Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Trump ruit aanhangers op bij aanvang ‘Save America March’ - demonstranten bestormen Capitool

HLN
Trump ruit aanhangers op bij aanvang 'Save America March' - demonstranten bestormen Capitool
De ontslagnemende Amerikaanse president Donald Trump gaf eerder vandaag een toespraak voor zijn aanhangers, die in Washington protesteren tegen de officiële goedkeuring van de verkiezingsuitslag door de beide kamers van het Congres. Ondertussen trekken zowel Trump als zijn entourage de uitslag van de Senaatsverkiezingen in Georgia in twijfel. Een professor rechtswetenschappen beweerde vandaag dat de stemmachines een "geheim luik" hadden om te foefelen met de verkiezingsuitslag. De betogers hebben ondertussen het Congresgebouw bereikt en er zijn schermutselingen met de veiligheidsdiensten uitgebroken, melden Amerikaanse media.
Lees verder

Trump ruit aanhangers op bij aanvang 'Save America March': "Biden-administratie is illegaal"
De ontslagnemende Amerikaanse president Donald Trump gaf eerder vandaag een toespraak voor zijn aanhangers, die in Washington protesteren tegen de officiële goedkeuring van de verkiezingsuitslag door de beide kamers van het Congres. Ondertussen trekken zowel Trump als zijn entourage de uitslag van de Senaatsverkiezingen in Georgia in twijfel. Een professor rechtswetenschappen beweerde vandaag dat de stemmachines een "geheim luik" hadden om te foefelen met de verkiezingsuitslag.
Lees verder

Trump blijft oproepen tot verzet: "Pence, toon moed en stuur resultaten terug naar strijdstaten" - Pence reageert in brief: "Ik houd me aan de Grondwet"
Donald Trump blijft oproepen tot verzet. Deze keer stuurt de Amerikaanse president Mike Pence in de vuurlinie, maar zijn plaatsvervanger zal allicht feestelijk bedanken voor die 'eer'. De Republikein vervult immers enkel een ceremoniële rol wanneer Joe Biden officieel tot winnaar uitgeroepen zal worden in het Capitool. In een brief aan het Congres beklemtoont Pence dat hij zich aan de grondwet zal houden en dat hij niet de autoriteit heeft om te beslissen welke stemmen van het kiescollege mogen geteld worden en welke niet.
Lees verder

Test Aankoop pikt verhoging banktarieven niet: "Sommigen zien kosten met bijna 300 procent stijgen zonder extra service"
Banken slaan opnieuw hun tarieven op. Vooral niet-digitale verrichtingen worden duurder. Uittreksels met de post ontvangen? 80 cent erbij. Een overschrijving aan het loket afgeven? 1,50 euro. Test Aankoop pikt het niet en vraagt de bevoegde ministers om de tarieven te bevriezen. "Honderdduizenden worden in de steek gelaten."
Lees verder

Opnieuw aardbeving in Kroatië: schok zou magnitude gehad hebben van 5,2
De aarde heeft opnieuw gebeefd in Kroatië. De schok vond plaats rond 18 uur en het epicentrum lag in de buurt van Petrinj, de plaats waar de aarde vorige week al eens beefde. De aardbeving had volgens het Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. Het Europees-Mediterrane Seismologische Centrum (EMSC) spreekt van een kracht van 5.0. Voorlopig is er geen nieuws over schade, zo melden Italiaanse media.
Lees verder

Opnieuw aardbeving in Kroatië: schok gevoeld tot in Wenen
De aarde heeft opnieuw gebeefd in Kroatië. De schok vond plaats rond 18 uur en het epicentrum lag in de buurt van Petrinja, de plaats waar de aarde vorige week al eens beefde. De aardbeving had volgens het Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. Het Europees-Mediterrane Seismologische Centrum (EMSC) spreekt van een kracht van 5,0. Voorlopig is er geen nieuws over schade, zo melden Italiaanse media.
Lees verder

Dit zijn volgens u de beste middenvelders die ooit het shirt van de Rode Duivels hebben gedragen
De KBVB bestaat 125 jaar en naar aanleiding daarvan kon u de voorbije maanden uit 127 internationals en 11 bondscoaches uw '125 jaar Icons elftal' samenstellen. De stemmen zijn geteld en deze week presenteren wij u de strafste 11 Duivels over alle generaties heen én hun bondscoach. Vandaag: het middenveld met Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Enzo Scifo.
Lees verder

