Doorgaan naar hoofdcontent

Vanaf vandaag opnieuw darts op VTM: Masters-toernooi, mét Dimitri Van den Bergh, wordt live uitgezonden

HLN
Vanaf vandaag opnieuw darts op VTM: Masters-toernooi, mét Dimitri Van den Bergh, wordt live uitgezonden
Goed nieuws voor de vele (nieuwe) fans van het darts. Het Masters-toernooi met de 24 beste spelers van de wereld wordt vanaf vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari uitgezonden op VTM 2. De successen van Dimitri Van den Bergh en co kunnen weer op de voet gevolgd worden.
Lees verder

Onze watcher ziet hoe Club zelfs op halve kracht te sterk was voor Cercle: "Hier wordt alleen de materiaalman nog extatisch van"
"Zou er een cynisch kantje aan Club zitten?", vraagt onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier zich af. Na KVO en Genk kwam ook Cercle 1-0 voor, maar uiteindelijk won blauw-zwart opnieuw. En dat zonder het gaspedaal volledig te moeten induwen. "In Genk, op Antwerp, in Anderlecht en zelfs Gent ging de tv uit met een diepe zucht."
Lees verder

Football Talk. Napoli, met Mertens als invaller, bekert verder - Janevski opnieuw aan de slag in Cyprus
Bekerhouder Napoli stootte door naar de halve finales van de Coppa Italia na een 4-2 zege tegen Spezia. Koulibaly (5.), Lozano (20.), Politano (30.) en Elmas (40.) zorgden al voor de pauze voor een 4-0 voorsprong. Gyasi (70.) en Acampora (73.) scoorden nog tegen. Dries Mertens zat op de bank, maar mocht twee minuten voor tijd nog even komen meedoen. In de halve finales neemt Napoli het op tegen Atalanta. Inter Milaan en Juventus staan tegenover elkaar in de andere halve finale.
Lees verder

Football Talk. Belgische beloften kennen tegenstanders in kwalificaties voor EK U21 - Janevski opnieuw aan de slag in Cyprus
Cedomir Janevski is de nieuwe coach van Olympiakos Nicosia. De 59-jarige Macedoniër, die wij vooral kennen van zijn passage in ons land bij onder meer Club Brugge, Bergen, Moeskroen en Waasland-Beveren, zat zonder ploeg sinds hij eind mei vorig jaar na amper zeven wedstrijden al opkraste bij Enosis Neon Paralimniou - ook al in Cyprus.
Lees verder

Rampzalig avondje voor Tottenham: Spurs lijden 1-3-nederlaag tegen Liverpool en zien Kane uitvallen
Eindelijk nog eens een driepunter voor Liverpool, en dan nog wel in de topper tegen Tottenham. De Reds haalden het met 1-3. En dat was verdiend ook. Toby Alderweireld beleefde de nederlaag van zijn team vanop de bank, Divock Origi viel in het slot nog in.
Lees verder

Mbaye Leye blijft in extremis ongeslagen als coach van Standard, Oostende ziet Bokadi in slotminuut gelijk maken
Mbaye Leye blijft na vijf wedstrijden als Standard-coach ongeslagen. Veel scheelde het niet tegen KV Oostende. De seizoensrevelatie leek lang op weg naar de zege en de vierde plaats in het klassement na twee goals van Sakala. Bokadi stelde in het slot van de match gelijk.
Lees verder

Novavax-vaccin haalt efficiëntie van 89 procent, Zuid-Afrikaanse variant vormt wel een probleem
Het coronavaccin van het Amerikaanse biotechbedrijf Novavax beschermt bij net geen negen op de tien mensen tegen Covid-19. 89,3 procent om precies te zijn, blijkt uit een klinische test in het Verenigd Koninkrijk. Het middel zou bijna net zo efficiënt zijn tegen de Britse variant van het virus. In een kleine steekproef met de Zuid-Afrikaanse variant daalt dat percentage echter tot iets minder dan 50 procent.
Lees verder

De vierde bewoner is vertrokken bij Big Brother
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Zowel Els als Patrick konden vandaag geëlimineerd worden tijdens de vierde liveshow.
Lees verder

Grootste hond ter wereld overleden
De grootste hond ter wereld is overleden. Freddy, een Deense dog uit Engeland, haalde een hoogte van 1,03 meter. Wanneer hij op zijn achterpoten tegen zijn baasje aan stond, reikte hij tot maar liefst 2,26 meter.
Lees verder

