Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 januari 2021

Opnieuw melding van te grote bijeenkomst in synagoge: 37 mensen geverbaliseerd

HLN
Opnieuw melding van te grote bijeenkomst in synagoge: 37 mensen geverbaliseerd
De Lokale Politie van Antwerpen is vanochtend op onderzoek uitgegaan in de synagoge in de Van Spangenstraat achter het Mediaplein in Antwerpen. Rond half 9 zouden ze een melding hebben gekregen dat meer mensen aanwezig waren dan de toegelaten 15. Uiteindelijk werden er 37 mensen geïdentificeerd en geverbaliseerd. Het is al de tweede keer dat de politie de bewuste synagoge in het vizier krijgt.
Lees verder

"Komende weken maximaal 54.300 eerste vaccinaties met Pfizer-vaccin"
De komende weken zullen in België wekelijks maximaal 54.300 Pfizer-vaccins voor een eerste vaccinatie kunnen toegediend worden. Dat blijkt uit cijfers die de taskforce vaccinatie vandaag vrijgegeven heeft. De cijfers zijn gebaseerd op de geplande leveringen door Pfizer en de keuze om een tweede vaccinatie tijdig te kunnen toedienen. Er wordt ook een beperkte strategische stock aangelegd uit voorzorg, als leveringen bijvoorbeeld niet zouden doorgaan of er iets misloopt met een transport.
Lees verder

Iserbyt en co via slimme bubbeltactiek naar cruciale afspraken: "Zo zetten ze elkaar niet buitenspel"
Corona blijft als een sluipschutter op de loer liggen, nu ook in zijn Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Dus namen ze bij Pauwels Sauzen-Bingoal in 'money time' hun voorzorgen.
Lees verder

Talkshowlegende Larry King overleden op 87-jarige leeftijd
Talkshowlegende Larry King is zaterdagochtend overleden op 87-jarige leeftijd. Dat is bekendgemaakt via zijn Twitter-account. De man werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis nadat hij besmet raakte met het coronavirus.
Lees verder

"Lichttherapie helpt in driekwart van de gevallen tegen winterdepressie": experts testen 5 lampen die daglicht imiteren
De winterdepressie: 10 tot 20% heeft er volgens psychiater Dirk De Wachter last van. Veel daglicht kan helpen: het maakt je energieker, blijer en gezonder. Wie niet hele dagen buiten kan zijn, kan een lichttherapielamp kopen. Maar hoe effectief werken ze en wat kosten zulke lampen? Twee lichtexperts houden er vijf onder het licht.
Lees verder

De bloedband van Katleen en An Miller: "Na mijn scheiding kon ik elke avond bij haar terecht"
Actrice An Miller (47) ken je van 'In de gloria', 'Het eiland' en — recenter —#hetisingewikkeld. Voor zus Katleen (51) blijft ze 'Anneke', de jongste van de familie. «Ze heeft iets heel zorgend in zich. Ik kan me geen lievere zus wensen.»
Lees verder

LIVE. Vechten Van der Poel en Van Aert duel uit in Hamme?
Met de Flandriencross in Hamme staat de zesde manche van de X²O Badkamers Trofee op het programma. De volledige veldrittop verschijnt aan de start. Zo ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die zijn teruggekeerd uit Spanje. Wie zegeviert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Militair Gilles (36) is op missie en wordt verliefd op soldaat Celine (28): "Voor mij lag de mooiste vrouw die ik ooit had gezien"
"We praatten de hele nacht. Toen het ochtendgloren aanbrak waren we allebei bekaf. We legden ons hoofd op ons kussen, en keken elkaar recht in de ogen. Ik kroop iets dichter. Mijn arm gleed onder haar shirt. Ik kroop nog dichter. Onze lippen raakten elkaar vederlicht, we waren nog niet aan het kussen. Maar toen duwde ze zich zachtjes naar me toe." Gilles* is 32 en met Defensie op missie in Mali wanneer de bloedmooie Celine (28) voor anderhalve maand bij zijn taskforce komt. Hij valt als een blok voor haar. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Gilles.
Lees verder

LIVE. Grimmige sfeer in Moskou: honderden aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen
In de Russische hoofdstad Moskou zijn bij demonstraties voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny honderden mensen opgepakt. Onder hen ook zijn echtgenote Yulia en zijn dichtste medewerkster, Lyubov Sobol. De eerste postte op Instagram een foto vanuit de celwagen, met als ironische commentaar: "Excuses voor de slechte kwaliteit." Monitorgroep OVD-Info telde voorlopig al 867 arrestaties. Het protest richt zich uitdrukkelijk tegen het bewind van president Vladimir Poetin.
Lees verder

LIVE. Grimmige sfeer in Rusland: ruim duizend aanhangers van Navalny opgepakt, zijn vrouw post foto vanuit celwagen
In Rusland zijn bij demonstraties voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny al meer dan duizend mensen opgepakt. Onder hen ook zijn dichtste medewerkster Lyubov Sobol én zijn echtgenote Yulia. Die laatste postte op Instagram een foto vanuit de celwagen, met als ironische commentaar: "Excuses voor de slechte kwaliteit." Het protest richt zich uitdrukkelijk tegen het bewind van president Vladimir Poetin.
Lees verder

