Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 januari 2021

Tweehonderd manifestanten opgepakt bij coronabetogingen in Brussel

HLN
Tweehonderd manifestanten opgepakt bij coronabetogingen in Brussel
De politie in Brussel heeft al een 200-tal manifestanten opgepakt, onder wie een groot deel voetbalsupporters, die wilden betogen tegen de huidige coronamaatregelen. De betogingen waren niet op voorhand toegelaten. Inmiddels is de rust teruggekeerd en mogen de betogers die weg willen het plein aan Brussel-Centraal druppelsgewijs verlaten na identificatie.
Lees verder

Al 200-tal actievoerders opgepakt in Brussel, politie sluit betogers in aan Centraal Station
Ondanks het verbod op de twee betogingen tegen de coronamaatregelen zijn heel wat mensen vandaag toch naar Brussel afgezakt. De politie is massaal aanwezig aan de stations Brussel-Noord en Brussel-Centraal en heeft al een 200-tal manifestanten opgepakt, onder wie een groot deel voetbalsupporters. De politie is massaal aanwezig en probeert de manifestanten samen te houden. De situatie wordt grimmiger, zo kan onze reporter ter plaatse zelf vaststellen.
Lees verder

LIVE. De Ketelaere op de bank, geen Amallah bij Standard - Diept Club Brugge kloof op Genk uit tot 14 punten?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydelstadion • Club kan tot 14 punten uitlopen op Genk
Lees verder

Premier De Croo over exportverbod AstraZeneca: "Als men de contractuele afspraken niet nakomt, moeten we middelen hebben om een vuist te maken"
Het Zweeds-Britse farmabedrijf AstraZeneca kwam afgelopen week in opspraak nadat bleek dat het een pak minder vaccins zou leveren tijdens het eerste kwartaal. Inmiddels ligt een exportverbod buiten de EU op tafel: "Mocht blijken dat men de contractuele afspraken niet nakomt, dan moeten we wel de middelen hebben om een vuist te maken", zei premier Alexander De Croo daarover bij de Zevende Dag.
Lees verder

Nabil Dirar terug bij Club: destijds exponent van een zwarte Club-periode moet nu de jongeren de weg tonen
Hij werd meermaals naar de B-kern gestuurd en ging openlijk de confrontatie aan met het thuispubliek. Uitgerekend Nabil Dirar (34), destijds exponent van een zwarte Club-periode, moet de jongeren de weg tonen: "Dit is een win-win-situatie voor beide partijen".
Lees verder

Afgewezen 'Daenerys' trapt na: "Game of Thrones heeft me nooit geboeid"
Het iconische 'Game of Thrones'-personage Daenerys, de moeder van draken, werd bijna door een andere actrice gespeeld. Nu kennen de 'GoT'-fans haar als Emilia Clarke, maar dat was niet altijd zo. In de pilootaflevering werd het personage vertolkt door Tamzin Merchant (33), maar na enkele slechte commentaren werd de Britse actrice vervangen. "Ik vond 'Game of Thrones' nooit een boeiend verhaal", aldus Merchant.
Lees verder

'Popster' Van Ranst belt met Jonathan, man van de open brief: "Ik heb hem gezegd dat het Rad geen plaats is voor een viroloog tijdens deze crisis"
Viroloog Marc Van Ranst heeft Jonathan (40) opgebeld, de papa die zijn vrouw moest afgeven in de eerst lockdown en die in een open brief Van Ranst 'een popster' noemde.
Lees verder

Duitse tiener en Oostenrijker gedood door lawine in Tirol
Bij twee lawines in het Oostenrijkse Tirol zijn een Duitse tiener en een Oostenrijker om het leven gekomen. De lawines vonden zaterdag plaats in de skigebieden Kühtai en Axamer Lizum, meldt de Oostenrijkse politie. De lawinewaarschuwingsdienst meldde zeven lawines in Tirol waar mensen bij betrokken waren. Afgezien van de twee doden vielen er geen verdere slachtoffers of gewonden.
Lees verder

"Wie heeft onze kat doodgeschoten?" Koppel looft beloning uit voor wie tip kan geven over dader
Ann-Sophie en Kevin uit Deinze zijn wanhopig op zoek naar de persoon die hun katje Odette heeft doodgeschoten. Ze vonden hun geliefde huisdier in juli vorig jaar dood in de tuin terug en het politieonderzoek leverde helaas niets op. "We willen vermijden dat dit nog gebeurt en loven een beloning uit voor wie een tip kan geven over de dader", klinkt het.
Lees verder

"Wie heeft onze kat doodgeschoten?" Koppel looft beloning uit voor wie de dader vindt
Ann-Sophie en Kevin uit Deinze zijn wanhopig op zoek naar de persoon die hun katje Odette heeft doodgeschoten. Ze vonden hun geliefde huisdier in juli vorig jaar dood in de tuin terug en het politieonderzoek leverde helaas niets op. "We willen vermijden dat dit nog gebeurt en loven een beloning uit voor wie een tip kan geven over de dader", klinkt het.
Lees verder

