Doorgaan naar hoofdcontent

Vierde Rode Duivel die uitvalt in vier weken: Kevin De Bruyne tegen Aston Villa na een uur naar de kant met blessure

HLN
Vierde Rode Duivel die uitvalt in vier weken: Kevin De Bruyne tegen Aston Villa na een uur naar de kant met blessure
De FA Cup slaat Kevin De Bruyne zondag over. Een lichte blessure baart de medische staf van Manchester City zorgen. Na een venijnige tik op de enkel verliet de Rode Duivel (29) met pijnlijke grimas het veld. Een scan vandaag moet duidelijkheid brengen over de ernst.
Lees verder

ANALYSE. Biden roept om eenheid, maar doet daar geen knieval voor
Meer verbeten dan bevlogen. Maar wel krachtig en oprecht. Zo is Joe Biden aan zijn presidentschap begonnen. Zijn toespraak draaide rond de nood om de eenheid te herstellen. "Ik vraag iedere Amerikaan om mij naar dat doel te vergezellen", declameerde hij. Maar hij deed geen knieval voor degenen die geen eenheid willen — en lijkt dat ook in zijn beleid niet te gaan doen.
Lees verder

Bernie Sanders steelt op zijn geheel eigen wijze de show op Bidens eedaflegging
Ook aanwezig in zijn eigen typische stijl op de inauguratie van Joe Biden vandaag: senator Bernie Sanders. De ex-presidentskandidaat kwam niet bepaald stijlvol voor de dag, maar daar trok hij zich in elk geval niets van aan: "In Vermont trekken we ons niet veel aan van mode". Vooral het beeld waarin hij met zijn nogal groot uitgevallen wanten op een stoel zit, ging in geen tijd viraal.
Lees verder

Een absolute vernedering: Real Madrid, met invaller Hazard en zonder Courtois, uitgeschakeld door derdeklasser in Copa del Rey
Real Madrid heeft een absoluut dieptepunt bereikt onder Zinédine Zidane. Het is vanavond uitgeschakeld in de 1/16de finales van de Copa del Rey door derdeklasser Alcoyano – 2-1 na verlengingen.
Lees verder

Football Talk. Man United opnieuw leider in Engeland - De Bruyne in 'Fans Team of the Year'
Manchester United heeft een inhaalwedstrijd in de Engelse Premier League met 1-2 winnend afgesloten bij Fulham. ManU is daardoor opnieuw leider. Bij de thuisploeg kwam Denis Odoi niet van de bank.
Lees verder

Biden zegt dat hij "erg genereuze brief" kreeg van Trump
Joe Biden brengt vandaag zijn eerste dag in het Witte Huis door als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Daar wachtte hem in het Oval Office een brief van zijn voorganger Donald Trump. Hoewel die brak met de traditie en niet naar Bidens inauguratie kwam of zijn opvolger ontving in het Witte Huis, hield hij zich wel aan de traditie om hem een brief na te laten.
Lees verder

LIVE (18u45). Pakt Zulte Waregem 15 op 15?
• Jupiler Pro League • Zulte Waregem heeft 12 op 12 • Aftrap: 18u45 • Regenboogstadion
Lees verder

LIVE (21u). Houdt Liverpool de punten thuis tegen Burnley?
• Premier League • Herpakt Liverpool zich na 3 op 12? • Aftrap: 21 uur • Anfield
Lees verder

LIVE (21u). Genk versus Gent: welk team herpakt zich?
• Jupiler Pro League • Ref: Nicolas Laforge • Aftrap: 21 uur • Luminus Arena
Lees verder

LIVE (21u30). Toont Carrasco zich op het veld van Eibar?
• La Liga • Speeldag 19 • Aftrap: 21u30 • Estadio Municipal de Ipurua
Lees verder

Frank Vercauteren: "Geen seconde getwijfeld om Lamkel Zé te zetten"
Nood breekt wet. Met Mbokani en Refaelov erbij was het allemaal heel anders gelopen. Maar kijk, ze ontbraken, en dus kon Frank Vercauteren niet anders dan Didier Lamkel Zé aan de aftrap te brengen. "Ik kijk alleen naar de ploeg en de noden van de ploeg."
Lees verder

