Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

Verlies je meer haar in de winter? Onze wetenschapsexpert legt uit

HLN
Verlies je meer haar in de winter? Onze wetenschapsexpert legt uit
Merkte jij de afgelopen maanden ook vaker plukken haar op in je borstel na het kammen? Is dit toeval, of is het typisch voor de tijd van het jaar? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters heeft het antwoord klaar.
Lees verder

Hoe betrouwbaar zijn sneltests? Vijf journalisten testen positief op sneltest, maar negatief op pcr-test
Afgelopen woensdag staat voor de bewoners van woonzorgcentrum De Wyngaert in het geheugen gegrift als een ware hoogdag. Een voor een kregen ze keurig het coronavaccin. Triomf en euforie, u weet wel. Maar voor zo'n vijf journalisten die er een reportage wilden maken, startte de dag in mineur. Want, zij testten allemaal positief op de coronasneltest. Of toch niet? De resultaten van de pcr-test zijn dan weer negatief. Kunt u volgen? Wat liep er hier mis? En kunnen we zo'n sneltesten wel vertrouwen?
Lees verder

Mbaye Leye bij voorstelling als nieuwe coach Standard: "Ik wil opnieuw passie zien"
Mbaye Leye (38) is zopas voorgesteld als nieuwe trainer van Standard. De Senegalees moet de Rouches uit het moeras trekken. "Standard moet opnieuw agressiviteit en dominantie uitstralen."
Lees verder

Iran herstart verrijking uranium tot 20 procent: overtreding van nucleair akkoord
Iran is herbegonnen met het verrijken van uranium tot 20 pct, een duidelijke overtreding van het nucleair akkoord dat Teheran in 2015 met enkele grootmachten sloot. Dat heeft Ali Rabiei, woordvoerder van de Iraanse regering, bekendgemaakt. In het akkoord kreeg Iran een limiet opgelegd van 3,67 pct. Een woordvoerder van de Europese Commissie zei dat dit "ernstige gevolgen wat betreft non-proliferatie" zou hebben.
Lees verder

Zeventiger slaat met hamer op hoofd van partner en belt nadien zelf politie: "Verdachte opgepakt en onderzoek opgestart naar moordpoging"
Het parket in Mechelen is samen met de lokale recherche van de politiezone Mechelen-Willebroek een onderzoek opgestart naar een moordpoging. Er kon een verdachte worden gevat. Het gaat om een 70-jarige man uit Mechelen. Zijn vrouw (73) liep ernstige verwondingen op.
Lees verder

Zeventiger slaat echtgenote met hamer op het hoofd en belt dan zelf politie: "Verdachte opgepakt en onderzoek gestart naar moordpoging"
Het parket in Mechelen heeft een onderzoek geopend naar een moordpoging. Een 70-jarige man uit Mechelen werd opgepakt, zijn vrouw (73) liep zware verwondingen op.
Lees verder

Is er een verrassing in de maak? Frank Vercauteren in beeld bij Antwerp
Wat een verrassing zou het zijn. Niemand minder dan Frank Vercauteren (64) zou in beeld zijn om de nieuwe trainer van Royal Antwerp Football Club te worden.
Lees verder

3 jaar celstraf voor gedetineerde die parketmagistraat bestookt met trouwring en Bongobon
Een 35-jarige man uit Gent vliegt drie jaar achter de tralies voor belaging van een parketmagistraat uit Turnhout. De man was vanuit de gevangenis verliefd geworden op de vrouw en bestookte haar onder andere met een trouwring en een Bongobon.
Lees verder

LIVE. Schotland gaat in volledige lockdown: "Situatie nu ernstiger dan in maart"
De kerstvakantie is voorbij en de scholen zijn weer open. Binnen het onderwijs blijven de veiligheidsmaatregelen nog zeker tot de krokusvakantie van kracht. Intussen is het uitkijken naar de start van de echte vaccinatiecampagne in ons land, vanaf woensdag. Een nieuwe vergadering van het Overlegcomité, waar ook de regio's mee aanschuiven, vindt vrijdag plaats. Volgens minister Frank Vandenbroucke is het echter nog te vroeg voor versoepelingen. Alle ontwikkelingen over het coronavirus leest u in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. Europa neemt mogelijk vanavond al beslissing over Moderna-vaccin
De kerstvakantie is voorbij en de scholen zijn weer open. Binnen het onderwijs blijven de veiligheidsmaatregelen nog zeker tot de krokusvakantie van kracht. Intussen is het uitkijken naar de start van de echte vaccinatiecampagne in ons land, vanaf morgen. Een nieuwe vergadering van het Overlegcomité, waar ook de regio's mee aanschuiven, vindt vrijdag plaats. Volgens minister Frank Vandenbroucke is het echter nog te vroeg voor versoepelingen. Alle ontwikkelingen over het coronavirus leest u in dit liveblog.
Lees verder

