Doorgaan naar hoofdcontent

Trump negeert impeachment in nieuwe video op Twitter

Trump negeert impeachment in nieuwe video op Twitter

In een nieuwe video, gedeeld via de Twitteraccount van het Witte Huis, veroordeelt Donald Trump de aanval op het Capitool van vorige week. Opvallend is dat Trump de video uitbracht vlak na de stemming over een tweede impeachment tegen hem in het Huis, met steun van 10 Republikeinen. Hij zei er niets over.

Lees verder

Volledig Braziliaanse finale in Copa Libertadores tussen Santos en Palmeiras

De finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League, gaat tussen de Braziliaanse teams Santos en Palmeiras. Santos plaatste zich woensdag voor de eindstrijd na een vlotte 3-0 thuiszege in de return van de halve finales tegen het Argentijnse Boca Juniors. De heenwedstrijd in Argentinië eindigde op 0-0.

Lees verder

Daar is de eerste sneeuw: op tal van plaatsen in België kleuren daken wit

Het kon sneeuwen, zeiden de weermannen en -vrouwen, en donderdagochtend is het al zover. Op heel wat plaatsen in ons land vallen sneeuwvlokjes uit de lucht.

Lees verder

Bayern München-coach Flick na bekerafgang tegen tweedeklasser Holstein Kiel: "Ik ben in shock"

Holstein Kiel zorgde woensdag voor een enorme verrassing in de Duitse beker. De tweedeklasser schakelde in de tweede ronde bekerhouder Bayern München uit na strafschoppen (6-5). Kiel had diep in blessuretijd van de reguliere 90 minuten pas verlengingen afgedwongen met de 2-2. "Ik ben in shock. We zijn allemaal heel teleurgesteld", reageerde Bayern-trainer Hans-Dieter Flick.

Lees verder

Olympisch zwemkampioen Klete Keller nu ook aangeklaagd voor bestorming Capitool

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de olympische zwemkampioen Klete Keller aangeklaagd voor zijn betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool door aanhangers van president Donald Trump, op 6 januari.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Remco Evenepoel laat derde modecollectie bij ZEB op de wereld los

Ook vandaag valt er weer wat koersnieuws te rapen. Wij bundelen voor u de belangrijkste kleine en minder kleine wielernieuwtjes.

Lees verder

Lior Refaelov arriveert met kamerbrede glimlach én Gouden Schoen op de Bosuil voor training

Lior Refaelov (34) heeft donderdagochtend zijn opwachting gemaakt op de Bosuil met de Gouden Schoen. De Israëliër moest zich melden voor training, maar kon het kleinood voor het eerst aan zijn ploegmaats laten zien. Met enkele camera's in zijn zog (en een beetje te laat) stapte hij uiteindelijk naar binnen bij Antwerp, mét een kamerbrede glimlach.

Lees verder

Veroordeling van rellen in Brussel: 'Kunnen we niet aanvaarden'

De rellen in Brussel na een wake voor de overleden man Ibrahima Barrie worden breed veroordeeld, door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en de politievakbond VSOA. 'De relschoppers zullen niet vrijuit gaan.'

Lees verder

WHO-expertenteam aangekomen in China voor onderzoek naar oorsprong coronavirus, maar nog niet compleet

Het internationale onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat onderzoek gaat doen naar de herkomst van het coronavirus, is donderdag in de Chinese stad Wuhan aangekomen. Twee leden moesten wel noodgedwongen achterblijven.

Lees verder

Burgemeester Etterbeek vordert gegevens van reizigers die zich niet aan quarantaine houden

De burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR) vraagt via een opvorderingsbesluit alle gegevens op van alle inwoners van wie vermoedens bestaan dat ze zich niet aan de coronaregels voor teruggekeerde reizigers houden. Reden is de alarmerende stijging van het aantal covid-besmettingen in de Brusselse deelgemeente.

Lees verder

Andy Murray test positief op corona enkele weken voor start Australian Open

Andy Murray heeft positief getest op corona. Dat heeft zijn management bevestigd aan de Engelse pers. De Brit zou normaal gezien over enkele weken in actie komen op de Australian Open, maar nu lijkt dat hoogst twijfelachtig.

Lees verder

Twitter-topman noemt blokkeren van Trump 'juiste beslissing'

Twitter-topman Jack Dorsey zegt dat het 'de juiste beslissing' was om president Donald Trump te bannen van het platform. Al gaf hij ook toe dat het internet niet gecontroleerd moet worden door een handvol privébedrijven.

