Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 januari 2021

Pence verwerpt inzetten 25ste amendement om Trump af te zetten

HLN
Pence verwerpt inzetten 25ste amendement om Trump af te zetten
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence ziet er geen heil in om president Donald Trump uit zijn ambt te zetten door het 25e amendement van de grondwet in werking te stellen. Dat schrijft hij in een brief aan Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, die hem daartoe opriep.
Lees verder

LIVE. Coronamaatregelen verlengd tot 1 maart - Covidpatiënten uit buurlanden welkom in Belgische ziekenhuizen
Uit een in het Staatsblad gepubliceerd ministerieel besluit blijkt dat alle geldende coronamaatregelen verlengd worden tot 1 maart. Ons land bereidt zich ondertussen voor op een massale vaccinatiecampagne. Meerdere locaties waar inentingen kunnen plaatsvinden, zijn al bekend. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. Van Ranst: "Ten vroegste over twee maanden versoepelen"
Ondanks de versnelde vaccinatie kunnen we ten vroegste over twee maanden hopen op minder strenge coronamaatregelen. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. "Tenzij het buitenland eerder versoepelt - dan zal de druk hoog worden."
Lees verder

ANNO 2021. Hannelore Vens (30) verloor beide benen na treinongeval: "Sinds die reis naar Machu Picchu is het alleen maar achteruitgegaan"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag Hannelore Vens (30), die beide benen verloor na een treinongeval. In 2017 bereikte ze desondanks met met Koen Wauters te voet de ruïnes van de oude Inca-stad Machu Picchu in Peru. Nu baat ze samen met haar vriend Kim een vakantiedomein uit in Limburg.
Lees verder

WWF: 43 miljoen hectare woud vernietigd sinds 2004
Sinds 2004 is minstens 43 miljoen hectare woud vernietigd. Dat blijkt uit berekeningen van het Wereld Natuur Fonds (WWF). De berekeningen gebeurden op basis van satellietbeelden gemaakt tussen 2004 en 2018 in 24 bedreigde regio's, aldus het WWF.
Lees verder

Een dag in het spoor van de vijf topfavorieten voor de Gouden Schoen: zo zag hun laatste rechte lijn eruit
Harten zullen sneller kloppen. En stil blijven zitten, wordt bijna onmogelijk. Met vijf zijn ze dit jaar, de favorieten voor de Gouden Schoen. Een rots én een goudhaantje van landskampioen Club, een virtuoos van bekerwinnaar Antwerp, een topschutter van Genk en een stilist van Beerschot. Hun laatste rechte lijn, net voor die adrenalineboost, zag er zó uit.
Lees verder

Het laatste woord is aan drievoudig laureaat Jan Ceulemans: "Het zal geen grote winnaar zijn, maar... Gouden Schoen ben je voor het leven"
Met drie Gouden Schoenen behoort Jan Ceulemans (63) tot een select clubje, samen met Paul Van Himst en Wilfried Van Moer. 'Caje' velt het ultieme oordeel over de editie 2020: "Ik verwacht 'Antwerpen boven'."
Lees verder

Beloftenteams jaar in de koelkast? Afgelasting amateurvoetbal brengt hervorming 1B in gevaar
De crisiscel van de bond trok gisteren nog niet definitief de stekker uit het amateurvoetbal, maar dat lijkt uitstel van executie. Als de lagere klassen vroegtijdig stoppen, staat de hervorming van 1B op korte termijn op de helling. Mogelijk verdwijnen de beloftenploegen voor een jaar in de koelkast – of betalen de topclubs straks 1 miljoen euro startgeld voor hun youngsters?
Lees verder

Driestrijd om 'Beste Belg in het Buitenland': hattrick voor Courtois of De Bruyne? Of primeur voor Lukaku?
Genieten nu het nog kan. Drie spelers op de piek van hun loopbaan die op hun specifieke positie bij de besten ter wereld horen dingen naar de beste Belg in het buitenland. De derde keer Kevin De Bruyne of een derde keer Thibaut Courtois na drie keer Eden Hazard op rij? Of toch de eerste voor Romelu Lukaku?
Lees verder

Wil je de Gouden Schoen volgen als een virtuele VIP? Volg dan nu HLN Sport op Instagram
De voetbaltrofee van het jaar. Dat wíl je toch vanop de eerste rij beleven? Volg HLN Sport op Instagram voor een bijzondere blik achter de schermen van de 67ste editie van de Gouden Schoen. Je ontdekt er exclusieve foto's doorheen de avond, quizzen om jouw kennis over de felbegeerde prijs te testen, een unieke rondleiding behind the scenes van sportanker Lies Vandenberghe en nog zoveel meer. Klik nu op onderstaande button en ervaar de Gouden Schoen alsof je er zelf bij bent!
Lees verder

