Doorgaan naar hoofdcontent

Twitter-alternatief Parler offline gehaald

Twitter-alternatief Parler offline gehaald

Het socialenetwerkplatform Parler was maandag niet meer beschikbaar, zo heeft de gespecialiseerde website Down For Everyone Or Just Me gemeld.

Lees verder

Ruim 17 procent minder vacatures vorig jaar, 'duidelijke invloed van coronacrisis'

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft vorig jaar 240.811 vacatures rechtstreeks ontvangen, 17,6 procent minder dan in 2019. Onder meer de zorgsector ging tegen de trend in, zo meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) maandag.

Lees verder

Eerste slachtoffers vliegtuigcrash Indonesië: zwangere vrouw, een familie en een vader op zakenreis

Stilaan worden de slachtoffers van het neergestorte vliegtuig van de Indonesische Sriwijaya Air bekend. Het gaat onder meer om een zwangere moeder met haar dochter, vijf gezinsleden die op familiebezoek gingen en een zakenman. Er zaten ook drie baby's aan boord.

Lees verder

Bizar: catastrofale Ronde van Polen wint award voor "Pools sportevenement van het Jaar

De organisatie van de Ronde van Polen kreeg na de zware crash van wielrenner Fabio Jakobsen veel kritiek van het wielerpeloton en de internationale pers, maar toch is de etappekoers op het Poolse sportgala uitgeroepen tot evenement van het jaar. Begin augustus ging het helemaal mis tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen. Jakobsen vloog na een por van Dylan Groenewegen door de omheining heen en liep zware verwondingen op. De 24-jarige wielrenner werd enkele dagen in coma gehouden in het ziekenhuis. Vanuit het peloton kwam ook veel kritiek op de organisatie. Zo zou de omheining niet in orde zijn geweest en is er al jaren kritiek op de aflopende weg richting de finish in Katowice, waar de renners snelheden van meer dan 80 kilometer per uur halen.

Lees verder

Ierland kampt met corona-vloedgolf na kerstdagen

De Ierse besmettingsgraad is opgelopen tot de hoogste in de EU. Een gevolg van de verspreiding van de ­Britse variant en de kerstdagen.

Lees verder

David Goffin stoomt makkelijk door naar halve finales op ATP Antalya

David Goffin (ATP 16) heeft zich maandag vlot geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in de Turkse badplaats Antalya (hard/361.800 euro). In de kwartfinales haalde de dertigjarige Luikenaar, het tweede reekshoofd, het in twee sets van de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 75): 6-3 en 6-2 na iets meer dan een uur.

Lees verder

Champs-Elysées moet 'buitengewone tuin' worden

De mythische avenue Champs-Elysées moet het allure krijgen van een 'buitengewone' tuin, vindt Anne Hidalgo. Kostprijs? 250 miljoen euro.

Lees verder

Zestien maanden wachten voor eerste afspraak transgenderzorg: 'Dat is verschrikkelijk lang'

Bij de start van 2021 staan 769 mensen op de wachtlijst om transgenderzorg te krijgen bij het Centrum voor seksuologie en gender (CSG) van het UZ Gent. 'Dat betekent een wachttijd van zestien maanden tussen de aanmelding en een eerste afspraak', zegt professor Guy T'Sjoen. Het UZ roept andere ziekenhuizen op om ook een centrum op te starten voor transgenderzorg.

Lees verder

Greet Minnen mag naar tweede kwalificatieronde Australian Open

Greet Minnen (WTA 110) heeft zich maandag in Dubai geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Live | Krijgt België nieuwe sterrenrestaurants?

Welke restaurants winnen of verliezen een of meerdere sterren? Om 11 uur maakt de prestigieuze restaurantgids Michelin zijn keuze bekend. Volg het hier live.

Lees verder

Vrachtwagen rijdt in op auto die vertraagt voor file: twee doden

Bij een verkeersongeval in het Antwerpse havengebied zijn maandagochtend twee doden gevallen. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Een personenauto werd in het verlengde van afrit 13 op de R2 richting Stabroek langs achter aangereden door een vrachtwagen en werd daardoor verpletterd.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Nibali rijdt Giro en Tour, ook Stuyven, Kelderman en Buchmann hebben hun keuze gemaakt

Vincenzo Nibali en Bauke Mollema zullen in 2021 zowel de Giro (8-30 mei) als de Tour (26 juni-18 juli) rijden. Dat maakte zijn team Trek-Segafredo maandag bekend. Ook Jasper Stuyven zal starten in de Tour. Wilco Kelderman zal dan weer de kopman worden van zijn nieuwe ploeg BORA-hansgrohe. Emanuel Buchmann moet de Giro rijden.

