Doorgaan naar hoofdcontent

Samsung kondigt Galaxy S21-smartphones en Galaxy Buds Pro aan

HLN
Samsung kondigt Galaxy S21-smartphones en Galaxy Buds Pro aan
Nieuw jaar, nieuwe smartphones. Op de virtuele persconferentie Unpacked 2021 stelt Samsung vandaag drie nieuwe telefoons voor: de Samsung Galaxy S21, S21 Plus en S21 Ultra. Ook krijgen we nieuwe draadloze oortjes te zien: de Samsung Galaxy Buds Pro. Een overzicht.
Lees verder

INTERVIEW. Topman Samsung: "Als de prijs van een foldable niet past bij je budget, moet je een andere keuze maken"
De nieuwe Samsung Galaxy S21-smartphones zijn voorgesteld en dat is de ideale aanleiding om te spreken met Willem Visser. De Nederlander is verantwoordelijk voor smartphones, tablets en smartwatches bij Samsung Benelux. Hij blikt vooruit op 2021, maar kijkt ook terug op vorig jaar en niet alleen om het over corona te hebben. We stelden hem bijvoorbeeld de vraag waarom je advertenties te zien kan krijgen op je duurbetaalde Samsung-smartphone.
Lees verder

INTERVIEW. Topman Samsung: "We willen in 2021 plooibare smartphones mainstream maken"
De nieuwe Samsung Galaxy S21-smartphones zijn voorgesteld en dat is de ideale aanleiding om te spreken met Willem Visser. De Nederlander is verantwoordelijk voor smartphones, tablets en smartwatches bij Samsung Benelux. Hij blikt vooruit op 2021, maar kijkt ook terug op vorig jaar en niet alleen om het over corona te hebben. We stelden hem bijvoorbeeld de vraag waarom je advertenties te zien kan krijgen op je duurbetaalde Samsung-smartphone.
Lees verder

"Significante stijging" van teststalen met mogelijk Britse variant: "We worden geconfronteerd met nieuw gevaar"
De federale testlabo's stellen een "significante stijging" vast van coronastalen waarin het zogenaamde s-gen ontbreekt, wat mogelijk wijst op een besmetting met de Britse variant van het virus. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. "De Britse variant circuleert ook in België."
Lees verder

Zweden overschrijdt kaap van 10.000 coronadoden, bijna geen plaats meer voor nieuwe patiënten
In Zweden is de trieste kaap van de 10.000 coronadoden bereikt. Dat meldt het Zweedse ministerie van Volksgezondheid. Vooral in de woonzorgcentra vielen de laatste tijd veel dodelijke slachtoffers.
Lees verder

'Jan Koller - een verhaal van een eenvoudige jongen': leven van ex-Anderlechtspits wordt verfilmd
Het leven van voormalig topaanvaller Jan Koller, tijdens zijn carrière onder meer actief voor Lokeren, Anderlecht, Borussia Dortmund en Monaco, wordt momenteel in een film gegoten. Dat bracht het Tsjechische persagentschap CTK naar buiten. De opnames zijn al bezig.
Lees verder

Football Talk. Wellicht nog geen Ashimeru in Eupen - Braziliaanse finale in Copa Libertadores
Het ziet er niet naar uit dat Anderlecht morgen tegen Eupen een beroep kan doen op aanwinst Majeed Ashimeru. Volgens de laatste berichten van de voetbalbond is de Ghanese huurling van RB Salzburg niet speelgerechtigd. Dat kan de komende uren wel nog veranderen, maar dan nog lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Ashimeru meteen minuten maakt. Het is nog niet duidelijk of Michel Vlap wel de verplaatsing naar de Oostkantons maakt. Door de blessure van Albert Sambi Lokonga heeft hij meer kans op een selectie, het is afwachten of hij erbij zal zijn.
Lees verder

Hypocriet Rusland komt wat stoken: Trump op sociale media is "nucleaire explosie in cyberspace"
Amerikaans president Donald Trump bannen van sociale media na de bestorming van het Capitool is "een nucleaire explosie in cyberspace". Dat zei Maria Zakharova, een woordvoerster van het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken, vandaag.
Lees verder

Transfer Talk. Hamdi Harbaoui kiest voor Moeskroen en tekent er contract van 1,5 jaar- Druijf nieuwe spits KV Mechelen
Hamdi Harbaoui (35) keert terug naar de Jupiler League. De gewezen spits van Lokeren en Anderlecht zag zijn contract bij het Qatarese Al-Arabi aflopen en was transfervrij. Menig club informeerde naar de voorwaarden van de gewezen topschutter uit onze competitie, zoals Waasland-Beveren, KV Mechelen, Sint-Truiden en vooral Zulte Waregem, dat in pole position lag om de spits terug naar het Regenboogstadion te halen. Ook het Qatarese Al-Khor was een, financieel interessante, optie voor Harbaoui. Maar uiteindelijk wordt het dus rode lantaarn Moeskroen. Hij tekent een contract van 1,5 jaar op Le Canonnier. Met slechts 16 goals uit 20 matchen hebben 'Les Hurlus' de slapste aanval van het hele pak. (MVS)
Lees verder

Terwijl Courtois traptechniek showt, wordt druk op Hazard nog wat opgevoerd: "Het is nu of nooit"
Terwijl Thibaut Courtois de ene na de andere vrije trap binnenmikt, wordt de druk op Eden Hazard nog wat opgevoerd. In de Spaanse pers is het geduld zo stilaan op. Real Madrid speelt straks tegen Athletic Bilbao voor een plek in de finale van de Supercopa. Inzet: een onvervalste Clásico
Lees verder

