Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

Virologen slaan alarm: Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse mutanten zorgen voor herbesmettingen

HLN
Virologen slaan alarm: Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse mutanten zorgen voor herbesmettingen
Het coronavirus ontsnapt aan de greep van ons immuunsysteem. Dat constateren virologen die in Zuid-Afrika en Brazilië iets zorgwekkends zien: mensen die voor de tweede keer ziek worden na besmetting met een nieuwe variant. Tot wel de helft van eerder geïnfecteerde mensen loopt er een herbesmetting op die minstens even ernstig is. Bijzonder slecht nieuws, zeker nu de Zuid-Afrikaanse variant al meermaals in ons land is gevonden.
Lees verder

Naaktmodel Marisa Papen die Turkije shockeerde met foto's in moskee biedt excuses aan
Het Limburgse model Marisa Papen, die in Turkije tot zeven jaar cel riskeert nadat ze zich naakt liet fotograferen in een moskee, biedt haar excuses aan. Dat schrijven Turkse media. Ze verwijzen daarbij naar een statement op de website van het model. "Ik hoop dat ik niemand pijn doe en als ik dat doe, bied ik mijn excuses aan", zegt Marisa Papen daar.
Lees verder

Jill onwel naar het ziekenhuis gebracht in 'Big Brother': kijkers verontwaardigd over trage ingrijpen productie
Een beangstigend moment in 'Big Brother' vannacht. Rond half drie 's nachts liep het mis met bewoonster Jill, die onwel werd op het toilet. Rond half vijf werd ze uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze intussen aan de beterhand zou zijn. Maar de responstijd was veel te lang, menen sommige kijkers.
Lees verder

"Scheiden met onderlinge toestemming kost zo'n 1.000 euro, voor de rechtbank ben je een veelvoud kwijt": hoe voorkom je een vechtscheiding?
Net als in juni en juli 2020 schoten de Belgische echtscheidingscijfers in december flink de hoogte in. Opmerkelijk: in alle gevallen vonden koppels de weg naar een de echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT), waar geen gerechtelijke procedure bij komt kijken. Maar hoe ga je nu echt als (bijna) vrienden uit elkaar? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je financiële discussies? Twee experts helpen je op weg.
Lees verder

Door corona zetten we vaker punt achter huwelijk: hoe voorkom je een vechtscheiding op emotioneel én financieel vlak?
Net als in juni en juli 2020 schoten de Belgische echtscheidingscijfers in december flink de lucht in. Opmerkelijk: in alle gevallen vonden koppels de weg naar een de echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT), waar geen gerechtelijke procedure bij komt kijken. Maar hoe ga je nu echt als (bijna) vrienden uit elkaar? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je financiële discussies? Twee experts helpen je op weg.
Lees verder

Gemiddelde thuiswerkvergoeding bedraagt 76 euro per maand: wat als jij niets krijgt?
Een hogere elektriciteits- en verwarmingsfactuur, je eigen koffie, misschien zelfs een nieuwe ergonomische bureaustoel. Als je het voorbije jaar moest telewerken, dan ondervond je ongetwijfeld al dat thuiswerk extra kosten met zich meebrengt. Toch keert maar 1,6% van de werkgevers een thuiswerkvergoeding uit, blijkt uit onderzoek van Securex. Jobat.be legt uit wat je kan doen als je uit de boot valt.
Lees verder

Kliklijn moet UCI helpen bij strijd tegen doping
"Wielrennen is cleaner dan ooit tevoren." Dat zegt Amina Lanaya, directeur-generaal van de wereldwielerbond UCI. De UCI stelde gisteren een nieuwe stap voor in de strijd tegen doping. Het eigen antidopingagentschap CADF is opgedoekt. De wielerbond werkt voortaan samen met het International Testing Agency ITA.
Lees verder

Koers bitcoin zakt tot onder 30.000 dollar
De bitcoin is in de nacht van donderdag op vrijdag voor het eerst in weken onder de waarde van 30.000 dollar (24.700 euro) gezakt, tot ruim 29.000 dollar. Daarmee dreigt de koers van 's werelds bekendste cryptomunt in een vrije val te belanden, na een sterke opmars de voorbije maanden.
Lees verder

"Japan wil Olympische Spelen in Tokio afgelasten", regering ontkent berichtgeving
Japan wil de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio annuleren. Dat meldt de Engelse krant The Times op basis van een anonieme bron uit de regering. Maar de huidige coalitie ontkent de berichtgeving. In elk geval: de twijfels over het doorgaan van het evenement nemen alsmaar toe.
Lees verder