Optreden Marc Van Ranst met brouwerij Van Honsebrouck op Izegemse zaterdagmarkt zorgt voor ophef
Geflankeerd door enkele bakken Filoubier van de Izegemse brouwerij Van Honsebrouck en een cameraploeg daagde viroloog Marc Van Ranst zaterdagochtend op de Izegemse zaterdagmarkt op. Het zorgde voor verdeelde reacties. Een PR-stunt die nu even niet op zijn plaats was, een mooie steun voor de geplaagde horecasector of onderdeel van een plan?
Lees verder

Thierry Neuville geniet van ritwinst in rally van Monte Carlo met nieuwe corijder na "lastige en uitdagende dag"
Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) sluiten de derde wedstrijddag in de Monte Carlo af als vierde. Een tweede opeenvolgende zege wordt moeilijk voor Neuville, maar het podium zit er wel nog in. Het verschil tussen de derde plaats van Kalle Rovanperä en de vierde van Neuville bedraagt amper 7 seconden.
Lees verder

Volledig Berlijns ziekenhuis in quarantaine door Britse coronavariant
In de Duitse hoofdstad Berlijn is een volledig ziekenhuis in quarantaine geplaatst wegens een uitbraak van de Britse coronavariant. Er zouden tot nu toe al 14 gevallen met de variant vastgesteld zijn bij zowel het personeel als de patiënten.
Lees verder

Onze F1-watcher tempert euforie rond eerste Belgische (16) bij Ferrari: "Eerst nog eens koersen winnen in F4, F3 en F2"
Nogal wat media die euforisch berichtten, toen het nieuws vrijdag bekendraakte: de (half)Belgische Maya Weug, amper 16 jaar, wordt lid van Ferrari. Hoe we dat moeten bekijken? Neen, daarmee zit ze nog niet in formule 1. Verre van zelfs.
Lees verder

LIVE. Van der Poel alleen op kop, Van Aert probeert bres te dichten
Met de Flandriencross in Hamme staat de zesde manche van de X²O Badkamers Trofee op het programma. De volledige veldrittop verschijnt aan de start. Zo ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die zijn teruggekeerd uit Spanje. Wie zegeviert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Arket gaat kleding voor kinderen verhuren
Baby's, peuters en kleuters groeien supersnel. Nogal zonde van alle nieuwe kleding die ouders kopen en maar een paar keer gedragen wordt. Daarom slaan het Zweedse merk Arket en het Nederlandse kledingverhuurbedrijf Circos de handen in elkaar. Samen gaan ze rompertjes, jassen, broeken, truien, jurken en zoveel meer voor de allerkleinsten verhuren.
Lees verder

Vader van ontvoerde Rubi schrijft open brief aan De Croo, Wilmès en koningin Mathilde: "Voor Rubi is het te laat, maar voor toekomstige ontvoeringen kan het nog helpen"
Het grondwettelijk hof van Peru heeft gesproken: Rubi (7), de dochter van Gert Broeckx (47) uit Boechout, blijft in Peru. Het meisje werd enkele maanden na de geboorte door haar mama meegenomen naar Peru en sindsdien voert papa Gert een verbeten strijd om haar terug te krijgen. Zijn laatste strohalm is nu dat België de zaak aanhangig maakt en Peru op de vingers tikt. Daarvoor schreef hij een open brief naar de premier, de vicepremier en de koningin. "Als iemand dit voor mij al eens had gedaan, was Rubi hier misschien nog geweest."
Lees verder

Olympische sporters in lastige situatie nu weer twijfel gezaaid wordt over Spelen: "Ik krijg flashbacks... Het zal toch niet wáár zijn?"
De Olympische Spelen gaan door. Ze gaan niet door. Of wel. Neen, toch niet. De coronapandemie zaait niet alleen twijfels bij de beleidsmakers, maar ook in de hoofden van de sporters. Voor sommigen zou een annulering een klein drama zijn. "Het is toch vervelend dat je het niet zeker weet."
Lees verder

Tristan Stienlet duikt weer op in 'Familie' en volgt papa Christophe in het onzekere acteursbestaan: "'Ik krijg echt geen rollen omdat ik 'de zoon van' ben, hoor"
Vijftien jaar na datum wordt Christophe Stienlet (46) nog steeds aangesproken als Bartje uit Schuif Af. De rol bleek een vergiftigd geschenk voor de rest van zijn acteercarrière, maar toch houdt hij zoon Tristan (15) niet tegen om dezelfde passie na te jagen. 'Zijn rol in Familie is helemaal zijn eigen verdienste', aldus Christophe. 'Hij is de betere acteur van ons twee.'
Lees verder

Van der Poel houdt Van Aert af en wint voor 5de opeenvolgende keer in Hamme
Mathieu van der Poel heeft voor de vijfde keer op rij de Flandriencross in Hamme gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen rondde een lange solo af op het glibberige parcours. Wout van Aert moest vrede nemen met de tweede plaats.
Lees verder