Nederlandse Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
Twee minderjarige zoons en hun vader (43) die betrokken zouden zijn bij de dood van de 14-jarige Nederlandse Lotte in Almelo (provincie Overijssel) blijven vast zitten. De rechter-commissaris, de Nederlandse evenknie van een onderzoeksrechter, heeft hun gevangenhouding deze middag verlengd met twee weken.
Lees verder

Ook Tsjechië heeft vaccinschandaal: 1.000 doses toegediend aan medewerkers en familie van de nationale gezondheidsautoriteit
Het hoofd van de Tsjechische gezondheidsautoriteit is opgestapt, nadat verschillende rapporten zijn onthuld over onregelmatigheden bij de vaccinatiecampagne in het land. Zo zouden 1.000 doses toegediend zijn aan medewerkers en familie van de nationale gezondheidsautoriteit SZU, terwijl ze officieel nog niet aan de beurt waren.
Lees verder

Wat u niet zag in de show, maar wat zich intussen wel afspeelde in de VIP-taxi's met de BV's aan het stuur
De manier waarop de drie topfavorieten voor de Gouden Schoen gisteren naar het gebouw van DPG Media in Antwerpen gebracht werden, was niet bepaald alledaags te noemen. Zo kropen Axel Daeseleire, Sven De Ridder en Pat Krimson voor de gelegenheid achter het stuur om respectievelijk Lior Refaelov, Raphael Holzhauser en Paul Onuachu op hun bestemming te brengen. De reden was simpel: de drie bv's zijn grote fan van de teams die de topfavorieten vertegenwoordigen.
Lees verder

Strengere quarantainecontroles nemen valse start: meerderheid burgemeesters weet nog altijd niet waar besmette burgers wonen
Het werd met grote trom aangekondigd voor de kerstvakantie: Vlamingen die met corona besmet zijn en hun hoogrisicocontacten zouden voortaan strenger opgevolgd worden. Die quarantainecontroles komen echter moeizaam van de grond. Driekwart van de gemeenten kan vandaag nog altijd niet zien welke inwoners in quarantaine zouden moeten zitten.
Lees verder

Eerste kennismaking met KV Mechelen-spits Ferdy Druijf (22): "Alleen invallen bij AZ was te weinig voor mij. Ik ben gretig"
Ferdy Druijf (22) is de nieuwe spits van KV Mechelen. Malinwa huurt de Nederlander van AZ Alkmaar tot het einde van het seizoen, met een aankoopoptie. "Mijn keuze voor KV was snel gemaakt."
Lees verder

"Ik brand alles af en probeer zo veel mogelijk mensen te doden": leerlingen krijgen terreurdreigingen voor hun school te lezen op Instagram
Bij de lokale politie van de zone Demerdal is vanochtend een melding binnengelopen waarin gedreigd werd met brandstichting in schoolgebouwen van KSD, meer bepaald op de campus Sint-Jan in de Peetersstraat. Een mama wiens kind(eren) er op school zit(ten) kreeg het bericht binnen, en verwittigde de politie. Ook tal van leerlingen konden op de schoolbanken de berichten meelezen. De school werd ontruimd en de politie opende meteen een gerechtelijk onderzoek. Deze voormiddag werd al een verdachte opgepakt, maar die is wat later weer vrijgelaten. En de leerlingen? Die lieten het niet aan hun hart komen.
Lees verder

Vlaamse verpleegster in door koude en corona geteisterde Madrid: "Deze golf wordt gigantisch"
De koudegolf in Spanje blijft de ziekenhuizen parten spelen in hun strijd tegen corona. Zeker in en rond Madrid. De toegangswegen naar heel wat ziekenhuizen zijn ondergesneeuwd en onbereikbaar voor zowel verpleegkundigen als vaccins. Voor veel personeelsleden die na hun shift naar huis willen gaan, blijkt dat dan weer onmogelijk. Het overkomt onder meer de Vlaamse Ilse Van Bockstaele, die als verpleegster werkt in het Hospital del Henares in de Spaanse hoofdstad. Hoewel ze de hoop hoog probeert te houden, ziet ze de gigantische derde coronagolf in het land met lede ogen aan: "Het gaat sowieso gigantisch worden."
Lees verder

Duitsland overweegt "mega-lockdown": voorstel op tafel om FFP2-masker te verplichten op openbaar vervoer en in winkels
De Duitse bondskanselier Angela Merkel overweegt om de coronahandrem volledig aan te trekken. Het opmerkelijkste voorstel dat op tafel ligt, is een FFP2-masker verplicht te maken op het openbaar vervoer en in winkels. Die regel geldt vanaf maandag al in de Duitse deelstaat Beieren.
Lees verder

Van den Brom blij met nieuwe rechtsachter Preciado: "Ambitieuze jongen met specifieke kwaliteiten"
John van den Brom gelooft in de kwaliteiten van de 22-jarige rechtsachter Angelo Preciado, die overkomt van het Ecuadoriaanse Independiente del Valle. De Zuid-Amerikaan moet op de rechterflank de opvolger worden van Joakim Maehle. "Angelo is een jonge, gretige, ambitieuze jongen met specifieke kwaliteiten in de manier van spelen zoals wij dat graag zien", vertelde de Nederlandse Genk-trainer.
Lees verder

Meer vedetten dan ooit: Club Brugge start nieuw kalenderjaar met zeven kanshebbers op Gouden Schoen
Club Brugge toonde zich de voorbije dagen groot in het verlies – 't was Lior Refaelov van harte gegund. Straks, wanneer de laatste ontgoocheling is weggespoeld, doen maar liefst zeven potentiële Gouden Schoenen in een nieuw kalenderjaar een gooi naar het eremetaal. Conclusie: blauw-zwart heeft meer vedetten dan ooit.
Lees verder