Doorgaan naar hoofdcontent

Verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar in Noord-Limburg

HLN
Verbod op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar in Noord-Limburg
Uit voorzorg heeft de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters in overleg met de lokale burgemeesters beslist om alle buitenschoolse activiteiten (inclusief kampen) voor kinderen onder 13 jaar binnen de Eerstelijnszone Noord-Limburg (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt) voorlopig stop te zetten, dit ten minste tot en met vrijdag 12 februari 2021. Deze beslissing moet lokaal de verspreiding van het coronavirus tegengaan.
Lees verder

Prins William en Kate Middleton verwelkomen nieuwe pup in de familie
De Britse prins William (38) en Kate Middleton (39) hebben de familie een stukje uitgebreid. Nadat twee maanden geleden hun hond Lupo overleed, is er nu een nieuwe Cocker Spaniël in de familie verwelkomd.
Lees verder

Bayern wint met ruime cijfers op bezoek bij Raman en co, Lewandowski vestigt record
Benito Raman en Schalke 04 hebben in eigen huis niet kunnen verrassen tegen Bayern München. Der Rekordmeister won met 0-4 in de Veltins Arena en loopt zo tot zeven punten uit op eerste achtervolger Leipzig, dat gisteren verloor. Bij Bayern vestigde Robert Lewandowski een record: de Poolse prijsschutter scoorde in zijn achtste uitduel op rij. Raman en co schieten met de nederlaag uiteraard niks op: die Königsblauen blijven troosteloos laatste in de Bundesliga.
Lees verder

Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladheid tot maandagochtend
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor gevaarlijke gladheid in de vroege avond en 's nachts. Ook het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) kondigt code geel af, voor heel het land, omdat winterse neerslag wordt verwacht.
Lees verder

Keira Knightley stelt orde op zaken: geen seksscènes meer met mannelijke regisseurs
Keira Knightley (35) gaat geen seksscènes meer opnemen tenzij er een vrouwelijke regisseur bij betrokken is. De actrice vertelt in de podcast Chanel Connects zich "heel ongemakkelijk" te voelen tijdens dat soort opnamen.
Lees verder

Van der Poel maakt zich geen zorgen: "Wout is dik in orde, maar ik had niets anders verwacht"
Geen vijfde zege voor Mathieu van der Poel in Overijse. De wereldkampioen reed lek op een slecht moment en moest de overwinning aan een sterke Wout van Aert laten. Toch maakt MVDP zich geen zorgen met oog op het WK over zeven dagen: "Volgende week is een nieuwe wedstrijd."
Lees verder

Football Talk. Leya Iseka, Tirpan en belofteinternational Boussaid trefzeker in het buitenland
FC Utrecht heeft voor de tweede week op rij gewonnen in de Eredivisie. Na de zege op Heracles (0-2) werd zondag ook de overwinning behaald tegen Sparta (1-0). Belgisch belofteninternational Othman Boussaid scoorde als invaller het enige doelpunt in de partij.
Lees verder

Beerschot kan bij Zulte Waregem eindelijk nog eens winnen, Holzhauser andermaal van goudwaarde met twee assists
Een solide, gefocust en geslepen Beerschot heeft een einde gemaakt aan een negatieve reeks van 2 op 24. Op het (slecht bespeelbare) veld van Zulte Waregem ging paars-wit met 0-3 winnen. Meteen de eerste zege onder trainer Will Still en de eerste clean sheet sinds 23 augustus.
Lees verder

Aanvoerder Tielemans loodst Leicester naar achtste finales FA Cup
Leicester City heeft zich zondagnamiddag geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Met dank aan Rode Duivel Youri Tielemans.
Lees verder

Beslissende momenten voor Melania Trump: hoe moet het nu verder met de gewezen First Lady?
Terwijl een woedende menigte Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormde, superviseerde zijn vrouw Melania op het Witte Huis een fotosessie voor haar koffietafelboek. Pas vijf dagen later veroordeelde ze op Twitter het geweld en betreurde ze de vijf doden. Toch is ze volgens ingewijden echt boos op haar man. Of het de eerste stap is naar een scheiding, is maar de vraag. Tijd voor een compleet unieke én onverbloemde blik op het spraakmakende leven van Melania Trump.
Lees verder

