondernemen", klonk het na de wedstrijd bij Genk-CEO Erik Gerits. Als de Geschillencommissie Genk gelijk zou geven, won het alsnog met een forfaitscore.
Lees verder

Onze tennisexpert over hevig debat rond privileges van Djokovic en co: "Verschil mag er zijn, maar liever iets minder openlijk"
Terwijl Novak Djokovic en andere toppers in Adelaide genieten van privileges, vertoeven hun tenniscollega's in een harde quarantaine. "Zo werkt deze business nu eenmaal. Grandslamkampioenen krijgen een betere deal", ziet Australian Open-baas Craig Tiley het probleem niet. Onze tennisexpert Filip Dewulf schetst de situatie en stelt zich openlijk vragen. "Verschil mag, maar vragen deze barre tijden niet voor een uitzondering?"
Lees verder

LIVE (21u). Lamkel Zé in basis voor match tegen Cercle, Antwerp mist Refaelov, Mbokani, Gélin en Miyoshi
• Bosuil (21u) • Ref: Alexandre Boucaut • Antwerp heeft 34 punten, Cercle bengelt onder degradatiestreep met 19 eenheden • Lamkel Zé staat in de basis, Kylian Hazard op non-actief bij bezoekers
Lees verder

Professor Criekemans over speech Joe Biden: "Inclusie was thema van inauguratie"
In zijn eerste toespraak sinds zijn beëdiging sprak Joe Biden woorden van verbinding, terwijl hij de grote uitdagingen erkent waar het land voor staat. Dat ziet ook Amerikakenner David Criekemans. "Het ging duidelijk over inclusie en empathie."
Lees verder

LIVE. N'Dri zet thuisploeg op voorsprong na gekluns bij Beerschot
• Am Kehrweg (18u45) • Ref: Jonathan Lardot • Eupen heeft 27 punten, Beerschot heeft er 30 • Hoe presenteert Beerschot zich na vertrek van Losada?
Lees verder

LIVE. Standard met voorsprong rust in na knappe goal van Dussenne
• Achter de Kazerne (18u45) • Ref: Kevin Van Damme • KV Mechelen heeft 26 punten, Standard heeft er 31 • Malinwa pakte recent 12 op 12, Rouches nog foutloos onder Leye
Lees verder

PORTRET. Brugse politierechter Peter Vandamme: geen blad voor de mond en geen 'gepamper'
Snoeihard in toga, flamboyant eens hij de rechtszaal uitstapt. De Brugse politierechter Peter Vandamme (59) haalde dinsdag opnieuw alle kranten, nadat hij onverbiddelijk was voor de corona-overtreders die zich bezondigden aan lockdownfeestjes. "Kluchtigaards als jullie kunnen in de gevangenis gaan feesten", zei hij. Vandamme: een rechter, operafanaat en kleinzoon van een burgemeester.
Lees verder

Ook Joe Biden is welkom: Britse Queen ontmoette 12 van 13 laatste Amerikaanse presidenten
Geen enkel staatshoofd in de wereld heeft zoveel Amerikaanse presidenten ontmoet als de Britse koningin Elizabeth (94). Van de laatste 13 bewoners van het Witte Huis heeft ze er maar liefst 12 persoonlijk getroffen. Ook nummer 14, Joe Biden (78), kan deze zomer zijn opwachting maken bij de Queen.
Lees verder