Lees verder

Reorganisatie bij L'Oréal treft 125 werknemers in Brussel

Cosmeticaconcern L'Oréal kondigt een reorganisatie aan van de activiteiten in de Benelux. Dat zal een impact hebben op 125 Belgische werknemers in Brussel. Aan hen wordt een honderdtal functies aangeboden in Nederland.

Lees verder

Coronacrisis duwt aantal asielaanvragen naar 'historisch dieptepunt'

Door de coronacrisis is het aantal asielaanvragen dat in 2020 in België werd ingediend, gedaald tot het laagste niveau sinds 2008.

Lees verder

Straffe saves Ter Stegen en paal houden Adnan Januzaj tot twee keer toe van heldenrol tegen Barcelona: "Hier gaat hij van dromen"

Terwijl voetballend België bezig was met de verkiezing van de Gouden Schoen, stond in Spanje de halve finale van de Supercup op het programma. Daar kroonde Adnan Januzaj zich voor Real Sociedad ei zo na tot de grote held tegen Barcelona. In minuut 118 krulde hij bij een 1-1-stand een vrije trap heerlijk over de muur… maar de vingertoppen van Barça-goalie André ter Stegen en de paal voorkwamen een doelpunt.

Lees verder

Veertiger krijgt acht jaar cel voor foltering en verkrachting ex-vriendin

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een veertiger uit Zandhoven tot een gevangenisstraf van 8 jaar veroordeeld voor foltering, verkrachting en gevangenhouding van zijn ex-vriendin (29) uit Lille. Ook hun zoon (5) werd mee gevangengehouden.

Lees verder

Ocasio-Cortez getuigt over bestorming Capitool: 'Ik dacht dat ik ging sterven'

De aanval op het Capitool blijft nazinderen in de VS. Ook Democratisch congreslid Alexandria Ocasio-Cortez was tijdens de bestorming in het gebouw aanwezig. In een video op Instagram (zie hierboven) vertelt ze hoe ze de aanval persoonlijk beleefd heeft.

Lees verder

Duel tegen Everton uitgesteld na corona-uitbraak bij Aston Villa

De wedstrijd van zondag in de Premier League tussen Aston Villa en Everton wordt op verzoek van de club uit Birmingham, die gedecimeerd is na een uitbraak van het coronavirus, uitgesteld. Dat heeft Aston Villa donderdag gemeld.

Lees verder

Eerste Belg met Zuid-Afrikaanse variant was niet op reis geweest en had weinig sociaal contact: 'Zorgwekkend'

De eerste besmetting met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus is vastgesteld bij een intussen overleden vrouw uit West-Vlaanderen. Iemand zonder reisgeschiedenis en blijkbaar ook met beperkt sociaal contact. Moeten we ons nu zorgen maken voor snelle uitbraken en stijgingen in het aantal besmettingen?

Lees verder

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat mikt op zitje in Uitvoerend Comité UEFA

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat is een van de negen kandidaten voor acht beschikbare zitjes in het Uitvoerend Comité van de UEFA, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie donderdag bekend.

Lees verder

Bart De Pauw aangekomen aan correctionele rechtbank in Mechelen

Bart De Pauw moet zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor de feiten van belaging bij dertien vrouwen. Vandaag vindt de inleidende zitting plaats waarbij bepaald wordt wanneer het dossier gepleit zal worden.

Lees verder

Politie Brussel West vindt 1,7 miljoen euro bij verdachte

De lokale politie Brussel West heeft in december een man opgepakt die in het bezit bleek van maar liefst 1.785.000 euro in cash. De man werd onderschept toen hij met hoge snelheid door Sint-Jans-Molenbeek reed en in zijn wagen trof de politie 280.000 euro aan, verstopt op verschillende plaatsen.

Lees verder

Maximale loonmarge voor komende twee jaar is 0,4 procent

De maximaal beschikbare marge voor loonopslag voor de komende twee jaar bedraagt 0,4 procent. Dat is de uitkomst van berekeningen van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven. Dit cijfer zorgt sinds gistermiddag voor een zeer gespannen sfeer tussen de sociale partners.