Lees verder

Republikeins congreslid excuseert zich na citeren Hitler tijdens toespraak aan Capitool

De 61-jarige Mary Miller, uit de Amerikaanse staat Illinois, heeft even Hitler geciteerd tijdens een toespraak. Het Republikeins congreslid hield die speech vorige week dinsdag, een dag voor honderden Trump-aanhangers het Capitool bestormden, als onderdeel van een evenement van 'Moms For America'. Miller heeft zich intussen geëxcuseerd voor haar uitspraken.

Lees verder

Psychologenvereniging roept op tot sereen debat rond zaak Kaat Bollen

'Dat een collega veroordeeld wordt omwille van hoe ze zichzelf uit, maakte veel emoties los', reageert Koen Lowet, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).

Lees verder

Coronalert verslikt zich in Europese update

De Android-versie van de Belgische app voor contactopsporing kampt met problemen sinds die werd gekoppeld aan die van verschillende Europese landen. Gebruikers worden niet meer verwittigd over een hoogrisicocontact, wat nochtans essentieel is voor de werking van de app.

Lees verder

Joe Biden kiest diplomaat William Burns als CIA-directeur

De verkozen president Joe Biden heeft William J. Burns, een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken die de Amerikaanse delegatie in geheime gesprekken met Iran leidde, geselecteerd om de Centrale Inlichtingendienst (CIA) te leiden.

Lees verder

AC Milan vangt bot voor Beerschot-speler Coulibaly, Eleke richting exit?

Topclub AC Milan heeft bij Sheffield United een officieel bod uitgebracht op Ismaila Coulibaly, zo werd ons bevestigd vanuit Engeland.

Lees verder

Jorre Verstraeten strandt in derde ronde, Charline Van Snick naar herkansingen op World Masters judo

Jorre Verstraeten (IJF-16) werd maandag op de IJF World Masters in de Qatarese hoofdstad Doha in de derde ronde van de klasse tot 60 kilogram uitgeschakeld door de Oezbeek Sharafuddin Lutfillaev (IJF-4).

Lees verder

Zes rangers gedood in Virungapark

Gewapende militie­leden hebben gisteren minstens zes parkwachters gedood bij een hinderlaag in het Virungapark in Oost-Congo, beroemd voor zijn berggorilla's.

Lees verder

Lockdownparty's komen feestvierders duur te staan

De politierechtbank van Antwerpen heeft maandag de eerste vonnissen over vier lockdownfeestjes uitgesproken. Drieëntwintig jongeren werden veroordeeld. Een tiental van hen kreeg celstraffen, de anderen alleen een boete.

Lees verder

Overzicht: wie werd al aangeklaagd na de bestorming van het Capitool?

De 'Q-sjamaan', de man die inbrak in het bureau van Nancy Pelosi en de man met de pupiter: het zijn slechts drie van de 19 personen die zijn aangeklaagd bij de federale rechtbank van Washington wegens hun rol in de bestorming van het Capitool.

Lees verder

Te waardevol om mee te spelen

Het begon met één autootje van twintig frank, maar 20.000 wagentjes later is Philippe Sergeant (60) een van 's werelds grootste verzamelaars van Matchbox-wagentjes. Hij speurde jarenlang naar de meest zeldzame stuks, maar gaat zijn collectie nu verkopen. 'Ik verwacht dat sommige voor meer dan 3.000 pond zullen worden geveild.'

Lees verder

Krijgen grote namen voorkeursbehandeling van Australian Open?

Schorsing! Deportatie! Celstraf! Wie de coronaregels overtreedt in de aanloop naar de Australian Open, die begint op 8 februari, dreigt fors te boeten. Maar dat übervedetten als Serena Williams en Rafael Nadal wél extra faveurtjes krijgen, wringt bij veel collega's.

Lees verder

Kamala Harris op de cover van Vogue: 'Onprofessioneel en slordig'

Kamala Harris, de aanstaande vicepresident van de Verenigde Staten, siert de cover van de Amerikaanse 'Vogue'. Maar dat blijkt niet de cover te zijn waar beide partijen een akkoord over hadden bereikt. Bovendien vonden heel wat Twitteraars de uiteindelijk keuze maar van weinig goede smaak getuigen van het modeblad.

Lees verder

Al-Attiyah wint etappe en nadert op Peterhansel in Dakar 2021

Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) heeft maandag de achtste etappe in de Dakar gewonnen. De 50-jarige Qatarees was over 334 kilometer tussen Sakara en Neom 52 seconden sneller dan de Spanjaard Carlos Sainz (Mini). Leider Stéphane Peterhansel (Mini) eindigde als derde en verloor 3:03. De Fransman behield de leiding, maar de kloof met eerste achtervolger Al-Attiyah is tot 5:50 verkleind. Sainz is op 38:55 derde.