Beroemde artiesten werken op 8 januari samen voor uniek eerbetoon aan David Bowie
Aan 'A Bowie Celebration: Just For One Day', het muzikale eerbetoon aan David Bowie, doen veel internationaal bekende sterren en muzikanten mee. Onder anderen zanger Boy George, komiek Ricky Gervais en zanger Gary Barlow werden woensdag aan de line-up toegevoegd, meldt Rolling Stone.
Lees verder

Beroemde artiesten verzamelen op 8 januari voor uniek eerbetoon aan David Bowie
Aan 'A Bowie Celebration: Just For One Day', het muzikale eerbetoon aan David Bowie, doen veel internationaal bekende sterren en muzikanten mee. Onder anderen Boy George, Ricky Gervais en Gary Barlow werden woensdag aan de line-up toegevoegd, meldt Rolling Stone.
Lees verder

ANALYSE. Doet België het écht zo goed in de coronacrisis? Of is dit slechts stilte voor de derde storm?
Ons land heeft dezer dagen wat van het dorpje van Asterix en Obelix. Of beter nog, van een bijna paradijselijk eilandje middenin een poel van corona-ellende. Doen we het echt beter dan de rest? Of is dit een verraderlijke stilte voor de derde golf ons overspoelt?
Lees verder

Biden kiest Merrick Garland als justitieminister
Aanstaand Amerikaans president Joe Biden heeft rechter Merrick Garland uitgekozen als minister van Justitie. Dat melden nieuwssite Politico, nieuwszender CNN en persbureau Reuters op basis van "bronnen".
Lees verder

Gezocht: doodskist. Politie en parket starten onderzoek nadat bij openen van familiegraf kist ontbreekt
De politie en het parket zijn een onderzoek gestart naar een verdwenen kist op het kerkhof van Welle. Bij het openen van een familiegraf, werd opgemerkt dat de kist ontbrak waar een vrouw in 1978 in begraven werd.
Lees verder

"Enorme opwarming in stratosfeer verhoogt kansen op winterweer in Europa"
Weerdienst NoodweerBenelux signaleert woensdag een fikse opwarming in de stratosfeer. Wat betekent dat? "Dit natuurfenomeen zie je niet iedere winter en kan zorgen voor een verhoogde kans op winterweer in Europa", klinkt het.
Lees verder

Ook dit weekend geen toeristen welkom in Hoge Venen
Ook komend weekend blijven de Hoge Venen verboden voor toeristen. Dat moet vermijden dat er opnieuw massaal mensen naar de regio komen afgezakt.
Lees verder

Karel Van Eetvelt neemt ontslag als CEO bij Anderlecht, Jos Donvil volgt hem op
Karel Van Eetvelt (54) stapt op als CEO bij Anderlecht. Jos Donvil (60), die nu al de operationele leiding in de club had, volgt hem op.
Lees verder

LIVE. John van den Brom kiest voor 4-3-3 op het veld van Eupen
• Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Kehrwegstadion
Lees verder

LIVE. Nadert Racing Genk tot op één punt van leider Club Brugge?
• Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Kehrwegstadion
Lees verder

Trump-aanhangers bestormen Capitool en dringen gebouw binnen: zittingen Huis van Afgevaardigden en Senaat stilgelegd
In Washington, DC lopen de gemoederen momenteel hoog op tussen demonstranten die deelnemen aan de Save America March en bewakingsagenten aan het Capitool. De betogers eisen dat het Congres de uitslag van de presidentsverkiezingen van november niet bekrachtigt en werden eerder op de dag opgeruid door ontslagnemend president Donald Trump. De zitting van zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat zijn momenteel stilgelegd en de volksvertegenwoordigers hebben de ruimte verlaten. Betogers zijn er momenteel in geslaagd om het Congresgebouw binnen te dringen.
Lees verder

Trump-aanhangers bestormen Capitool
In Washington, DC lopen de gemoederen momenteel hoog op tussen demonstranten die deelnemen aan de Save America March en bewakingsagenten aan het Capitool. De betogers eisen dat het Congres de uitslag van de presidentsverkiezingen van november niet bekrachtigd en werden eerder op de dag opgeruid door ontslagnemend president Donald Trump.
Lees verder

LIVE. Knabbelt Juventus aan achterstand in topper tegen Milan?
• Serie A • Speeldag 16 • Aftrap: 20u45 • Leider AC Milan heeft 10 punten meer dan Juve
Lees verder