Een dag in het spoor van de vijf topfavorieten voor de Gouden Schoen: zo zag hun laatste rechte lijn eruit
Harten zullen sneller kloppen. En stil blijven zitten, wordt bijna onmogelijk. Met vijf zijn ze dit jaar, de favorieten voor de Gouden Schoen. Een rots én een goudhaantje van landskampioen Club, een virtuoos van bekerwinnaar Antwerp, een topschutter van Genk en een stilist van Beerschot. Hun laatste rechte lijn, net voor die adrenalineboost, zag er zó uit.
Lees verder

Vreemde post op Instagram: heeft Peter Van de Velde te veel verklapt over het verloop van 'Thuis'?
Heeft Peter Van de Velde (53) het weer gedaan? Met een post op Instagram een verhaallijn van 'Thuis' verklapt, bedoelen we. Sommige kijkers menen van wel. De acteur die slechterik Jacques speelt, insinueert volgens hen dat er door hem bloed zal vloeien in een jubileumaflevering van de VRT-soap. Heeft zijn personage na een moord en verkrachting binnenkort nog een dode op zijn geweten?
Lees verder

Gene Bervoets overleefde horrorongeval op set 'Beau Séjour': "Drie keer dacht ik dat het voorbij was"
Het scheelde niets of Gene Bervoets (64) was er niet meer. De Antwerpse acteur kreeg tijdens de opnames van 'Beau Séjour' onbedoeld 6.000 liter water over zich heen en werd weggekatapulteerd, maar overleefde miraculeus. "In het ziekenhuis kwam een dokter naar me toe. 'Meneer Bervoets', zei hij. 'Het is onwaarschijnlijk dat u er nog bent.'"
Lees verder

Een derde van de Belgen is van buitenlandse afkomst
In ons land zijn bijna zeven op de tien inwoners Belgen met een Belgische achtergrond. Ongeveer een derde heeft een buitenlandse achtergrond. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over diversiteit naar herkomst in België. Iets meer dan één op de tien inwoners in ons land heeft geen Belgische nationaliteit.
Lees verder

OVERZICHT. Besmettingen blijven fors stijgen, ziekenhuisopnames en overlijdens dalen wel nog
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen, voor de vijfde dag op rij al. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Twaalf procent van Belgische inwoners heeft geen Belgische nationaliteit
In ons land zijn bijna zeven op de tien inwoners Belgen met een Belgische achtergrond. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over diversiteit naar herkomst in België. Iets meer dan één op de tien inwoners in ons land heeft geen Belgische nationaliteit.
Lees verder

Casse glijdt uit over 'bananenschil': "Zal op Spelen wél top zijn'
Matthias Casse was gisteren niet in zijn dagje op de Masters. De titelverdediger en het nummer één van de wereld in de categorie tot 81 kilo vloog er al in de eerste ronde uit. "Ik gleed uit over de 'bananenschil', maar ik blijf ervan overtuigd dat ik op de Spelen wél top zal zijn."
Lees verder

Mads Pedersen droomt van grote triomfen aan zijde van Jasper Stuyven: "Jappe en ik, wij zijn 'a pair of kings'"
Als je Gent-Wevelgem hebt gewonnen, mag je dan dromen van méér? Mads Pedersen (25) ziet het alvast groot: een nieuwe WK-trui, groen in de Tour, een kassei in Roubaix. Op een dag wil hij het allemaal. "Samen met 'Jappe' wil ik elke finale van elke klassieker rijden."
Lees verder

Verkeersdrukte in België met een vijfde gedaald in 2020 door coronacrisis: alleen in Leuven toch stijging te zien
In België is de algemene verkeersdrukte in 2020 afgenomen met 18 procent in vergelijking met een jaar voordien. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index, een rapport over de verkeerssituatie in 57 landen. Vooral in de grote steden Brussel, Antwerpen en Luik was de daling het sterkst. April was - logischerwijs - de minst drukke maand van het jaar.
Lees verder

Corona? Op tv merk je er niks van: deze programma's zie je de komende maanden
Op 13 maart zal het een jaar geleden zijn dat ons land in lockdown ging. En we meer dan ooit tv gingen kijken. De angst dat er door de beperkingen vroeg of laat geen nieuwe programma's meer zouden komen, bleek ongegrond. Meer zelfs: voor de volgende maanden hebben de Vlaamse zenders een zo goed als normaal aanbod. Deze mix van humor en ernst, entertainment en informatie mag u verwachten.
Lees verder