Lees verder

Sneeuwstorm saboteert Madrileense corona-aanpak

Als gevolg van de hevige sneeuwval die storm Filomena met zich meebracht, moeten de Madrilenen hun corona-aanpak tijdelijk herzien. Sommige gebieden zijn onbereikbaar via de weg en dus moeten sommige zorgverleners uren wandelen om het ziekenhuis te bereiken en worden vaccins per helikopter geleverd.

Lees verder

Turkije controleert sociale mediaplatforms: 'Poging om censuur aan te scherpen'

Een nieuwe wet in Turkije vereist van sociale mediaplatformen dat ze een lokale vertegenwoordiger aanstellen. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen de president ervan steeds autoritairder te handelen.

Lees verder

Dries Mertens staat bij Napoli weer op trainingsveld

Dries Mertens heeft de trainingen bij Napoli hervat. Dat heeft de Italiaanse club maandag gemeld. De Rode Duivel trainde zowel individueel als deels met de groep.

Lees verder

Nekkerhal en Flanders Expo worden vaccinatiecentrum

De Nekkerhal in Mechelen en Flanders Expo worden de komende weken ingericht tot vaccinatiecentrum, zo hebben beide steden vandaag laten weten. Eerder raakte al bekend dat ook de Heizel in Brussel wordt omgevormd tot een vaccinatiecentrum.

Lees verder

Brussels parket onderzoekt overlijden opgepakte jongeman

Het parket onderzoekt hoe een 23-jarige man na zijn arrestatie in Brussel is overleden.

Lees verder

Jasper Stuyven over zijn doel voor 2021: "Na de coronabreak in 2020 was ik niet meer de Jasper van het voorjaar"

Jasper Stuyven begon vorig jaar met een zege in de Omloop Het Nieuwsblad sterk aan het seizoen, maar dan gooide corona roet in het eten. De ambitie voor 2021 is niet veel verschillend van andere jaren. "Het is een cliché en ik weet dat ik niet de enige ben, maar het grote doel blijft toch een klassieker winnen", aldus de kopman van Trek-Segafredo.

Lees verder

Begrotingscontrole lijkt nu al maat voor niets

De PS wil de coronasteun nog niet snel afbouwen, zelfs Ecolo erkent dat er geen nieuwe belastingen mogen komen en Europa plaatst relance boven sanering. De begroting is dus voor later.

Lees verder

Youtubers Celine en Michiel onder vuur na aankoop puppy

De populaire Vlaamse Youtubers Celine Dept en Michiel Callebaut krijgen een stortvloed van kritiek over zich heen nadat Callebaut zijn vriendin had verrast met een puppy. Het beestje bleek van een broodfokker te komen. Het duo zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de problematiek.

Lees verder

Bas Dost komt met debuutgoal voor Club Brugge in rijtje met Samuel Eto'o en Mario Balotelli

Amper dertien minuten had Bas Dost zondagavond nodig om zijn eerste doelpunt te maken voor Club Brugge. De Nederlander scoorde zo al voor de vierde keer op rij in zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club, want eerder slaagde hij ook al in dat kunstje bij Wolfsburg, Sporting en Frankfurt. De Duitse website Transfermarkt.com weet dat een dergelijke reeks sinds 2000 maar negen profspelers in Europa gelukt is.

Lees verder

Orde van advocaten start procedure om Giuliani te schorsen als lid

Na 'honderden klachten' lijkt de maat vol voor Nysba, de orde van advocaten van New York. De organisatie start een onderzoek naar Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van president Donald Trump. Bedoeling is om na te gaan of zijn lidmaatschap kan worden ingetrokken, al lijkt de voorzitter daar niet aan te twijfelen.

Lees verder

DAKAR. Opnieuw problemen voor Serradori en Lurquin in Dakarrally

Matthieu Serradori en Fabian Lurquin (Century) eindigden maandag in het tweede deel van de marathonetappe in de Dakar als 24e op 39:21 van ritwinnaar Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux). Het duo reed lek en moest nadien sleutelen aan de stuurinrichting.

Lees verder

'Een op vijf in Engeland raakte al besmet met corona'

Volgens nieuwe modellen zouden sinds de start van de pandemie al 12,4 miljoen mensen in Engeland besmet zijn met het coronavirus. Dat zijn er een pak meer dan de 2,4 miljoen uit de officiële cijfers.