Lees verder

Charles Weerts wordt officiële Audi-piloot, Vervisch en Vanthoor verlengen samenwerking

Audi Sport heeft donderdag zijn rijders voorgesteld voor het nieuwe seizoen. Onze jonge landgenoot Charles Weerts (19) is een van de nieuwkomers. Ook Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor blijven Audi trouw.

Lees verder

Lodewijk Asscher trekt zich terug als lijsttrekker PvdA

In Nederland trekt Lodewijk Asscher zich terug als lijsttrekker voor de sociaaldemocratische PvdA. De fractievoorzitter in de Tweede Kamer zegt dat donderdag in een videoboodschap op Facebook. Hij nam het besluit naar aanleiding van het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire, waarbij veel mensen onterecht van fraude werden beticht.

Lees verder

Gedaan met gratis leveren

Bestelt u online bij Zalando bepaalde telefoonhoesjes, handschoenen of boxershorts, dan betaalt u tegenwoordig 3,90 euro extra voor langeafstandslevering. 'Omdat sommige producten van verder moeten komen', zo klinkt het bij Zalando. En ook andere webshops rekenen steeds vaker leveringskosten aan. Voor experts is het duidelijk: het gratis-tijdperk is voorbij.

Lees verder

Live | Volg hier debat in Kamer over coronavarianten en rellen in Brussel

Op het wekelijkse vragenuurtje in het federaal parlement krijgen premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) vragen over de aanpak van de coronacrisis en de nieuwe varianten van het virus. Ook de rellen van woensdag, in Brussel, komen tijdens het debat aan bod. U kunt de zitting hierboven live volgen vanaf 14.15 uur.

Lees verder

Duizenden soldaten palmen Capitool in

In de Amerikaanse hoofdstad is de spanning een week na de aanval op het Capitool nog altijd te snijden. De FBI waarschuwt voor gewelddadige incidenten in de aanloop naar de inauguratie van Joe Biden volgende week. Zeker 10.000 soldaten van de 'National Guard' zijn in en rond de hoofdstad om de veiligheid te garanderen.

Lees verder

Vingerafdrukken blijven op identiteitskaart staan

De opslag van twee vingerafdrukken op onze identiteitskaart schendt de privacy niet, vindt het Grondwettelijk Hof. Onder anderen privacy-activist Matthias Dobbelaere-Welvaert had die regel aangevochten bij het Hof.

Lees verder

Leider valt zonder benzine, titelverdediger verdwaalt en Sunderland wint: spektakel bij motoren in de Dakarrally

Sam Sunderland (KTM) houdt de eer van het KTM-team hoog. De Brit won donderdag de zware elfde etappe in de Dakar bij de motoren. Sunderland was 2:40 sneller dan Pablo Quintanilla (Husqvarna). Leider Kevin Benavides (Honda) eindigde als derde op 6:24. In de stand verkleint Sunderland de kloof met leider Benavides tot 4:12. Titelverdediger Ricky Brabec (Honda) verdwaalde iets over halfkoers en verloor ruim 12 minuten.

Lees verder

Grondwettelijk Hof vernietigt recht op vijftien jaar terugdraaiende teller bij zonnepanelen

Het Grondwettelijk Hof vernietigt het recht van eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen om tot vijftien jaar gebruik mogen maken van een terugdraaiende teller wegens schending van de bevoegdheidsverdeling. Om administratieve problemen bij de afnemers te vermijden, wordt het arrest niet met terugwerkende kracht ingevoerd.

Lees verder

Dortmund-coach: "We gaan ervan uit dat Thorgan Hazard niet voor februari op het veld staat"

Borussia Dortmund kan de komende weken nog geen beroep doen op Thorgan Hazard. De Rode Duivel herstelt nog van een spierblessure die hij op 22 december opliep tijdens de bekerwedstrijd bij tweedeklasser Eintracht Braunschweig (0-2 zege).

Lees verder

CDU vaart blind in zoektocht naar mogelijke opvolger Merkel

Zaterdag kiest de grootste partij van Duitsland, de CDU, een nieuwe voorzitter. Die maakt kans om dit jaar Angela Merkel op te volgen die na zestien jaar niet langer kanselier wil zijn. Maar corona gooit de campagne overhoop. Niemand durft te voorspellen wie de winnaar wordt.

Lees verder

Tennisster Madison Keys is besmet met coronavirus en mist wellicht Australian Open

De Amerikaanse tennisspeelster Madison Keys heeft een positieve coronatest afgelegd. Dat maakte ze donderdag bekend. Waarschijnlijk mist de nummer zestien van de wereld de Australian Open.