LIVE. Puig stelt zege voor Barça helemaal veilig in het slot
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Elche-Barcelona • Barcelona staat na 9 op 9 op derde plek
Lees verder

Opnieuw vliegtuigdrama in Braziliaans voetbal: vier spelers en voorzitter komen om bij crash
De voorzitter van de Braziliaanse voetbalclub Palmas Futebol e Regatas en vier voetballers zijn vandaag overleden bij een vliegtuigcrash. Het kleine vliegtuig dat hen naar een bekerwedstrijd in Goiania zou brengen, crashte bij het opstijgen.
Lees verder

"Genk was goed, Club was beter": onze chef voetbal ziet hoe neutrale voetballiefhebber grote winnaar was bij Belgische voetbalhappening op Olympia
Verdiende overwinning van Club, dat het betere veldspel had. Maar een leuk Racing Genk had net zo goed punten kunnen pakken – het miste op cruciale momenten zijn kansen. De toekomstige kampioen-the next best thing: 3-2.
Lees verder

LIVE. Klauss kopt Standard al vroeg op voorsprong na geweldige aanval over de linkerkant!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Standard onder Leye bezig aan opmars • Carolo's verloren al vier keer op rij en hebben kopzorgen achterin
Lees verder

Hoe corona voor bizarre toestanden zorgt in grensdorp: "Mijn winkel ligt in België. Maar als je naar het toilet gaat ben je weer in Nederland"
Nu Nederland een strenge avondklok invoert, krijgt grensdorp Baarle er een nieuw streepje kafka bij. Baarle: lappendeken van stukjes België en stukjes Nederland, waar de plek van je voordeur bepaalt onder welke coronaregels je valt - de Vlaamse of de Hollandse. Op wandel in de meest bizarre gemeente van het land, waar je tot voor kort wél de Nederlandse Zeeman kon binnenlopen, maar niét bij het Belgische rek van onderbroeken kon.
Lees verder

PVDA, Groen en sp.a trekken aan alarmbel over zorgtoeslag
De uitbetaling van de verhoogde kinderbijslag voor kinderen met een beperking, de zogenaamd zorgtoeslag, verkeert in zwaar weer. De linkse oppositiepartijen PVDA, Groen en sp.a eisen dat de bevoegde dienst Zoë wordt versterkt, dat er geen onderbreking van de uitbetaling komt bij herevaluatie en dat de termijn die gerechtigden krijgen om alle nodige documenten te verzamelen, wordt uitgebreid.
Lees verder

Thijs Zonneveld kijkt in de gedachten van Tom Dumoulin: "Hij heeft nooit een emotieloze robot willen zijn"
Algemeen Dagblad-columnist Thijs Zonneveld houdt de overwegingen van Tom Dumoulin om tijdelijk te stoppen tegen het licht en ziet dat de renner van Jumbo-Visma de afgelopen jaren in een sjabloon is gedrukt, als de grootste aap van de apenrots. Iets dat hij niet wilde.
Lees verder

LIVE. Standard en Charleroi rusten bij 2-1 na boeiende eerste helft
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Standard onder Leye bezig aan opmars • Carolo's verloren al vier keer op rij en hebben kopzorgen achterin
Lees verder

Deze week in 'Familie': nieuwe ontwikkelingen rond de diefstal bij Wolf & Bos en grote miserie op komst voor Jan
Goed en slecht nieuws de komende dagen in 'Familie', zoals dat al eens durft gebeuren in de populaire VTM-soap. Nadat Rudi vorige week te horen kreeg dat er kostbaar zijdefluweel uit zijn atelier was gestolen, blijkt nu dat de politie heel erg snel op het spoor is van de inbrekers bij Wolf & Bos. Maar dat kan echter weleens zeer negatieve gevolgen krijgen.
Lees verder

DJ Makasi is weer thuis na z'n Thaise avontuur: "Zoveel nieuwe energie en plannen"
Yannick Beloy - in muziekmiddens gekend als DJ Makasi - zat net als z'n collega-plaatjesdraaiers maandenlang werkloos thuis, maar besloot begin december om andere horizonten op te zoeken. Na twee weken quarantaine was hij klaar om te gaan draaien in de hipste clubs van Thailand. Het werd een avontuur met veel obstakels, maar 't was desondanks de moeite waard. "Ondertussen ben ik weer thuis en durf ik weer positief naar de toekomst te kijken."
Lees verder