Lees verder

Zes besmettingen met andere coronavariant in ons land

In ons land zijn al zes besmettingen vastgesteld met een andere variant van het coronavirus, mogelijk de Britse. Dat zegt de woordvoerster van Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. De genoomsequentie, die moet bepalen of het gaat om de Britse variant van het virus, is nog aan de gang.

Lees verder

Middenvelder George Broadbent (20) eerste wintertransfer van Beerschot

Beerschot heeft een eerste wintertransfer gerealiseerd. De 20-jarige Britse centrale middenvelder George Broadbent wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van zusterclub Sheffield United. Broadbent is na Ismaila Coulibaly de tweede speler die via Sheffield United bij Beerschot belandt.

Lees verder

Kinepolis versterkt financiële buffers met Vlaamse steun

De bioscoopgroep Kinepolis neemt een extra lening van 80 miljoen euro op bij de banken. De Vlaamse overheid waarborgt het krediet.

Lees verder

Fulham en Tottenham spelen woensdag inhaalmatch

Het vanwege het coronavirus uitgestelde duel tussen Tottenham Hotspur en Fulham wordt woensdag gespeeld, zo werd maandag beslist. Beide teams uit Londen zouden elkaar op 30 december treffen, maar het duel uit de Premier League ging niet door omdat meerdere spelers en stafleden van Fulham besmet bleken met het coronavirus. Ook de voor 3 januari geplande uitwedstrijd van Fulham tegen Burnley ging om die reden niet door.

Lees verder

Koning Albert: 'Mijn oma heeft Paola binnen het kwartier goedgekeurd'

In een zeldzaam interview op de Franse televisie heeft koning Albert II verteld over de kennismaking tussen zijn grootmoeder, koningin Elisabeth, en zijn echtgenote Paola. 'Binnen de vijftien minuten was mijn vrouw goedgekeurd', getuigt hij.

Lees verder

Anderlecht bevestigt: ook Peter Zulj trekt naar Turkije

Anderlecht leent zijn Oostenrijkse middenvelder Peter Zulj de rest van het seizoen uit aan het Turkse Göztepe. De Turken bedongen geen aankoopoptie. Dat maakte paars-wit bekend op zijn website.

Lees verder

Flipkens heeft scheur in enkelligament, maar hoopt wel nog op Australian Open: "Ben al begonnen aan mijn revalidatie"

Kirsten Flipkens, die vrijdag haar enkel verzwikte op het WTA-toernooi in Abu Dhabi, heeft een gedeeltelijke scheur (tweede graad) opgelopen in het anterieur talofibulair ligament in haar enkel. Dat meldt de Kempense maandag op Instagram. Ze hoopt hersteld te zijn tegen de Australian Open, die op 8 februari van start gaat.

Lees verder

Axel Witsel na succesvolle operatie: 'Ik zal sterker terugkomen'

Axel Witsel heeft voor het eerste gereageerd nadat hij een zware blessure opliep. De middenvelder postte op sociale media een foto, nadat hij geopereerd werd aan zijn gescheurde achillespees. Door die blessure mist hij zo goed als zeker het EK. 'Ik zal sterker terugkomen', klinkt het.

Lees verder

STVV-aanvaller Duckens Nazon riskeert twee speeldagen schorsing voor duw aan Kossounou (Club Brugge)

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag vier speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en 3.000 euro boete (waarvan 2.000 euro effectief) gevorderd als straf voor STVV-aanvaller Duckens Nazon, die afgelopen weekend tegen Club Brugge rechtstreeks werd uitgesloten in de Jupiler Pro League.

Lees verder

Mathieu van der Poel ondanks zorgen om quarantaine toch vertrokken naar Spanje voor stage: "In kleine bubbel van drie"

Mathieu van der Poel is maandag op stage vertrokken naar Spanje. Dat bevestigt zijn team Alpecin-Fenix. De wereldkampioen in het veld stoomt er zich klaar voor het WK in Oostende.

Lees verder

Democraten zetten afzetting Trump in gang

De Democratische fractie in het Congres heeft de nodige documenten ingediend om de afzettingsprocedure van president Donald Trump in gang te zetten. Ze verwijten Trump een poging om een opstand op gang te trekken.

Lees verder

Hockeybond werkt aan protocollen om competitiehervatting in goede banen te leiden: "Zo snel mogelijk weer opstarten"

De Belgische Hockeybond (KBHB) heeft "verschillende scenario's en protocollen" op tafel liggen met het oog op een geleidelijke herstart van de hockeycompetities bij de amateurs. Dat heeft Denis Van Damme, woordvoerder van de KBHB, maandag aan Belga bevestigd.