Lees verder

Leicester City bevestigt "zware klap": Rode Duivel Dennis Praet staat drietal maanden aan de kant

Brendan Rodgers, coach van Leicester City, heeft bevestigd dat Dennis Praet (26) is drie maanden out met een scheur in de hamstrings. Hij staat zeker tot begin april aan de kant. "Een zware klap voor Leicester."

Lees verder

Olympisch hordekampioene Brianna McNeal geschorst wegens geknoei met dopingtest

Een half jaar voor de Olympische Spelen van Tokio is olympisch hordekampioene Brianna McNeal voorlopig geschorst. Ze zat ook in 2017, meteen na haar olympische titel, al een jaar schorsing uit.

Lees verder

F1-rijder Leclerc test positief op coronavirus: "Hij voelt zich oké en heeft milde symptomen"

Formule 1-rijder Charles Leclerc is besmet met het coronavirus. Dat heeft zijn team Ferrari donderdag via Twitter bevestigd. De 23-jarige Monegask heeft volgens Ferrari milde klachten. Leclerc zit in isolatie in zijn woning in Monaco.

Lees verder

Sterspeler van Southampton, vorige week nog de held tegen Liverpool, test positief op corona

Danny Ings, de steraanvaller van Southampton, legde vorige week een positieve test af op het coronavirus. Dat bevestigde zijn coach bij de Saints, de Oostenrijker Ralph Hasenhüttl, donderdag op zijn persconferentie, twee dagen voor het competitieduel bij Leicester City. Ings moet het duel met de Foxes nog aan zich voorbij laten gaan.

Lees verder

'Ibrahima kreeg niet de hulp waar hij recht op had'

Mensenrechtenadvocaat Alexis Deswaef is de advocaat van de familie van de overleden Ibrahima Barrie (23). Volgens hem is de politie in de fout gegaan omdat de agenten niet snel genoeg hulp hebben geboden toen Ibrahima onwel werd.

Lees verder

Leven van Jan Koller, cultspits van Lokeren en Anderlecht, wordt verfilmd: 'Een verhaal van een eenvoudige jongen'

Het leven van voormalig topaanvaller Jan Koller, tijdens zijn carrière onder meer actief voor Lokeren, Anderlecht, Borussia Dortmund en Monaco, wordt momenteel in een film gegoten. Dat bracht het Tsjechische persagentschap CTK donderdag naar buiten. De opnames zijn al bezig.

Lees verder

Tom Waes trekt voor nieuwe 'Reizen Waes' naar Nederland

Tom Waes steekt nog dit jaar de grens over om bijzondere plekken en aparte gewoontes in Nederland te ontdekken. Dat moet een nieuwe reeks van Reizen Waes opleveren.

Lees verder

Inauguratie Biden met optredens Lady Gaga, Justin Timberlake en Jon Bon Jovi

Tijdens de inauguratie van de verkozen president Joe Boden zal zangeres en actrice Lady Gaga het Amerikaanse volkslied zingen. En acteur Tom Hanks is op 20 januari de host van een anderhalf uur durend tv-programma ter ere van de inauguratie.

Lees verder

Congresleden die metaaldetectoren omzeilen, riskeren forse boete

Nieuwe metaaldetectoren verdelen het Huis van Afgevaardigden. Vooral Republikeinse wetgevers verzetten zich tegen de extra veiligheidsmaatregelen. Ze omzeilden metaaldetectoren aan de ingang van het Lagerhuis en foeterden op het bewakingspersoneel. Nancy Pelosi legt boetes op.

Lees verder

Wie wordt de nieuwe voorzitter van FC Barcelona? Nog drie kandidaten, één topfavoriet

Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa zijn de drie overgebleven kandidaten om voorzitter te worden van FC Barcelona. Emili Rousaud, die in een eerste fase ook de nodige steun van de socio's had verzameld, gooide de handdoek in de ring.

Lees verder

In Libanon moet iedereen elf dagen binnen blijven, ook supermarkten gaan dicht

Niemand mag de komende elf dagen de deur uit in Libanon. Ook niet om te wandelen of boodschappen te doen. Door een forse stijging in de besmettingscijfers heeft de regering vandaag, donderdag, een harde lockdown aangekondigd.