Einde voor de muur en terug naar klimaatakkoord: Biden zet meteen 17 stappen om beleid van Trump terug te draaien
Joe Biden zal meteen nadat hij zijn intrek in het Witte Huis heeft genomen, zeventien presidentiële acties ondernemen om maatregelen van Donald Trump van tafel te vegen. Zo zal hij de Verenigde Staten volgens zijn adviseurs laten terugkeren naar het klimaatakkoord van Parijs en naar de Wereldgezondheidsorganisatie.
Lees verder

"Een op de drie Belgische consumenten van plan om elektrische auto te kopen"
De trend richting elektrische auto's wordt sterker en meer dan een op de drie Belgische consumenten is van plan om een elektrische of hybride auto te kopen. Dat blijkt uit Deloitte's 2021 Global Automotive Consumer Study, een bevraging van ruim 24.000 consumenten in 23 landen, onder wie ruim duizend Belgen.
Lees verder

EU en VN verwelkomen terugkeer VS in klimaatverdrag Parijs: "Klimaatcrisis is de grootste uitdaging van ons tijdperk"
Vanuit de Europese Unie en de Verenigde Naties is opgetogen gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de VS weer deel te laten uitmaken van het klimaatverdrag van Parijs. Biden ondertekende na zijn inauguratie een decreet waarmee de VS zich weer conformeren aan de doelen van het klimaatakkoord om de opwarming van de aarde te beperken.
Lees verder

Biden dreigt Witte Huis-medewerkers met ontslag als ze elkaar niet met respect behandelen
De Amerikaanse president Biden heeft op zijn eerste dag direct aan zijn medewerkers in het Witte Huis duidelijk gemaakt dat hij hen zal ontslaan als hij erachter komt dat ze elkaar niet met respect behandelen. De kersverse president wil dat zijn medewerkers collegialiteit en respect hoog in het vaandel hebben staan. Dat zei hij tijdens een virtuele installatie-ceremonie in de State Dining Room.
Lees verder

LIVE. Aantal coronadoden VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen 'mutanten'
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

OVERZICHT. Een hobbelige vaccinatiecampagne: al meer datums geprikt dan vaccins
Met ups en downs, met gas geven en dan weer afremmen, met euforie en dompers: zo verliep de vaccinatiecampagne de voorbije weken. Nooit eerder werd ons land geconfronteerd met de enorme uitdaging om een hele bevolking te beschermen tegen corona. Het parcours was - en is - dan ook vrij hobbelig. Een overzicht.
Lees verder

Waar blijft dat feestje? 75 procent eventorganisatoren vreest pas in 2022 recht te krabbelen
Waar blijft da feestje? Drie op de vier eventbedrijven verwachten dat ze ten vroegste in 2022 weer op volle toeren draaien. Voor communiefeesten loopt het storm en er zijn ook wel wat koppels die hun trouwfeest niet meer willen uitstellen, maar vooral bedrijven willen eerst meer zekerheid voor er wat te vieren valt.
Lees verder

Pfizer levert minder flacons omdat we daar méér uit kunnen halen dan voorzien: "Het was een vergissing om te denken dat we een dosis konden 'winnen'"
Dat het ziekenhuispersoneel langer moet wachten op een eerste prik, heeft niet alleen te maken met het aangepaste productieproces bij Pfizer. Nu blijkt dat er uit één flacon geen vijf maar zes dosissen gehaald kunnen worden, krijgen landen gewoon minder flacons geleverd voor dezelfde prijs.
Lees verder

Pas terug uit rode zone en meteen weer crossen: Van Aert en co krijgen uitzondering op quarantaineregels
Tot morgen zijn ze nog in Spanje, maar zaterdag gaan Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout gewoon weer crossen. Spanje is rode zone. Maar de crossers genieten, zoals alle topsporters, van een uitzondering op de quarantainemaatregelen in de strijd tegen Covid-19.
Lees verder