Lees verder

Opnieuw 36 positieve coronatests in Premier League afgelopen week

In de afgelopen week hebben 36 spelers uit de Premier League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de overkoepelende organisatie van de hoogste Engelse voetbalklasse gemeld. Het is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 40 spelers het virus hadden opgelopen. Dat betekende een record.

Lees verder

Negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb geeft op in Dakar bij gebrek aan reservewielen

Sébastien Loeb en Daniel Elena (Hunter) hebben tijdens de achtste Dakar-rit moeten opgeven. Het duo reed maandag twee keer lek en had geen reservewiel meer. De assistentietruck van het team had zondag te kampen met een beschadigde achteras en raakte niet meer bij Loeb om hem te helpen.

Lees verder

Akkoord over verdeling Europese herstelmiljarden

Vlaanderen neemt de grootste hap uit het Europese herstelpakket van 5,9 miljard. Het zou 2,255 miljard euro toegewezen krijgen. Da's een stuk lager dan waar de Vlaamse regering op mikte.

Lees verder

Gent organiseert alsnog Lichtfestival in 2021

Het Gentse stadsbestuur wil in november 2021 een nieuwe editie van het populaire Lichtfestival organiseren. Aanvankelijk zou er later deze maand een editie doorgaan. Maar dat was gezien de ruim 835.000 bezoekers die in 2018 naar het festival kwamen, niet realistisch.

Lees verder

Liverpool - Manchester United in vierde ronde FA Cup

Liverpool en Divock Origi gaan op bezoek bij Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup. Dat blijkt uit de maandag uitgevoerde loting. Kampioen Liverpool en Manchester United delen momenteel de leiding in de Premier League.

Lees verder

Liefde is … de rug van je lief waxen

Na Hoe zal ik het zeggen is Da's liefde de tweede samenwerking tussen Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, en Jens Dendon­cker, het productiehuis van, zo leerden we, flink wat rughaar en buikvet. Dendoncker bleek immers niet te beroerd om zich bloot te geven in dit programma, waarin hij de resultaten van allerhande wetenschappelijk onderzoek over liefde, seks en relaties toetst aan de leefwereld en ervaringen van gewone mensen zoals u en hij.

Lees verder

Verdediger van Engels tweedeklasser Cardiff City lijdt aan kanker

Sol Bamba (35), de Ivoriaanse verdediger van de Engelse tweedeklasser Cardiff City, lijdt aan lymfeklierkanker. Dat heeft zijn club maandagavond bekendgemaakt. "Met de steun van ons medisch team is hij onmiddellijk aan chemotherapie begonnen", klinkt het.

Lees verder

Opnieuw twee NBA-duels uitgesteld doordat Dallas en Boston niet langer aan acht spelers raken

De NBA-wedstrijden New Orleans-Dallas (maandag) en Boston-Chicago (dinsdag) zijn uitgesteld vanwege de coronapandemie. Dat heeft de NBA maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Kersverse coach Mbaye Leye ziet Standard meteen winnen

Standard weet weer wat winnen is. De Rouches boekten in de debuutmatch van Mbaye Leye voor het eerst sinds 1 november nog eens een zege. Amallah was met twee goals bepalend in de 3-1-overwinning tegen Waasland-Beveren.

Lees verder

Vierde ritzege voor Lopez Contardo in achtste Dakarrit

Francisco Lopez Contardo (Can-Am) heeft maandag de achtste Dakaretappe bij de lightweight vehicles gewonnen. Voor de Chileen is het al zijn vierde etappezege. De Pool Aron Domzala (Can-Am) werd na technische problemen pas zeventiende en verloor behalve 36:01 ook de leiding.

Lees verder

Het 9/11-moment voor de sociale media

Twitter en Facebook hebben de zittende Amerikaanse president van hun platformen gegooid. Dit is, en dat zegt de Europese Commissaris voor de Interne Markt, het 9/11-moment van de sociale media. Waarom leggen de big tech Trump het zwijgen op? En wat zegt het over hun macht?

Lees verder

België krijgt 325 miljoen uit Brexitfonds

De Brexit belooft een grote impact te hebben op de Belgische handel. Daardoor ontvangt ons land dit jaar 325 miljoen euro uit het Brexitfonds van de Europese Unie. Het gaat om het vijfde grootste bedrag voorzien voor een Europese lidstaat.

Lees verder

Zoals verwacht: Charles De Ketelaere is Belofte van het Jaar

Charles De Ketelaere is in het referendum van de Gouden Schoen weinig verrassend verkozen tot Belofte van het Jaar. De 19-jarige revelatie van Club Brugge haalde het met een overdonderende voorsprong op de concurrentie.

Lees verder