Lees verder

UEFA houdt optie van EK zonder publiek of andere locatie open: voorwaarden ticketverkoop aangepast

De Europese voetbalconfederatie UEFA bereidt zich voor op de mogelijke impact van de coronapandemie op het EK van komende zomer. De UEFA heeft enkele voorwaarden aangepast die gelden voor de voetbalfans die toegangskaartjes hebben gekocht voor de EK-wedstrijden, zo blijkt donderdag uit de aangepaste algemene voorwaarden voor ticketverkoop.

Lees verder

FAGG onderzoekt mogelijk verband tussen overlijden 82-jarige en coronavaccin

Een onderzoek moet uitwijzen of het overlijden van een 82-jarige met gezondheidsproblemen verband houdt met de toediening van het coronavaccin vijf dagen eerder. Dat meldt het federaal geneesmiddelagentschap FAGG donderdag. Er zal een autopsie worden uitgevoerd.

Lees verder

Rode lantaarn Moeskroen pakt uit met transfer Hamdi Harbaoui en Christophe Lepoint

Het was een productieve donderdag op Le Canonnier, want Moeskroen legde met Hamdi Harbaoui (36) en Christophe Lepoint (36) twee broodnodige versterkingen vast. Harbaoui was een vrije speler nadat zijn contract bij het Qatarese Al-Arabi verbroken werd. Lepoint komt transfervrij over van KV Kortrijk.

Lees verder

Avondklok van 18 uur tot 6 uur in heel Frankrijk

In Frankrijk moet iedereen vanaf zaterdag tussen 18 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends binnen blijven. Dat heeft premier Jean Castex donderdag aangekondigd op een persconferentie.

Lees verder

Vier nieuwe besmettingen met Zuid-Afrikaanse variant teruggevonden

Het federaal testlaboratorium van het UZ/UGent heeft deze week de Zuid-Afrikaanse variant van het nieuwe coronavirus (B.1.351) teruggevonden in vier stalen van reizigers. Dat bevestigt professor Bruno Verhasselt van het UZ Gent.

Lees verder

Victor Osimhen, recordtransfer van Napoli (en ex-Charleroi) test voor de tweede keer positief op corona

Victor Osimhen heeft opnieuw positief getest op het coronavirus. De bevestigt zijn club Napoli donderdag.

Lees verder

Tekening van Kuifje levert recordbedrag van ruim 3 miljoen euro op

Een tekening in Oost-Indische inkt die Hergé voor de oorspronkelijke kaft van het album 'De Blauwe Lotus' (1936) maakte, is donderdag op een veiling in Frankrijk voor 2,6 miljoen euro verkocht. Dat staat op de website van het veilinghuis Artcurial.

Lees verder

Tien vaccinatiecentra in Brussel, 54 in Wallonië

Het Brussels Gewest opent tien vaccinatiecentra die goed zijn voor een maandelijkse capaciteit van 375.000 vaccins. Wallonië gaat 54 vaccinatiecentra inrichten om vanaf maart op grotere schaal mensen in te enten met een coronavaccin.

Lees verder

Bart De Pauw dagvaardt VRT

Bart De Pauw dagvaardt VRT om schadevergoeding van 12 miljoen te krijgen. De VRT weigerde die te betalen, waardoor de openbare omroep over tien dagen gedagvaard wordt, waardoor het tot een proces zal komen.

Lees verder

Hoe de koning in de rellen belandde en wereldnieuws werd

De opvallende beelden van de wagen van koning Filip die in de rellen in Brussel belandde, werden intussen ook opgepikt door buitenlandse media. Op de vraag hoe het kon gebeuren dat onze koning plots opdook in die nochtans aangekondigde manifestatie, antwoordt het paleis dat er sprake was van 'een onvoorziene wending'.

Lees verder

Kanker velt tweede helft van Siegfried & Roy

In Las Vegas is illusionist Siegfried Fischbacher overleden, bekend van het duo Siegfried & Roy.

Lees verder

Toon Aerts laat Zilvermeercross in Mol schieten door financieel geschil met organisatie

Geen Toon Aerts (27) aan de start van de Zilvermeercross komende zaterdag in Mol. De nummer twee van het Belgisch kampioenschap bereikte geen overeenkomst met de organisatoren en besluit daarom maar om de cross in Mol links te laten liggen. De renner van Trek Baloise Lions voorziet nu enkele doorgedreven trainingen en trekt via de Flandriencross en de Druivencross naar het wereldkampioenschap in Oostende (30 januari).

