Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

Synagoge in Kievitwijk moet vier weken dicht: “De wet geldt voor iedereen”

HLN
Synagoge in Kievitwijk moet vier weken dicht: "De wet geldt voor iedereen"
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) draait de synagoge in de Van Spangenstraat vier weken op slot. De beslissing volgt op de herhaaldelijke inbreuken op het samenscholingsverbod en de niet-naleving van de medische en sanitaire coronamaatregelen eerder deze maand.
Lees verder

Waarom je vaccin van Johnson & Johnson ondanks effectiviteit van 'maar' 66 procent toch graag in je arm zou moeten willen
Het coronavaccin van Johnson & Johnson is 66 procent effectief. Dat heeft het farmabedrijf vrijdag bekendgemaakt op basis van een klinische studie bij 43.783 vrijwilligers in de VS, Zuid-Afrika en zes landen in Latijns-Amerika. Concurrenten Pfizer en Moderna lieten eerder al weten dat hun vaccins een effectiviteit van 95 procent hebben, maar dat betekent niet dat je teleurgesteld moet zijn als je in de komende maanden het vaccin van Johnson & Johnson toegediend krijgt.
Lees verder

Transfer Talk. Veel aanbiedingen, maar Bezus blijft bij AA Gent - Club vist achter het net: Pellistri trekt naar Alavés
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

Sven Kums bloeit weer op onder zijn nieuwe (en oude) coach: "Hein biedt de structuur die ik nodig heb"
Onder Hein Vanhaezebrouck bloeit Sven Kums (32) weer op in een meer offensieve rol, al zit ook de geboorte van zijn zoontje Arthur daar mogelijk voor iets tussen. Zondag trekt Kums naar zijn ex-club Anderlecht, 'sans rancune'.
Lees verder

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Mathias Vergels 'Straatsteen' waarin hij samen met zijn vriendin schittert
Een jaar geleden bracht 'Thuis'-acteur Mathias Vergels (28) zijn debuutalbum 'Waar Is Mathi' uit. Voor een van de singles nam hij samen met zijn vriendin Lynn Van den Broeck (27), eveneens 'Thuis'-actrice, een aangrijpende videoclip op die vandaag uitkwam. "Het nummer 'Straatsteen' is haar favoriete nummer. Ze was dan ook enorm blij dat ze in die clip mocht meedoen", aldus Mathias.
Lees verder

Portugees parlement legaliseert euthanasie
Het Portugese parlement heeft een wet goedgekeurd die 'medisch begeleid sterven' toelaat. Het katholieke Portugal zou op die manier het vierde land van Europa kunnen worden dat euthanasie legaliseert.
Lees verder

Regi en Elke Vanelderen zetten punt achter huwelijk: "We kijken vol liefde terug op onze jaren samen"
Na negen jaar huwelijk hebben Regi Penxten (44) en Elke Vanelderen (42) besloten om uit elkaar te gaan. Dat laat de Limburgse dj zelf weten via Instagram.
Lees verder

Regi en Elke Vanelderen zetten na 9 jaar punt achter huwelijk: "We kijken vol liefde terug op onze jaren samen"
Na negen jaar huwelijk hebben Regi Penxten (44) en Elke Vanelderen (42) besloten om uit elkaar te gaan. Dat laat de Limburgse dj zelf weten via Instagram.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan De Wachter: "Ik erger me aan mensen die alles fantastisch vinden"
Dat we hem op een dag z'n eigen vragen zouden voorleggen: nee, dat had Dirk De Wachter niet zien aankomen. Bij deze. Vier keer zal hij het in z'n antwoorden over 'chance' hebben: het ongelooflijk grote geluk dat hij had om bij z'n geboorte een goed lotje te trekken. "Er zijn in het leven maar twee dingen waar ik echt voor gekózen heb. Mijn job als psychiater. En mijn vrouw. Ik ben zwaar voor haar gegaan."
Lees verder

Michel toont gevoelige kant tijdens knipbeurt in 'Big Brother': "Ik ben vroeger gepest geweest"
Jowi neemt vrijdagavond de coronacoupes van z'n medebewoners onder handen in een nieuwe aflevering van 'Big Brother'. Wanneer hij Michel een knipbeurt geeft, wordt de spierbundel verrassend openhartig.
Lees verder

Michel toont gevoelige kant tijdens knipbeurt: "Ik ben vroeger gepest geweest"
Jowi neemt vrijdagavond de coronacoupes van z'n medebewoners onder handen in een nieuwe aflevering van 'Big Brother'. Wanneer hij Michel een knipbeurt geeft, wordt de spierbundel verrassend openhartig.
Lees verder