Ex-Miss België Lenty Frans komt uit de kast en stelt haar vriendin voor
Ze leek eeuwig vrijgezel, maar sinds kort gaat voormalig Miss België en Miss World Europe Lenty Frans (26) niet langer single door het leven. Met een post op Instagram maakt Lenty immers duidelijk dat ze van't straat is... en ze komt meteen ook uit de kast. "Ik viel voor je, en dat doe ik nog steeds", schrijft ze bij een foto met haar vriendin.
Lees verder

Zware brand in duikerswinkel: meerdere ontploffingen te horen
In de Astridlaan in Aarschot is deze namiddag een brand ontstaan bij duikerswinkel Galicia. De brand is ondertussen onder controle, en de buurtbewoners kunnen terug naar huis.
Lees verder

Coronavaccin Moderna mogelijk vanavond al goedgekeurd voor heel Europa
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt mogelijk maandagavond al met een eindoordeel over het coronavaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna. Geneesmiddelenbeoordelingscomité CHMP, een onderdeel van het EMA, bespreekt maandag de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin, zo bevestigt het Europees agentschap aan het Nederlandse persbureau ANP.
Lees verder

Uitbater hotel geplaagd door lockdownfeestjes onder gasten: "Het is bijna elke dag prijs"
Afgelopen weekend heeft de politie een illegaal feestje met negen personen stilgelegd in hotel Orion op de Krijgslaan. Eén van de meisjes die de kamer boekten, belde zelf naar de politie omdat de situatie er dreigde uit de hand te lopen. "Achteraf zijn ze zich nog komen verontschuldigen. Maar ondertussen weet ik niet meer wat gedaan", reageert uitbater Gerald wanhopig.
Lees verder

OVERZICHT. Deze landen hebben momenteel de slechtste coronacijfers in Europa
Tsjechië heeft opnieuw de kop genomen bij de landen met de slechtste coronacijfers in Europa. Dat blijkt uit cijfers van de website Our World in Data. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gaan de curves helemaal de verkeerde kant op. België doet het dan weer opvallend goed. Er zijn maar vijf Europese landen die betere cijfers kunnen voorleggen. Een overzicht.
Lees verder

De eerste bewoner krijgt meteen een geheime opdracht in 'Big Brother'
Jowi is vanavond de eerste die het Big Brother-huis mag betreden, en hij wordt meteen in de dagboekkamer verwacht. Hij krijgt meteen een opdracht van de alwetende stem, zien we in de eerste beelden: hij mag bepalen wie in een echt bed slaapt, en wie het met een vouwbedje moet doen. Kwestie van je meteen populair te maken...
Lees verder

Club Brugge breekt contract van goudhaantje Odilon Kossounou open
Club Brugge heeft het contract van Odilon Kossounou (20) opengebroken. De Ivoriaan, die vandaag nota bene zijn 20ste verjaardag viert, tekende een nieuwe overeenkomst tot 2024 bij blauw-zwart.
Lees verder

Met gemak 150 jaar worden? Deze wetenschapper gelooft erin. "Dankzij nieuwe medicijnen is het mogelijk"
"Het is geen sciencefiction. In de toekomst kunnen we zeker 150 jaar oud worden." Dat zegt geen halfgare toekomstprofeet, wel de wetenschapper en bioloog Andrew Steele. Hij is er rotsvast van overtuigd dat verouderen een proces is dat we kunnen vertragen en hij schreef er een boek over. "Binnen tien jaar zullen de eerste behandelingen en medicijnen al op de markt komen, zodat we langer en gezonder kunnen leven."
Lees verder

Taylor Swift kon in 2020 het tij keren: "Het voelt alsof ik nu pas een echt leven leid"
Je had Dua Lipa, Miley Cyrus, Billie Eilish, ja zelfs Beyoncé, maar geen enkele artieste kon in 2020 tippen aan Taylor Swift (31). In dit lockdownjaar vierde haar creativiteit hoogtij en bracht ze onverwacht twee albums uit. "Ik wou me tijdens de quarantaine op het koken storten, maar het is er niet van gekomen."
Lees verder

Tristan uit 'Boer Zkt Vrouw' heeft opmerkelijke boodschap: "Melk de koe, niet de boer"
Loonwerker en koeienboer Tristan Swennen, die onlangs nog (tevergeefs) op zoek ging naar een partner in het VTM-programma 'Boer Zkt Vrouw', heeft op zijn Instagram aandacht gevraagd voor eerlijke prijzen voor boeren. Dat deed hij door een t-shirt aan te trekken met daarop de tekst: "Melk de koe, niet de boer".
Lees verder