Lees verder

Ineos stopt deel van mega-investering in koelkast

Het megaproject van het Britse chemieconcern Ineos in de Antwerpse haven wordt stevig ingekrompen. De bouw van een van de twee fabrieken wordt voor onbepaalde duur uitgesteld.

Lees verder

God save the British (al ziet het er voor velen bijzonder slecht uit)

In het Verenigd Koninkrijk zijn al meer dan 100.000 mensen gestorven aan covid. Het land is in lockdown, in Londen geldt de noodtoestand en door voluit in te zetten op vaccinaties hoopt premier Johnson dat de gezondheidszorg niet ineenstuikt door een te grote toevloed aan patiënten.

Lees verder

Culturele activiteitenpremie van Jambon nu al uitgeput

Op amper twee maanden tijd werd 35 miljoen ­euro verdeeld over liefst 12.000 aanvragers.

Lees verder

Popsterren verkopen massaal muziekrechten

Mick Fleetwood, de mede-oprichter van de popgroep Fleetwood Mac, verkoopt de ­muziekrechten op 300 liedjes aan de Duitse muziekuitgever BMG, ­inclusief hits als 'Go your own way' en 'The chain'.

Lees verder

Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen, besmettingen nemen verder toe

In de coronacijfers lijkt de trend van de voorbije dagen zich verder te zetten: een daling van het aantal patiënten voor wie een ziekenhuisopname nodig is, maar meer vastgestelde besmettingen. Al lijkt de stijging op dat vlak wat verder af te nemen.

Lees verder

Doden en gewonden bij zware aardbeving in Indonesië

Het Indonesische eiland Sulawesi is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,2. Minstens drie mensen zijn omgekomen en er raakten ook zeker een twintigtal personen gewond.

Lees verder

Biden wil alle Amerikanen 1.400 dollar schenken

In de Verenigde Staten heeft aankomend president Joe Biden zijn plannen bekendgemaakt voor een coronasteunpakket van 1.900 miljard dollar (omgerekend zo'n 1.600 miljard euro). Een deel van dat bedrag is bedoeld om het nationale vaccinatieprogramma te financieren en om de meeste Amerikanen een bijkomende cheque van 1.400 dollar (ongeveer 1.150 euro) te geven.

Lees verder

Onderzoek naar overlijden van gevaccineerde tachtiger: 'Geen reden tot paniek'

Het geneesmiddelenagentschap FAGG opent een onderzoek naar de dood van een 82-jarige man met gezondheidsproblemen die stierf vijf dagen nadat hij het coronavaccin toegediend had gekregen. 'Er is geen reden tot paniek', zegt vaccin-expert Pierre Van Damme (UAntwerpen).

Lees verder

Zwemcoach Ronald Gaastra begeleidt nu ook topgolfer Thomas Pieters

Ronald Gaastra, de zwemcoach die vooral bekend is van zijn samenwerking met ex-zwemmers Pieter Timmers en Fred Deburghgraeve, zal dit jaar ook samenwerken met topgolfer Thomas Pieters.

Lees verder

Witte 'deken' was van korte duur, zaterdag mogelijk weer sneeuw

Het dunne laagje sneeuw van gisteren was mooi, maar van korte duur. Bijna nergens bleef het liggen én het zorgde voor heel wat gladheid op de baan. Wie vandaag de baan op moet, is best voorzichtig. Want vrijdagochtend zal het overal vriezen, al blijft het wellicht droog.

Lees verder

NBA. Ex-Giant Jae'Sean Tate lukt zijn eerste double-double, Nikola Jokic schittert nog maar eens bij Denver

Rookie Jae'Sean Tate lukte zijn eerste double-double in de NBA en bij Houston Rockets. De 25-jarige en 1m93 grote forward, die in 2019 met Antwerp Giants de Belgische Cup won en brons veroverde in de Champions League, maakt een debuut door de grote poort in de NBA. In de eerste wedstrijd zonder superster James Harden (transfer naar Brooklyn Nets) stond hij maar liefst 33 minuten op het parket. Met 13 punten, 5 rebounds en 10 assists leidde hij de Houston Rockets in de "Battle of Texas" naar de winst (105-109) tegen San Antonio Spurs.

Lees verder