Transman Vincent schreef een boek over zijn geslachtsoperatie vol complicaties: "Ik voel me gewoonweg vies"
"Ik droomde ervan om mij eindelijk man te kunnen voelen. Maar de harde realiteit is dat ik nu op invaliditeit sta." Dat niet élke geslachtsoperatie een succesverhaal is, daarover getuigt transman Vincent Verwimp (31) in zijn boek 'Transgewijs'. De man, die in een vorig leven nog deelnam aan 'Idool', is ondanks verschillende correcties nog steeds ontevreden met de vorm van zijn penis en wil nu de andere kant van de medaille belichten. "En toch, mocht ik de klok kunnen terugdraaien, ik deed het opnieuw."
Lees verder

West-Vlaming Philippe veilt 500 Matchbox-auto's voor 75.000 euro: "Eén autootje alleen al bracht 10.000 euro op, een wereldrecord"
Superverzamelaar Philippe Sergeant (60) uit Wevelgem heeft vijfhonderd zeldzame Matchbox-autootjes uit zijn collectie geveild bij een Brits veilinghuis. Hij mikte op een opbrengst van 50.000 euro, maar dat is 75.000 euro geworden. "Eén autootje werd verkocht voor 10.000 euro. Voor een productiemodel is dat een wereldrecord", stamelt Philippe.
Lees verder

Transgender Vincent schreef een boek over zijn geslachtoperatie vol complicaties: "Ik voel me gewoonweg vies"
"Ik droomde ervan om mij eindelijk man te kunnen voelen. Maar de harde realiteit is dat ik nu op invaliditeit sta." Dat niet élke geslachtsoperatie een succesverhaal is, daarover getuigt transgender Vincent Verwimp (31) in zijn boek 'Transgewijs'. De man, die in een vorig leven nog deelnam aan 'Idool', is ondanks verschillende correcties nog steeds ontevreden met de vorm van zijn penis en wil nu de andere kant van de medaille belichten. "En toch, mocht ik de klok kunnen terugdraaien, ik deed het opnieuw."
Lees verder

Mercedes-baas Toto Wolff over de contractverlenging van Lewis Hamilton: "We zijn er bijna, maar het zal niet voor drie jaar zijn"
Mercedes-baas Toto Wolff heeft er vertrouwen in dat Lewis Hamilton eerstdaags z'n contract bij de renstal zal verlengen. "We zijn er niet ver vanaf", liet Wolff optekenen bij de Duitse zenders RTL en ntv. Maar opvallend, Hamilton krijgt vermoedelijk niet het gewenste driejarige contract.
Lees verder

Samsung Galaxy S21 review: identiteitscrisis door concurrentie en eigen keuzes
Met een lanceringsprijs die lager ligt dan zijn voorganger wil Samsung met de Galaxy S21 consumenten voor zich winnen. Vooral diegenen die in het verleden Samsung links lieten liggen, moet het prijskaartje van 749 euro overtuigen. Alleen, er is erg weinig om die prijs te verantwoorden. Zeker als je kijkt naar de concurrentie.
Lees verder

Moderna levert volgende week vijfde minder vaccins
In de eerste week van februari levert het Amerikaanse farmabedrijf Moderna zowat 20 procent minder vaccins aan België dan eerder gepland. Dat bevestigt het geneesmiddelenagentschap FAGG. Terwijl aanvankelijk 31.200 doses werden verwacht, krijgt ons land er 25.200.
Lees verder

"Ik ben alles kwijt door de coronamaatregelen. Gelukkig kan popster Van Ranst de bevolking nog entertainen...": Jonathan (40), wiens vriendin recent uit het leven stapte, schrijft open brief aan regering
Jonathan D'Hondt, die zijn vriendin Melanie moest afgeven tijdens de eerste lockdown, vraagt in een open brief aan de regering en viroloog Marc Van Ranst om meer na te denken over de gevolgen van de coronamaatregelen. "Zet die paardenbril toch af en kijk eens verder dan de cijfertjes. Wat is erger? Het risico dat je corona oploopt of wegkwijnen van eenzaamheid?"
Lees verder

Papa Jonathan (40), wiens vriendin recent uit het leven stapte, schrijft open brief aan regering en Van Ranst: 'Kijk toch eens verder dan de cijfers'
Jonathan D'Hondt, die zijn vriendin moest afgeven tijdens de eerste lockdown, vraagt in een open brief aan de regering en viroloog Marc Van Ranst om meer na te denken over de gevolgen van de coronamaatregelen die ze opleggen. 'Zet die paardenbril af, en kijk toch eens verder dan de cijfers. Wat is erger? Het risico dat je corona oploopt, of wegkwijnen van eenzaamheid?
Lees verder

Pro League legt zes clubs boete op voor inbreuken op coronaprotocol, AA Gent en STVV moeten 5.000 euro betalen
De Pro League heeft aan zes clubs een boete opgelegd voor inbreuken op het coronaprotocol op speeldagen 21 en 22 van de Jupiler Pro League. In totaal gaat het om 13.750 euro. Dat bedrag gaat integraal naar Tele-Onthaal. AA Gent en STVV moeten elk 5.000 euro boete betalen.
Lees verder