LIVE (20u45). Antwerp ontvangt hekkensluiter Waasland-Beveren op de Bosuil
• Aftrap: 20u45
Lees verder

Derbywinst van Club, vier goals in Oostende-Standard en salto van Onuachu: alle beelden van 24ste speeldag
Twaalf punten, zo groot blijft de kloof tussen Club Brugge en eerste achtervolger Racing Genk. Na de Genkse zege tegen Essevee bleef het antwoord van blauw-zwart niet uit: derbywinst tegen Cercle. Leye zag als Standard-coach zijn perfecte rapport afgebroken, maar was ongetwijfeld blij met de ultieme gelijkmaker (2-2) van de Rouches aan de kust. Onderin deden Cercle en opnieuw Waasland-Beveren slechte zaken, al zagen zij Moeskroen en Sint-Truiden in de slotminuut nog de zege uit handen geven tegen respectievelijk Anderlecht en AA Gent.
Lees verder

Trump wil Republikeinen helpen bij volgende verkiezingen
Ex-president Donald Trump wil de Republikeinse partij helpen aan een meerderheid in het Amerikaanse lagerhuis als er volgend jaar weer nieuwe leden van het parlement worden gekozen. De Republikeinse fractieleider Kevin McCarthy liet dat weten na een bezoek aan Trump op zijn resort Mar-a-Lago in Florida.
Lees verder

Twee Britten krijgen elk boete van 10.000 pond na organiseren groot sneeuwballengevecht
Twee mannen uit de stad Leeds in Noord-Engeland hebben ieder een boete gekregen van 10.000 pond (omgerekend 11.326 euro) na het organiseren van een massaal sneeuwballengevecht. De mannen van 20 en 23 jaar hadden half januari een oproep geplaatst op sociale media om een sneeuwballengevecht te houden, waarna honderden mensen bij elkaar kwamen in een park.
Lees verder

LIVE. Antwerpse avondklok had nauwelijks effect buiten de binnenstad
De avondklok die gouverneur Cathy Berx afgelopen zomer in de provincie Antwerpen invoerde, heeft vooral rechtstreeks effect gehad op het aantal besmettingen in de binnenstad en nauwelijks in de randgemeenten of de andere steden in de provincie. Dat blijkt uit een evaluatie die Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad konden inkijken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Vaccin Novavax heeft effectiviteit van 89 procent
In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Amerikaanse politiek en justitie bezorgd over beursgekte
Leden het Amerikaanse Congres willen via hoorzittingen meer inzicht krijgen over het uitzonderlijke koersverloop van een aantal aandelen op de beurs. De aankondiging komt dagen nadat kleine beleggers zich via sociale media begonnen te organiseren om de beurswaarde van min of meer afgeschreven bedrijven flink op te pompen.
Lees verder

Anthony Vanden Borre haalt in weinig zelfkritisch interview uit naar Anderlecht: "Blijkbaar besta ik niet meer"
Anthony Vanden Borre (33) heeft het begrepen – althans, dat beweert hij. "Anderlecht heeft me niet meer nodig." Andersom ook niet, is de teneur in een weinig zelfkritisch interview. "Ik ben niet stom. Er was veel blabla, maar niks concreets."
Lees verder

Zes doden na chemisch lek in voedselverwerkingsbedrijf Georgia
In de Amerikaanse staat Georgia zijn gisteren zeker zes mensen omgekomen na een chemisch lek in een voedselverwerkend bedrijf in Hall County ten noordoosten van Atlanta. Dat melden lokale media en wordt bevestigd door de politie.
Lees verder

Pentagon beschuldigt taliban ervan hun verbintenissen niet na te leven
Het Pentagon beschuldigt de taliban ervan hun verbintenissen in het akkoord met de VS niet na te leven. Dat kan de vredesonderhandelingen met de Afghaanse regering hypothekeren, stelt een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Lees verder

Vragenrondje met geblinddoekte Dimitri Van den Bergh: "'One Hundred and Eightyyy!' Dáár krijg ik het warm van"
Vanwaar komt de bijnaam 'Dancing Dimi'? En waarom is darts een sport en geen spel? Vragen die een geblinddoekte Dimitri Van den Bergh, vanavond in actie op de Masters Darts, eruit pikt. "Hiervoor moet je veel oefenen voor je een pro wordt. Dat heb je met spelletjes niet", antwoordt Van den Bergh met de glimlach.
Lees verder