Regisseur 'Loslopend Wild & Gevogelte' maakt nieuwe misdaadreeks voor VRT
Charlotte Vanhecke, die eerder al aan de komische reeksen 'Kafka' en 'Loslopend Wild & Gevogelte' werkte, gaat een misdaadreeks schrijven voor Eén. Dat meldt het Nieuwsblad. De nieuwe reeks kreeg als werktitel 'Slapende Honden' mee.
Lees verder

Zullen de vastgoedprijzen ook in 2021 blijven stijgen?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft.
Lees verder

Vastgoed kopen in 2021: komt de marktcorrectie er dan toch eindelijk aan?
Als u de afgelopen jaren een huis of appartement kocht (of dat wou doen), dan weet u dat de vastgoedprijzen al een tijdje in stijgende lijn zitten. De coronacrisis heeft daar ook niets aan veranderd: in 2020 betaalde u gemiddeld 5,7% meer voor een woning en 6,8% meer voor een appartement dan in 2019. Spaargids.be zocht uit of die opwaartse curve ook in 2021 een realiteit blijft.
Lees verder

Troepen Nationale Garde Washington DC sliepen in ondergrondse parkeergarage, politici boos
Troepen van de Nationale Garde die waakten over de veiligheid tijdens de beëdiging van Joe Biden, moesten in Washington DC in een onverwarmde parkeergarage slapen. Dat leidde volgens The New York Times tot grote verontwaardiging onder politici, die in actie kwamen om betere slaapplaatsen te regelen.
Lees verder

Shorttrackcoach meer dan tien jaar cel in voor misbruik olympisch kampioene
De voormalige Zuid-Koreaanse shorttrackcoach Jae-beom Cho is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien en een half jaar. Een rechtbank in Suwon verklaarde hem schuldig aan het seksueel misbruik van olympisch kampioene Suk-hee Shim. Dat meldt nieuwsagentschap Yonhap.
Lees verder

Als supertalent maakte ze 'einde' aan carrière van Kim Clijsters, nu krijgt ze "krukken als cadeau": de tragische teloorgang van Laura Robson (27)
'Kim Clijsters eindigt carrière tegen meisje van 18', kopte Het Laatste Nieuws op 30 augustus 2012. Dat meisje heette Laura Robson. Met twee keer 7-6 klopte zij Clijsters op de US Open in wat toen de laatste match uit de Limburgse haar carrière zou zijn. Tienersensatie, supertalent. Er werd Robson een grote carrière voorspeld. Het draaide echter anders uit voor de intussen 27-jarige Britse.
Lees verder

Waarom Joe Biden zoveel pennen gebruikt om besluiten te ondertekenen
Het viel niet alleen op dat Joe Biden meteen op zijn eerste werkdag als president een aantal decreten ondertekende in het Oval Office, maar ook dat hij daarvoor een rist pennen had klaarliggen op de Resolute Desk. Dat heeft niets met de coronapandemie te maken. Het is een traditie die vorige presidenten in gang zetten, al is het niet duidelijk wie er precies mee begon.
Lees verder

Amerikaans koppel wint jackpot van 600 miljoen euro
Een koppel in een klein dorpje in Maryland mag zich vanaf nu miljonair noemen. Ze wonnen met de Powerball-trekking maar liefst 731 miljoen dollar, omgerekend zo'n 600 miljoen euro.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Supermarkt pakt deze week uit met '2+3 gratis'-stunt
Wie deze week nog koopjes wil doen, moet volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België bij supermarktketen Albert Heijn zijn. Wie twee producten koopt uit een geselecteerd aanbod, krijgt er gratis nog drie producten bij. Bovendien zijn er ook nog andere mooie acties, zoals 1+1 gratis. "Ik heb meer korting gehad dan ik moest betalen", schrijft een van de leden in de groep.
Lees verder

Deze Belgische designer mocht de Berlijnse modeweek openen met zijn extravagante ontwerpen
Sinds Gentse ontwerper Tom Van der Borght (41) eind vorig jaar de Grote Prijs won op het Internationale Modefestival in Hyères, zijn alle ogen op hem en zijn designs gericht. Want Van der Borght staat niet bepaald bekend voor zijn sobere ontwerpen, integendeel. Zijn originaliteit zorgt ervoor dat hij opvalt. Ook bij de Duitsers, want daar mocht hij de Mercedes Benz modeshow – een van de meest prestigieuze shows van Berlin Fashion Week – openen.
Lees verder

'Lost'-actrice Mira Furlan (65) overleden
De Kroatische actrice Mira Furlan, bekend van haar rollen in 'Babylon 5' en 'Lost', is woensdag overleden. Ze werd 65 jaar oud. Dat schrijft Variety.
Lees verder