"Geen verlies van leerkrediet of studietoelagen na coronasemester", verzekert Weyts
Studenten in het hoger onderwijs die niet geslaagd zijn voor een vak uit het eerste semester van de afgelopen examenperiode en dat tekort niet kunnen goedmaken in de tweede zittijd, mogen geen leerkrediet of studietoelagen verliezen. Dat gaat minister van Onderwijs Ben Weyts voorstellen aan het Vlaams Parlement.
Lees verder

INTERVIEW. Phoebe Dynevor is de ster van 'Bridgerton', de populairste Netflix-reeks ooit: "Maar niemand herkent me op straat"
Gedaan met glamoureuze rode lopers, oogverblindende jurken, torenhoge stiletto's en duizelingwekkende afterparty's. Voorlopig moeten de film- en tv-sterren het met véél minder doen dan dat. Vraag maar aan 'Bridgerton'-hoofdrolspeelster Phoebe Dynevor (25), die de première van de langverwachte Netflix-reeks met een wel erg flauwe virtuele toast op Zoom moest vieren. Maar de wereldwijde pandemie - en het feit dat niemand meer buiten komt - heeft volgens de Britse actrice gelukkig ook zijn voordelen: "Want er is nog steeds geen kat die mij op straat herkent."
Lees verder

Negen Franse jongeren in beschuldiging gesteld voor zinloos geweld op 15-jarige Yuriy
Er loopt in Frankrijk een onderzoek tegen negen jongeren omdat ze midden januari een andere jongen zouden hebben aangevallen. De beelden van de aanval werden later verspreid op sociale media. Het slachtoffer, de 15-jarige Yuriy, werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De zaak zorgt voor veel ophef in Frankrijk.
Lees verder

De Croo over opening kappers: "We willen geen jojo-beweging: als ze openen, is dat voorgoed"
Het Overlegcomité beslist vrijdag of de contactberoepen op 13 februari open kunnen gaan, maar premier Alexander De Croo wilde daar vandaag in De Zevende Dag (Eén) niet op vooruitlopen. Hij was wel duidelijk dat een eventuele opening niet tijdelijk zal zijn. "Als we de kappers openen, dan zal het voorgoed zijn. We willen geen jojo-bewegingen", zei hij, verwijzend naar het buitenland, waar versoepelingen vrij snel opnieuw werden ingetrokken.
Lees verder

Joachim Van Damme (KVM) blikt na 0-0 tegen Genk al vooruit naar RWDM: "De beker is zeker een doel"
Een 0-0-gelijkspel tegen Racing Genk. Daar kon KVM-middenvelder Joachim Van Damme (29) best mee leven. "Het was een goede wedstrijd van beide ploegen." Woensdag al volgt het Croky Cup-duel tegen RWDM. "Wij weten wat de beker kan geven."
Lees verder

Een miskraam weegt op het huwelijk van Marie (28) en Lev (30): "Ik vond troost bij een collega". Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Sinds haar miskraam zit het huwelijk van Marie en Lev in een diep dal. Uitgerekend dan wordt Marie tot over haar oren verliefd op een collega. Haar gevoelsleven ligt in een knoop die ze maar niet ontward krijgt. "Ik weet zeker dat ik voor mijn man wil kiezen. Waarom kan ik dan niet breken met die andere?" Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft het koppel advies. "Verliefdheid kan heel plots ontstaan, maar is helaas een pak lastiger om vanaf te raken."
Lees verder

LIVE. Sensatie op Jan Breydel: Bokadi maakt er na nog geen drie minuten 0-1 van!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydelstadion • Club kan tot 14 punten uitlopen op Genk
Lees verder

Vierjarig meisje ontdekt voetafdruk van dinosaurus tijdens strandwandeling in Wales
Een vierjarig meisje heeft tijdens een wandeling op het strand in Wales een voetafdruk van een dinosaurus ontdekt. De 220 miljoen jaar oude vondst zou kunnen helpen om te begrijpen hoe dinosaurussen bewogen, zei het National Museum in Cardiff. Welke dinosaurus de ongeveer tien centimeter lange afdruk achterliet, is niet meer te achterhalen. Wetenschappers gaan er echter vanuit dat het een ongeveer 75 centimeter groot en 2,5 meter lang dier was dat op twee benen liep en op kleine dieren en insecten jaagde.
Lees verder

Twee tenoren zijn er helemaal klaar voor. Van Aert: "Zand zeker niet in mijn nadeel" - Van der Poel: "Het ligt er voor mij beter bij dan gisteren"
Wout van Aert: "Het zand is berijdbaar en dat is zeker niet in mijn nadeel." Mathieu van der Poel: "Het parcours ligt er voor mij beter bij dan gisteren." De twee tenoren zitten een dik uur voor de start van het WK vol zelfvertrouwen - ze zijn klaar. "Hopelijk blijven we van pech gespaard."
Lees verder

LIVE. Hans Vanaken maakt gelijk na schitterende actie Noa Lang!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydelstadion • Club kan tot 14 punten uitlopen op Genk
Lees verder